ITF Taekwon-do

Mali poklon
benefits.gif

Aha...pod uslovom da borac ne drži gard, kao sto ga u WTF-u niko ne drži :think:

(evo sada 10 dana prepucavanja na forumu :per:).

Pa ovo je ITF......a i u WTF-u se nekad davno držao gard...pa to je najvažnije...čuvaj glavu...ne otvaraj se bezveze....kad kreneš poveži udarce....al uvijek čuvaj glavu....
....nema prepucavanja...ja obožavam TKD....trenirala sam ga 10 godina....što se kaže u krvi mi je....

Koliko ja znam u WTF-u nije bilo oklopa....od zaštite u borbi smo imali samo kacigu, rukavice i papučice....ali nisam teoretski ekspert, posebno za novine u TKD-u....zadnjih pet godina sam trenirala ITF i imali smo ovakve oklope, kacige, štitnike za noge....meni je ovo više ličilo na taj ITF koji sam trenirala....plus spušten gard je karakterističniji za ITF jer se vrlo malo koriste udarci rukom....u WTF-u smo baš zato imali rukavice, držali gard i mnogo češće poentirali udarcima rukom....ITF je mnogo atraktivniji i vjerovatno je zato i prevladao.....i ja ga također više volim...kad se razgibaš..napraviš špagu...čitav trening...vježbe na fokuserima...nema boljeg osjećaja.....ali da ja sad tu ne razglabam vama ekspertima.......eto zato je meni ličilo na ITF...

Umesto u prostorijama TK Metalac na Šalati, seminar će se održati u
Zagrebu, Dom sportova, Trg sportova 1, dvorana 4.

Dom sporova je do nedavno dok nije izgrađena Arena Zagreb bila najveća
dvorana u Zagrebu. Nalazi se u centru grada, na Trešnjevci, odmah uz Hotel
Four Points Panorama gdje su bili smješteni Pro-TKD borci. Dvorana br. 4
(ulazi se preko porte sa istočne strane kompleksa) na korištenju je
Taekwondo savezu Hrvatske. Postoji veliko parkiralište ispred Doma sportova.

Kako se seminar neće održati u klubu "Metalac", pozivamo sve učesnike seminara
koji prakticno žele vežbati da ponesu fokusere i opremu za borbu.
Molim vas razglasite ovo svima koji planiraju da idu u Zagreb u subotu!!!

Pomesala si ITF i WTF. Sve to sto si napisala samo obrnuto. :)

Kako vi kažete majstore.....ima par godina kako treniram sama za sebe.......izgleda da jesam pomješala....lapsus in memoriam.....evo lijepo piše........

Unatoč nastojanjima prve generacije majstora taekwondoa koji su probali ujediniti taekwondo u jednu standardiziranu borilačku vještinu, to im nije u potpunosti uspjelo. Glavni rascjep u taekwondou je podjela na kukki-taekwondo (međunarodno predstavljen kroz WTF) i ITF taekwondo.

Osim u formama i pravilima sportske borbe, dva stila taekwondoa se razlikuju i po nazivlju, te osnovnim tehnikama. Kukki-taekwondo se trenira u Južnoj Koreji, dok je u Sjevernoj Koreji prisutan samo ITF taekwondo.

Kukki-taekwondo je nastao kroz napore korejske organizacije za taekwondo (KTA) da ujedini različite korejske borilačke vještine. Kukkiwon je stvoren 1972. godine, kao organizacija koja se brine o tehničkom dijelu taekwondoa i njegovom standardizacijom. Svjetska krovna organizacija WTF nastaje godinu poslije, 1973., i danas je KTA samo jedna od članica WTF-a. Treba napomenuti da se WTF isključivo bavi organizacijom turnira i da se ne bavi izdavanjem pojaseva ili razvojem forma, za što je zadužen Kukkiwon. Za nastup na WTF turnirima i olimpijskim igrama potrebno je imati službenu potvrdu o zvanju, izdanu od Kukkiwona.

