sumnjivo lice
Buduća legenda
- Poruka
- 44.833
Ne bih bas rekao da je sleteopre bih rekao da se srusio
Sleteo je, motor je zamenjen.Imas fotografije A 10 po sletanju sa pocepanim motorom i kasnije sa novim zamenjenim
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne bih bas rekao da je sleteopre bih rekao da se srusio

Znam ja vrlo dobro koji je to avion i sta moze da podnese. Zasto mislite da je to taj? I cime je taj avion pogodjen, taj koji je sleteo?
Strelom 2M, Iglom ili SIlom, objavljena je bila i fotografija koja prikazuje momenat pre pogotka. Ako neko ima vremena neka progugla pa okaci ovde.
Pjer-Nis
Pogledajte prilog 68986
Ne znam da li si mislio na ovu sliku, ovde se ne vidi puno toga, čak je možda i mamac. A pošto sam tražio ovu fotografiju, izguglao sam i vreme kada je srušen onaj avion o kom pričam, verovatno 02.05.1999, pao u blizini Tetova
Pjer-Nis
Pogledajte prilog 68986
Ne znam da li si mislio na ovu sliku, ovde se ne vidi puno toga, čak je možda i mamac. A pošto sam tražio ovu fotografiju, izguglao sam i vreme kada je srušen onaj avion o kom pričam, verovatno 02.05.1999, pao u blizini Tetova
Oke, raketa je, hvala sto si razjasnio. Ali to uopste nije bila tema, nego onaj drugi kojeg su moje staresine srusile.
Nebitno, ide tema dalje...
Ja kolko znam ni jedan a-10 nije pao na kosovu, mada je vise njih ozbiljno osteceno...
a pogoditi i oboriti avion nije isto,mozda je u tome zabuna...

u mahjku mu,mozda je stvarno mamac...Ja kolko znam ni jedan a-10 nije pao na kosovu, mada je vise njih ozbiljno osteceno...
a pogoditi i oboriti avion nije isto,mozda je u tome zabuna...
Sad sam pitao coveka iz prve ruke, dakle a-10 moze da izbacuje 1 po jedan mamac, mada to ne raci cesto...
psu mahjku mu,mozda je stvarno mamac...
Malo samo ukljucite logiku i shvaticete da ovo ne moze nikako da bude mamac. Kada avion izbaci mamac, on ostavlja trag za sobom, znaci PREMA avionu, ili tacki gde se avion nalazio u momentu kada ga je ispalio. Ovo je definitivno raketa pred sam pogodak, e sad da li je pao ili ne, to je drugo pitanje.
to sam i ja prvo mislio (pogledaj post iznad) ali vidis da na slici nema toplotnog odraza motora,dakle slikano je obicnom kamerom,ovako ne izgleda raketa (ne sija) kada se slika obicnim aparatom.
takodje i ne moguce je da se vidi trag rakete u samo jednom delu,moguce je,ali to je prvi deo,kada radi motor rakete,a ne pred kraj,kada motor obicno ne radi vise...
A zavisnosti iz kog se ugla slika,mozda ovaj mamac uopste nije blizu aviona,vec je iz tog ugla slikano...i na kraju
covek je pogledao sliku i potvrdio,ovo je definitivno mamac.
Kako to mislis 'na slici nema toplotnog odraza motora'? Jel ovo neki mlaznjak kome su motori hladni kao hladno pivo? Naravno da su vreli videlo se to na slici ili ne.
I kako je moguce da na poslednjoj fazi leta rakete ne radi njen motor? Nije to raketa iz VBR-a pa da u zavrsnoj fazi leti po balistickoj putanji. Onog momenta kad raketi stane motor, ona vise niti moze da juri avion niti da ga prati, nego nastavlja da leti po balistickoj putanji, tj pada, ako vec ne dodje do samounistenja. I jos nesto, mamac nikada ne pravi ovako prav trag.
Tako da sta god 'covek' prica, ovo je ipak raketa.
Nisam neki poznavalac raketnih sistema, ali su bili u mom divizionu raketasi i video sam sta mogu da urade, odnosno kako strela 2M pogadja objekat. Ne bih rekao da je strela 2M, jer od njenog udara bi stradao malo veci deo aviona, a ne samo motor, zar ne?
Ovo sto si ti majstore opisao vazi za raketeV-V?Kakve to ima veze sa fotorafijom A10???
Nikakve,cemu sada price o raketama V-V kratkog i srednjeg dometa kad je na slici raketa ispaljena iz lakoprenosivog lansera verovatno strela 2M.To su dve potpuno razlicite stvari.
Ipak pohvale tebi, impresionirni smo poznavanjem i nacinom rada raketa V-V kratkog i srednjeg dometa,ali to nije tema fotografije
Svaki put kada se pojavis pametovanje