ISTINA O ABORTUSU?

• Začetnik teme Začetnik teme Senka Z.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mozes retji shta mislish,mozesh i da se ne slozish samnom,ali ne da vredjash.

Ne solim ja nikome pamet,nek radi svako shta je kome drago,ja samo kazem SHTA MISLIM!
Pa malo si kontradiktorna.
E,nishta ne opravdava abortus! Alo bre,pa to je ubistvo,kazem vam po milioniti put!
Ako je to samo tvoje mišljenje, šta ti imaš kome milion puta da govoriš? Na primer, činjenica je da je moj nick Nešto. Činjenica je i da je prema zemaljskom tumačenju sada 1:10 sati u zemlji Srbiji. Nije činjenica da je abortus ubistvo. To je tvoje mišljenje. Poštuj i tuđe, OK?
Pa nije ni to dete krivo ni za shta pa hotje da ga ubiju,to malo neduzno dete koje je nastalo zbog nepromishljenosti jedne glupache! Stvarno je strashno ako je neko u stanju da unishti jedan novi mali zivot...

Pa ako ta devojka vetj ne zeli to dete,neka ga da na usvajanje,pa da zivi negde sa nekim ko ga hotje i da bude sretjno,a ne da ga ubije... :cry:
A ovo je taj momenat koji te zaista karakteriše kao nezrelu, ne sumnjam da si pametna i da lepo razmišljaš ali ceo post ti je apsolutno izbacio racio. A ovde je to loš pristup temi, jednom napisah i ponoviću - emocije i vođenje njima prepusti ženama koje se nalaze u situaciji da odlučuju o tome hoće li postati majke ili ne, to jeste njihovo pravo i mogu da se vode razumom, logikom, emocijama ili materijalnim stanjem.....

Mi koji nemamo ove dileme možemo da sagledamo samo moralno/pravne dileme, sve ostalo je "pitanje ukusa".....

Pa malo si kontradiktorna.
Ako je to samo tvoje mišljenje, šta ti imaš kome milion puta da govoriš? Na primer, činjenica je da je moj nick Nešto. Činjenica je i da je prema zemaljskom tumačenju sada 1:10 sati u zemlji Srbiji. Nije činjenica da je abortus ubistvo. To je tvoje mišljenje. Poštuj i tuđe, OK?
A ovo je taj momenat koji te zaista karakteriše kao nezrelu, ne sumnjam da si pametna i da lepo razmišljaš ali ceo post ti je apsolutno izbacio racio. A ovde je to loš pristup temi, jednom napisah i ponoviću - emocije i vođenje njima prepusti ženama koje se nalaze u situaciji da odlučuju o tome hoće li postati majke ili ne, to jeste njihovo pravo i mogu da se vode razumom, logikom, emocijama ili materijalnim stanjem.....

Mi koji nemamo ove dileme možemo da sagledamo samo moralno/pravne dileme, sve ostalo je "pitanje ukusa".....

POnele je emocije,pa se malo zahuktala.Dete.:zaljubljena:

Наравно да не треба родитељ да потисне своје потребе, али не сме ни да их наметне деци без обзира на то како она доживљавају.
Значи, консултујем се са децом где ћемо на летовање, заједно планирамо шта ћемо да купимо, заједно одлучујемо о толиким битним и мање битним стварима које се тичу нашег заједничког живота - а само око питања доласка новог члана породице у кућу треба да им кажем:''То је моја ствар и вас се не тиче''?

Искрено, мени је тужно ово што си написала да твоје мишљење о томе није било битно никоме од њих...

Sve je to lepo sto se ti konsultujes sa svojom decom i za svaku pohvalu, ali cija je poslednja? Ti si ta koja ce nesto odobriti ili ne.

Bilo im je bitno ali smo svi shvatili da treba da nastavimo sa svojim zivotima , nema sta tu tebi da bude tuzno, kad tuge nije bilo. Rekla sam njihova stvar, isto kao sto ne dozvoljavam ni njima da se mesaju u moj izbor ma sta on bio tako se ni ja nisam mesala u njihov. Svima nama je bilo mnogo draze da budemo srecni i zadovoljni pa i ako tu srecu steknu sa nekim drugim. Ovako su u mom slucaju srecni i roditelji i deca. I zar to nije poenta svega, Da i u inace komplikovanom zivotu svako nadje srecu? Mi smo i ovako svi odavno otisli od kuce pa zar treba oni da sede sami? Neka su nasli nekog i treba.
A i daleko smo skrenuli sa teme. Odoh da spavam, laku noc.

