Историја Бугара

A be batke ima i ovakve karte

Cvijic%2C_Jovan_-_Breisemeister%2C_William_A._-_Carte_ethnographique_de_la_P%C3%A9ninsule_balkanique_%28pd%29.jpg

Macedonians_on_a_french_map.jpg

Macedonians_coloured_on_this_map_from_1922.jpg

Balkan-nations.jpg

Ja ne se zalazem za nista,jedino prikazujem sta je u osnovu bugarskog nacionalizmu.Sta se tice DNA,nije bitno jedna ili druga haplogrupa jer nacija njie bioloska nego je politicka zajednica.

Имаш пдф Политика предвиђен за такве промоције.

Znam,ima i takva karta
Ovoj Milos Milojevic je poznat u Bugarskoj kao Lud Milos.

Што луд? Да је ваш звали бисте га Обилићz:lol:
Ако се неко понаша као ви одах је дијгностикован као луд.z:(
Изгледа да је територијална мегаломанија једино легитимна код монголоида.

Имаш пдф Политика предвиђен за такве промоције.

Што луд? Да је ваш звали бисте га Обилићz:lol:
Ако се неко понаша као ви одах је дијгностикован као луд.z:(
Изгледа да је територијална мегаломанија једино легитимна код монголоида.

Pa neki koj smatra da postoje Srbobugari,Srbohrvati i Srboslovenci je potpuno lud.

Као и они који се позивају на мапе бугарске екзархије и територијалне мапе 1 бугарског царства пре 1000 година није ништа бољи.
Истом логиком ми можемо да се позивамо на мапе Душановог царства када је Охридска епископија и бугарска и грчка патријаршија налазила под српском влашћу.
Сад све то да прогласимо српским етничким простором и кажемо да су све то Срби па да решимо наше национално питање да присвојимо пола Грчке , Бугарску , Албанију и кажемо да је то једино решење на Балкану при том то је било 300 година после бугарске патријаршије која је трајала колико и Душанова. Дакле будући да је то ближа прошлост имамо више права да се историјски позивамо на то и такво стање су мање-више затекли Турци , а ви сте били разбијени као бугарска скупштина да нисте никакав отпор могли пружити Турцима већ сте чекали Србију да вас брани од ваше браће.

Као и они који се позивају на мапе бугарске екзархије и територијалне мапе 1 бугарског царства пре 1000 година није ништа бољи.
Истом логиком ми можемо да се позивамо на мапе Душановог царства када је Охридска епископија и бугарска и грчка патријаршија налазила под српском влашћу.
Сад све то да прогласимо српским етничким простором и кажемо да су све то Срби па да решимо наше национално питање да присвојимо пола Грчке , Бугарску , Албанију и кажемо да је то једино решење на Балкану при том то је било 300 година после бугарске патријаршије која је трајала колико и Душанова. Дакле будући да је то ближа прошлост имамо више права да се историјски позивамо на то и такво стање су мање-више затекли Турци , а ви сте били разбијени као бугарска скупштина да нисте никакав отпор могли пружити Турцима већ сте чекали Србију да вас брани од ваше браће.

Dusanovo carstvo u sporedjenje sa Bugarsko carstvo je bilo mala i beznacajna drzava.Osim toga je postojalo samo 25 godine.Bugarska imperija je bila navecija i najmocnija drzava u Jugoistocnoj Evropi za nekoliko vekova.

First_Bulgarian_Empire_Xc.png

800px-Territory_of_the_First_Bulgarian_Empire_-_9_th_century.png

Bulgaria-%28893-927%29-TsarSimeon-byTodorBozhinov.png

Bulgaria_Samuil_raster.png

https://en.m.wikipedia.org/wiki/First_Bulgarian_Empire#

800px-Campaigns_of_Ivan_Assen_II.png

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Second_Bulgarian_Empire#

То је баш глупа опаска ако је нека држава подигла цркву у ранг патријаршије и свог владара прогласила царем Грка и Срба тј источног римског царства које је опстало до 15 века а простирало се дубоко у Азији није безначајна. То је у историји пошло за руком само Симеону првом бугарском и Стефану Душану српском.Узгред и Бугарска је била по влашћу Србије па сад шта ти је мало од та два? Тешко да би ико то могао окарактерисати као мало али по вашим мерилима и Европа је мала тако да би требали те мапе мало проширити на Азију стару домовину ове мапе су мале п. дим.

