Не може.
Русија није светска, већ регионална сила.
Амери и Кинези су светске силе.
Зато, не може Русија и Америка 1:1.
Е па видиш... то је само твоје мишљење, да Руси нису светска сила.
Да су Руси тако слаби, не би побеђивали у рату.
Не би Украјинци вриштали да немају артиљеријске муниције, возила, опреме, дронова, пво ракета, пешадије... Украјинцима недостаје све по списку, иако им је запад дао добре количине свега и свачега. Украјинци су потрошили своје совјетске залихе, старе залихе новопримљених земаља у Нато, па и мноштво разне западне опреме. Руси су све то савладали.
Маглу о великим руским губицима такође можеш да заборавиш.
А и мањак спектакуларних јуриша... Није то руски стил.
Западна војна индустрија не може да се избори са руском.
Ако постоји потреба, могу да наведем конкретне податке колико мало средстава за производњу постоји на западу.
Ко има силу, тај пише правила. То важи не од јуче, него барем откако сведочимо писаној исторји света.
Па сад, ако Руси овај пут имају силу, боље је западу да одустане од свог пројекта.
А Кинези су јачи са војном индустријом од Руса и целог запада заједно.
Руси и Кинези су схватили да једни другима треба да чувају леђа, јер запад хоће да покори и једне и друге. И за сада им одлично иде, у успостављању равноправнијег света.
Тај процес запад чита као крај света... а ја читам као коначни крај колонијализма. Пре неколико деценија су многе државе добиле самосталност на папиру, сада ће је задобити и у пракси.
Посебно ме занима где то видиш да ја навијам за Русе?
Све што пишем је опис чињеничног стања - да запад није више у прилици да диктира, као што је (вековима) навикао.
Да ли је тако тешко прихватити да запад треба да остане на западу, а остали како хоће, по својој вољи?