Intuicija

...intuicija je predbuducnost
ako nam pomogne
promisao je
a,
ako odvede u magle
zabluda je
P.S.
...pitali M.Talj_a
kad je odigrao potez u njegovom maniru,
...da li je to jedna od njegovih Zrtava
Talj,- vidjecemo,
mozda je previd...

У задње време ми се дешава да имам нове идеје у погледу неких ствари, а да после тога наилазим на интернету да се о томе већ увелико прича и да то није ништа ново.
Задњи пример су дешавања у погледу вештачке интелигенције. Како сам улазио дубље у материју и у мени се јављало разумевање тако сам налазио видео клипове где су људи говорили о томе у складу са оним што сам ја схватио.
Као да сам некако интуитивно долазо до онога о чему многи људи у том тренутку размишљају. То се већ данима дешава и просто постаје правило. као да постоји нека телепатска веза међу нама коју ми изгледа не умемо да користимо, али се она ипак пробија у нашу мисао. Незнам да ли се то и другима дешава или сам усамљен случај.
Ја свој ум чувам од прљаштине тако што пазим чему посвећујем пажњу, гледам да га склоним од забаве и некорисних информација терајући га да се ангажује око ствари које мене занимају, не дам му да се занима оним што би он волео(забавом)
Ако то има утицаја онда је фокусирање наше пажње услов да се чују и виде ствари на један сасвим другачији начин и да се ухвати веза са многим другим умовима који размишљају на одређену тему, да попстанемо део једног колективног ума где можемо да чујемо једни друге у својим мислима, људи истих интересовања се некако повезују у један канал и слушају се као на радио станицама.
Питам се да и ово већ неко није смислио а ја ухватио у лету?

GROM:

Ако то има утицаја онда је фокусирање наше пажње услов да се чују и виде ствари на један сасвим другачији начин и да се ухвати веза са многим другим умовима који размишљају на одређену тему, да попстанемо део једног колективног ума где можемо да чујемо једни друге у својим мислима, људи истих интересовања се некако повезују у један канал и слушају се као на радио станицама.

Da, Grome, u pitanju je kolektivna svest čovečanstva. Ja o tome trubim na ovom forumu od kad sam počeo na njemu da učestvujem. To je jedno široko svesno elektromagnetno polje čiju vibraciju instrumenti napravljeni od grube materije, koje naučnici koriste, ne mogu da registruju. Kad ono bude obuhvatilo i proželo sve ljude sveta svi ljudi će u njemu da budu međusobno telepatski povezani. Na isti način kao što ljudska duša, koja je takođe jedno posebno elektromagnetno polje, telepatski povezuje sve ćelije i organe unutar ljudskog tela. Da bi se ljudi međusobno komunikativno, telepatski povezali unutar te naše kolektivne svesti, potrebno je da usklade vibraciju svoje svesti sa vibracijom te naše kolektivne svesti ili da ona uskladi svoju vibraciju sa vibracijom svih ljudi. To će jednoga dana svakako da se desi kad zavlada ljubav umesto mržnje među ljudima, jer frekvencija svesti onih ljudi koji ssve oko sebe vole je bliža frekvenciji naše kolektivne svesti, nego kod ljudi koji sve oko sebe mrze. A ta ljubav među ljudima će da se desi kad se ceo svet ujedini i napravi jedinstveni pravedni svetski društveni i ekonomski poredak - ne pre. Kad se ljudi međusobno telepatski komunikativno povežu unutar te naše kolektivne svesti, svaki čovek će da bude genije - svako će moću da zna sve što ga interesuje, bez čitanja knjiga, učenja i interneta. Ti, Grome, na pravi način usmeravaš razvoj svoje svesti koji pogoduje podizanje njene vibracije na viši nivo i zato su tvoje intuitivne sposobnosti razvijenije nego kod drugih. NIkola Tesla je najbolji primer takvog čoveka, koji je iz one oblasti nauke koja je njega zanimala mogao da sazna i sve ono što se u njegovo vreme u nauci nije znalo, jer u toj našoj kolektivnoj svesti već postoje znanja o svemu. Jer u toj našoj kolektivnoj svesti već žive "svetlosna bića", koja su geni čovečanstva kao jedinstvenog bića koje se razvija, koja sve znaju. Naše duše, kada se inkarniramo na Zemlji, takođe dolaze iz te naše kolektivne svesti i kad čovek umre, ponovo se u nju vraćaju.

