Iseljavanje i život u inozemstvu

Ova tema je krupan društveni problem i nedovoljno je obrađena na ovom čestitom forumu koji je zbor najvećih Evropskih intelektualaca i mislećih ljudi.

Ranije su ljudi kukali na belu kuku, danas leleču jao jao odoše nam mladi u beli svet.

Masovni talas iseljenja započet je nakon što su Dragan i Gojko Đitler naprosto obrstili državnu kasu i pokrali sve što se pokrasti moglo. Gospodin Vučić se bori kao pravi Evroatlantski lav i postiže znatne uspehe, ali i dalje je to nedovoljno da pokrije brljotine prethodnika koji su kao cunami rasturili sve živo čega smo se dohvatili.

Gde vi zamišljate svoju budućnost? Sada dolaze nove investicije, posebno naglašavam Rio Tintor kompaniju posle koje će nam gdp per capita vrtoglavo porasti. Srbija postaje sve atraktivnije mesto za život.

Gde bi vi voleli da živite? Ako ste u inozemstvu, šta vam nedostaje iz naše Evroatlantske domovine?
Pazi ti njega kako izigrava baba Olju sa uvodnim pasusom...

e važi - ja ću budem neki njen iščašeni gost...

"Vidite, meni nije bitno u koje inostranstvo se ide, ja sam od onih koji vole da žive u centru grada. Jedino se u centru nešto dešava. Dakle summa summarum nije bitno dal je Frankfurt, Beč, Čikago ili Plzenj (oni što su odrali Partizan ko vola u kupusu), meni je bitno da stanujem u njihovoj Knez Mihailovoj tamo ili Sremskoj ili Sarajevskoj."

Na tajlandu u jednom supermarketu pise, ako ne vratite kolica na mesto naplacuje vam se 50 bht, oko 160 din...
ja na tajlandu kada nisam hteo da platim tuk tuk koji je trebao da bude dzabaka, odvez'o me negde i ostavio
autobus se secam da sam platio na izlasku, cini mi se da sam zaboravio, ili sam isto mislio da je dzabaka

imali su devalvaciju tog bahta, pa je sve bilo dzabaka, tj. duplo jeftinije

a u amerike gurnes lepo 25 centi i oslobodis kolica sa lanca, pa ako ti ne trebaju tvojih 25 centi kada zavrsis kupovinu, ostavis ih, ili ih poklonis nekome - obicno ti taj neko plati na parkingu sa svojih 25 centi, mada znaju ameri i da odbiju - daje mi kolica, a nece 25 centi, verovatno se boji korone

Lepo je sto razgovarate o zivotnim temama.

vidim da ste u doba raznih Jugoslavija morali da se bavite raznim vidovima sverca i da vam mjesecna placa nije imala istu vrijednost na pocetku i na kraju mjeseca.

Take cinjenice su zastrasujuce. Ne bih mogao da zivim u takvom stresu i neizvesnosti jednog jedinog dana. Svaka vam cast kako ste ostali citavi.

vidi ti pa ih uvozi iz italije, evo ti
La Nordica S.p.A.
Via Summano, 104
36030 Montecchio Precalcino - VI - Italy
Tel. +39.0445.804000
Fax +39.0445.804040
info@lanordica.com
Mda, pa da me peć dođe skuplje nego da dogradim još jednu terasu.
Da je iz Dojčlanda već bih se snašla da mi je neko dotera,
kod žabara nemam nikog sem bratove bivše koja bi mi pre dovezla cijanid
nego ovu slatkoću. fala tebi na trudu u svakom slučaju.

vidim da ste u doba raznih Jugoslavija morali da se bavite raznim vidovima sverca i da vam mjesecna placa nije imala istu vrijednost na pocetku i na kraju mjeseca.

Take cinjenice su zastrasujuce. Ne bih mogao da zivim u takvom stresu i neizvesnosti jednog jedinog dana. Svaka vam cast kako ste ostali citavi.
Jos jedanput moram podvuci jezivost ovih cinjenica.

Zastrasujuce.

kakav je to zivot ako ti mjesecna zarada nije ista u toku samo jednog ciklusa?.

I onda moras da svercujes neku robu popur narko dilera i da muljas sa nekakvim cekovima. Strasno.

Nisu ostali citavi...vidis da su popucali..
A kurs se menjao vise puta dnevno ...
Ali ko je bio lopov on je brzo presao na foru cekam promenu kursa jer tako zaradjujem, dok su radnici i budale koje su insistirale na postenju , jasno kazem budale, iako lepo mislim o postenju , ali insistirati je bas samodestruktivni cin...su popushile nevidjeno.

