- Poruka
- 148
Sve vise se govori o apelima crkve da se u Srbiji zabrani abortus!
Sta vi mislite o tome?
Nije li pravo zene da o tome odlucuje?!
Sta vi mislite o tome?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Можда би претходно требала да одлучи с ким ће "легне", па онда о абортусу не би ни морала да се замара. Абортус треба забранити, то је чисто убиство. Убиство из себичности!
Kao prvo,ni jedna kontracepcija nije 100% sigurna!A kao drugo,ima li neko pravo da napravi jos jedan "socijalni slucaj"?!Znate li u kakvoj zemlji zivimo?!
Zasto svi osudjuju zene,kada se je u 90% slucajeva na kraju ona sama suocena sa tim problemom i odlukom,kao da je sama napravila to dete?Sta je sa "potencijalnim ocevima" koji u 90% slucajeva "ispare",zasto njih niko ne napada i ne osudjuje?!
I znate li kakve su psihicke posledice tog cina,mislite da nisu svesne onoga sta su uradile?!
Sve vise se govori o apelima crkve da se u Srbiji zabrani abortus!Sta vi mislite o tome?
Ipak,svakodnevno nailazimo u novinama na clanke o deci koja su nadjena u kontejnerima,bacena u reku i sl. Pa zar abortus nije humanije resenje?
Koliko ja znam ni jedno kontraceptivno sredstvo ne znaci i 100% zastitu od trudnoce,a neka su cak i kontraindikovana za pojedine zene. Za prezervativ je potrebna saglasnost oba partnera,a ponekad se desava da muskarci ne pristaju na prezervative....pa tako imamo porodice sa 9-10 dece koje nemaju sa cime da izdrzavaju,a nesto nisam primetila da je crkva poletela da im pomogne.
U osnovi sam protivnik abortusa i nisam sigurna da li bi se ikada usudila na takav korak,ali ipak mislim da je iskljucivo pravo zene da odlucuje o tome kada ce i sa kim roditi i da li ce uopste roditi ili ne.

slazem se u potpunosti.pa znas kako... kod nas izgleda nesto nije u redu, jer imamo vise potencijalnih usvojitelja nego dece u domovima, a opet su domovi puniPored toliko parova koji ne mogu da imaju decu i zele da ih usvoje ne vidim zasto bi neko bacao decu u kontejnere. Treba obrazovati zene jer neke zaista shvataju abortus kao vid kontracepcije i olako ga shvataju.
:ne treba praviti jos jedan socijalni slucaj...
Можда би претходно требала да одлучи с ким ће "легне", па онда о абортусу не би ни морала да се замара. Абортус треба забранити, то је чисто убиство. Убиство из себичности!
Наравно, трудноће у којима је живот мајке из неког разлога угрожен, као и трудноће услед силовања и страшних ствари тог типа треба другачије третирати, али ово идем од једног до другог...

Pa kad muskarac ne pristaje na prezervative zena ne treba da pristane na sex. Pored toliko parova koji ne mogu da imaju decu i zele da ih usvoje ne vidim zasto bi neko bacao decu u kontejnere. Treba obrazovati zene jer neke zaista shvataju abortus kao vid kontracepcije i olako ga shvataju.
Ja bih crkvu zabranila, sve vise se mesa gde joj nije mestoPostala je politicka institucija, i to mi se ne dopada.
Smatram da ja ne bih abortirala, u vecini slucajeva... ALI to je moje misljenje i nemam pravo da ga namecem drugima, jer sigurno postoje dobri razlozi zasto neko ne zeli bebu. Niko nece da abortira iz hobija :| Tako da sam apsolutno za abortus.
Наравно, трудноће у којима је живот мајке из неког разлога угрожен, као и трудноће услед силовања и страшних ствари тог типа треба другачије третирати, али ово идем од једног до другог...

opet moram da se slozimSta da radi prosecna srpska zena u slucaju zabrane zaboga Srbija nema more.Sta joj preostaje osim da stupi u kontakt sa nekom baba Zivanom koja ce svojim alternativnim metodama ugroziti njen zivot.Dakle,za abortus sam uz prisustvo strucnih ljudi i u kontrolisanim uslovima.E,sad drugi je par rukavica sto neke zene i muskarci smatraju abortus kontracepcionim sredstvima. i to je prica za neku drugu temu mada je usko povezano.
cinjenica je da ce u slucaju zabrane abortusa isti biti izvodjeni ilegalno, dakle bice ugrozen i zivot majke, i njena sposobnost da u buducnosti (kad bude spremna!) rodi dete. Za extreme ,silovanja,majke narkomane i ostale potencijalne "neroditelje" treba uvesti zabranu RADANJA.![]()
Ima li moja mama pravo da me ubije? Znam da zvuci surovo, ali abortus je kada doktor nasilno otvori matericu, samelje bebu i usisa komadice ... to nije skroz formirana beba, ali ima glavu, ruke, noge, kuca joj srce... Ni dete od 12 godina nije skroz formiran covek, pa niko nema pravo da ga ubije.
tkacio:Pa kad muskarac ne pristaje na prezervative zena ne treba da pristane na sex.

tkacio: