Parra-Bellum
Buduća legenda
- Poruka
- 40.087
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To me i zbunjuje, nigde nisam nasao da su ih Nemci koristili, dok za ostale navode, Nemci su navodno koristili samo Tornado i 1 C-160...
danasnja politika:
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Zastavnik-protiv-NATO-a.sr.html
Заставник против НАТО-а
Драган Матић једини припадник војске који је 1999. године учествовао у обарању авиона „Ф-117А” и „Ф-16”

Zna li neko nesto vise o akcijama nasih pilota na teritoriju BiH i Albanije...tacnije aerodroma u Tirani?
Veruj da nije.
Нема ово никакве везе са вером, већ са доказима. А десет година после бомбардовања ништа се није појавило.
mnoge se stvari nisu pojavile i nece jos dugo....
..zanimljivo..
Нема ово никакве везе са вером, већ са доказима. А десет година после бомбардовања ништа се није појавило.
Postoji ta priča o napadu na aerodrom u Tirani. To je jedan skoro sasvim neverovatan događaj, mada ne mislim ni da je propaganda u pitanju pošto je, koliko znam, prvi put izveštaj o tom navodnom događaju objavljen na stranom sajtu, i to dosta uglednom.
Zrno istine se sastoji u tome da su u Albaniju dovučenu helikopteri "apač" pošto je očito procenjeno da iz aviona ne mogu dovoljno dobro da se naciljaju tačkaste mete na Kosovu. Međutim, od njihove upotrebe se odustalo kada se izračunalo da za preletanje preko Prokletija treba dosta goriva, a dodatni rezervoari bi morali da budu postavljeni nauštrb borbenog kompleta, dakle helikopteri ne bi imali baš municije koliko bi im trebalo. Plus rizik od obaranja, tako da se od toga odustalo.
Da se zaista zbio takav događaj kakav je napad na aerodrom u Albaniji i uništenje tih helikoptera, s obzirom na prilike u kojima se to dešavalo, to bi verovatno bio najveći ratni vazduhoplovni podvig posle WW2. Nislim da nema šanse da bi to moglo da se sakrije. A i zašto bi to neko ovde krio?
24-25.03.99 sam bio u juznom delu k>mitrovice...jedinica mi j bila na cutanju i maskirana...cela jedinica je videla nase orlove i galebove koji su proleteli neverovatno nisko kotlinom u pravcu albanije...doduse nismo videli da su i presli...ali vreme za koje su se vratili doduse sada samo 2...moglo bi odgovarati vremenu koje je potrebno stici do albanskog aerodruma,...a razgovarao sam sa nekim pilotima koji su mi to potvrdili,kao i neki piloti halihoptera koji su trebali obezbediti akciju spasavanja...doci ce vreme kad ce se sve znati...
Postoji ta priča o napadu na aerodrom u Tirani. To je jedan skoro sasvim neverovatan događaj, mada ne mislim ni da je propaganda u pitanju pošto je, koliko znam, prvi put izveštaj o tom navodnom događaju objavljen na stranom sajtu, i to dosta uglednom.
Zrno istine se sastoji u tome da su u Albaniju dovučenu helikopteri "apač" pošto je očito procenjeno da iz aviona ne mogu dovoljno dobro da se naciljaju tačkaste mete na Kosovu. Međutim, od njihove upotrebe se odustalo kada se izračunalo da za preletanje preko Prokletija treba dosta goriva, a dodatni rezervoari bi morali da budu postavljeni nauštrb borbenog kompleta, dakle helikopteri ne bi imali baš municije koliko bi im trebalo. Plus rizik od obaranja, tako da se od toga odustalo.
Da se zaista zbio takav događaj kakav je napad na aerodrom u Albaniji i uništenje tih helikoptera, s obzirom na prilike u kojima se to dešavalo, to bi verovatno bio najveći ratni vazduhoplovni podvig posle WW2. Nislim da nema šanse da bi to moglo da se sakrije. A i zašto bi to neko ovde krio?
Ma pazi, jedno je nepoznavanje punjenja bojeve glave Neve i postojanje blizinskog upaljaca, a drugo je pominjanje "rupa od METAKA".
BTW, postoje ozbiljne verzije da su rupe na konstrukciji napravljene "posthumno" (neprovereno, naravno). Detaljno sam pogledao ono sto sam mogao da vidim i nisam ubedjen da su one rupe od NEVE.
Kao trece, ostaje otvoreno pitanje zasto je stajni trap bio u zabravljenom polozaju za sletanje...
Takodje mi nije bas najjasnija ona delaminacija bez tragova uticaja povisene temperature...
Borbeni helikopteri sluze za blisku podrsku.Nema potrebe za preletanjem preko Prokletija kada obrana na granici nije popustila.Teren jednostavno nije pogodan za upotrebu helikoptera.Bas zbog terena se i svodilo sve na upotrebu LBA.Dobar primer koliko je teren bio "vruc" za NATO letelice je i pogodjeni A-10 koji je sleteo u Makedoniju.Da nije tako zilav i oklopljen avion nebi preziveo pogodak.Helikopteri nebaju sta da traze ne onakvom terenu.
Koliko su borbeni helikopteri slabi na brdsko-planinskom terenu osetili su Amerikanci u Avganistanu prilikom operacije "Anakonda",cista pusiona.
Zasto nasi cute ako je bila izvedena takva akcija.Pa mozda nemaju materijalnih dokaza,ili imaju neki dil da ne otkrivaju sve info.Trebace vremena da sve ispliva sta se tada desavalo
pre bih rekao da se srusio