Tako i znam da su u istom periodu jedni ljudi gubili mnogo na inflaciji a drugi su kazem zaradili veliki kapital, kupili par stanova i kuca, jer ako si imao kesh, glupo je bilo da ne ulozis u ono sto je najvise devalviralo a to je nekretnina i automobili...
Nekretnina nema amortizaciju koja je smetnja, automobili imaju lopove i to je smetnja...

Kazem svi ovi sto najvise pljuju SFRJ su ustvari ono sto se zove spekulanti i malverzanti , sto njima nije ni na kraj mozga jer moral im je zakrzljao...

Ako si malverzant onda si malverzant i onda cutis i znas da si morao da odradis nesto da bi ti danas qurac bio tako ubojit...kad se sve meri parama..

Meni smeta ponos pocinjenim prekrsajnim a u nekim zemljama krivicnim delom...
Izazivanje teskih poremecaja monetarnog sistema, kako se inace karakterise pustanje cekova bez pokrica je krivicni akt.

Nema, U kanadi su sve peci po novoj tehnologiji , a i u USA to poceli da traze...
Nema tamo sanse da nabavis obicnu pec kao smederevac...nego niskodimne...
Još će naš smederevac da bude raritet, nikad bolje paprikaše nisam jela
nego kad se krčkaju po celu noć na bakinom smederevcu u NS, pa pasulj,
pa čorbice, sarmu, ko to nije probao ne veruje da je ukus sasvim specifičan :zaljubljena:

Ali ko je bio lopov on je brzo presao na foru cekam promenu kursa jer tako zaradjujem, dok su radnici i budale koje su insistirale na postenju , jasno kazem budale, iako lepo mislim o postenju , ali insistirati je bas samodestruktivni cin...su popushile nevidjeno.

Tako i znam da su u istom periodu jedni ljudi gubili mnogo na inflaciji a drugi su kazem zaradili veliki kapital, kupili par stanova i kuca, jer ako si imao kesh, glupo je bilo da ne ulozis u ono sto je najvise devalviralo a to je nekretnina i automobili...
Nekretnina nema amortizaciju koja je smetnja, automobili imaju lopove i to je smetnja...

Kazem svi ovi sto najvise pljuju SFRJ su ustvari ono sto se zove spekulanti i malverzanti , sto njima nije ni na kraj mozga jer moral im je zakrzljao...

Ako si malverzant onda si malverzant i onda cutis i znas da si morao da odradis nesto da bi ti danas qurac bio tako ubojit...kad se sve meri parama..
:D Kad smo već kod morala
pa morali su , shvati ih :malav:

Nema, U kanadi su sve peci po novoj tehnologiji , a i u USA to poceli da traze...
Nema tamo sanse da nabavis obicnu pec kao smederevac...nego niskodimne...
https://canada.ul.com/ulcstandards/
La Nordica appliances of the UL-C are cookstoves specifically designed to fulfill all the safety requirements required by the market. In particular, these products have been certified to the test standards UL1482 and ULC S627 for the US and Canadian markets, respectively. https://www.lanordica-extraflame.com/en/solutions/discover-ul-c-wood-burning-cookers

Strasno.

Ovo je najbolja tema ikad koja otvara oci nama mladjima u kakvom se drustvu zivelo.

gospodin Vucic je izgleda Taj koji prvi postavlja drzavu, drustvo i ekonomiju na realne osnove.

Strasno.

Ovo je najbolja tema ikad koja otvara oci nama mladjima u kakvom se drustvu zivelo.

gospodin Vucic je izgleda Taj koji prvi postavlja drzavu, drustvo i ekonomiju na realne osnove.
Ne, ova tema ti otvara oci u kakvom drustvu sad zivis...
Ne primecujes vaznost detalja..

Oni sto su pljackali sad su najposteniji clanovi drustva, to je ono sto je novi age moral....
Jos uvek imamo i pse rata, tj one koji su se obogatili pljackanjem ratista i ubijajuci.
Ali to je pri kraju, vec ih polako menjaju menadzeri i deca...
Ali dok su na vodjstvu kompanija, dotle vlada atmosfera opasne prisile...kad se okrvis posle si malo pusten sa lanca...ebiga vec si sve probao , ubijao pljackao , decu ubijao , jedino sto nisi silovao..

