GROM:
Вечност би се могла описати као књига а Творац Бог као писац.
Писац увекможе да се врати на почетак и да преправи нешто ако му доже боља идеја.
Тако ако Творца доживљавамо као нежто коначно онда је логично да мора постојато апсолутна истина али ако је творац у свом савршенству бесконалан онда не постоји апсолутна истина.
Nema potrebe da izmišljaš ni boga, ni večnost, ni istinu, ni logiku, s obzirom da sve to imaš pred sobom, koje bez problema, u svako vreme, možeš i da opaziš i osetiš i zapamtiš i objasniš i razumeš. Makar se Univerzum i beskonačno prostirao uokolo i makar se sastojao iz beskonačno različitih oblika, svi ti oblici su kreirani od jednog i istog materijala, koji sam od sebe kreira sve moguće beskonačno različite oblike, pa i samoga tebe. I zato izvan tog materijala, koji si i ti sam, ne treba da tražiš nikakvog drugog boga, niti ikakvo drugo objašnjenje. u vezi postojanja bezbroja različitih oblika, do u ubjašnjenju postojanja samoga sebe, tj. u objašnjenju postojanja tog materijala. A objašnjenje postojanja tog materijala je prosto, da prostije ne može da bude i svodi se samo na razumevanje logike po kojoj taj materijal postoji ili pak, logike po kojoj ti sam postojiš, izražene formulom JA+7. I kad tu logiku uspeš da razumeš, razumeo si apsolutno sve. To je logika po kojoj taj materijal postoji sam po sebi, od uvek i zauvek, kao svoj i uzrok i posledica, tako što se večito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, sve uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. To je logika Zakona TROJKE i SEDMICE, koji je poznat svetu već hiljadama godina. Izvan logike TROJKE I SEDMICE izražene formulom JA+7 nikakve druge ni logike, ni istine nema. To je Jedina, Većna i Apsolutna Istina o postojanju Svega.
Поставља се питање ко од нас може да завири у свест Бога и да из њега исцрпи право знање?
Zaviri u sebe i zavirio si u boga. Pa zar i u Bibliji ne stoji da "Boga možemo spoznati samo u sebi". A koga drugog bi u sebi mogli da spoznamo do SEBE?
A kakvo bi to "božansko znanje" moglo da bude koje nam je nepoznato?
To je čisto inženjersko znanje po kojem se kreiraju bezbrojni različiti pojedini oblici od kojih se Univerzum sastoji. To je svo ono znanje kojim se prirodne nauke, fizika, bilogija i hemija bave. To su specijalne nauke i znanja koja ti u praktičnom životu nisu potrebna, sem onog znanja koje ti je potrebno da znaš o tome šta ti sam treba da radiš da bi se u životu održao, a to je samo toliko da znaš da treba da jedeš, piješ i dišeš. I naravno, potrebno ti je i znanje Zakona Trojke i sedmice. To je ošte znanje o postojanju materijala od kojeg je ceo univerzum sagrađen. To znanje je sastavni deo i onog znanja po kojem ti sam kao čovek postojiš, bez kojega ćeš teško i kao čovek da opstaneš, bez obzira što znaš da treba da jedeš, piješ i dišeš. Jer nije dovoljno samo to znati, već je potrebno znati i kako se ispravno odnositi prema prirodi i drugim ljudima dok jedeš, piješ i dišeš koji ti u tome pomažu i bez kojih te osnovne životne potrebe ne bi mogao lako da ostvariš. A taj odnos prema prirodi i drugim ljudima ne može da bude pravilan i na opšte dobro, ako ljudi ne raspolažu opštim znanje, tj. znanjem Trojke i Sedmice, po kojem je sve što postoji JEDNO. Bez tog znanja se ne može znati da nije samo čovek POJEDINAC, već i da je i društvo u kojem čovek živi, a to je celo Čovečanstvo, takođe POJEDINAC. Jer dok god pojedinci u čovečanstvu budu mislili da su pojedinci i dok god ne budu znali da je celo čovečanstvo POJEDINAC, u čovečanstvi će da vlada HAOS I ZLO i ni jedan čovek neće moći lako da ostvaruje te svoje osnovne životne potrebe da jede, pije i diše. Sve dok svi ljudi sveta ne shvate da je celo čovečanstvo jedno biće i jedan POJEDINAC i po tom znanju i shvatanju pređu iz stanja HAOSA I ZLA u stanje HARMONIJE I DOBRA. I upravo u tome je glavna vrednost tog opšteg znanja ZAKON TROJKE I SEDMICE kojeg ljudi još uvek NE ZNAJU. Još uvek znaju samo to da treba da jedu, piju i dišu da bi se u životu održali. To nije božansko znanje - to zna i svaka ovca. Božansko znanje je znanje ZAKONA TROJKE I SEDMICE. Bez tog znanja ne može da bude harmonije i dobra. A bez harmonije i dobra i svaki čovek će i dalje da živi samo kao ovca.