Pravi Vlah
Iskusan
- Poruka
- 5.024
Да, али Срби кажу да су Македонци њихови.Makedonci kazu da ja Marko njihov.

Уосталом као што кажу да су и Бугари њихови (минус татарска крв). А и Румуни су Срби. Да не споменемо Хрвате.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Да, али Срби кажу да су Македонци њихови.Makedonci kazu da ja Marko njihov.

Чуо сам да су и Јапанци њихови.Да, али Срби кажу да су Македонци њихови.
Уосталом као што кажу да су и Бугари њихови (минус татарска крв). А и Румуни су Срби. Да не споменемо Хрвате.
Svi smo mi naši najbolje tako da se kažeЧуо сам да су и Јапанци њихови.

Србија до Токија.Чуо сам да су и Јапанци њихови.
Борисе а ти би могао, уместо те језуитско - антисловенске литературе, своју библиотеку да обогатиш и неком другом, са другачијим виђењем.Добро је познато да Словени нису били староседеоци. Таква су трачка и илирска племена и Дачани - али у 6-7. веку већ у свом романизованом облику.
Као што сам раније написао - имам став о овом питању и писао сам о томе пре две недеље - наравно само да додам да у то време нису романизовани само Словени, већ и друга племена и народи Балкана под византијском влашћу - већ опште карактеристике Влаха у 7-9 веку биће употреба народног латинског (a не грчко-византијског) језикаБорисе а ти би могао, уместо те језуитско - антисловенске литературе, своју библиотеку да обогатиш и неком другом, са другачијим виђењем.
Пре извесног времена имао сам овде занимљиву дискусију са @NickFreak о Власима и што су они.
Власи се у ранијем периоду могу сматрати егзонимом за романизоване Словене - и то је управо чињеница, поткрепљена довољним изворима.
Па кад су стигли да се романизују Словени? Они су по знаничној историји стигли овде на Балкан у 6. веку. Тада је већ Римско царство подељено на Западно и Источно крајем 4. века, а Западно је већ пало крајем 5. века. Том логиком Власи су требали бити хеленизовани, а не романизовани Словени. Разумем да су хеленизовани али ми није јасно уопште како могу бити романизовани. Није ли мало нелогично то све?Као што сам раније написао - имам став о овом питању и писао сам о томе пре две недеље - наравно само да додам да у то време нису романизовани само Словени, већ и друга племена и народи Балкана под византијском влашћу - већ опште карактеристике Влаха у 7-9 веку биће употреба народног латинског (a не грчко-византијског) језика
Јустинијан II је био последњи цар који је ковао новчиће са натписима на латинском. То би требало да буде у периоду 641 - 685/695, па се народни латински још увек говори у римским провинцијама. Дакле, бар до краја 7. века у Царству имамо неку врсту званичне двојезичности.Па кад су стигли да се романизују Словени? Они су по знаничној историји стигли овде на Балкан у 6. веку. Тада је већ Римско царство подељено на Западно и Источно крајем 4. века, а Западно је већ пало крајем 5. века. Том логиком Власи су требали бити хеленизовани, а не романизовани Словени. Разумем да су хеленизовани али ми није јасно уопште како могу бити романизовани. Није ли мало нелогично то све?
Тврдим да се не мењали ни култура ни друштво. Грчко-романички културни хибрид Истока, као начин живота, модел понашања, уопште његове визуелности, исти је, како у првом, тако и у десетом веку. Наравно, са једном значајном разликом - после IV века ова културна слика је дефинитивно хришћанска . Дакле, ако можемо говорити о било каквој промени културне слике, то је дефинитивно усвајање хришћанства у Царству у IV . века, Ми немамо промене у културном аспекту у V - VIII веку, само зато што је латински језик након тога отпао. Култура је и даље иста, односно хеленистичка, са израженом романичком нијансом.Том логиком Власи су требали бити хеленизовани, а не романизовани
Ne ne razumem te uopšte zaista. Ko su bili Iliri i Tračani po tebi? Aj daj mi njihovu definiciju.@Bogdan88 да ли сада разумеш?
Зашто тражиш Илире и Трачане у 7. веку ?- твоје питање је било о Власима у 7. веку да ли су романизовани.Ko su bili Iliri i Tračani
Pa razmisli malo s tu tikvu tvoju neotesanu! Tračani, Tribali, Šopi. Svi žive na istom mestu. Da li misliš da su seobe toliko intenzivne bile? Poveži malo stvari, prestani više da čitaš tu antislovensku literaturu i da se ložiš što ti Pravi Vlah udara lajkove. Ne mogu da verujem da si toliko glup. A znaš da menjaš tekst u bugarsku ćirilicu za to si pametan!Зашто тражиш Илире и Трачане у 7. веку ?