Vucic je bio ucenik Slobe i Seselja, Sloba unistava ekonomiju i drzavu , a Seselj glumi snasu u vencanici , poziva na klanje a beci se i njegovi nista ne rade samo smetaju i doduse ne kradu...ne kradu.

Vucic je imao funkciju ministra informacija znaci kako da Slobine reci stignu na TV da tacno znamo kad ce biti koji moment muvanja, a da narod to ne vidi, gledajuci isti dnevnik.

Ja se ispraksovao , napisem sta je receno u dnevniku , moja porodica ovi stariji gledaju belo , kazu ti si lud....pa receno je totalno drugacije...ja kazem receno je ovo , videces sutra i prekosutra...
Ja 1.8 kazem Knin pao, ovi ostali kazu izdajice, stoko...ja kazem pao sto posto , kazu u dnevniku....Sloba je napravio takav sistem da dobijas tacne informacije ali ako okrenes sifru...a za boraniju blage veze nema...

Vucic sad pravi kopiju Slobinog sistema....dovlaci krimose, hoce da napravi vladavinu krimosa kao i Sloba, ali mora da pazi da nije sad onako lagano kao sloba sto je kontrolisao krimose.
Vec je poklao sve medije, nema vise nijednog.
Poklao opoziciju , nema nijedne..
Vratio Vulina brata, vratio reket, vratio bezvlasce ustanova....

Pitanje sta jos vidi kao Slobinu vladavinu , posto on ne zna dosta toga o odnosu Slobe i CIA i raznim tim zadacima koje je Sloba obavljao za CIA.

Poslednja izmena:
cinjenice i statistika demantuju Sve dusmane evroatlantskih integracija. A one govore da je gospodin Vucic vrhunski vladalac koji ima cime da se kurci.
Jeste vladalac, ali nije drzavnik...
Tacno je ima cime da se qurci, navedoh sta je vec odradio sve, kao Sloba..
On cak dobro ebe i RS , Dodiga, Dodig vise ne zna kako ce da odigra....

Ali on nije dobronameran za Srbina, mozda za albanca iz Srbije jeste odlican, ali za Srbina moravca je tragican..
Ali taj isti moravac pljuje svoju inteligenciju pa mu sleduje takva sudbina..

Jeste vladalac, ali nije drzavnik...
Tacno je ima cime da se qurci, navedoh sta je vec odradio sve, kao Sloba..
On cak dobro ebe i RS , Dodiga, Dodig vise ne zna kako ce da odigra....

Ali on nije dobronameran za Srbina, mozda za albanca iz Srbije jeste odlican, ali za Srbina moravca je tragican..
Ali taj isti moravac pljuje svoju inteligenciju pa mu sleduje takva sudbina..
Makar danas imate fiksnu platu koja isto vredi na pocetku i na kraju meseca.

A i ne morate da dilujete drogu i da se bavite ostalim vidovima kriminala kako bi popunili potrosacku kosaricu.

Priznat ces, nije mala stvar.

Makar danas imate fiksnu platu koja isto vredi na pocetku i na kraju meseca.

A i ne morate da dilujete drogu i da se bavite ostalim vidovima kriminala kako bi popunili potrosacku kosaricu.

Priznat ces, nije mala stvar.
Prvo je tacno , apsolutno
Drugo nisam siguran da je tacno , gledajuci Kaludjericu mislim da apsolutno nije tacno...tamo nijedan ama bas nijedan preduzetnik ili mladic nije bez kriminalnih radnji.
Inace ne bi imali sanse da se ozene, bili bi stari momci...

Ima jos dobrih stvari...zbog stvaranja potrosacke i oportunisticke nacije, podize nivo pogodnosti za otvaranje objekata u Srbiji...jer svi vide da se ovde puno trosi , dolaze stranci da ovde zive, beze domaci odavde jer ne mogu da zive od rada...
To sve privlaci velike lance, jer oni rado dolaze gde je vise turista i onih koji zaradjuju van ekonomije te zemlje..

Ebiga, ja cu biti prvi iz moje porodice u zadnjih 350 godina koji ce morati da ode iz Srbije....a tesko da cu se vracati
pitanje je samo u kojim si godinama, ali nemoj da si tragicar
tako sam i ja zenu nagovaro, ajd samo 5 godina da steknemo papire, pa mic po mic, sada opet treba da je nagovaram za nazad

vracaju se ljudi, neki... ne treba eliminisati ni 1 mogucnost

Back