ITF Taekwon-do

Počela sam trenirati TKD još u Karlovcu, prije rata, trener mi je bio Slobodan Martinović-COCO, tako smo ga zvali, a zatim nakon pauze za vrijeme rata nastavila u Banja Luci....sve je to nakon rata poluprofesionalno, najblaže rečeno, u koji kod grad odeš na takmičenje domaćin osvoji najviše medalja, ubacuju teže u niže kategorije, treneri povređene i kondiciono nespremne šalju i inzistiraju da idu na takmičenje...šta će ti povređen takmičar...makar bio inače najbolji.......sjećam se u Karlovcu hoćeš li ići na takmičenje je bila stvar sopstvenog izbora......TKD se može trenirati iz više razloga i svi se moraju poštovati, bilo takmičarski bilo rekreativno, bilo iz samoodbrane.......uz pravo rukovodstvo i trenera koji brine o svojim takmičarima a ne samo o sopstvenom uspjehu i ovaj sport ima perspektivu.....(nećak koji mi je ostao u Karlovcu, Endi Ćutković je bio, možda je još uvijek juniorski prvak Hrvatske, ali nismo mnogo u kontaktu)
@tgdanijela dobrodosla na forum!
Reci mi jel jos uvek treniras i gde?

@Sander
Ona poslednja slika mi se najvise svidja. :P I kako su se pokazeli ti famozni elektronci?Sta biva kad je udarac u rub oklopa?

@Sander
Ona poslednja slika mi se najvise svidja. :P I kako su se pokazeli ti famozni elektronci?Sta biva kad je udarac u rub oklopa?

He, he, nažalost sličice su male veličine, ali evo još nekih:

1 slika: najmlađe takmičarke iz Galebovog A tima, Emilija, Milica (višegodišnji šampion Srbije, višestruka šampionka Balkana, 5 na Evropskom seniorskom prvenstvu 2008 i 3 na juniorskom svetskom prvenstvu 2008 i prepoznata od države kao kandidat za osvajnje medalje na OI u Londonu), Reza (Profesor na Taekwondo univerzitetu u Iranu, trener Univertitetske selekcije Irana) i Natalija ( 3 na Prvenstvu Srbije 2009).

2. slika: Galebov A tim (muški)

3. slika: Mehdi Bibak (višestruki svetki prvak i osvajač olimpiskih medalja, 2 na rang listi boraca Irana svih vremena)

4. slika: trenerski seminar, predavanja o novom sistemu bodovanja, pripremi sportista govorili su gosti iz Irana, klubski psiholog i psiholog ženskog teniske reprezentacije Srbije, Marija Srećković o odnosima trener-borac i o njenoj ulozi u pripremi sportista. Gost semniara bio je pomoćnik ministra sa sport G-din Tabački i naravno domaćin Dragan Jović Gale.

5. slika: papuča sa senzorima za registraciju udarne povšine noge

Oklopi rade odlično, mnogo bolje nego adidas, sad za rubove ne znam ali ako je udarac dovoljno jak da ga senzori registruju bodovaće se.

Prilozi

• IMG_8271a_resize.jpg
    IMG_8271a_resize.jpg
    41,3 KB · Pregleda: 17
  • IMG_8252a_resize.jpg
    IMG_8252a_resize.jpg
    50,6 KB · Pregleda: 26
  • IMG_8282a_resize.jpg
    IMG_8282a_resize.jpg
    47,7 KB · Pregleda: 19
  • IMG_8288.jpg
    IMG_8288.jpg
    43,3 KB · Pregleda: 17
  • IMG_8408.jpg
    IMG_8408.jpg
    43,1 KB · Pregleda: 14
Je l' ima tvog klinca na slikama sa spota?

Ima onaj klinac sa plavo-crvenim i radi ap-chagi i onaj što drži medalje sa leve strane.
Znao sam da su radili neku himnu ali spot tek što sam ga video, nije loše ispalo.
Samo mala napomena, skoro sve slike su moje sem onih muzgavih (grupne) na početku. :)

