Isus i Mojsije

Ti si taj koji govori u tudje ime...

Nauci da budes covek.

Ja sam poucena od Boga.

I tebi je dostupna Biblija pa izvoli.

Ja nikada nisam došao na temu i, u nemogućnosti da odgovorim na nečiji argumentovan post, kažem: "Ti ne znaš ništa... Ne razlikuješ prostu od prostoproširene rečenice... Ti ne znaš šta je dobro a šta zlo... ti si glup..."Naročito ne pišem rečenice: "Nije tacno!... Nemas pojma..." Ti si govorila u moje ime X puta. Kako ko od nas dvoje pravo govorio - tako mu bog dao pameti i zdravlja. Pošteno?

Svako od nas je čovek. Tačka. Najlakše je biti čovek.

Niko nije poučen od boga, a naročito ne onaj ko se busa u grudi da je ono što nije.

Biblija je svakome dostupna. Ja je pročitao odavno. Bolje su neke druge "svete knjige". Ne želim da ćaskam sa tobom i ako nećeš da diskutuješ o tematici - zaobiđi me. Nemoj da se baviš time šta sam i kakav sam, jer sam zauzet, a i nisam te zvao da živiš sa mnom. Pošteno?

Poslednja izmena od moderatora:
I pobiše, kao prokleto, oštrim mačem sve što beše u gradu, i žene i ljude, i decu, i starce i volove i ovce i magarce.

Isus Navin 6;21

5 Moj. 7:2, Is.N. 8:2, Is.N. 10:28, 1 Sam. 15:3, 1 Sam. 15:8, 1 Sam. 15:18, 1 Car. 20:42, Jer. 48:18, Otk. 18:21

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kao sto vidimo ovo vreme je obilovalo masakrima,genocidima, verrskim ratovima i verskom netrpeljivoscu,mrznjom prema strancima itd itd...
I sve to u ime Boga???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Ko ovo moze opravdati?

Zar je dovoljno viknuti Alah uekbar! ...i ti si ociscen od zlocina svoga?

Poslednja izmena:
Hajde napisi kako si poucena od Boga, kada ti je davao pouku i kako je kontaktirao sa tobom, bas me zanima :?:

Није нормално да верник нема комуникацију са Богом. Ако смо синови Божији; какви см ми то синови ако не знамо оца? Ако знамо оца онда и причамо с њим, бивамо васпитавани и поучени од Њега. Мене плаше верници који не познају Оца а причају о њему.

Ne znas da je Biblija Bozja rec?

Takodje ne znas da Bog svojim duhom otkriva istine iskrenim pojedincima koji traze Boga?

Takodje imamo molitvu.

Njegovu organizaciju na Zemlji.
Njegove svedoke.

Objasni mi kako ti Bog svojim duhom otkriva istine i koje su to istine :?:
Istina nije da ne mozete primati i davati krv.
Isitna je da ne mozete da brisete stihove, kako vama odgovara.
Isitna je da u Bog nigde nije rekao da ce imati svoju organizaciju na zemlji, to je Rasel smislio kako da uzima novac od vernika.
napisi mi Konkretne istine koje si dobila od Boga, ne pisi mi o organizaciji i sta ona radi .

Potom sabra Mojsije sav zbor sinova Izrailjevih, i reče im: ovo je zapovjedio Gospod da činite: Šest dana da se radi, a sedmi da vam je svet, Subota počivanja Gospodnjega; ko bi radio u taj dan, da se pogubi.
Druga knjiga Mojsijeva - 35. glava

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovde vidimo da je u vreme Mojsija zakon bio veoma rigorozan.Cak Subotom ni vatra nijue smela da se lozi.Ko bi prekrsio zakon, propisana mu je smrtna kazna.

Sam Isus je kasnije imao zbog tog zakona puno problema sa Farisejima.Dolazio je cesto u sukob s njima, te su ga na kraju i ubili.

I o cemu je tema? Ovako se moze shvatiti kao pretnja onim ljudima koji ne odmaraju subotom jer se pominje smrtna kazna, ubistvo i pogubljenje.

eto to je ta tvoja produhovljenost

Dignem nogu i prdnem kol’ko mogu...

farting_smiley.gif

smiley_fart.gif

Back