Историја Бугара

Рекла је "на ваш език е нещо различно." Рекла је језик, а не дијалект.
"на вашем језику је то нешто другачије" - мислила је на реч - "на вашем језику" мислила је на дијалект . Како онда сви разумеју ако су различити.
језици? Треба вам мало логичке интерпретације, а не личне интерпретације

Poslednja izmena:
Турци већ у Шишманово време - 1388. Шишман је уступио Силистру султану Мураду I. Малоазијски колонисти били су раштркани на подручју које је окруживало Добруџу и Делиорман са југа и запада и одмарало се на обали Дунава. Татари, који су убрзо затим напали Северну Добруџу из јужне Русије, завршили су опкољавање са севера.
Mnogo su se nešto Turci vrteli oko Dobrudžu, da nema tamo zlato da izvire možda? Ništa ja tebi tu ne verujem zaista. Ovo ti je isto kao ono tvoje objašnjenje za starosedeoce, Slovene i Prabugare kako je nastao njihov miks tako brzo. Tog tipa otprilike.

100 % Българска шопска песен както и предишната

Марко иде от Солуна града, чоен кожух наопаки носи, бойно копие положито носи.
йостра сабя по кълдръми влачи, врана коня невесело язди и у нищо весело не гледа.

Никой смее Марко да да не пита, наела се неговата сестра, наела се Марко те питала:
Е веч стана девет годин време, кат те гледам тъжен и кахърен, врана коня невесело яздиш.

Врана коня невесело яздиш, бойно копье положито носиш и у нищо весело не гледаш.
Що ти брале на душа тегне ?
Дума дума Марко Кралевити, леле сестро леле мила сестро кат ме питаш право че ти кажем,
е веч стана девет годин време, откак водим Елена невеста.........

Poslednja izmena:

100 % Българска шопска песен както и предишната

Марко иде от Солуна града, чоен кожух наопаки носи, бойно копие положито носи.
йостра сабя по кълдръми влачи, врана коня невесело язди и у нищо весело не гледа.

Никой смее Марко да да не пита, наела се неговата сестра, наела се Марко те питала:
Е веч стана девет годин време, кат те гледам тъжен и кахърен, врана коня невесело яздиш.

Врана коня невесело яздиш, бойно копье положито носиш и у нищо весело не гледаш.
Дума дума Марко Кралевити, леле сестро леле мила сестро кат ме питаш право че ти кажем,
е веч стана девет годин време, откак водим Елена невеста.........
Pa što ne napišeš srpskom ćirilicom? Tu se najbolje vidi. Ovako se srpski čitaoc pogubi sa ovim slovima. Namerno si izabrao bugarsku kako vidim. Jao sto si vragolanko neki.

Diskutujemo nemoj da se ljutiš. Hvala na odgovorima. Ja iskreno ne verujem tim sultanovim registrima. Pobednik piše istoriji kako hoće.
Па, не видимо како прабугари, који су ближи алтајским или сибирским народима, могу имати много заједничког са анатолским Турцима!

Па зато што је песма на бугарском језику колико ја разумем овај језик :) односно написао сам је на бугарском
Nisi na bugarskom nego si namerno i smišljeno izabrao bugarsku ćirilicu iz 1945. godine, valjda je tada reformisana. Borise niko nije s kruške pao. Nekoliko puta sam te uhvatio da lagaš malčice.

@Bogdan88
Нема проблема: у српској "историографији" постоји постмодернистичко крило које, на пример, шири следеће информације: „Платон потврђује древно порекло Срба - до сада су нас лагали!!“
да ли верујеш у то више?

@Bogdan88
Нема проблема: у српској "историографији" постоји постмодернистичко крило које, на пример, шири следеће информације: „Платон потврђује древно порекло Срба - до сада су нас лагали!!“
да ли верујеш у то више?
Pa pravo da ti kažem kad čovek vidi prevarante ko što si ti odmah počne da veruje i u te stvari. Hajde prekucaj pesmu sa srpskom ćirilicom i izbaci zajedno sa videom. Ne pravi se blesav. Ne može bez videa da ti se veruje izgubio si poverenje.

Pa pravo da ti kažem kad čovek vidi prevarante ko što si ti odmah počne da veruje i u te stvari. Hajde prekucaj pesmu sa srpskom ćirilicom i izbaci zajedno sa videom. Ne pravi se blesav. Ne može bez videa da ti se veruje izgubio si poverenje.
Гледај, збуњујеш ме са неким другим - између тебе и мене постоје око 3 пуне библиотеке књига које још увек мораш да прочиташ и који би попунили садашњу празнину.

Гледај, збуњујеш ме са неким другим - између тебе и мене постоје око 3 пуне библиотеке књига које још увек мораш да прочиташ и који би попунили садашњу празнину.
Samo ti uživaj tako načitan, a ja ovako nepismen i glup. Izbaci ti pesmu zajedno sa videom. Nemaš mnogo da ispraviš, neće ti trebati mnogo.

Izbaci ti pesmu zajedno sa videom
Не разумем зашто - баш хоћеш да радиш караоке код куће? Песма је шопска, а ти кажеш да је Шопи синоним за Србе.Тако да сам сигуран да то можеш разумети
Samo ti uživaj tako načitan, a ja ovako nepismen i glup. Izbaci ti pesmu zajedno sa videom. Nemaš mnogo da ispraviš, neće ti trebati mnogo.
Не кажем да сaм само ја начитан, већ кажем да сам мало начитaнији од неких људи.

Poslednja izmena:
Не разумем зашто - баш хоћеш да радиш караоке код куће? Песма је шопска, а ти кажеш да је Шопи синоним за Србе.Тако да сам сигуран да то можеш разумети
Izbaci ti nemoj mnogo da pametuješ i da se sekiraš. Nisi ni trebao da prepravljaš u bugarska slova, da se mučiš toliko.

Izbaci ti nemoj mnogo da pametuješ i da se sekiraš. Nisi ni trebao da prepravljaš u bugarska slova, da se mučiš toliko.

Кажи ми како да напишем ове бугарске речи у српском ћирилицом?:

Марко иде от Солуна града, чоен кожух наопаки носи, бойно копие положито носи

Никой смее Марко да пита, наела се неговата сестра, наела се Марко те питала

Дума дума Марко Кралевити,

Poslednja izmena:
Постоји Краљевић Марко као историјска личност -- турски вазал који је погинуо док је заједно са Турцима напао Влашку 1395 године -- и постоји измишљени јунак о којем Срби много певају. Ја да сам Бугарин не бих певао о њему.

Постоји Краљевић Марко као историјска личност -- турски вазал који је погинуо док је заједно са Турцима напао Влашку 1395 године -- и постоји измишљени јунак о којем Срби много певају. Ја да сам Бугарин не бих певао о њему.
Makedonci kazu da ja Marko njihov.

Kult Marka Kraljevića u Dalmaciji​

Još u šesnaestom veku mletački rektor (gradonačelnik) Splita izvestio je vladu u Veneciji da su Splićani, okupljeni na trgu, horski pevali pesmu u slavu najvećeg junaka srpske epske poezije.
http://ts366544v061.moji.oblaci.rs/sr/clanak/419932/Kult-Marka-Kraljevica-u-Dalmaciji#!
Без обзиром на то шта је био Марко по народности,је битно то да је он био издајаца,кукавица и турски слуга.

Back