Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je moguce da stene pocne da kunja i odbija da jede i pije zbog paste protiv glista? Juce je bila ok medjutim od 5 jutros(kad sam joj dala tableticu pa onaj sos Pedigree) nista nije jela ni pila, slabo se igra i povracala je 4 puta polusvaren sos. Ali kaki i piski normalno.
Da budem iskrena nemam iskustva sa pastama protiv glista, ali jeste li proverili koja kolicina sme da im se da? I takodje jeste li primetili gliste u izmetu?
Zive meso ja ne bih preporucila u ishrani prvenstveno zbog raznih bakterija koje mogu psi da zakace preko njega. Mozda im je ukusnije zivo, ali skuvano je sigurnije, i ja se bas ne bih igrala sa time. Od zivih delova zivotinje ja mom dajem povremeno nekuvane kosti.
Po tvom misljenju gde ima vise bakterija.. u mesu za ljudsku ishranu ili kada pas iskopa iz zemlje posle par dana kosku sa ostacima mesa, inkubiranu na +30 temperaturi?
Da, dali smo joj koliko pise. E sad ne znam kako izgledaju gliste, pretpostavljam da su bele tackice? Ako je to, onda ih nema. ALi evo sad je opet kakila i ima sluzavu stolicu i malo meksu i uopste nije raspolozena nece ni da jede ni da pije.Bar ne povraca vec dugo...
Zive meso ja ne bih preporucila u ishrani prvenstveno zbog raznih bakterija koje mogu psi da zakace preko njega. Mozda im je ukusnije zivo, ali skuvano je sigurnije, i ja se bas ne bih igrala sa time. Od zivih delova zivotinje ja mom dajem povremeno nekuvane kosti.
Pa definitivno ima vise bakterija na koski, meso je ipak ispeceno ili kuvano na mnogo vecim temperaturama.
Ne razumem doduse kako to ima veze sa zivim mesom iz mesare i kuvanim?
ne samo to,vec neke bakterije koje psima ne smetaju a ljudima smetaju,pas moze da dobije preko mesa i njemu nista,ali ih prenese vlasniku i.....nastane chudo.
Jedno je divljach npr,a sasvim drugo krava kljukana kojekakvim chudima koja nisu zdrava ni za ljude....te zivotinje sa farme su mahom bolesne zbog izuzetno losih uslova zivota.
I tachno je da je pas evoluirao i navikao na kuvano,sto naravno ne znachi da ce svaki pas od zivog mesa imati probleme,ali ne treba se igrati.Meni je veterinarka rekla da ne dajem zivo meso,vec bareno
Draga mici, kada vodis svog psa u setnju njuska li okolo.. po travi trazeci mokracu drugih pasa, druzi li se sa ostalim psima, za koje ne znas jesu li zarazeni ili ne, njusi li ih? Njusi li se Una sa lutalicama.. istim koji su mozda pre pet minuta iskopali obrok iz kontejnera? Da li si je ikada videla da lize svoju guzu? Sad, da li je sterilizujes i koliko puta dnevno pre nego sto je izljubis i pustis na krevet?Na drugoj temi ima prelepih slika kuca i beba.. i ti psi su bakterijski 100% cisti jer ne jedu sirovo meso? Nemojte preterivati drage moje. Ali istina je sto kazes da nista vise nije zdravo kao sto je bilo.. ALI postoji koliko-toliko jos uvek regulativa sta se sme prodavati za ljudsku ishranu i sta ne, a te bolesne zivotinje koje si pomenula bas te iz klanica idu pravo u dehidrat.
I naravno postoji i zdrav razum kada se radi sa mesom.. valjda se prebrise radni deo sircetom i vodim, pa se ruke peru.. i tako.
![]()
Cao ljudi.Pre nedelju dana sam kupio stene bernardinca,posto ranije nisam drzao rasne pse imam malu nedoumicu i nadam se da ce te mi pomoci da je resim...Naime moj bernardinac je star 8 nedelja i odbija da jede hranu za kucice.Ako moze neko da mi kaze da li je imao slican problem sa ishranom,ili da mi da neku preporuku za drugu hranu.unapred hvala
Ma ne primam ja to toliko licno ali mi je glupo kada ljudi ne shvate sta hocu da kazem i u vezi cega pa ipak mi bude lakse ako to razjasnim.Riba u konzervi je dobra hrana kada se iscedi ulje ukoliko povracaju ili imaju proliv ali vidis to sa u zurbi zaboravila da napisem.Hvala na ispravci sada sam primetila.I hvala na savetu koristice mi jer sam okruzena svakakvim budalama i pocela sam jako brzo da pucam u nekim glupim situacijama.
E da,zaboravih opet.Vidjala sam u Matijevic mesarama salame za pse koje kostaju 40 din kila,mozda i manje ali moja maca nece da jede to.I ko zna sta sve trpaju u to kad je tako jeftino.Verovatno i nije zdravo.
sto se RCa tice;
moji tvorovi su nekad rado jeli RC, sad nece...