ИСТИНЕ И ЗАБЛУДЕ О ХРИШЋАНСТВУ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa evo, mi sad raspravljamo o istom, ja drzim Arijevu stranu, a ti Nikolajevu. Da li bi ti mene isamarala? Ne verujem. Po cemu je to vazno kad skoro niko i ne zna sta to zapravo znaci?

Nisam smiren po prirodi, samo sam shvatio neke stvari i naucio sta zapravo znace moje emocije.

Cela prica oko tog samara je jako cudna. Navodno je sv.Nikola isamarao Arija, zbog cega je izbacen sa sabora. Medjutim to vece svi (ili vecina) su sanjali kako im se Hristos obraca i govori da je sv.Nikola u pravu. Sto dovodi do toga da se sv.Nikola vrati, a Arije protera.
Postoje dva nacina da se ovo tumaci ili se to zaista dogodilo, sto je ravno cudu ili je bilo potrebno cudo da presudi izmedju pravoslavlja i arijanizma, koje je bilo veoma popularno i pre, a i posle odluke sabore.

Cela prica oko tog samara je jako cudna. Navodno je sv.Nikola isamarao Arija, zbog cega je izbacen sa sabora. Medjutim to vece svi (ili vecina) su sanjali kako im se Hristos obraca i govori da je sv.Nikola u pravu. Sto dovodi do toga da se sv.Nikola vrati, a Arije protera.
Postoje dva nacina da se ovo tumaci ili se to zaista dogodilo, sto je ravno cudu ili je bilo potrebno cudo da presudi izmedju pravoslavlja i arijanizma, koje je bilo veoma popularno i pre, a i posle odluke sabore.

изгледа Светом Николи треба да захвалим што сам православац.:)

za mene nije cudo ako meditiram o nekoj svojoj odluci i shvatim da je bila pogreshna

изгледа Светом Николи треба да захвалим што сам православац.:)
divan Svetac

mnogo mi se dopala freska po kojoj Z zakljucuje da je Isus bio ukljucen u trgovinu oruzjem a ja da je Isus bio budisticki monah
ako neko zna iz kog je manastira(crkve) neka jevi

takodje moram da kazem da po nekim' logikama' sa foruma, koje sumnjaju u autenticnost SvetihSpisa ja mogu da stavim znak pitanja na celokupnu istoriju covecanstva i da u nedogled ponavljam: a zasto da verujem istoricaru?zasto da verujem bilo kome bilo kada? i zasto da verujem sebi?

Poslednja izmena:
Nisam nimalo naivan. Kao prvo, to su Sveti Oci, a sveti su zato sto ne lazu. Da su slagali, ne bi bili Sveti Oci.

:mrgreen: nemoj se ljutis, isprobavam recnik odobren od supermoderatora.

Postoji puno sumnji da se ceo dogadjaj zaista i dogodio i ne moraju Sveti Oci da budu krivi za sirenje ove price. Arijanstvo je u to vreme bilo veoma jako i bilo je ozbiljna opozicija, ne bi me iznenadilo da je ovo delo nekog politicara. ;)

takodje moram da kazem da po nekim' logikama' sa foruma, koje sumnjaju u autenticnost SvetihSpisa ja mogu da stavim znak pitanja na celokupnu istoriju covecanstva i da u nedogled ponavljam: a zasto da verujem istoricaru?zasto da verujem bilo kome bilo kada? i zasto da verujem sebi?

U istoriju apsolutno treba da sumnjas. Pisu je pobednici. Nisi svesna kakve se sve lazi poturaju kao istina, i sta se sve precutkuje. Uostalom, deca sirom sveta uce suprotne stvari iz istorije. Sa ovim boldovanim si preterala.

Svih 5 milijarde ljudi koji nisu hriscani se smeju celoj toj prici, kao sto se mi smejemo Muhamedovoj, Zaratustrinoj, prici egipatskih svestenika i mitovima Asteka, Eskima i africkih crnaca. Znas li da u Severnoj Koreji narod ozbiljno veruje da njihov predsednik moze pogledom da izazove kisu ili oluju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back