Poslednja izmena:
pozdrav svima, posle dužeg vremena

Nikako se ne bih složio da jeTong Il mislio da je master Toni nestručan, jer znam kakav je respekt u pitanju.
Naime, mnogo naših poznanika i prijatelja, kako iz Srbije, Bosne i Hrvatske a mislim i iz Slovenije su polagali ispite kod master Tonija, ali.. Ali nisu imali pare da plate takse i ostale dažbine u Beč, te iz tog razloga nemaju ITF-ove sartifikate (to što nikada nisu uplatili delom je kriv i raspad SFRJ). Dakle, ti ljudi i dan danas mogu da prilože diplomu master Tonija, on će im potpisati Aplikaciju i nakon uplate dobiće sartifikat za prvi DAN.
Nestručni ispitivači, pre bih rekao, ljudi koji nemaju instruktorsko zvanje su ti koji su podelili dosta obojenih pojaseva jer niko ko nije registrovan kao ispitivač u ITF-u ne može to da uradi. Podsetio bih one koji kažu da Vrekić nije registrovan u ITF-u i da niije bio ništa pošto je to bio Trajković, da mi kažu da li znaju ko je Sveto Keser, kako su Trajković, momci iz Bečeja i Kikinde, došli do crnih pojaseva.
Iste ljude bih podsetio na 1998, godinu i sastanak sa Choi Hong Hi-jem u Solunu i odluku koju je doneo General.. Nino je trener u Somboru, on se nikada ne bi spustio na nivo da priča neistinu pa pitajte njega vezano za ove podatke ukoliko ih ima.
Ako je taj Vrekić bio niko i ništa, podsećam vas na seminar u B. Gradištu i reakciju g-dina Lobode kada ga je video..
da, ja sam Nenad Vrekić, ja sam taj niko i ništa u Srbiji, ja sam taj niko i ništa koji vas sve moli da trenirate i ostavite se ćorava posla jer to ne vodi nigde.
Treninzi počinju sa početkom školske godine i to u B. Topoli, Novom Sadu, Djurdjevu i ...nadam se u još mnogo mesta u Srbiji.
PS; Taekwondo je otvoren za sve, niko nikoga nema pravo da otera niti je to ikada iko uradio. Obucite dobok i poklonite se sali i treneru, ispunjavajte sve obaveze i...srećno.
T A E K W O N!!!!!!!!!!!!!

Ima onaj klinac sa plavo-crvenim i radi ap-chagi i onaj što drži medalje sa leve strane.
Znao sam da su radili neku himnu ali tek što sam ga video, nije loše ispalo.
Samo mala napomena, skoro sve slike su moje sem onih muzgavih (grupne) na početku. :)

Dobar ap chagi :). Slikesu odlicne, ona kad se onom decku vidi lice, a neki ispred toga fenomenalna, zaista sjajno

Pozdrav svima ja sam trenirao taekwondo cetiri godine,pa sam prestao ni sam ne znam zasto,tako da bih ponovo poceo da treniram,da li neko moze da mi preporuci neki klub a da je na opstini Cukarica.
Inace trenirao sam u Vrscu kod Gorjup Borisa.

Molim sve zainteresovane za seminar kod master Nobila (Zagreb, 12.09) da mi se jave porukom ili mejlom president@taekwon-do.rs
Takodje svi koji zele da idu u Madjarsku 26.09. na takmicenje, a nemaju vizu, neka mi posalju ime i prezime zajedno sa brojem pasosa.
Mozete se javljati svojim trenerima ili direktno. Spisak za takmicenje mora da se kompletira ove nedelje.
Hvala unapred

Ti elektronski oklopi i papučice sa senzorima su dobra stvar...šteta što ih nije bilo ranije...šta se sve tolerisalo....prljavi udarci.....ne znam da li je još uvijek dozvoljen udarac petom u oko ili bukvalno grebanje protivnice......a prođe se samo sa opomenom.....voljela bih da znam prava profesionalna olimpijska pravila o dozvoljenim, nedozvoljenim udarcima i sankcije protiv nedozvoljenih.......dugo sam ja trenirala...eto u posljeratovskoj Republici Srpskoj bila jednom juniorski prvak iste u kategoriji do 54kg....ali sad je vrijeme na mlađima.....koji biste klub preporučili djeci od 5-6 god. u Bg-u, ali stvarno profesionalan....nije mi žao ovih mojih pet šavova lijeve arkade....skoro se ni nevide....ali ne bih da moja djeca na tako neprofesionalni način zarade nešto tako?

Ove stepenice su zasluzne sto smo mi sada tako spremni...:)
I jos par slika...

Prilozi

• Kiten Krvave stepenice.jpg
    Kiten Krvave stepenice.jpg
    34,1 KB · Pregleda: 18
  • DSCN1673.jpg
    DSCN1673.jpg
    54,3 KB · Pregleda: 24
  • IMG_2829.jpg
    IMG_2829.jpg
    59,8 KB · Pregleda: 19
  • IMG_2837.jpg