Kad o svemu ovome govorim, ništa ne izmišljam. Sve ovo znam iz iskustva, koje sam stekao prilikom mojih mnogobrojnih "izlazaka iz tela" i iz komunikacije sa "svetlosnim bićima".

Nejesu to vibracije od ljudi (Grom) niti vibracije od kolektivne svesti (Ljupče). To su vibracije iz Okeana znanja (Tesla). On je u svakom čovjeku.

Uslov da se bude u Okeanu znanja (na njegovim talasima) je bezuslovna ljubav. I, kao Grom što je primijetio, njegovanjem misli, tj čuvanjem od prljavštine.
To se postiže na nivou jedinke, dok je nemoguće na kolektivnom nvou.

Kao što vidiš, Grome, slažem se sa tobom gdje si u pravu. Ne slažem se gdje nipodaštavaš nauku i naučnike.

A Ljupče falsifikuje nauku i nabjeđuje čitav svijet da su njegove nebuloze jedina prava naulka. Još tvrdi da se njegovim naučnim otkrićem] ukida sva nauka i filozofija! Jer je on sve spoznao i da nema više ništa da se spoznaje!? A ne kapira da bi tek tada bio kraj čovječanstva!

Да, сви једну исту ствар гледамо али свако из свог угла, приде што су речи несавршене па ни речи које користимо не иду у прилог томе да се боље разумемо.

Смирен Ум, чини се да је то начин да се наштелујемо на праву фреквенцију.
Гомила јаких Осећања којима нас наше мисли обасипају као да подиже вибрацију нашег ума и ми нисмо у стању да чујемо идеје које долазе из( колективне свести, океана знања, бога, поља,..)
Када човек успе да примири свој ум он почиње да чује ствари које до тада није знао ни да постоје.

Uvek ja velim, čim počne priča o vibracijama, frekvencijama i energijama (a ne govori se o radio i TV prijemnicima) - bež'te što dalje, koliko vas noge nose. :lol:

Dobro velis..svaka energija svojim visokofrekventnim vibracijama moze da neutralise sama sebe i sta ces posle da radis kao bezenergetsko bice
koje je samo sebe dezintegrisalo?...:lol:...znaci, bezim...:rotf:

RISTOB:

Nejesu to vibracije od ljudi (Grom) niti vibracije od kolektivne svesti (Ljupče). To su vibracije iz Okeana znanja (Tesla).

Opet laješ, a vetar nosi. Ja te krstim, a ti "prdiš". (Ovo "prdiš" je tvoja reč) Laješ na "JA+7. "Kako te ber nije sramota"? (I ovo, "kako tebre nije sramota" su takođe, tvoje reči) Lajući na JA+7 laješ na Boga. "Kolektivna svest", "Teslin Okean Znanja", "Bog" i "JA+7" je jedno i isto. Ni Svesti, ni Boga, ni Znanja, ne može da bude bez JA+7. Kako misliš da nekog, bilo kakvog, ZNANJA može da bude, a da nema SVESTI, odnosno, da ne postoji neko JA, sa značenjem BOGA koji će to znanje uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti da stekne? Ne može da bude ZNANJA ako ne postoji JA, tj. SVEST, BOG koji opaža, oseća, pamti, misli i razume. Niti može da bude opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanbja, ako ne postoji, opet, to isto JA, tj. Svest, Bog koji će da vibrira, tj. napreže se i kreće, jer vibriranje, tj. naprezanje i kretanje je jedino što JA (Svest, Bog) može da opazi, oseti, zapamti i tako o tom svom vibriranju, tj. naprezanju i kretanju, a to znači, O SEBI SAMOME, stekne ZNANJE, o kojem će kasnije moći da misli i da ga razume.