ITF je nešto starija organizacija, koju je osnovao general Choi Hong Hi 1966., nakon što je odlučio odvojiti se od procesa ujedinjenja taekwondoa i napustio Korea Taekwondo Association kako bi osnovao svoj stil. ITF sam izdaje potvrde o zvanjima i organizira međunarodne turnire. Nakon smrti generala Choia, ITF se dijeli na tri organizacije, sjevernokorejski ITF koji vodi njegov sin, bečki ITF i montrealski ITF. Sve tri organizacije tvrde za sebe da su prave nasljednice Choieva ITF-a. U ovom trenutku je budućnost ITF-a upitna.

Otkako je taekwondo borba po WTF pravilima postala olimpijska disciplina, kukki-taekwondo je prilično ojačao jer su mnogi borci prešli na kukki-taekwondo kako bi imali pravo nastupa na olimpijskim igrama. To je jedan od razloga zašto je kukki-taekwondo danas daleko najpopularniji stil taekwondoa. Zadnja želja generala Choia, konačno ujedinjenje taekwondoa, mogla bi se ostvariti jer WTF i sjevernokorejski ITF trenutno vode razgovore o ujedinjenju i ujednačavanju tehničkih razlika.

Osim ove dvije velike organizacije, postoje i mnoge druge, poput ITA, TAGB, ATA itd., ali nijedna od njih nema međunarodni značaj.

Jos jedan pozdrav za tgdanijela i dobrodosla.
Wikipedia nije bas uvek najtacniji izvor.
ITF je nešto starija organizacija, koju je osnovao general Choi Hong Hi 1966., nakon što je odlučio odvojiti se od procesa ujedinjenja taekwondoa i napustio Korea Taekwondo Association kako bi osnovao svoj stil. ITF sam izdaje potvrde o zvanjima i organizira međunarodne turnire. Nakon smrti generala Choia, ITF se dijeli na tri organizacije, sjevernokorejski ITF koji vodi njegov sin, bečki ITF i montrealski ITF. Sve tri organizacije tvrde za sebe da su prave nasljednice Choieva ITF-a. U ovom trenutku je budućnost ITF-a upitna.
General je bio prinudjen ITF premestiti u Kanadu. Problem je nastao kada je General izasao iz zemlje i tkd poceo prikazivati svuda po svetu.Ali! Najveci problem je nastao kada je odrzana prezentacija u Severnoj Koreji. Posto je osnovac WTF-a bio agent J.Korejske CIA, izkoristio je svoj uticaj da se taekwondo razdvoji.General je morao premestiti ITF a osnivac WTF-a je radio da Generalov uticaj u Juznoj Koreji zauvek nestane. Choi je morao skloniti i svoju porodicu.Neki izvori kazu da se Generalov sin '70.ih godina krijo u tadasnjoj SFRJ(bratska komunisticka zemlja :D ).
Nesto vise o detaljima moze se naci u knjizi Alexa Gillis-a >>A Killing Art:The Untold Story About Tae Kwon Do<<
Kao i na njegovom sajtu http://www.akillingart.com
Becki ITF je nasledjen direktno od Generala.Ostale dve su nastale kasnije. A da je buducnost ITF-a u pitanju ne bih se slozio.Eto npr. razmatra se da sei ITF ukljuci u OI.

Jos jedan pozdrav za tgdanijela i dobrodosla.
Wikipedia nije bas uvek najtacniji izvor.

General je bio prinudjen ITF premestiti u Kanadu. Problem je nastao kada je General izasao iz zemlje i tkd poceo prikazivati svuda po svetu.Ali! Najveci problem je nastao kada je odrzana prezentacija u Severnoj Koreji. Posto je osnovac WTF-a bio agent J.Korejske CIA, izkoristio je svoj uticaj da se taekwondo razdvoji.General je morao premestiti ITF a osnivac WTF-a je radio da Generalov uticaj u Juznoj Koreji zauvek nestane. Choi je morao skloniti i svoju porodicu.Neki izvori kazu da se Generalov sin '70.ih godina krijo u tadasnjoj SFRJ(bratska komunisticka zemlja :D ).
Nesto vise o detaljima moze se naci u knjizi Alexa Gillis-a >>A Killing Art:The Untold Story About Tae Kwon Do<<
Kao i na njegovom sajtu http://www.akillingart.com
Becki ITF je nasledjen direktno od Generala.Ostale dve su nastale kasnije. A da je buducnost ITF-a u pitanju ne bih se slozio.Eto npr. razmatra se da sei ITF ukljuci u OI.

