ITF Taekwon-do

Ja sam predstavnik ITF-a i imam svoje razloge(koje sam vec argumentovao) zasto mi se WFT ne svidja. Gde sam ja to provocirao?:eek:

.....sve ima svoje prednosti i nedostatke....pretpostavljm zašto ti se WTF ne sviđa....pročitaću da potvrdim svoje pretpostavke....vjerovatno sam krivo shvatila jer sam samo preletila preko svih ovih postova jer više volim trenirati ono malo vremena što imam nego se još baviti i svačijim mišljenjem o istoriji TKD-a...ovo svačijim mislim ima ih puno..mislim mišljenja....eto....izvini ..pozz.:)

Ja sam napisao da su to snimci sa treninga, nemoj tu puno da mi pametujes.
Procitaj prvi post na ovoj temi!!!
Otvorite sebi prokletu wtf temu, pa pisite tamo svi vi koji ste trenirali pre pedeset hiljada godina, a sad dolazite da *****te na forum.
Svakog meseca se javi neko ko je bivsi wtf-ovac, sedam hiljada zlatnih medalja i slicno.
Registrujte se, otvorite temu i skinite se vise odavde

Ja sam napisao da su to snimci sa treninga, nemoj tu puno da mi pametujes.
Procitaj prvi post na ovoj temi!!!
Otvorite sebi prokletu wtf temu, pa pisite tamo svi vi koji ste trenirali pre pedeset hiljada godina, a sad dolazite da *****te na forum.
Svakog meseca se javi neko ko je bivsi wtf-ovac, sedam hiljada zlatnih medalja i slicno.
Registrujte se, otvorite temu i skinite se vise odavde

..uh ala si ljut....

Izvinjavam se moderatorima foruma zbog izliva besa i odjavljujem se sa krstaricinog foruma, zbog spamovanja i mesanja wtf u jasno definisanu temu. Vidimo se u salama, vi koji trenirate, a vi ostali koji dolazite da lupetate po forumima idite do djavola.

Izvinjavam se moderatorima foruma zbog izliva besa i odjavljujem se sa krstaricinog foruma, zbog spamovanja i mesanja wtf u jasno definisanu temu. Vidimo se u salama, vi koji trenirate, a vi ostali koji dolazite da lupetate po forumima idite do djavola.
Nema potrebe da se izvinjavas moderatorima. Imas svoje misljenje. Svi treba da ga postujemo ali ne moramo da se slazemo sa njim.;)

"Bes i mrznja ce te odvesti na mracnu stranu." :mrgreen:

Samo da prenesem zainteresovanim:
"
Povodom 20. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju Republike Koreje i Republike Srbije, Ambasada Republike Koreje u Beogradu i Tekvondo Asocijacija Srbije organizuju veličanstveni sportski spektakl 23. septembra 2009. godine u Hali sportova na Novom Beogradu. Naime, profesionalni tekvondo demo tim iz Koreje, sedišta ovog sporta, koji se smatra jednim od najboljih u svetu, prirediće Beogradjanima jednoipočasovnu demonstraciju svojih izuzetnih veština. Ovo je drugi put da imamo najbolje svetske tekvondiste u Beogradu, nakon izvanrednog nastupa Kukiwon demo tima u januaru 2007. godine takodje u Hali sportova, koji je zabeležio izuzetan uspeh i ogromnu posećenost.
Tekvondo je nacionalni sport Republike Koreje, a jedna njegova forma, shihap kyeorugi, je postala olimpijski sport 2000. godine. Najpopularniji je vid borilačkih veština na svetu po broju ljudi koji se njime bave, po nekim podacima čak 70 miliona ljudi širom sveta treniraju tekvondo, od toga oko 7000 u Srbiji. Na Univerzijadi 2009 u Beogradu srpski tekvondisti su postigli vrhunske rezultate osvojivši jednu sredbrnu i tri bronzane medalje.
Tekvondo je više od sporta, jer ima svoju duboku filozofiju. Pored treniranja tela, bavljenje tekvondoom razvija i um. Savladjivanjem tehnika tekvondoa čovek razvija i poboljšava svoju koncentraciju, unutrašnju snagu, strpljenje i uzdržanost.
Ukoliko ste propustili da gledate Kukivon tim 2007. godine, htelu biste da ponovite to izuzetno iskustvo, ili biste želeli da vidite najbolje od najboljih u ovom sportu kako izvode performans od kojeg vam zastaje dah, ovo je za vas odlična prilika. Spektakl počinje u 19:30 časova, ulaz je slobodan.
"

Pozdrav.

