- Poruka
- 11.279
nema šta da ti bude ''razvijena'' ili ''nerazvijena'' tzv intuicija je najobičnija glupost i bapsko sujeverje za koje nema mesta u 21. veku
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nema šta da ti bude ''razvijena'' ili ''nerazvijena'' tzv intuicija je najobičnija glupost i bapsko sujeverje za koje nema mesta u 21. veku
lepa basna ali bih je sačuvao za pričanje deci u obdaništu ili za laku noć gde i pripada
da budemo sinovi božiji ili bogovi,koje od ta dva? i kog boga tačno pošto ih ''ima'' koliko hoćeš?
jeste,ama baš sve,JA ništa ne ''biram'' nego to čini moj mozak/um/svest/refleksi/inteligencija umesto mene
a inače nemam nikakvo verovanje,nemam sposobnost verovanja,ne verujem ni u šta
Nema nacina jer bi onda intuicija bila deo realnog sveta sto svakako nije. Intuicija se manifestuje kroz emocije, a nije emocija. Intuicija je uvek mesavina svega sa dodatkom vanculne percepcije jace ili slabije izrazene. Intuiciju treba odvojiti od drugih nesvesnih iskustava koja nam stizu nevezano od emocija. Onih koji govore o osnovama razumevanja, a ne o konkretnim dogadjajima i osecajima.Kako napraviti razliku između intuicije i misli na bazi predrasuda? Npr. meni se nikako ne dopada naš komšija. Muž me ubeđuje da je čovek ok, ali meni se ne dopada. napominjem da vrlo retko osetim takav osećaj... takođe napominjem da sam jednom utripovala takvu glupost (i drugaricu ubedila u isto) da bih kasnije shvatila da sam baš preterala... Zato i ne verujem da mi je razvijena intuicija...
odakle ti da verujem da sam pametan O.o
Mislim da je ovde ideja da ako zamisliš nešto, i ako čvrsto veruješ u to, i ako si lično ubeđen da si to zaista i postigao, onda je to to.
Uključujući i to da letiš kao Supermen, i da nisi dobio šamar koji si dobio. Što je lepo u neku ruku, iskreno skidam kapu ljudima koji imaju tu mogućnost. Ili misle da imaju. (što mu opet dođe na isto kao i da je zaista imaju)
U skladu je sa onim što sam uvek govorio, da je svaki čovek srećan tačno onoliko koliko on misli da jeste. Ni manje ni više.

Ne, ne radi se ovde o promeni ugla gledanja. O tome da nešto obojiš kako
ti odgovara i fantaziraš o tome da imaš nešto što zapravo nemaš.
Ideja je da igraš igricu. Igrica se zove Život, tvoj Život. I ti u toj igrici prelaziš
nivoe. Na svakom nivou te čekaju nove opcije/mogućnosti. Kažu ti da, što
si sposobniji, vredniji, pametniji, to ćeš brže nivoe prelaziti i više opcija
zabavnih imati. Mada, na kraju te čeka smrt. Na kom nivou i u kom momentu,
ne zna se.
Ko može da bude normalan i srećan dok takvu igricu igra?
Niko.
Može neko sebe samo dovoljno dobro da slaže i da umisli da jeste srećan.
A onda neko kaže. Stanite ljudi, što to igrate? Opcije sve u vama su oduvek.
I nove možete da stvarate. Ja to mogu i svi vi to možete.
A ljudi kažu.
Jbt, ovaj je lud.
Daj da ga razapnemo na krst, da nam decu ne pokvari.
Ili
Spalimo na lomači, za primer.
kakve opcije?
To je odgovor za Sizu.

zdrav razum i logika
ne bih nikoga da ubedim ni u šta,samo iznosim činjenično stanje a vi slobodno nastavite da živite u patetičnim iluzijama,boli me uvce![]()

misliš reinkarnaciju
c c c ne barataš baš najbolje šarlatanskim maloumnim pojmovima![]()
misliš reinkarnaciju
c c c ne barataš baš najbolje šarlatanskim maloumnim pojmovima![]()
Pazi, ako veruješ u reinkarnaciju, dokaz ti ne treba, a ako ne veruješ, nijedan dokaz te neće ubediti jer dokaza nema....mislio sam dokaži da postoji reinkarnacija