Choi Jung Hwa je ziveo u Beogradu i zna poprilicno srpski, dok njegova sestra, a cerka Generala i dalje zivi u Bgd-u.
Na netu mozete naci i Generalov poslednjio govor iz bolnice u Pjongjangu, gde za predsednika ITF-a imenuje Prof.Chang Ung-a.
Tako da je "vikipedija" poprilicno los izvor...

Umesto u prostorijama TK Metalac na Šalati, seminar će se održati u
Zagrebu, Dom sportova, Trg sportova 1, dvorana 4.

Dom sporova je do nedavno dok nije izgrađena Arena Zagreb bila najveća
dvorana u Zagrebu. Nalazi se u centru grada, na Trešnjevci, odmah uz Hotel
Four Points Panorama gdje su bili smješteni Pro-TKD borci. Dvorana br. 4
(ulazi se preko porte sa istočne strane kompleksa) na korištenju je
Taekwondo savezu Hrvatske. Postoji veliko parkiralište ispred Doma sportova.

Kako se seminar neće održati u klubu "Metalac", pozivamo sve učesnike seminara
koji prakticno žele vežbati da ponesu fokusere i opremu za borbu.
Molim vas razglasite ovo svima koji planiraju da idu u Zagreb u subotu!!!

Uuuu sine, pa ti kao da si rođeni zagrebčanin :lol:

Choi Jung Hwa je ziveo u Beogradu i zna poprilicno srpski, dok njegova sestra, a cerka Generala i dalje zivi u Bgd-u.
Na netu mozete naci i Generalov poslednjio govor iz bolnice u Pjongjangu, gde za predsednika ITF-a imenuje Prof.Chang Ung-a.
Tako da je "vikipedija" poprilicno los izvor...
The last words of General Choi Hong Hi

I am the man who has the most followers in the world.

I am the happiest man who has done everything to do in my life.

It is fortunate you have come.

Is Mr. Chang Ung here?

Mr. Rhee Ki Ha, it is good that you have come. I am glad that my son and daughters like you most.

You probably might know Mr. Chang Ung well. It is time to introduce Mr. Chang Ung proudly in public.

Please carry on propaganda that Mr. Chang Ung is the tallest and in the highest position in the ITF.

If only I had been as tall as Mr. Chang Ung, I could have had less opponents, however, as my body was so tiny that there were many opponents. Thus, all alone, I could not but fight against them for so long.

But I have never been worn out for the justice was on my side.

I have always worried about a successor to the President, however, my mind is set at ease for there is Mr. Chang Ung.

Mr. Hwang Kwang Sung, your duty is very big and important as a spokesman and the Chairman of the Merger Committee. It was my wish to merge the TaeKwon-Do into one. Please get on your own duty responsibly.

Mr. Park Jong Soo had immigrated into Canada in 1967.

Before that he educated TaeKwon-Do in Europe.

In 1972, I went to Canada where Mr. Park Jong Soo resided leaving my children behind without informing them.

In those days Taekwon-Do was not widely spread, so that I used to say to crave the words of TaeKwon-Do on my coffin.

Now Taekwon-Do has developed on a large scale.

I love Mr. Tom MacCallum.

I have always worried if he might die before me. In case he dies first, I have bee thinking how to help his family.

He has given the special contributions to the ITF.

I have no secrets to him.

Thank you very much for what you have done.

I love you.

Mr. Leong Wei Meng is a man of conscience indeed.

He has given a great contribution to educating the Taekwon-Do.

As I thought his finance is in a good condition, I drew his name out on the stockolders's list of the Chang Hon Foundation.

Mr. Hwang Jin is doing well on the way of Mr. Chon Jin Sik.

So I appointed him as a member of the Consultative Committee.

Please enlarge the Consultative Committee into 9 members. Here I appoint Mr. Jong Jae Hon.

My followers,

Taekwon-Do never exists without the D.P.R. of Korea.

You should know this.

The ITF is an International organization and does it need to argue about ideology?

Does the United Nations belong to the Black people because the Secretary General is Black?.

Please give up this kind of idea.

TaeKwon-Do must be Korean-centred.

Choi Jung Hwa lied me at the airport. I was again deceived. You ought to tell the public throughout the internet that I did not forgive Jung Hwa. I forgave him as a father, but the TaeKwon-Doists would never forgive him.

