Iseljenička viza za Ameriku I-130

Mika,imam jos nekoliko pitanja za tebe. Prethodni odgovor zvuci veoma ohrabrujuce.
Interesuje me ,kad se vencamo u Srbiji,da li mogu jos dok sam u Srbiji da pokrenem proces u ambasadi u Bg ili to moram da zapocnem ovde (USA)kad se vratim kuci? Ako je moguce na oba nacina, koji je nacin brzi? I jos nesto,sto se tice pitanja,o kriminalnoj istoriji,o kakvoj vrsti kriminala je rec? Moj partner je pre 4 god. ,bio osudjen na 3 meseca kucnog pritvora zbog kupovine ukradene robe( malo je cudno ali istinito). Da li i to.mora da se prijavi ili zastareva posle nekoliko godina. Izvini za ovih nekoliko pitanja,ovo mi je sve strano i novo. Unapred se zahvaljujem.

Ambasada nema nista sa slucajem sve dok NVC ne prosledi dokumentaciju njima. Proces se pokrece slanjem popunjene forme I-130 u neku od USCIS kancelarija, u zavisnosti u kojoj drzavi zivis. O tome imaju detaljna uputstva na netu.

Kriminalna istorija se dokazuje uverenjima iz suda i iz policije. Vazno je sta pise na tim uverenjima, to je cinjenicno stanje. Neke kazne se brisu iz evidencije posle odredjenog roka, neke ostaju trajno u dosijeu.

Ambasada nema nista sa slucajem sve dok NVC ne prosledi dokumentaciju njima. Proces se pokrece slanjem popunjene forme I-130 u neku od USCIS kancelarija, u zavisnosti u kojoj drzavi zivis. O tome imaju detaljna uputstva na netu.

Kriminalna istorija se dokazuje uverenjima iz suda i iz policije. Vazno je sta pise na tim uverenjima, to je cinjenicno stanje. Neke kazne se brisu iz evidencije posle odredjenog roka, neke ostaju trajno u dosijeu.
Najlepse hvala na odgovoru.

Pozdrav za Miku i sve clanove foruma. Prvo da kazem da je u pitanju F3 viza. PD je 31 MART 2008 god. Aplikacija je prifacena u NOVEMBRU 2019 god PENDING DAY ok 12 god. Za mene , suprugu i mladju cerku( koja ima sada 20 god) je odobrena alikacija dok za sina 27 god istariju cerku 23 god je odbijena.Rejected

Interview za F4 1 IV (brat - sestra) obavljen dana 23. januara. Od dokumenata tražili: ORIGINAL MK rođenih za mene i sestru (ona je Sponsor), policijsko i sudsko uverenje (Uverenje od Vojske ih nije zanimalo), kao i sestrin obrazac W2 jer nisu mogli da ga pročitaju sa CEAC. Interesovalo ih je i to koliko sam puta bio do sada u USA (nikada nisam prekoračio rok jer me nije interesovao ostanak u USA a što sam im i rekao) čak sam za turističku vizu 2000 bio odbijen u US konzulatu u Skoplju jer je tada US konzulat Budimpešta bio nadležan za našu zemlju gde sam istu i dobio bez problema (morali su u Skoplju da me odbiju isključivo iz razloga nenadležnosti), a najviše DA LI SE REDOVNO VIĐAM SA SESTROM tj. NAŠI PORODIČNI ODNOSI s obzirom da je proteklo skoro 14 godina od kada je sestra podnela zahtev (PD je 30 Oktobar 2006). Interesovala ih je i hronologija sestrinog boravka u USA od prvog dana (tamo je od 1997 još kao post-diplomac student gde je prvo bila na studentskoj vizi). NIJE ih zanimala moja STRUČNA SPREMA niti OBRAZOVANJE iako imam USA LL.M diplomu. Nažalost, kako "u sistemu" nisu pronašli moj Izveštaj o lekarskom pregledu (iako sam dobio "moj primerak" za putovanje), pasoš je ostao kod njih u konzulatu da bi mi IV stavili u pasoš po dobijanju lekarskog uverenja "iz sistema". Na svu ovu situaciju, desilo mi se i to da sam sve vreme boravka u konzulatu bio pretužan i na ivici plača jer mi je majka par dana pre interview-a hospitalizovana u bolnicu Sv.Sava. Dakle, uopšte nisam delovao ushićen tako da sam i tu situaciju objasnio ljubaznom US Konzulu (gospođa) i njenim koleginicama koje su mi uzimale otiske odn. zakletvu koju sam pročitao na engleskom jeziku. Šta reći a ne zaplakati....