U pretpostavljenoj situaciji, Hellen, naravno da ces decu pitati za misljenje, ali ti si starija i zrelija i kao takva na tebi je odgovornost da razmotris njihove razloge za i protiv pomenutog ocuha, pa ako su realni, boze moj ili jednostavno uvedes "privremeno stanje", tj. "probu", kako bi nova porodica funkcionisala
O abortusu mozemo da raspravljamo ko zna koliko i uvek ce biti onih za i onih protiv, samo tu nema nikakve probe, pa ako ne funkcionise prekines i kraj, nego odluka ostaje za ceo zivot, kakav god bio

Istina,svako ga ima,ali ga ne koristi svako za razmishljanje. ;p
Nikom ja ne branim ili dopushtam abortus,ja se samo ne slazem sa tim.
A drugarica tvoja..... recimo jedna od onih što ne koriste mozak za razmišljanje, da eto ostane u drugom stanju, abortira i sve ti to ispriča nakon što se desilo?

Kakva bi bila tvoja reakcija?

Samo nemoj reći da se ti sa takvim devojkama ne družiš, kao što si rekla da se tebi ne može dogoditi da neplanski zatrudniš.

Sve je to lepo sto se ti konsultujes sa svojom decom i za svaku pohvalu, ali cija je poslednja? Ti si ta koja ce nesto odobriti ili ne.

Bilo im je bitno ali smo svi shvatili da treba da nastavimo sa svojim zivotima , nema sta tu tebi da bude tuzno, kad tuge nije bilo. Rekla sam njihova stvar, isto kao sto ne dozvoljavam ni njima da se mesaju u moj izbor ma sta on bio tako se ni ja nisam mesala u njihov. Svima nama je bilo mnogo draze da budemo srecni i zadovoljni pa i ako tu srecu steknu sa nekim drugim. Ovako su u mom slucaju srecni i roditelji i deca. I zar to nije poenta svega, Da i u inace komplikovanom zivotu svako nadje srecu? Mi smo i ovako svi odavno otisli od kuce pa zar treba oni da sede sami? Neka su nasli nekog i treba.
A i daleko smo skrenuli sa teme. Odoh da spavam, laku noc.

Добро, ти си била одрасла, имала свој живот, па си могла да разумеш родитеље и њихову потребу за својим животом, јер ти једноставно више нису били потребни на начин на који су родитељи потребни детету од 8-10 или 13 година...

U pretpostavljenoj situaciji, Hellen, naravno da ces decu pitati za misljenje, ali ti si starija i zrelija i kao takva na tebi je odgovornost da razmotris njihove razloge za i protiv pomenutog ocuha, pa ako su realni, boze moj ili jednostavno uvedes "privremeno stanje", tj. "probu", kako bi nova porodica funkcionisala
O abortusu mozemo da raspravljamo ko zna koliko i uvek ce biti onih za i onih protiv, samo tu nema nikakve probe, pa ako ne funkcionise prekines i kraj, nego odluka ostaje za ceo zivot, kakav god bio

Ма, ја сам само реаговала на реченицу: ''Деца (а говорили смо о деци у пубертету) нема шта да се питају о томе, то није њихова ствар!''

...Одатле је кренула моја реакција...

Samo da dodam :mrgreen:

Svi koji su dali glas abortusu su dali glas pravu izbora. Niko nije rekao da svaka žena treba da abortira. Ili ne baš svaka nego, recimo, svaka koja nije u braku ili šta slično..... dok druga strana smatra da žena nema to pravo izborra te da mora roditi dete na silu, treba joj oduzeti pravo da donese odluku u vezi sa time.

Da li ste ikada posmatrali sebe ovako? Kao siledžiju?
Ako naterate ženu na seksualni odnos koji nije htela vi ste siladžija, je l' da?
Ako naterate ženu da rodi dete koje nije htela, šta ste onda? :think:

Izvini Hellen ali jos jedno pitanje...
Jesu li se tvoja deca pitala kada ste se njihov otac i ti razvodili?
Da li bi ostala sa njim samo zato sto to deca zele? tj.Imaju tu potrebu?
'

Види, моја деца су тада била јааако мала, не верујем ни да су уопште имала представу о томе шта се дешава... Али, причала сам са њима онолико колико је то могло на том узрасту.

Ми смо овде говорили о томе да ли деца у пуберетету треба да буду консултована око тога да ли желе још једног члана породице, или не.
А и то је кренуло од тога да абортус треба забранити свима, па чак и ако жена остане трудна у 45. години и нити она жели да роди, нити њена деца желе да имају бебу у кући...али ето - ко им је свима крив што је маму зезнула менопауза!
И нема везе што ће то бити казна за маму која није пазила, него и за већ поодраслу децу која не желе такву врсту промене у свом животу... Значи, кажњена је цела породица.

'

Види, моја деца су тада била јааако мала, не верујем ни да су уопште имала представу о томе шта се дешава... Али, причала сам са њима онолико колико је то могло на том узрасту.

