ISHRANA

Da li je moguce da stene pocne da kunja i odbija da jede i pije zbog paste protiv glista? Juce je bila ok medjutim od 5 jutros(kad sam joj dala tableticu pa onaj sos Pedigree) nista nije jela ni pila, slabo se igra i povracala je 4 puta polusvaren sos. Ali kaki i piski normalno.

Da li je moguce da stene pocne da kunja i odbija da jede i pije zbog paste protiv glista? Juce je bila ok medjutim od 5 jutros(kad sam joj dala tableticu pa onaj sos Pedigree) nista nije jela ni pila, slabo se igra i povracala je 4 puta polusvaren sos. Ali kaki i piski normalno.

Da budem iskrena nemam iskustva sa pastama protiv glista, ali jeste li proverili koja kolicina sme da im se da? I takodje jeste li primetili gliste u izmetu?

Zive meso ja ne bih preporucila u ishrani prvenstveno zbog raznih bakterija koje mogu psi da zakace preko njega. Mozda im je ukusnije zivo, ali skuvano je sigurnije, i ja se bas ne bih igrala sa time. Od zivih delova zivotinje ja mom dajem povremeno nekuvane kosti.

Da budem iskrena nemam iskustva sa pastama protiv glista, ali jeste li proverili koja kolicina sme da im se da? I takodje jeste li primetili gliste u izmetu?

Da, dali smo joj koliko pise. E sad ne znam kako izgledaju gliste, pretpostavljam da su bele tackice? Ako je to, onda ih nema. ALi evo sad je opet kakila i ima sluzavu stolicu i malo meksu i uopste nije raspolozena nece ni da jede ni da pije.:( Bar ne povraca vec dugo...

Zive meso ja ne bih preporucila u ishrani prvenstveno zbog raznih bakterija koje mogu psi da zakace preko njega. Mozda im je ukusnije zivo, ali skuvano je sigurnije, i ja se bas ne bih igrala sa time. Od zivih delova zivotinje ja mom dajem povremeno nekuvane kosti.

Po tvom misljenju gde ima vise bakterija.. u mesu za ljudsku ishranu ili kada pas iskopa iz zemlje posle par dana kosku sa ostacima mesa, inkubiranu na +30 temperaturi?

Po tvom misljenju gde ima vise bakterija.. u mesu za ljudsku ishranu ili kada pas iskopa iz zemlje posle par dana kosku sa ostacima mesa, inkubiranu na +30 temperaturi?

Pa definitivno ima vise bakterija na koski, meso je ipak ispeceno ili kuvano na mnogo vecim temperaturama.
Ne razumem doduse kako to ima veze sa zivim mesom iz mesare i kuvanim?

Da, dali smo joj koliko pise. E sad ne znam kako izgledaju gliste, pretpostavljam da su bele tackice? Ako je to, onda ih nema. ALi evo sad je opet kakila i ima sluzavu stolicu i malo meksu i uopste nije raspolozena nece ni da jede ni da pije.:( Bar ne povraca vec dugo...

Gliste u izmetu izgledaju kao rezanci za supu, tanke i bele ne mogu da se promase. Mozda joj je to ciscenje malo teze palo, a i treba da prodje nekih 12 do 24 sata pre nego sto gliste ispadnu u izmetu.

ne samo to,vec neke bakterije koje psima ne smetaju a ljudima smetaju,pas moze da dobije preko mesa i njemu nista,ali ih prenese vlasniku i.....nastane chudo.
Jedno je divljach npr,a sasvim drugo krava kljukana kojekakvim chudima koja nisu zdrava ni za ljude....te zivotinje sa farme su mahom bolesne zbog izuzetno losih uslova zivota.
I tachno je da je pas evoluirao i navikao na kuvano,sto naravno ne znachi da ce svaki pas od zivog mesa imati probleme,ali ne treba se igrati.Meni je veterinarka rekla da ne dajem zivo meso,vec bareno

Pa definitivno ima vise bakterija na koski, meso je ipak ispeceno ili kuvano na mnogo vecim temperaturama.
Ne razumem doduse kako to ima veze sa zivim mesom iz mesare i kuvanim?

