- Poruka
- 5.946
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo da napišem moje iskustvo...imam NO starog 2 meseca.Odgajivač a i veterinar nam je preporučio granulice za štenad i rečeno nma je da je to sasvim dovoljno za njegovu ishranu.
Odmah smo počeli sa granulicama ali je već posle drugog obroka dobio strašan proliv,izgubio apetit i sav je bio kilav!
Ceo jedan dan nije ništa jeo ni pio niti reagovao na bilo šta.Otišli smo kod drugog veterinara koji nam je rekao da nismo smeli odmah da mu damo granulice već postepeno, da ih ubacujemo u drugu hranu! (pročitao sam polemike na temu mešanja granulica i kuvane hrane).
Mi smo skroz izbacili granule i dajemo mu sada samo kuvano...štenac je tako živahan a apetit mu je neverovatan!
Imam psa 13 godina i 13 godina udaram "glavom o zid" svaki put kad treba da mu dam da jede, mrljavko nevidjen, izbirac i zajebant (pametno kuce skapiralo da strepimo nad njim), sad sam pocela i kasikom da ga jurim, jer kod njega ne pomaze ono ostavi ga dva dana bez hrane![]()
Već sam pričala, ali da ponovim...
Iako sam pristalica domaće kuhinje i kad su psi u pitanju, ipak slušam i druge argumente. Moja kuca je prvih godinu dana svog života hranjena isključivo domaćom hranom (kuvane iznutrice ili meso sa povrćem i pirinčem, kukuruznim brašnom...), ali je neko vrlo stručan i upućen, u koga imam poverenja uspeo da me ubedi (bez ubeđivanja!) da su i granule jednako dobro rešenje, ali da ih ne treba mešati sa kuvanom hranom u istom obroku.
Sada se toga i pridržavamo... Inače, na ovim temperaturama su definitivno bolje granule.
Ja sam u "Zovu" svojevremeno pročitala da se granule potope u običnu vodu jer se tako lakše vare. Prethodno ih je kuca prilično nerado jela. Ovako potopljene joj mnogo bolje idujedan veterinar mi rece,,,natopis dobro granule mlekom(ja mleko ne dajem svom psu, samo jogurt),,juce mi stvarno dosta bilo od veterinara.Verujem da su granule laksi nacin, ja sad ne bih menjala ovo iako je mnogo vremena potrebno, skuvaj , obari, itd.Jos mi je rekao da je najbolje kozije mleko...a to bih morala da idem preko 15 km kod jedne zene, privatno koja ih cuva ..pa zar i to da joj kupujem.![]()
e da se pohvalimo sto se toga tice,Laki pre par meseci kad vidi granule pobegne na drugi kraj dvorista,a sad ih prilicno rado jede,polako smo mu ubacivali u hranu,pa malo iz ruke i sad nema problema
,a da potopimo u vodu nismo probali
![]()
Ова моја извољева .... попије сав јогурт, грануле остави! Видим да није баш љубитељ гранула, а не мили ми се да је навикавам на кувану храну. Била је баш ослабила. Значи, почело је!
I ja imam utisak da mi je Ajk stalno gladan...koliko god da mu naspemo u ciniju,on pojede i moze jos!!A ujeda nas sve...ne znam sta da mu radim!
Laki je poceo mnogo manje da jede
Moguce da je zbog vrucine,ali koliko se krece,pliva i trci mislim da bi trebalo mnogo vise da jede
.....u stvari,on je bio dosta debeo,sad je smrsao tako da je sada tacno kako treba,no ja se bojim da mi ne smrsa jos vise,rekli su mi da sad(ima 10 meseci) treba da ga hranim jakom hranom i dosta da bi iskrupnao.....
.
Ovo sa jogurtom sam probala ali samo polize jogurta granule ostavi "okupane".
Ali nije mi to problem on pojede sta kod mu dam iz ruke koliko kod ja de sit,ako bas nesce ja ih samo malo prelijem vodom i kad upiju vodu dam mu....
.
I drugarica koja ima labradora mi je rekla da je kupila u mesnici neke svinjske grkljane koje ostavljaju samo za pse,pa sta mislite da li je
ili da nastavimo sa starom ishranom......
![]()
Mozda mu nije problem glad, mozda pokusava da ispolji dominaciju![]()
Laki je poceo mnogo manje da jede
Moguce da je zbog vrucine,ali koliko se krece,pliva i trci mislim da bi trebalo mnogo vise da jede
.....u stvari,on je bio dosta debeo,sad je smrsao tako da je sada tacno kako treba,no ja se bojim da mi ne smrsa jos vise,rekli su mi da sad(ima 10 meseci) treba da ga hranim jakom hranom i dosta da bi iskrupnao.....
.
Ovo sa jogurtom sam probala ali samo polize jogurta granule ostavi "okupane".
Ali nije mi to problem on pojede sta kod mu dam iz ruke koliko kod ja de sit,ako bas nesce ja ih samo malo prelijem vodom i kad upiju vodu dam mu....
.
I drugarica koja ima labradora mi je rekla da je kupila u mesnici neke svinjske grkljane koje ostavljaju samo za pse,pa sta mislite da li je
ili da nastavimo sa starom ishranom......
![]()
jel' paradajz ok davati psu? gile ga bas voli... znam da luk nikako ne sme, krastavac i ne voli...
Sta da radim u tom slucaju? :???: