Istine i zablude o bombardovanju 1999.

Zanima me sta je ovo, zna li neko?

Ne lici mi na deo "Tornada" a koliko znam Nemci u agresiji 1999 nisu koristili bespilotne letelice i helikoptere.

Ne lici mi ni na rezervoare, a na njima nema ni oznaka koliko znam...

Nasao sam na vise domacih i stranih stranica podatke (prilicno identicne) o oborenim letelicama NATO (50-tak aviona u proseku, zavisno od izvora) medju kojima su navodno i 2 nemacka Tornada, tad sam naleteo i na ovu sliku.

"Die in Athen erscheinende Zeitschrift "Athinaiki" (ergänzend s.a.) hatte bereits in ihrer Ausgabe vom 7. April 1999 unter Berufung auf "100-prozentige korrekte Infornmationen aus dem NATO-Hauptquartier" gemeldet, daß die Allianz "derzeit" Verluste in Höhe von 88 toten oder vermißten Soldaten (meist tot) und 32 abgeschossene oder abgestürzte Flugzeuge / Hubschrauber verzeichnete. "

Ove grcke novine od 7 aprila 1999 se pozivaju na "100 postotno tacne inf". iz NATO-a o oborenih 32 aviona i helikoptera, 88 mrtvih i nestalih (verovatno svi mrtvi).

Ostali podaci sa ove stranice su svakakvi, ali se dobro secam jedne americke reportaze o F117 kojeg je nas MIG 21 izbusio, F117uspeo se dokopati baze ali je avion zavrsio karijeru.

http://home.snafu.de/veith/Texte/flgzNATO.htm

Poslednja izmena:
Po informaciji BBC Word News kao i iz nekih nasih izvora MIG-21 Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva je u direktnom duelu uspeo da obori F-15. Obaranje je bilo dana 27.03.1999. Bez obzira na razliku u generaciji ova dva aviona MIG-21 je i danas opasan protivnik.

Ma daaaaj, lepo bi bilo, samo sto je malo nemoguce.

Davno sam gledao americku reportazu o tome na nemackoj tv, rekonstrukcija, MIG je ovom prisao s ledja i izbusio ga topovima nakon sto je ovaj izbegao najmanje jednu raketu, ne secam se jedino o kojem je F 117 rec, 2 su definitivno unistena s tim da se jedan uspeo docepati baze, nije vise nikad poleteo.

Sto se tice onog sto ga je Dani skinuo secam se rupa od metaka po njemu, najmanje 20 mm.

Sigurno nije broj od 80, ali ipak verujem da ih je vise od 3.

Veoma je interesantno to sto se secas rupa od metaka, a Dani ga nije gadjao mecima (tj. topom)...da li ti to nesto govori...???

Pogledaj od 6 minute i 40 sekundi pa do kraja.

Rupe od metaka bi znacile da su Ameri sa svojom verzijom o MIG-u 21 bili u pravu, ili da je F 117 prosao i kroz zavesu, pored sto ga je poljubila "NEVA", sto je verovatno jer je na radaru vec bio otkriven, dakle PVO je znala za njega.

eto u inat tebi, kada vec postavljas debilna pitanja

mada bi mogao malo da odj... sa tim onanisanjem na spomen svega americkog

u pravu si ,dokazi su u olupini ,a djavo je u detaljima ,fragmentaciona eksplozija je dokaz da ga je pogodila NEVA ,RAKETA 5V 27U ,masa cistog eksploziva je 42 kg ,a bojeve glave 72 kg... zapitaj se otkud razlika 30 kg i cega tu jos sve ima ,?
i tEx -daj malo i pohvalu gde je zasluzena.:P

Poslednja izmena:
u pravu si ,dokazi su u olupini ,a djavo je u detaljima ,fragmentaciona eksplozija je dokaz da ga je pogodila NEVA ,RAKETA 5V 27U ,masa cistog eksploziva je 42 kg ,a bojeve glave 72 kg... zapitaj se otkud razlika 30 kg i cega tu jos sve ima ,?
i tEx -daj malo i pohvalu gde je zasluzena.:P

Ma pazi, jedno je nepoznavanje punjenja bojeve glave Neve i postojanje blizinskog upaljaca, a drugo je pominjanje "rupa od METAKA".

BTW, postoje ozbiljne verzije da su rupe na konstrukciji napravljene "posthumno" (neprovereno, naravno). Detaljno sam pogledao ono sto sam mogao da vidim i nisam ubedjen da su one rupe od NEVE.

Kao trece, ostaje otvoreno pitanje zasto je stajni trap bio u zabravljenom polozaju za sletanje...

Takodje mi nije bas najjasnija ona delaminacija bez tragova uticaja povisene temperature...

Sve sto ti nije jasno, naci ces na prethodnim stranama. Sta sad tebi treba pojedinacno da se objasnjava kad su ljudi koji su bili tamo vec pisali o tome... Gadjan je na kraju i prackama, pa imas i od toga udubljenja na njegovoj nevidljivoj oplati :lol: :lol: :lol:

Ne, nisu pisali o tome...a ono sto mi nije jasno nalazim na mestima gde je izvor pravih informacija, ovde postavljam pitanje samo da bih pokusao da barem nekog navedem da pocne malo da razmislja.

Back