Before Jung Hwa apologizes TaeKwon-Doists the world over, he will never be forgiven. While I am still alive, you should send the message to the internet the soonest as possible.
TaeKwon-Do will exists forever.

The ones who heard the last words of General Choi.
Mr. Rhee Ki Ha
Grand Master and the Vice-President

Mr. Tom MacCallum
Master and the Secretary General

Mr. Leong Wei Meng
Master and the Chairman of the Consultative Committee

Mr. Hwang Kwang Sung
Grand Master, spokesman and special aide

Mr. Park Jong Soo
Grand Master and a member of the Consultative Council

Mr. Hwang Jin
Master and a member of the Consultative Council

Mr. Hwang Bong Yong
Chairman of the Korean TaeKwon-Do Committee

Mr. Jong Jae Hun
Secretary General of the International Martial Art Games Committee

Mr. Rang Bong Man
Secretary General of the Korean TaeKwon-Do Committee

Da, jako ste vas dvojica pametni:)
Dokumenta potrebna za madjarsku vizu:
1.Djaci i studenti
-vazeci pasos
-1 nova fotografija 32x45mm
-potvrda iz skole
-potvrda o zaposlenju roditelja
-tromesecni prosek plate roditelja
-radna knjizica na uvid i fotokopija+PIO listing
-svojerucno napisana izjava o izdrzavanju
-fotokopija licne karte roditelja
-osiguranje
2.Zaposleni
-vazeci pasos
-fotografija
-potvrda o zaposlenju i tromesecni prosek plate
-radna knjizica na uvid i fotokopija + PIO listing
-osiguranje

@leprosy evo i logo-a

Prilozi

• Logo Novi Sad.gif
    Logo Novi Sad.gif
    4,6 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:
U subotu se 13 momaka iz Srbije uputilo ga Zagrebu.Povod je bio seminar koji je drzao Master Toni Nobilo VIII Dan. Tema seminara je bila uvodjenje izmena u sistemu bodovanja i uvezbavanje samoodbrane kao takmicarske discipline.
U delu u kome se govorilo o izmenama u sistemu bodovanja ponovljeno je koji udarac nosi koliko poena:dva rucna u skoku u glavu je 4 poena, ako je darac u ruku koja se skroz uz glavu ili telo-to je poen.Ako sam nesto izostavio(a mislim da jesam) nek me drugari isprave.
Bitna novina je to sto ce se u toku borbe, najmanje dva puta, morati izvesti tehnike za 4 ili 5 poena. Master je uz pomoc demonstratora(Vanja Rehak i Niko Nobilo) prikazao nekoliko tehnika koje mogu doci u obzir. Trebalo bi da dobijemo snimak sa seminara pa cemo okaciti da svi mogu videti koje su to tehnike.
Drugi deo seminara je bio predvidjen za samoodbranu. Objasnjeno je sta sve jedna takmicarska samoodbrana treba da sadrzi i nakon toga su prikazane neke tehnike koje mogu doci u obzir.
Posle svake prikazane tehnike(udaraca za 4 i 5 poena i samoodbrane) smo ponavljali prikazano.
Ako sam negde pogresio neka me @Tong il i TheFalcon isprave.
Seminar mi se jako svideo.Mnogo ljudi,sjajni demonstratori,odlicna atmosfera sve to je doprinelo da se lepo provedemo i naucimo nesto novo. Posle Svetskog Prvenstva u Rusiji bice ponovo organizovan seminar(ako sam dobro razumeo Master Nobila) gde ce jos detaljnije uci u sva pravila.
Dok neko od nasih ne postavi neke fotografije evo nekih koje sam dobio od prijatelja iz Hrvatske(Irena Skoro i Vanja Rehak)
1.Master Toni Nobilo
2.i 3.Postrojavanje
4.Master govori

Prilozi

• Toni_Nobilo.jpg
    Toni_Nobilo.jpg
    24,2 KB · Pregleda: 19
  • 10530_1119848440222_1347374648_30310035_7404271_n.jpg
    10530_1119848440222_1347374648_30310035_7404271_n.jpg
    55 KB · Pregleda: 14
  • 10530_1119848480223_1347374648_30310036_1296030_n.jpg
    10530_1119848480223_1347374648_30310036_1296030_n.jpg