Poslednja izmena:
Nema sta da ucinimo,zbog nas prirodna Bugarska je teritorija koja obuhvata teritorije Bugarske egzarhije.Dok ne pripojimo te teritorije nemozda biti reseno bugarsko pitanje.
Бугари су своје природно право, ако су га уопште и имали, на јужну Србију и Македонију дефинитивно изгубили још пре сто година, покољима и злочинима над народом тих крајева, а Бог зна да ли и овакву уопште заслужују.
Dusanovo carstvo u sporedjenje sa Bugarsko carstvo je bilo mala i beznacajna drzava.Osim toga je postojalo samo 25 godine.Bugarska imperija je bila navecija i najmocnija drzava u Jugoistocnoj Evropi za nekoliko vekova.
Видиш у време Душана Бугарска је скоро безначајна држава која је породичним везама сведена малтене на ниво вазалне.
Којих то неколико векова?
Ниједан бугарски владар није владао истовремено територијом од Охрида до Дњепра, а и Симеонова држава се врло брзо распала.

Nema sta da ucinimo,zbog nas prirodna Bugarska je teritorija koja obuhvata teritorije Bugarske egzarhije.Dok ne pripojimo te teritorije nemozda biti reseno bugarsko pitanje.[/IMG]

Не за вас већ тебе. То је као да ми својетамо целокупни канонски простор Српске православне цркве, или и оне делове Душановог царства који су једно време били у границама српске државе, али разумно никада нису били део српских земаља. Ви, реално, немате никакво право на те просторе, понајмање сада. Ако бугарска држава ово званично изабере за свој циљ, значиће то рат са пет суседних држава. Овакве фантазије могу испливати на површину током предизборне кампање, али свим иоле разумним политичарима вероватно је већ јасно да ови снови никада неће постати јава. Да бар имате мере па да се усресредите искључиво на Македонију.

Бугари су своје природно право, ако су га уопште и имали, на јужну Србију и Македонију дефинитивно изгубили још пре сто година, покољима и злочинима над народом тих крајева, а Бог зна да ли и овакву уопште заслужују.

Видиш у време Душана Бугарска је скоро безначајна држава која је породичним везама сведена малтене на ниво вазалне.
Којих то неколико векова?
Ниједан бугарски владар није владао истовремено територијом од Охрида до Дњепра, а и Симеонова држава се врло брзо распала.

Бугари не схватају да између нас и њих постоји једна врло важна разлика. Ми смо Срби још од пре доласка на Балкан. Они, данашњи словенско-православни Бугари, настају знатно касније под не сасвим јасним околностима. Њихов процес етногенезе трајао је вековима, па су ови покушаји својетања свега словенског што је икада било у границама било које бугарске државе - били ти Бугари они или они од који су преузели име -, као и онога несловенског, негде у рангу македонског својетања Александра Великог. Иза те мегаломаније, као и вређања наше историје, крије се несигурност и комплекс ниже вредности. Исто важи за већину народа са фашистичким склоностима.

Како год, исто као што ми не можемо да полажемо право на просторе који реално нису српски, таман да су некада и били унутар оквира неке српске државе, исто тако данашњи Бугари-Словени не могу да полажу право на српску, грчку и румунску територију, понајмање ако то чине на основу граница неке давно нестале државе којом су владали несловени. То би било у рангу својетања балканских земаља од стране Турака или Грка.

Познато је да су се Словени Македоније најчешће једноставно сматрали хришћанима и Словенима, али они што је мање познато јесте да је то важило и за многе Словене који су се нашли унутар оквира нововековне Бугарске. Међу нама Србима је ситуација била другачија. Ми смо увек знали ко смо и шта смо.

Вреди напоменути да је, када се све сабере, Македонија била део Бугарско неких стотинак година. Свакако не више од два века. Испада да Турци имају више 'историјског права' на те пределе.