Sve što postoji ili se dešava u Univerzumu je JA+7 i ja sam tebi, Rile, u temi "Značajna misao" postavio uslov ili da dokažeš da ti sam nisi JA+7 ili da prestaneš da laješ. Ti na to još uvek nisi ništa odgovorio, jer nisi imao šta, već si se samo poklopio ušima i preselio u ovu temu "Intuicija" i sada ovde nastavljaš da laješ i protiv Svesti i Boga i JA+7.

Paz, molim te, Rileta genija, kaže:

"Nejesu to vibracije od ljudi (Grom) niti vibracije od kolektivne svesti (Ljupče). To su vibracije iz Okeana znanja (Tesla)".

Sa ovim nisi ništa rekao, već samo lupetao.

I ne kaže se "nejesu", već "nisu".

Poslednja izmena:
GROM:

Гомила јаких Осећања којима нас наше мисли обасипају као да подиже вибрацију нашег ума и ми нисмо у стању да чујемо идеје које долазе из( колективне свести, океана знања, бога, поља,..)
Када човек успе да примири свој ум он почиње да чује ствари које до тада није знао ни да постоје.

Tako je Grome! Sve si dobro rekao! Jedino bih ja ovde umesto reči "Gomila jakih OSEĆANJA kojima nas naše misli obasipaju", stavio reči "Gomilom NEZNANJA kojom nas naše misli obasipaju".

Poslednja izmena:
RILE:

Ljupčetov zlatni vez
na platnu od zelene svile
kljuca pile
kroz gvozdene vile.

A to pile,
što kljuca na Ljupčetovom platnu
od zelene svile,
kroz gvozdene vile,
zove se RILE.

I to pile, po imenu RILE,
ne kljuca više
na Ljupčetovom platni od svile.
kroz gvozdene vile,
jer mu je Ljupče sa "JA+7" prebio žile.

Poslednja izmena:
Ne znam da li sam napisao, ali intuicija nije nista onostrano i nema veze sa "okeaonom tajni".

Када у том Океану(Богу) нађемо нешто неочекивано што нам до тада ни на ум није пало. Интуиција је алат којим процењујемо вреди ли томе посветити више пажње

GROM:

Када у том Океану(Богу) нађемо нешто неочекивано што нам до тада ни на ум није пало. Интуиција је алат којим процењујемо вреди ли томе посветити више пажње

Intuicija je vančulno, (netelesno) opažanje.

Šta vančulno (netelesno) opažanje podrezumeva? Ko je taj ko u našem telu vančulno opaža, a nije telo?

Onaj ko u ljudskom telu vančulno opaža, a nije telo je ono što istinski čovek jeste. To je ono što u ljudskom telu sebe zove imenom "JA". To je ono čulno neopažljivo elektromagnetno polje koje obavija i prožima ljudski organizam. Ono je kolektivna svest svih ćelija i organa u telu koje telepatski informatički popvezuje sve ćelije i organe u jedinstvenu živuću celinu i biće. To je ona aura koja može da se snimi pomoću nekakve tehnologije zvane "Kirilijanova fotografija". To je onaj elektricitet što pucketa kada, na primer, oblačiomo ili svlačimo neki sintetićki džemper. To je ono što se u svetskim religijama zove imenom "duša". Za nju su ljudska čula, mozak i telo kao neki insrtumenti ili kao neka mašina u kojoj ona sedi, njome upravlja i pomoću nje deluje u materijalnom svetu, tj u svetu gušćih, tj. materijalnih vibracija. Kada se odvoji od tela (ovo znam iz ličnog iskustva), drugi ljudi ne mogu da je vide, dok ona samu sebe može da vidi u istom obliku kao što je telo kojem pripada. Takođe, može da vidi i čuje sve okolo sebe gotovo isto kao i sa telesnim čulima dok se nalazi u telu. Izvan tela lišena je samo telesnih osećanja - bola, gladi, straha za goli život i još nekih.