Ми смо овде говорили о томе да ли деца у пуберетету треба да буду консултована око тога да ли желе још једног члана породице, или не.
А и то је кренуло од тога да абортус треба забранити свима, па чак и ако жена остане трудна у 45. години и нити она жели да роди, нити њена деца желе да имају бебу у кући...али ето - ко им је свима крив што је маму зезнула менопауза!
И нема везе што ће то бити казна за маму која није пазила, него и за већ поодраслу децу која не желе такву врсту промене у свом животу... Значи, кажњена је цела породица.

Deca se razlikuju pogotovo u tom uzrastu... hocu reci menjaju, danas zele jedno, sutra drugo... volim i postujem decu svih dobi i mislim da roditelj treba da ima 6 culo za svoju decu ali sam protiv toga da ona imaju odlucujucu ulogu o dolasku bebe u porodicu ako to roditelji zele...

"Dete je dete, da ga volite i razumete."

Jos samo nesto da dodam, pre nego se strovalim u krevet, niko ovde nije govorio o zabrani prava na abortus, ni ja ni ova mlada devojka.

Da se razumemo, ja sam se samo uhvatila za deo necijeg posta da ne treba razlog za abortus da bude decije neslaganje i nista vise.Bez obzira na njihove godine. Bila ovako matora deca kao ja ili pubertetlije a to je upravo pravo na izbor MAJKE. Samostalno, bez spoljnih uticaja taman to bila i vec rodjena deca.

E sad odoh definitivno.

Deca se razlikuju pogotovo u tom uzrastu... hocu reci menjaju, danas zele jedno, sutra drugo... volim i postujem decu svih dobi i mislim da roditelj treba da ima 6 culo za svoju decu ali sam protiv toga da ona imaju odlucujucu ulogu o dolasku bebe u porodicu ako to roditelji zele...

"Dete je dete, da ga volite i razumete."

Bitno je da dete ucestvuje,neka na kraju bude po mom,ali ono mora biti ukljuceno,jer je deo porodice.:bye:

Jos samo nesto da dodam, pre nego se strovalim u krevet, niko ovde nije govorio o zabrani prava na abortus, ni ja ni ova mlada devojka.
Ima ovde gomila tema o abortusu i gomila ljudi na njima, mahom muškog pola (ne mogu da zanemarim taj podatak) koji bi najradije glasali da se "pravo na abortus" zabrani makar ovde, u Srbiji.

A ova mlada devojka je samo izrazila svoju odvratnost prema ženama koje su u stanju da abortiraju i nazvala ih decoubicama sa sve suzama u očima zbog tamo nekih zamišljenih, jedva oformljenih, embriona..... kako bi posle izjavila da nije za zabranu prava na abortus, verovatno jer nije imala izbora.

I ponovila je milion puta "abortus je ubistvo" :mrgreen: pa ja zaista ne mogu da zamislim kako bi se obratila drugarici koja je abortirala i da li bi joj i dalje bila drugarica ili bi je, eto, prezrela, jer je ubica?

Ima ovde gomila tema o abortusu i gomila ljudi na njima, mahom muškog pola (ne mogu da zanemarim taj podatak) koji bi najradije glasali da se "pravo na abortus" zabrani makar ovde, u Srbiji.

A ova mlada devojka je samo izrazila svoju odvratnost prema ženama koje su u stanju da abortiraju i nazvala ih decoubicama sa sve suzama u očima zbog tamo nekih zamišljenih, jedva oformljenih, embriona..... kako bi posle izjavila da nije za zabranu prava na abortus, verovatno jer nije imala izbora.

I ponovila je milion puta "abortus je ubistvo" :mrgreen: pa ja zaista ne mogu da zamislim kako bi se obratila drugarici koja je abortirala i da li bi joj i dalje bila drugarica ili bi je, eto, prezrela, jer je ubica?

Kad ja budem razisljala o tome da li ukinuti vojsku ili ne, tad cu mozda i njihovo misljenje procitati(tih mudrih koji su za zabranu abortusa:roll:)...

Posto MORA.:eek:
Molim sve ljude na ovom forumu koje su roditelji pitali da li zele bebu u porodici da se jave?

E,stvarno si malo "suzenih pogleda".Niko nije rekao da deca odlucuju o mom zivotu,a posto ih imam 2 ,dosli smo do faze da razmisljamo i o 3-em.I naravno moja deca ucestvuju ,na neki nacin u odluci.kada sam zatrudnele sa2 sinom,1 je bio dobro pripremljen,i nije bilo ljubomore,jer sam mu dozvolila da ucestvuje.
Moji mene nisu pitali,a i da jesu ,ne bi moje misljenje nista promenilo.
Ja tu gresku necu ponoviti.
Ne MORA,ali kakva je komunikacija sa tom decom ako se ne pitaju ni za misljenje???:otkacio:

Nisam protiv toga da zena sama odluci hoce li da abortira ili zadrzi svoju bebu, ali savetujem da svaka zena koja razmislja o abortusu, prvo pogleda ovaj film. Prilicno je dugacak, a na 13 minutu pocinje ultrazvucni pogled na abortus....

Back