GROM:
Када у том Океану(Богу) нађемо нешто неочекивано што нам до тада ни на ум није пало. Интуиција је алат којим процењујемо вреди ли томе посветити више пажње
Intuicija je
vančulno, (netelesno) opažanje.
Šta vančulno (netelesno) opažanje podrezumeva? Ko je taj ko u našem telu vančulno opaža, a nije telo?
Onaj ko u ljudskom telu vančulno opaža, a nije telo je ono što istinski čovek jeste. To je ono što u ljudskom telu sebe zove imenom "JA". To je ono čulno neopažljivo elektromagnetno polje koje obavija i prožima ljudski organizam. Ono je kolektivna svest svih ćelija i organa u telu koje telepatski informatički popvezuje sve ćelije i organe u jedinstvenu živuću celinu i biće. To je ona aura koja može da se snimi pomoću nekakve tehnologije zvane "Kirilijanova fotografija". To je onaj elektricitet što pucketa kada, na primer, oblačiomo ili svlačimo neki sintetićki džemper. To je ono što se u svetskim religijama zove imenom "duša". Za nju su ljudska čula, mozak i telo kao neki insrtumenti ili kao neka mašina u kojoj ona sedi, njome upravlja i pomoću nje deluje u materijalnom svetu, tj u svetu gušćih, tj. materijalnih vibracija. Kada se odvoji od tela (ovo znam iz ličnog iskustva), drugi ljudi ne mogu da je vide, dok ona samu sebe može da vidi u istom obliku kao što je telo kojem pripada. Takođe, može da vidi i čuje sve okolo sebe gotovo isto kao i sa telesnim čulima dok se nalazi u telu. Izvan tela lišena je samo telesnih osećanja - bola, gladi, straha za goli život i još nekih.
A šta je Teslin
"okean znanja"?
To je jedno široko svesno elektromagnetno polje planetarnih razmeta u kojem je uronjena cela organska priroda i svi ljudi. To je kolektivna svest svih ljudi i svih živih bića. Duše svih ljudi i svih živih bića dolaze iz nje kada se rađaju i vraćaju se u nju kada umiru. Stvaranje organske prirode na Zemlji zajedno sa čovekom je proces materijalizacije ta naše kolektivne svesti koji još uvek nije završen. Organska priroda i ljudi su još uvek kao nerođena beba koja se u majčinoj utrobi razvija. Kada se razvije do kraja, a to će da se desi kada se svi ljudi sveta ujedine i naprave ravnopravan društveni i ekonomski poredak, tada će ta naša kolektivna svest da uđe u sva tela svih živih bića i svih ljudi i sve ih informatički poveže u jedinstvenu živuću celinu i biće, kao što ljudska duša telepatski i informatički povezuje sve ćelije i organe ljudskog tela.
Sada se postavlja pitanje, kako čovek, povezanih očiju, kao što je demonstrirano u gornjem videu, može da vidi sve šta se oko njega dešava?
Može kad promeni vibraciju svoje svesti, svoga "JA", tj. vibraciju svoje duše i izjednači je sa vibracijom te naše kolektivne svesti u kojoj postoje sva znanja i u kojoj se odražava i oslikava sve što se oko čoveka nalazi ili dešava. To je, kao na primer, kada bi se u našoj bližoj ili daljoj okolini nalazilo mnoštvo kamera koje snimaju sve što se oko nas nalazi i dešava, a mi sedimo u nekoj prostoriji ispred mnoštva ekrana na kojima se vidi sve što kamere oko nas snimaju. I mi gledajući u te ekrane, ne vidimo direktno, uz pomoć čula, sve to što se okolo nas dešava, već inirektno uz pomoć kamera i ekrana u prostoriji u kojoj se nalazimo.
Dakle, tajna vančulnog opažanja je u tome da se pomoću meditacije, na neki način izvežbamo kako da se na trenutak odvojimo od tela i čula, po načinu menjanja vibracije naše svesti i prilagodimo je vibraciji naše kolektivne svesti i tako preko nje, kao preko mobilnog telefona ili preko TV ekrana i direktnog prenosa nekog događaja, , vidimo šta se izvan nas, na drugom kraju sveta, dešava. Mnogi ljudi, čija svest se nalazi na malo višem nivou razvoja, poput Tesle, recimo, spontano, ne znajući kako je to moguće, uspevaju da se, čak i po volji, prebacuju iz našeg ljudskog i nižeg nivoa svesnosti u drugi i viši nivo i crpu razne informacije iz njega i prebacuju ih u niži, ljudski i materijalni nivo.
Sve kad se uzme u obzir, ničega tu mističnog, ni metafizičkog, nema. Ceo univerzum je na taj način informatički povezan i sve stvari i pojave su na taj način u njemu međusobno usklađene. Svi naši informatički sistemi, radio, televizija i internet su, zahvaljujući toj mogućnosti, napravljeni. I sam ljudski organizam i svi drugi živi organizmi su, zahvaljujući toj mogućnosti, napravljeni. I ljudski organizam je sposoban, jer je i on tako napravljen, da može da se uključi u taj viši nivo svesnosti i taj viši informatički sistem koji u prirodi postoji i crpe iz njega sva moguća znanja i informacije koje su mu potrebne i koje ga zanimaju. Treba samo da nauči kako da sve te svoje mogućnosti, kojima raspolaže, koristi.