Овај школски коментар остаће без одговора - очигледно немаш појма не само о историји већ и о логичком размишљању! Већ сам ти рекао, не постоји начин да одбраниш свој став - мораш да имаш базу - а једноставно је немаш - осим на Википедији и Youtube!Pa razmisli malo s tu tikvu tvoju neotesanu! Tračani, Tribali, Šopi. Svi žive na istom mestu. Da li misliš da su seobe toliko intenzivne bile? Poveži malo stvari, prestani više da čitaš tu antislovensku literaturu i da se ložiš što ti Pravi Vlah udara lajkove. Ne mogu da verujem da si toliko glup. A znaš da menjaš tekst u bugarsku ćirilicu za to si pametan!
Mnogo ti hvala! Mogu samo da ti kažem i zaslužuješ da ostaneš slep do kraja života! Ne odgovaraj mi na komentare!Овај школски коментар остаће без одговора - очигледно немаш појма не само о историји већ и о логичком размишљању!
Не дај Боже „стручњаци“ као што си ти да уче људе!zaslužuješ da ostaneš slep
Проблем стоји у томе што је тај Краљевић Марко измишљени јунак. Права историјска личност Краљевић Марко је био турски вазал. Убили су га Власи јер их је напао у оквиру турског похода на Влашку.Kult Marka Kraljevića u Dalmaciji
Još u šesnaestom veku mletački rektor (gradonačelnik) Splita izvestio je vladu u Veneciji da su Splićani, okupljeni na trgu, horski pevali pesmu u slavu najvećeg junaka srpske epske poezije.
http://ts366544v061.moji.oblaci.rs/sr/clanak/419932/Kult-Marka-Kraljevica-u-Dalmaciji#!
I Stefan Lazarević je učestvovao u toj bici na Rovinama 1395. isto kao turski vazal. Marko Kraljević je bukvalno bio poslednji srpski kralj. Bio je kralj zakonski ali vlastela nije priznavala njegovu vlast. Svi ostali će nositi titulu despota na dalje.Проблем стоји у томе што је тај Краљевић Марко измишљени јунак. Права историјска личност Краљевић Марко је био турски вазал. Убили су га Власи јер их је напао у оквиру турског похода на Влашку.
Све је то лепо, верујем да си богат литературама, само ми није јасно како могу бити бугароидни кад су Бугари туранско-туркијско племе из Централне Азије. А они говоре словенским језиком. А сам си рекао да није постојао језик до 19. века. Постојао је језик, није народ био нем. Само је створена књижевна норма у 19. веку на основу које ће се вршити бугаризација словенског становништва. Нарочито Шопова.
Како те није срамота после оног мењања у бугарску ћирилицу уопште да се јављаш. Стварно ми ниси јасан.
Kakva bugarizacija Šopa u 19.veku kada u rukopisu iz 1610.godine koji sam pomenuo Šop piše Bugarsku istoriju piše da je Bugarin i da ga je rodila bugarska zemlja?Све је то лепо, верујем да си богат литературама, само ми није јасно како могу бити бугароидни кад су Бугари туранско-туркијско племе из Централне Азије. А они говоре словенским језиком. А сам си рекао да није постојао језик до 19. века. Постојао је језик, није народ био нем. Само је створена књижевна норма у 19. веку на основу које ће се вршити бугаризација словенског становништва. Нарочито Шопова.
Како те није срамота после оног мењања у бугарску ћирилицу уопште да се јављаш. Стварно ми ниси јасан.
Искрено, јеси ли заиста толико ретардиран ? - колико ти година треба да схватиш да су се Бугари после 10. века звали БУГАРИ, а не ПРОТОБУЛГАРИ! Никада нисам рекао да језик није постојао пре 19. века - то су, увек, твоиј изуми!Све је то лепо, верујем да си богат литературама, само ми није јасно како могу бити бугароидни кад су Бугари туранско-туркијско племе из Централне Азије. А они говоре словенским језиком. А сам си рекао да није постојао језик до 19. века. Постојао је језик, није народ био нем. Само је створена књижевна норма у 19. веку на основу које ће се вршити бугаризација словенског становништва. Нарочито Шопова.
Kad mi pokažeš te Bugare Slovene koji su došli na Balkan nemam nikakav problem da priznam evo da sam i ja Bugarin. Mada čisto sumnjam da možeš jer to ne postoji.Kakva bugarizacija Šopa u 19.veku kada u rukopisu iz 1610.godine koji sam pomenuo Šop piše Bugarsku istoriju piše da je Bugarin i da ga je rodila bugarska zemlja?