"
Povodom 20. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju Republike Koreje i Republike Srbije, Ambasada Republike Koreje u Beogradu i Tekvondo Asocijacija Srbije organizuju veličanstveni sportski spektakl 23. septembra 2009. godine u Hali sportova na Novom Beogradu. Naime, profesionalni tekvondo demo tim iz Koreje, sedišta ovog sporta, koji se smatra jednim od najboljih u svetu, prirediće Beogradjanima jednoipočasovnu demonstraciju svojih izuzetnih veština. Ovo je drugi put da imamo najbolje svetske tekvondiste u Beogradu, nakon izvanrednog nastupa Kukiwon demo tima u januaru 2007. godine takodje u Hali sportova, koji je zabeležio izuzetan uspeh i ogromnu posećenost.
Tekvondo je nacionalni sport Republike Koreje, a jedna njegova forma, shihap kyeorugi, je postala olimpijski sport 2000. godine. Najpopularniji je vid borilačkih veština na svetu po broju ljudi koji se njime bave, po nekim podacima čak 70 miliona ljudi širom sveta treniraju tekvondo, od toga oko 7000 u Srbiji. Na Univerzijadi 2009 u Beogradu srpski tekvondisti su postigli vrhunske rezultate osvojivši jednu sredbrnu i tri bronzane medalje.
Tekvondo je više od sporta, jer ima svoju duboku filozofiju. Pored treniranja tela, bavljenje tekvondoom razvija i um. Savladjivanjem tehnika tekvondoa čovek razvija i poboljšava svoju koncentraciju, unutrašnju snagu, strpljenje i uzdržanost.
Ukoliko ste propustili da gledate Kukivon tim 2007. godine, htelu biste da ponovite to izuzetno iskustvo, ili biste želeli da vidite najbolje od najboljih u ovom sportu kako izvode performans od kojeg vam zastaje dah, ovo je za vas odlična prilika. Spektakl počinje u 19:30 časova, ulaz je slobodan.
"

Pozdrav.

..hvala na obavještenju...voljela bih to da vidim....:)

"
"
Pozdrav.

E super, hvala na obaveštenju. Evo prilike da se malo prošeta odelce i kravata hehehe. Verovatno se vidimo tamo ;)

Pregledajuci stranicu ITF Saveza Hrvatske primetih da je u pripremi Liga.Pitanje: zasto nema i Srbije pored Slovenije,BiH i naravno Hrvatske?
http://www.itf.taekwondo.hr/Home.aspx?PageID=12

Pa jednostavno: zato što trenutno ne možeš da nabrojiš 5 imena iz Srbije koja bi činila ozbiljan tim za Ligu.
Kao što vidiš, liga je u pripremi. Postoji želja organizatora da se i mi uključimo, na nama je da ojačamo Federaciju, da povećamo broj klubova i broj takmičara, učešće u Ligi će doći samo sebi, kao prirodan tok stvari.

Malo smo poradili na
www.taekwon-do.rs
imamo novi grb, dodati su klubovi, kontakti...

Lepo ste uredili sajt, vidim da još ima dosta da se radi.
Zašto kod pojedinih klubova nema imena trenera i ostalih podataka?
Vidim da nekoliko klubova vodi isti trener, kako postiže ?

Ovo sa ligom nije loša ideja, evo kod nas ide druga godina za redom I liga Srbije. Prošle godine je bilo samo 3 tima, ove godine je 8. TKD Galeb ima tim sastavljen od svojih takmičara (možda bude u budućnosti i drugi tim iz Galeba) ostali su sastavljeni iz 2 ili čak tri kluba ili pozajmljuju po nekog takmičara iz drugih klubova :).

Lepo ste uredili sajt, vidim da još ima dosta da se radi.
Zašto kod pojedinih klubova nema imena trenera i ostalih podataka?

Under construction :)

Vidim da nekoliko klubova vodi isti trener, kako postiže ?

Uglavnom radimo u parovima, nije pravilo "jedan trener - jedan klub". Još uvek nikome od trenera to nije primarno zanimanje (a nadam se da će se uskoro steći uslovi za tako nešto)

Hvala na informacijama. Drago mi je da se vide pomaci.

Hteo bih da iskoristim priliku i da obavestim zainteresovane da je na adresi:

http://www.tkdgaleb.org.rs/rs/gbt.html

postavljen poziv za 8. Galebov Trofej Beograda koji će se održati 31.10.-01.11.2009. god.

Takođe, može biti interesantno da sa vama podelim iskustva vezano za Lajust sistem za bodovanje kod takmičenja u tekvodou po WTF pravilima:

Stupila su na snagu nova pravila koja će se primenjivati na predstojećem svetskom prvenstu u Kopenhagenu. Radiće se sa opremom LAJUST. Čini se da ovaj sistem radi posao OK ali se mora voditi racuna o nekim stvarima:

1. Verovatno će se tražiti od takmičara da uvek imaju suv dobok i proveravaće se da li su rukavice suve (zbog toga što ako je vlažnost pomenutih velika u nekim slučajevima može doći do pisanja poena koji ne zadovoljavaju propisane kriterijume, na sreću vrlo retko).