Све у свему, Бугарски идентитет почива на тако климавим ногама да су ови покушаји својатања туђег становништва и територије трагикомични.

Pa neki koj smatra da postoje Srbobugari,Srbohrvati i Srboslovenci je potpuno lud.

Као што сам већ једном одговорио у вези са том картом, аутор је име 'Срби' користио као синоним за 'Словен'. Његова карта није карта 'Велике Србије' већ карта Југославије, што потврђује и легенда. Некада је одредница Југословени била употребљавана уместо дана уобичајеног Јужни Словени (Краљевина СХС није испрва названа Југославијом управо зато што су Бугари били изван граница новонастале државе).

Poslednja izmena:
Зашто су Блгари Милоша Милојевића и Цвијића прогласили за лудаке ? Зато што су уз западне научнике Тумана и Енгела порушили Јиречекову тезу о "Бугарима Словенима" односно о "бугарским Словенима" доказавши да они не постоје и да једно искључује друго. Цвијић и Милојевић су показали и доказали да и данас постоје Праблгари и да то није народ који је изумро, већ да живе уз обалу Црног Мора уским појасом до Крима под различитим племенским именима - Печенези, Гагаузи и кримски Татари. Савременим Блгарима је било паметније да истражују своје порекло у правцу Волшког Татарстана и Туркменистана уместо јалових покушаја експанзије ка српским просторима. По званичној историји Срби и други Словени су потпуно извесно населили Балканско Полуострво цела два века пре Блгара.
Исто тако држава цара Душана никако не може да буде безначајна, зато што представља круну словенског Средњег Века на Балкану. Срби имају живи животопис цара Душана као других владара и његов Законик.
С друге стране Блгари о том свом Симеуну имају само сачуване стране хронике и препричавања странаца. Симеунова држава је буквално била таква да су Бугари били политички ентитет у такозваној држави у којој су живели поред Блгара као владајућег слоја и маса Словена и Грци као свештенство. Такозвана "држава" која је била у стању сталног распада. Блгари немају никакво однеговано сећање на тог свог владара.

Толико о значају једног и другог владара за историчаре. Македонија је била српска и пре и после Турака, са Пећком патријаршијом далеко дуже српска него што је уопште била блгарска.

Da nikada nisam video stanje u Bugarskoj sopstvenim očima, priča na ovih nekoliko strana foruma bila bi mi dovoljna da podignem zid na granici. Međutim, s obzirom da sam ipak imao prilike tamo da svratim, samo bih ponovio davno formiran zaključak: Bugarska je zemlja idiota koji nikada neće biti ni približno na istom civilizacijskom nivou kao Srbi, pa makar bili članica EU naredni milenijum...

Zašto se ova tema ne prebaci na podforum politika ?

Tema treba da se izbriše, pošto ni na politici ne bi trebalo da ima mesta ovako suludim raspravama. Na stranu to što je postavljač teme jedan od većih paćenika ovog foruma, kome je nešto zasmetalo u srpskom imenu u Dubrovniku, pa je rešio da nađe pandan tome i setio se bugarskog imena u Srbiji, što je idiotizam svoje vrste. Nakon toga, u prilog temi dobijamo karte bugarske države od pre hiljadu godina i mape zapadnih putopisaca koji su merodavni koliko i ja za kinesku poljoprivredu. I povrh svega, zarad dobrih bugarsko - srpskih odnosa, mi treba da se odreknemo Makedonije na koju zapravo i nemamo nikakve pretenzije. Mislim stvarno...

Нема ова теме никакве везе ни са политиком ни са историјом. Попустљивост с наше стране је узврађена увредама са оне друге, што је дискусију срозало на ниво препуцавања и вређања. Сложио бих се да је тема за брисање.

Poslednja izmena:
Нема ова теме никакве везе ни са политиком ни са историјом. Попустљивост с наше стране је узврађена увредама са оне друге, што је дискусију срозало на ниво препуцавања и вређања. Сложио бих се да је ива тема за брисање.

