PeceOhr
Zainteresovan član
- Poruka
- 277
То нису право-славци. 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
То нису право-славци.![]()

Mi imamo patrijarh u 927.,a vi tek u 1219.Ko su prvi (pravi) pravoslavci?![]()
Будимо фини
Узгред, помесне православне цркве које су усвојиле нови календар заправо не користе Грегоријански већ Ревидирани јулијански или Новојулијански календар, рукодело тадашњег професора небеске механике на Београдском универзитету и нашег великана, Милутина Миланковића. Новојулијански календар тренутно се отприлике подудара са Грегоријанским (разликују се у 24 секунде на годишњем нивоу), али је прецизнији од њега, и за осам векова ће доћи до размимоилажења изнеђу два календара, а сваких потоњим 3600 година, Новојулијански календар ће отићи један пун дан испред Грегоријанског.
Питање календара је од нулте важности из догматског угла, па су сви покрети 'старокалендарараца' у својој основи неправославни - ма колико се њихови припадници сматрали већим прсвославцима од својих патријараха и епископа -, безумни и савршен пример стравичног греха расколиштва. Ипак, није требало да се уводе промене без пристанка свих помесних цркава. Јединство Цркве овим није истински угрожено, али симболично и на површини, као и у очима оних који не виде даље од фасаде, свакако.
Дај, не почињи опет. Мислим да имамо различите осећаје за хумор. Ово помало прелази границу пристојности. Ако ћемо о чињеницама, ни ви ни ви. Хришћанство су пре нас примили многи, баш као и после. Ми пре вас, али то је небитно. Ми смо своју аутокефалност придобили онако како и доликује, а не употребом силе, и тиме се изузетно поносимо. Руси, који су били још скромнији у потражњи за аутолефалношћу, имају још више разлога за понос. А неко ко је сам у нашој вери спознао истину и одлучио да пређе у православље, далеко више разлога него ми који смо се у њему родили.
Православни се не поносе тиме колико дуго су номинално део Цркве, већ се труде да буду њени истински чланови. Запамтите да је гордост први грех. То је грех самог Сатане.
Mi smo bili toliko mocni da smo dobili autokefalnost od Vizantijskog imperije i Vaselenskoj patrijarsje sa ratom.Pri tome jos u 927.,i sa to se ponosimo.Uvek to sto smo hteli smo dobijali sa ratom,mi smo osvojacki,ratoljubivi i imperialni narod,i to je nasa ponos![]()

То се можда десило између 924 и 926 а твој драги цар се упокојио 927.
Да не улазим у даљу расправу са очиглено необразованом и недораслом особом , та епоха је трајала 33 године , после тога та држава се распада полако потпада под византијску власт по којом ће бити скоро 200 година , па са неким после континуитетом од око 50 година до превласти златне хорде па затим падање под вазалну власт Србије мало решено династичким браком до пада под Турке крајем 14 века. Нећу рачунати период пре 9 века јер се мало зна а зна се да сте били под аварским хаганатом имали сте нешто мало више од 200 година потпуне политичке независности до 20 века. Толико о империјализму.
Иначе доба "империјализма" је заксанела фаза на Балкану и земљама под турском влашћу и кулминирала је Балканским ратовима.
Нико нормалан ко је провео 500 година под Турцима не би могао свој народ да зове освајачки и империјални.Једно су жеље а друго стварност.
Sweet dreams...

Mi smo bili toliko mocni da smo dobili autokefalnost od Vizantijskog imperije i Vaselenskoj patrijarsje sa ratom.Pri tome jos u 927.,i sa to se ponosimo.Uvek to sto smo hteli smo dobijali sa ratom,mi smo osvojacki,ratoljubivi i imperialni narod,i to je nasa ponos![]()

Svi moderni pravoslavci slave Bozic na 25 decembru
![]()

Pa Sveti Sava vam vratio autokefalnost crkvi, a jedine mosti nekog sveca u Bugarskoj su mosti Svetog Kralja Milutina u Sofiji, malo vise zahvalnosti molim![]()

Па читаj, сумливи друже...
http://imgur.com/X8pzC2M
http://imgur.com/Rvk9jnQ
Зар ви je први признат српски патриарх ... Бугарин?![]()
Pa? ..

Па када jе нам Свети Сава вратио афтокефалност цркви?
Бугарска има патриарх у 10 век, Србиjа - у 14 век потписан и као "Патриарх всем Срблем и Бугаром". Шта ниje jасно?

Бугарима се једно мора признати...знају када треба да капитулирају....и да остану живи, са што мање губитакаВи и моћ и понос ?![]()
Па да сте били доследни што сте у два светска рата капитулирали ? Што се нисте борили до последњег ?
Што нисте држали линију фронта код Дојрана ?
Што нисте испалили ниједан метак ка совјетској војсци него сте 1944. ко мочковци положили оружје ??
Дај пусте нас, знамо ми те ваше скаске !![]()
Једино значајно из овог препуцавања је то да смо за тему дошли до првог значајног бугарског имена у Србији патријарх Јефрем.
Evo jos dve imena Bugara u Srbiji-car Dusan i Nikola Pasic.
Evo jos dve imena Bugara u Srbiji-car Dusan i Nikola Pasic.

Da nikada nisam video stanje u Bugarskoj sopstvenim očima, priča na ovih nekoliko strana foruma bila bi mi dovoljna da podignem zid na granici. Međutim, s obzirom da sam ipak imao prilike tamo da svratim, samo bih ponovio davno formiran zaključak: Bugarska je zemlja idiota koji nikada neće biti ni približno na istom civilizacijskom nivou kao Srbi, pa makar bili članica EU naredni milenijum...
Мислим да је овај непризнати писац рекао све!
Ројалисто молим те стави ову тему по кључ и бриши овог монголоида горе јер брљави по свим могућим темама без икаквих аргумената и извора и прави бувљу пијацу од историје.
Многи су санкционисани због много мањих прекршаја.
`ајде срећна вам нова година свима! Све најбоље!
Sve sta sam napisao je cinjenica,priznata od svetske nauke.
Srecna nova godina svima.