Uh! Ala se neko naljutio! :shock:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zasto se krijete, zenskice, sa ovom temom, nije to nikava sramota. Pa ovo je 21.vek. Pustite i muske da iznesu svoje misljenje, mozda vas i iznenade. :wink:Senka Z.:Mogla sam i da pretpostavim sta imaju da kazu na to muskarci(ili bar vecina) zato sam i postavila ovu temu na stranici foruma koja se zove ZENSKI KUTAK.Zato,hvala na misljenju i dovidjenja!
Ti si ili baksuz ili medicinski fenomen,treceg nema.Anonymous:Dr.,ja sam napisala da nisam kriva jer sam zatudnela i evo obrazlozenja:koristili smo kondom koji je pukao i za manje od 12 sati popila sam postkoitalnu tabletu,a posle i drugu i ostala sam u drugom stanju.Toliko o kondomima kao najpouzdanijim.Sta bi ti uradila da si bila na mom mestu,sta sam mogla da uradim?
... a ti inte... glumis mi tu nekog intelektualca a koristis tako proste reci( kao guska npr. ) i toliko o fakultetima, obrazovanju... ZALIM TE
... Senka Z.:Zao mi je,ali moram da ti kazem da ni u kom slucaju ne moze da bude opcija.!
Senka Z.:Razmisljala sam,pre nekoliko dana da zapocnem ovu temu o abortusu,jer je broj abortusa u svetu toliko porastao da su cifre,cini mi se brojnije od ove recenice,a jos niko nije pomenuo to kao los izbor ili pogresnu stvar i vec jednom podigao glas protiv toga.Na kraju,se medju vama ova tema svela na ogovaranje tudjih postupaka,hrisncanskih ili nehriscanskih ideala,pa cak i u dve poruke se svela na razgovor o kafici...

Incognito:Ja ne izigravam nikakvog intelektualca, niti koristim proste reci (jer bih inace upotrebio reci poput moron, idiot, itd., a ovako sam se ogradio na zivotinju koja simbolise nizak nivo svesti). I zaista smatram da zena koja zatrudni mimo svoje volje (da se opet ogradim od silovanja) predstavlja plitkoumnu ili u najboljem slucaju ekstremno nezrelu osobu.
'Guska' si sto si dozvolila da zatrudnis mimo svoje volje, htela to da priznas sebi ili ne. Ne zelim ikog da vredjam ali zaista tako neodgovorne osobe ne mogu drugacije posmatrati. To ne znaci da si sada 'guska', jer si prihvatila posledice svoje nezrelosti, nepazljivosti i neodgovornosti, ali si u datom momentu bila. Kontracepcija postoji vec vekovima, i niko me ne moze ubediti da je zreli izgovor: 'eto, desilo se'...
A sad, o sebicnosti abortusa... Tebi tu emocije nadvladavaju racionalno razmisljanje, i zato mislim da nemas nikakvo pravo osudjivati devojke koje se odluce na abortus, niti traziti da se isti ukine. Te koje izvrse abortus treba osudjivati sto nisu pazile, a ne zato sto su izbegle posledice svoje neodgovornosti. Izvini, ali ne mogu se sloziti da devojka sa 16-17 godina moze da bude majka u ovom danasnjem svetu. Retke su one koje mogu kvalitetno podici dete u tim godinama.
Moze se posmatrati i sa druge strane, zar nije sebicno roditi da bi doticna osoba ispala kvazi-moralista, i time upropastiti i sebi, a sto je najgore, i svom detetu zivot? ... Kako ce dete odrasti uz takvu majku? Uz majku koja ne moze finansijski da izdrzava ni sebe, a kamo li dete. Uz majku u cijoj glavi ta beba vise lici na kucnog ljubimca a ne na ogromnu odgovornost koju materinstvo nosi? Mnogi ljudi nisu spremni na takvu odgovornost ni u kasnim 30-im... I sta se desava... Kako to dete odrasta? Majka shvatila da njeni roditelji nece biti tu zauvek, pa se resila da zavrsi neki fakultet, i tako ostavi svoje dete kod babe i dede, i ode ona da studira, i dete odrasta bez majke u godinama kad mu je majka najpotrebnija. I sutradan i to dete ce biti isto tako emocionalno nezrelo kao i njegova majka, i ko je sta dobio time? Upropastena dva zivota zarad kvazi-morala... Meni je to DALEKO sebicnije od abortusa.
A slobodno ti zali mene, budalu, ali ce zato moja deca rasti kvalitetno uz dovoljno roditeljske paznje i bez ista da im fali. Kad budem u stanju da izdrzavam pored sebe i nekoliko drugih osoba, kad budem imao dovoljno vremena da mogu da se adekvatno posvetim podizanju dece, kad budem spreman za takvu jednu odgovornost - tad cu imati decu, a do tada - kontracepcija ce spreciti da unistim svoj, i zivot neduznog deteta.