Ako sam uvredio neko ovde se izvinjavam.

Pa koju to politicku zajednicu Makedonci cine sa Bugarima, i sad i u vremenu stvaranja nacionalnih drzava?

Реално, ни биолошку ни политичку. Македонци су у биолошкој вези и са нама и са Бугарима, баш као што смо и ми међусобно, али од распада Југославије заједничке политичке заједнице нема. Сва три народа или народа имају одвојене политичке заједнице.

Ako sam uvredio neko ovde se izvinjavam.

Хвала. Мислим да би ова дискусија могла бити од неке користи ако се међусобно уважавамо и не претерујемо. Један од закључака који ви можете извући из ове дискусије јесте да је сан о Бугарском егзархату немогућ. Верујте, и мени би било драго када би све српске земње биле уједињене, када би сви Срби муслиманске и римокатоличке вероисповести прихватили своје корене, и када бисмо сви заједно могли живети у једној земљи. То је сан, али реалност је нешто сасвим друго. Муслимани су изградили свој идентитет на мржњи према својим саплеменицима православне вероисповести, римокатолици су похрваћени, Срби су скоро сасвим протерани из спрских предела унутар граница данашње Хрватске (стогодишњи сан о етнички хомогеној Хрватској је остварен). Све што нам је остало јесте Србија, Република Српска, Црна Гора под диктатуром монтенегрина и окупирано Косово и Метохија. Краткорочни циљ јесте очување неокупираног дела Србије и Републике Српске и рад на јачању веза између тих двеју српских територија. Средњерочни циљ је ослобођење Црне Горе политичким путем. Дугорочни циљ је ослобођење Косова и Метохије и уједињење тих српских територија. Све више од тога је изгубљено за наредних пар велова или трајно.

Надам се да и ви можете сагледати ситуацију, прихватити чињеницe и сходно с тим променити своје циљеве. У Грчкој данас нема Словена, а на југоистоку Србије и у Добруји Бугари не чине ни један проценат становништва. Како ствари стоје у Македонији, сами процените. Ту је бар реч о словенском живљу и нацији која нема вишевековне корене. Како год, желим ва све најбоље. Христос се роди!

Poslednja izmena:
Реално, ни биолошку ни политичку. Македонци су у биолошкој вези и са нама и са Бугарима, баш као што смо и ми међусобно, али од распада Југославије заједничке политичке заједнице нема. Ства три народа или народа имају одвојене политичке заједнице.

Хвала. Мислим да би ова дискусија могла бити од неке користи ако се међусобно уважавамо и не претерујемо. Један од закључака који ви можете извући из ове дискусије јесте да је сан о Бугарском егзархату немогућ. Верујте, и мени би било драго када би све српске земње биле уједињене, када би сви Срби муслиманске и римокатоличке вероисповести прихватили своје корене, и када бисмо сви заједно могли живети у једној земљи. То је сан, али реалност је нешто сасвим друго. Муслимани су изградили свој идентитет на мржњи према својим саплеменицима православне вероисповести, римокатолици су похрваћени, Срби су скоро сасвим протерани из спрских предела унутар граница данашње Хрватске (стогодишњи сан о етнички хомогеној Хрватској је остварен). Све што нам је остало јесте Србија, Република Српска, Црна Гора под диктатуром монтенегрина и окупирано Косово и Метохија. Краткорочни циљ јесте очување неокупираног дела Србије и Републике Српске и рад на јачању веза између тих двеју српских територија. Средњерочни циљ је ослобођење Црне Горе политичким путем. Дугорочни циљ је ослобођење Косова и Метохије и уједињење тих српских територија. Све више од тога је изгубљено за наредних пар велова или трајно.

Надам се да и ви можете сагледати ситуацију, прихватити чињеници и сходно с тим променити своје циљеве. У Грчкој данас нема Словена, а на југоистоку Србије и у Добруји Бугари не чине ни један проценат становништва. Како ствари стоје у Македонији, сами процените. Ту је бар реч о словенском живљу и нацији која нема вишевековне корене. Како год, желим ва све најбоље. Христос се роди!

Srecan Bozic svima.

Back