Ovo je čista glupost. Ovo može da izjavi samo kratkovid i maloveran. Misliš vereovatno na to da su se ljudi opredelili da rintaju po ceo dan, što im donosi neku kintu, da bi preživeli, a treniranje i držanje treninga je neisplativo? Mislim da je trenutno TFS u procesu tranzicije iz jedne organizacije koju je finansirala država u organizaciju koja je sposobna da se sama održava, svojim radmo ali naravno i uz pomoć sponzora i države. Ipak glavno mora biti svojim radom. E, tu su mnogi, kada su videli da nema više lake i slatke kinte od poreskih obveznika, batalili stvar umesto da se zapitaju šta mi sami moramo i možemo da uradimo da bi opstali. Sve polazi od nas. Pod radom mislim na treniranje, organizovano održanje treninga, odlaske na takmičenja, organizovanje takmičenja, sastančenje, dogovaranje, vijanje sponzora, marketing, medijski proboj, održavanje i dizajnitranje web sajtova, fotografisanje, snimanje i montiranje spotova....sve je to deo uspešne organizacije. Zato i pozivamo stalno "stare" crne pojaseve da se aktiviraju. Neka svako da svoj mali doprinos i organizacija će da procveta. A gde je dobra i jaka organizacija, tu je i masovnost, tu je i kinta, eto vam primer WTF-a.
Sa druge strane, redovno treniranje mnooogo poboljšava funkcionisanje čoveka u ostalom delu dana (posao, porodica, obaveze....), čovek je vedriji, oštroumniji, brži, opušteniji, manje brine oko gluposti, skoncentrisaniji....ma sve najbolje!
Sa treće strane, koliko je ljudi spremno da se odrekne kafane, bančenja, preteranih izlazaka zarad bavljenja sportom, da to vreme provede u treningu a ne pored flaše, da ne legne u 5 ujutro već da tada ustane? Siguran sam da ima ne mali broj ljudi koji i to stavlje ispred taekwondoa pa mi onda tu nešto kukaju.
Onaj ko hoće, sve može. Nema uspeha bez rada, trude i odricanja. Prvo to treba da vas nauče u školi a ne od vas da prave robove koji će poslušno da se savijaju pod teretom sistema i borbe za goli opstanak. E, pošto škola ne pravi slobodoumne i hrabre ljude, koji razmišljau svojom glavom, zato je tu taekwon-do