Incognito:he he... e ne mogu a da se ne umesam... doduse, ovo je sa muskog aspekta u toj prici
a) abortus nije ubistvo, vec odstranjivanje organske materije koja jos uvek nema ni formu ni oblik. Zato je abortus dozvoljen samo do odredjenog vremena trudnoce. Uostalom, jos ne videh zivu osobu koja se nije rodila.
b) Sto se onog sajta tice, trebam li sad ovde da navedem jos 50-ak sajtova koji ce vam ogaditi sve svakodnevne aktivnosti?
c) Svako ko kaze da materijalna sredstva nisu bitna ne zna gde zivi. Sidjite malo s' oblaka i pogledajte u surovu realnost. Ako vi zelite da vasa deca odrastu kao klosari, da se gurate u redovima ispred crvenog krsta kako bi nekako izvukli par konzervi tunjevine da imate cime da prehranite decu, ja to zasigurno ne zelim za sebe, a ne zelim to ni najgorem neprijatelju.
d) Ljudi koji misle da je odlicno imati 10 dece, nemaju blage veze sa psihologijom. Ne moze se tolikom broju dece obratiti adekvatna paznja da bi izrasla u emocionalno i psihicki zdrave osobe.
e) Jos je smesnije kad ljudi navode 'stara' vremena u poredjenju sa ovim danasnjim. Kad su nase prababe radjale po 5 i vise deteta. To sto je 50% njih obavezno umiralo (zato je i bila potreba za radjanjem veceg broja dece) a ostatak se granicio sa ivicom bede. Sto su ta ista deca vise 'pravljena' kao robovi a ne kao plodovi ljubavi, itd. necu ni da pominjem. Bolje je i imati 2 deteta (prosta reprodukcija) kojima ce se obezbediti da odrastu u normalnim uslovima, nego imati 10 deteta koja ce biti teret i roditeljima i sama sebi.
f) Usnija Redzepova pliva u parama, pa moze da 'odgoji' i 50 deteta bez problema. Kazem odgoji u materijalnom smislu. Dakako ne moze pruziti potrebnu paznju toj deci, i ta deca nemaju kvalitetno detinjstvo.
E sad, direktan odgovor na pitanje. Podrzavam abortus, i svakako bi bio pravi idiotluk ukinuti isti.
quote]
incognito je skroz u pravu. senka uci od decaka, kad vec neces od nas devojcica
i seti se da zivis u 2004. godini, i da to veoma utice na zivot i dece i roditelja
Anonymous:Slusaj decko nikada nikada ne mozes garantovati da ce ti dete biti sjajno vaspitano, pametno, poslusno ne to nikad ne mozes znati... ali kazem ti vreme ce pokazati svoje... ne daj Boze... ali nemoj dvaput reci, kazem ti iz iskustva decko nemoj da sigurnoscu nesto planirati u zivotu i reci "e bice tako i tako... moja deca ce to i to..." samo ti dajem prijateljski savet jer nikad ne znas sta te ceka sutra... ako to do sada nisi osetio jednog dana hoces jer zivo je takav, ima i dobru i losu stranu...
I jos nesto ja neosudjujem devojke koje su abortirale i koje ce to u buducnosti uraditi to je njihovo misljenje, njihov zivot ja sam samo pisala da ja nisam mogla stvarno nisam mogla jednostavno sebi nisam ostavila prostora ni da razmisljam o toj mogucnosti... a sto se tice financija mozda sada ne mogu pruziti sve detetu ali jedan sasvim normalan zivot stvarno mogu tj. mozemo... Znas svesna sam ja da smo oboje jako mladi mozda cemo zaliti jednog dana a mozda ne svesna sam toga jer nikad ne znas sta te sutra ceka... Ali boricemo se trudicemo se pa vreme ce pokazati svoje...
I da ja sam celo vreme pricala o devojkama od 19-20 god. nikako na 16-17 to je vec druga prica o tome necu jer ja se nisam nikad na srecu nasla u takoj situaciji pa o tome ne mogu komentarisati ni nikoga osudjivati!
ja sam jos gori slucaj samo sve puta 3!I to do 22.godine.Kondomi su sranje i one tablete za "dan poslije"To nefunkcionise uopste!!!!!Prezivjela sam i to!!Ali me vise niko nece ubjediti na sex sa kondomom (preventiva od trudnoce) pa kad nikad nebih imala odnos!Tri abortusa nisu malo!Ko mi garantuje da cu imati djecu kada to budem htjela?NIKO!LJUTA SAM KO PUSKA!kOndomi-govna!!!!Anonymous:Dr.,ja sam napisala da nisam kriva jer sam zatudnela i evo obrazlozenja:koristili smo kondom koji je pukao i za manje od 12 sati popila sam postkoitalnu tabletu,a posle i drugu i ostala sam u drugom stanju.Toliko o kondomima kao najpouzdanijim.Sta bi ti uradila da si bila na mom mestu,sta sam mogla da uradim?

znam:Moja mama je imala 9 abortusa,3 spontana i 2 porodjaja.Trudna je ostajala i preko spirale.Znam da je to otac namjerno radio.Unistavao ju je citav zivot.I uspio u tome.
Ne znam sta bi ti mogla reci... osim sto mi je jako krivo kad cujem tako nesto!
) samo zato sto su jeftiniji duplo od recimo Durex-a... Usteda na tome moze daleko skuplje da te kosta kasnije. Kupi recimo Durex Extra-Safe u apoteci, pa probaj rukama da ga rasparcas, da vidis koliko je to jako. Zaista su sanse gotovo minimalne da se zatrudni sa kondomom, a 3 puta za redom, to je vec bioloski fenomen.
I onda bude:jao, kondom je bio loseg kvaliteta,jao otkud sam mogla da pretpostavim da on ima polnu bolest, i slicne nebuloze. Poznajem dosta parova koji se zabavljaju vec godinama, neki od njih su u ranim tridesetim, i sve oni drze do cinjenice da je jos rano za decu, da ce to njih da ometa u poslu i zabavljanju. Pa kad, kao "odrastu i postanu ozbiljni i spremni za decu" uvek iskrsne neki problem i od dece nema nista. Taj problem se vukao odavno,ali da je na vreme lecen,bilo bi drugacije.I tako je u 90% slucajeva!