Pozdrav svima,javljam se ponovo sa pitanjem za Miku ,F4 ,ja sam nosilac a na listi je bivsi muz ,sin i cerka.Muz i cerka ne zele da idu a ja sam prikupila dokumente za sebe i sina i treba da ih posaljem elektronski ove sedmice.Zbunio me jedan stari post na forumu ,ukratko- treba li slati dokumenta i za njih dvoje i uplatiti taxe?.Drugo pitanje ako iko zna ,rekli su mi da medjunarodni rodni list ne vrijedi za Ameriku,da prevedem obicni.Da li je to tacno.Kao ,nisu potpisnici tog sporazuma.

Takse se placaju za one koji hoce vize. Za one koji nece, nikom nista. Pravo moze da se koristi ali ne mora. Mora samo da se iseli nosilac vize, ostali po slobodnoj volji.

U uputstvima za prilaganje dokumentacije pise da se na engleski prevode dokumenta koja nisu pisana na tom jeziku. Ergo, medjunardoni rodni list je pisan na engleskom jeziku i overen od strane zvanicne institucije (pretpostavljam da je i pecat na engleskom jeziku). Znaci, NE treba prevod.

Pozdrav Mika, opet ja pisem :) Naime vratili su nam poruku da dokument i864 nije dostavljen kako treba, jer smo mi slali stranice samo koje smo popunili jer nismo mogli sve da skeniramo a da bude ispod 2MB..Pa me zanima ako znate mozda, jer vidim da mora i on da bude skeniran, a oni traze sve stranice, kako da izvedemo da 10 strana bude skenirano i da zauzima manje od 2MB...jer taj fajl kad je digitalan on zauzima oko 1.6MB..ali ne moze digitalan fajl da im se salje nego samo skeniran. Svaki savet bi dobrodosao.
Srdacan pozdrav

https://travel.state.gov/content/tr...1-submit-a-petition/affidavit-of-support.html

Complete Affidavit of Support form

There are several types of Affidavit of Support forms (I-864, I-864EZ, and I-864A). For detailed information about Affidavit of Support requirements and forms, please visit the U.S. Citizenship and Immigration Service’s (USCIS) website.

You can also find answers to frequently asked questions (FAQs) here. Use the information found in these FAQs and on this webpage with, not instead of, the detailed instructions for the Affidavit of Support forms on USCIS’s website.

Obratite paznju na boldovani deo.

https://travel.state.gov/content/tr...1-submit-a-petition/affidavit-of-support.html

Complete Affidavit of Support form

There are several types of Affidavit of Support forms (I-864, I-864EZ, and I-864A). For detailed information about Affidavit of Support requirements and forms, please visit the U.S. Citizenship and Immigration Service’s (USCIS) website.

You can also find answers to frequently asked questions (FAQs) here. Use the information found in these FAQs and on this webpage with, not instead of, the detailed instructions for the Affidavit of Support forms on USCIS’s website.

Obratite paznju na boldovani deo.
Pozdrav svima na forumu imam pitanje za Miku ako moze da mi odgovori. Vec dva meseca cekam da mi se zakaze razgovor ako moze Mika da mi odgovori koliko se dugo ceka za razgovor? Javili su da je sve u redu sa papirima i da cekam razgovor evo vec dva meseca datum je bio prijoritetan jos novembra meseca.

Back