Pomenula si bakterije pa sam zato poredila. :) A recimo vitamin C se unistava na otprilike +30c, pa im se onda daju tablete vitamina koji se uniste kuvanjem i kojih nema u dehidratu.. ja nish' ne kapiram, gde je logika tu? :neutral:

ne samo to,vec neke bakterije koje psima ne smetaju a ljudima smetaju,pas moze da dobije preko mesa i njemu nista,ali ih prenese vlasniku i.....nastane chudo.
Jedno je divljach npr,a sasvim drugo krava kljukana kojekakvim chudima koja nisu zdrava ni za ljude....te zivotinje sa farme su mahom bolesne zbog izuzetno losih uslova zivota.
I tachno je da je pas evoluirao i navikao na kuvano,sto naravno ne znachi da ce svaki pas od zivog mesa imati probleme,ali ne treba se igrati.Meni je veterinarka rekla da ne dajem zivo meso,vec bareno

Draga mici, kada vodis svog psa u setnju njuska li okolo.. po travi trazeci mokracu drugih pasa, druzi li se sa ostalim psima, za koje ne znas jesu li zarazeni ili ne, njusi li ih? Njusi li se Una sa lutalicama.. istim koji su mozda pre pet minuta iskopali obrok iz kontejnera? Da li si je ikada videla da lize svoju guzu? Sad, da li je sterilizujes i koliko puta dnevno pre nego sto je izljubis i pustis na krevet? ;) Na drugoj temi ima prelepih slika kuca i beba.. i ti psi su bakterijski 100% cisti jer ne jedu sirovo meso? Nemojte preterivati drage moje. Ali istina je sto kazes da nista vise nije zdravo kao sto je bilo.. ALI postoji koliko-toliko jos uvek regulativa sta se sme prodavati za ljudsku ishranu i sta ne, a te bolesne zivotinje koje si pomenula bas te iz klanica idu pravo u dehidrat. :( I naravno postoji i zdrav razum kada se radi sa mesom.. valjda se prebrise radni deo sircetom i vodim, pa se ruke peru.. i tako. :)

Pazi lako ces ti da nadonadis vitamine svom psu, a ako se u psu zapate bakterije koje ugrozavaju i njegov i tvoj zivot to ce malo teze da se resi.
Salmonela se dobija preko zivih namirnica, a kuvanjem se ubija. I kravlje ludilo se takodje dobija preko zivog mesa (to je sad malo extrem, ali sam htela da istaknem da je bolje da mu kupis vitamine u pet shopu nego da veta posle placas oho-ho).

Draga mici, kada vodis svog psa u setnju njuska li okolo.. po travi trazeci mokracu drugih pasa, druzi li se sa ostalim psima, za koje ne znas jesu li zarazeni ili ne, njusi li ih? Njusi li se Una sa lutalicama.. istim koji su mozda pre pet minuta iskopali obrok iz kontejnera? Da li si je ikada videla da lize svoju guzu? Sad, da li je sterilizujes i koliko puta dnevno pre nego sto je izljubis i pustis na krevet? ;) Na drugoj temi ima prelepih slika kuca i beba.. i ti psi su bakterijski 100% cisti jer ne jedu sirovo meso? Nemojte preterivati drage moje. Ali istina je sto kazes da nista vise nije zdravo kao sto je bilo.. ALI postoji koliko-toliko jos uvek regulativa sta se sme prodavati za ljudsku ishranu i sta ne, a te bolesne zivotinje koje si pomenula bas te iz klanica idu pravo u dehidrat. :( I naravno postoji i zdrav razum kada se radi sa mesom.. valjda se prebrise radni deo sircetom i vodim, pa se ruke peru.. i tako. :)

Znas kako, malo su drugacije te bakterije kojima su okruzeni psi i ljudi, a malo su drugarice bakterije koje mogu da se zapate u zivom mesu.

Mackic, pazi se o tome naravno. Necu kupiti sumnjivo meso za sebe kao sto ne bih ni za nju. Oni imaju mnogo jacu kiselinu koja bez problema razgradjuje bakterije koje postoje na mesu, a toksini koji stete jetri se najcesce proizvode iz termicki obradjenih bakterija kao salmonela i e.coli. Veruj, da sada uzmemo uzorak iz tvoje i moje kuhinje nacicemo bezbroj bakterija, moguce i salmonelu. Ma, nema svrhe pokusavati niti se pretvarati da zivimo u svetu bez bakterija, a i potrebne su nam bez njih imuni sistem bi nam bio u aut-u.

Dobro, kako god kazes. Nisam ni ja za to da zivimo u sterilnom svetu, moj stan je prvi primer kako se zivi opusteno kad je cistoca u pitanju, ali mislim da se za neke stvari ipak treba paziti. Sa ishranom mog psa ne zelim da se igram i da razmisljam da li je ono sto je pojeo ok ili ne, a mislim da takodje i buduci kao i novopeceni vlasnici treba da znaju dobre i lose strane svake ishrane pa da mogu sami da odluce sta i kako.
Tebi se ne svidja granulirana hrana,a ja opet znam pse koji jedu samo to i izgledaju kao sa reklame sisli, zdravstveno odlicno. Sa druge strane meni se ne svidja ziva hrana, a eto tvoj pas je ok. Tako da nema potrebe da se ubedjujemo gde ima bakterija a gde ne, ali ne treba ni da se totalno iskljucuje bilo koja vrsta ishrane.

Slazem se Mackic, treba sagledati obe strane i kao sto kazes cinjenica je da ima dosta pasa koji su u odlicnoj formi na dehidratu. Ali eto kad naletis na nesto dobro pozelis i da podelis sa drugima. :)

Cao ljudi.Pre nedelju dana sam kupio stene bernardinca,posto ranije nisam drzao rasne pse imam malu nedoumicu i nadam se da ce te mi pomoci da je resim...Naime moj bernardinac je star 8 nedelja i odbija da jede hranu za kucice.Ako moze neko da mi kaze da li je imao slican problem sa ishranom,ili da mi da neku preporuku za drugu hranu.unapred hvala

Cao ljudi.Pre nedelju dana sam kupio stene bernardinca,posto ranije nisam drzao rasne pse imam malu nedoumicu i nadam se da ce te mi pomoci da je resim...Naime moj bernardinac je star 8 nedelja i odbija da jede hranu za kucice.Ako moze neko da mi kaze da li je imao slican problem sa ishranom,ili da mi da neku preporuku za drugu hranu.unapred hvala

Koju si mu hranu davao? Moj pas je jako probirljiv i u poslednjih par meseci zbog toga i zbog toga što je već star i stomak mu je postao osetljiv, jede gotovo isključivo Royal Canin i ponekad domaću supicu, Pedigree sosić ili Dein Bestes (iz DM) pašteticu za mace. Mada, tebi ne bih preposučila da svom psu uzimaš bilo šta za mačke, imaju potpuno različit metabolizam mačke i mali psi sa jedne i veliki psi sa druge strane.

Ma ne primam ja to toliko licno ali mi je glupo kada ljudi ne shvate sta hocu da kazem i u vezi cega pa ipak mi bude lakse ako to razjasnim.Riba u konzervi je dobra hrana kada se iscedi ulje ukoliko povracaju ili imaju proliv ali vidis to sa u zurbi zaboravila da napisem.Hvala na ispravci sada sam primetila.I hvala na savetu koristice mi jer sam okruzena svakakvim budalama i pocela sam jako brzo da pucam u nekim glupim situacijama.

E da,zaboravih opet.Vidjala sam u Matijevic mesarama salame za pse koje kostaju 40 din kila,mozda i manje ali moja maca nece da jede to.I ko zna sta sve trpaju u to kad je tako jeftino.Verovatno i nije zdravo.

moj pas je imao stenecak.pre dva dana ga je prelezao ali sad sta god da pojede on povrati...zna li neko sta da mu dam da jede?

ovako;
jucer sam pazarila hranu u Pet Centru

kupila sam
- granule za macice Alleva i Hills (Chicken....)
- kesice Whiskas za mace
- granule za stence Farmina Ecopet

problem je nastao sa granulama za stence
naime, macor je pojeo nekoliko komada; bukvalno i nakon pola
sata se poceo neobicno ponasati; zavukao se pod kauc, smirio se...
bilo mi je jasno da nesto nije u redu

stene je takodjer pojelo jednu porciju; bila je malo mirnija, ali nista
neobicno....

jutros;
macak ima temperaturu...odbija vodu i hranu...
kujica ima meku stolicu, ali ne i proliv...

ja, jos nista ne povezujem...

oko 14 dala sam stenetu porciju granulica
pojela je pola

macak nije nista jeo...

oko 18; iznenadjenje - stene je dobilo uzasan proliv i lose joj je

jedina stvar koju su oboje jeli su pomenute granule

sad cekam veterinarku da dodje

macku je bolje, ali stenetu nije

granule sam ostavila i dat cemo ih na analizu
ako se ustanovi da su one uzrok (ovako, bez analize sigurna sam da jesu, ali nemam dokaz...) napravicu veliko njesra u Pet Centru
bijesna sam ko...pas :evil:

ma, najgore od svega je sto ja zaista sve citam;
rok je ok, sastav je ok...
uzela sam hranu koju smo i ranije; varijantu za odrasle, kupovali i
slali u CG psima...
naravno, varijantu za stence i onda se ovo desi

sto se RCa tice;
moji tvorovi su nekad rado jeli RC, sad nece...
jedu Totally Ferret (a macak im maznjava...sto je
kul jer je hrana vrlo kvalitetna i ima taurina...)

macak jede Hills, uglavnom, i to mu je ok
vec sam uzimala i tu Allevu; bila je sasvim ok
inace, ja to njemu pomijesam jer me frka da se navikne
na jednu vrstu; poslije bih mogla imati muke da ga
nagovorim da jede drugu, ako te koju voli
ne bude, a dogadjalo se npr. sa Flatazorom...

samo ovaj Ecopet za stence...uzas : (((

Back