2. Udarce u oklop nogom boduje elektronika s tim da ako je elektronika bodovala a udarac je izveden dozvoljenom tehnikom iz okreta sudija će meč zaustaviti u prikladnom trenutku i dodeliti još jedan poen. Udarce u glavu boduju isključivo bodovne sudije (2 poena + dodatni bod dodeljuje sudija u borilištu ili ako sistem dozvoljava da se podesi pa elektronika sama bude dodeljivala 3 poena). Takođe udarce rukom u telo će bodovati bodovne sudije ako se ne koriste rukavice sa senzorom. Ako se koriste rukavice sa senzorom poene će pisati elektronika.

3. Sistem se bar sada u početku dobro pokazao, nema poena koji izlaze prilikom sudara, padova, posle nekih sumljivih udaraca u klinču i slično. Takođe, u Lajust sistemu postoje i kacige sa senzorima ali onda bi takmičari izgledali kao roboti, otvori na kacigi su samo za oči i za disajne puteve. Možda to ne bude ni zaživelo jer bi trebalo da nema greške kod sudija za bodovanje u glavu, pogotovu što sada i sudija u borilištu može da odlučuje prilikom reklamacija od strane bodovnih sudija.

4. Sistem za video reply još nisam video kako funcioniše ali ono što znam je da će ga sigurno biti na predstojećem prvenstvu. Trener ima pravo da traži proveru 1 put u meču i to pravo mu ostaje ako je bio upravu odnosno pravo na tri za istog takmičara na turniru.

Pozdrav.

to je ljubav prema TKD-u....ITF-u, WTF-u svejedno ili ljubav prema onome što moja sirova snaga može da uradi uz pomoć tae kwon do-a ?....

O vidim cak 130 strana. Cini mi se da cu ovde naci dosta infoa onda :D

Ja sam ranije trenirao karate jedno 4-5 godina, pa sam prestao i vec dugo nista ne treniram. Planiram od sledece godine da krenem na plivanje obavezno, ali me jako privlaci TKD. Nisam nikad imao prilike da gledam uzivo, ali po YTu i klipovima izgleda super.

Inace ne bih trenirao da budem svetski sampion, nego cisto radi sebe i malo da nabijem samopouzdanja :P Ima li leba od toga u samoodbrani na ulici npr...

Eh nadam se da cu krenuti ovo da treniram :) pozz

PS. Koja je razlika izmedju WTFa i ITFa ?

O vidim cak 130 strana. Cini mi se da cu ovde naci dosta infoa onda :D

Ja sam ranije trenirao karate jedno 4-5 godina, pa sam prestao i vec dugo nista ne treniram. Planiram od sledece godine da krenem na plivanje obavezno, ali me jako privlaci TKD. Nisam nikad imao prilike da gledam uzivo, ali po YTu i klipovima izgleda super.

Inace ne bih trenirao da budem svetski sampion, nego cisto radi sebe i malo da nabijem samopouzdanja :P Ima li leba od toga u samoodbrani na ulici npr...

Eh nadam se da cu krenuti ovo da treniram :) pozz

PS. Koja je razlika izmedju WTFa i ITFa ?

Razlika izmedju WTF-a i ITF-a je realno mala, razlikuje se u pravilima za sportsku borbu i u načinu izvođenja formi (kata u karateu). Tehnike, samoodbrana, tehnike snage su iste stim što se kod WTF (na žalost) manje rade tradicionalne stvari i sve je predodređeno sporstkoj borbi, što je opet prouzrokovano time što je ovaj vid Tekvondo-a 2000. godine postao olimpiski sport i naglo stekao veliku popularnost. U zemlji Srbiji kao i u svetu WTF je mnogo zastupljeniji, jer zbog toga što je olimpiski sport, ima pomoć od države.
Ako si iz Beograda i okoline, večeras u Hali Sportova na Novom Beogradu od 19:30 (ulaz slovbodan) je lepa prilika da uživo pogledaš izuzetnu demnostraciju Korejanskog demo tima (sastavljen je samo za ovu namenu, nešto kao Harlemovci) pitanje je kada će i da li će ponovo doći (čini mi se da sam negde čuo da njihov dolazak košta negde oko 50.000eur).
Što se tiče primenljivosti kod samoodbrane u realnom životu, svaka borilačka veština je primenljiva pogotovu ona koja kao Tekvondo poklanja veliku pažnju samoodbrani (samoodbrana je obavezan deo polaganja za učenička i majstorska zvanja).

Bilo bi lepo kada bi nam rekao odakle si pa da te uputimo na Tekvondo klubove (WTF/ITF) u tvojoj blizini.

Pozdrav.

Back