A šta je Teslin "okean znanja"?

To je jedno široko svesno elektromagnetno polje planetarnih razmeta u kojem je uronjena cela organska priroda i svi ljudi. To je kolektivna svest svih ljudi i svih živih bića. Duše svih ljudi i svih živih bića dolaze iz nje kada se rađaju i vraćaju se u nju kada umiru. Stvaranje organske prirode na Zemlji zajedno sa čovekom je proces materijalizacije ta naše kolektivne svesti koji još uvek nije završen. Organska priroda i ljudi su još uvek kao nerođena beba koja se u majčinoj utrobi razvija. Kada se razvije do kraja, a to će da se desi kada se svi ljudi sveta ujedine i naprave ravnopravan društveni i ekonomski poredak, tada će ta naša kolektivna svest da uđe u sva tela svih živih bića i svih ljudi i sve ih informatički poveže u jedinstvenu živuću celinu i biće, kao što ljudska duša telepatski i informatički povezuje sve ćelije i organe ljudskog tela.

Sada se postavlja pitanje, kako čovek, povezanih očiju, kao što je demonstrirano u gornjem videu, može da vidi sve šta se oko njega dešava?

Može kad promeni vibraciju svoje svesti, svoga "JA", tj. vibraciju svoje duše i izjednači je sa vibracijom te naše kolektivne svesti u kojoj postoje sva znanja i u kojoj se odražava i oslikava sve što se oko čoveka nalazi ili dešava. To je, kao na primer, kada bi se u našoj bližoj ili daljoj okolini nalazilo mnoštvo kamera koje snimaju sve što se oko nas nalazi i dešava, a mi sedimo u nekoj prostoriji ispred mnoštva ekrana na kojima se vidi sve što kamere oko nas snimaju. I mi gledajući u te ekrane, ne vidimo direktno, uz pomoć čula, sve to što se okolo nas dešava, već inirektno uz pomoć kamera i ekrana u prostoriji u kojoj se nalazimo.

Dakle, tajna vančulnog opažanja je u tome da se pomoću meditacije, na neki način izvežbamo kako da se na trenutak odvojimo od tela i čula, po načinu menjanja vibracije naše svesti i prilagodimo je vibraciji naše kolektivne svesti i tako preko nje, kao preko mobilnog telefona ili preko TV ekrana i direktnog prenosa nekog događaja, , vidimo šta se izvan nas, na drugom kraju sveta, dešava. Mnogi ljudi, čija svest se nalazi na malo višem nivou razvoja, poput Tesle, recimo, spontano, ne znajući kako je to moguće, uspevaju da se, čak i po volji, prebacuju iz našeg ljudskog i nižeg nivoa svesnosti u drugi i viši nivo i crpu razne informacije iz njega i prebacuju ih u niži, ljudski i materijalni nivo.

Sve kad se uzme u obzir, ničega tu mističnog, ni metafizičkog, nema. Ceo univerzum je na taj način informatički povezan i sve stvari i pojave su na taj način u njemu međusobno usklađene. Svi naši informatički sistemi, radio, televizija i internet su, zahvaljujući toj mogućnosti, napravljeni. I sam ljudski organizam i svi drugi živi organizmi su, zahvaljujući toj mogućnosti, napravljeni. I ljudski organizam je sposoban, jer je i on tako napravljen, da može da se uključi u taj viši nivo svesnosti i taj viši informatički sistem koji u prirodi postoji i crpe iz njega sva moguća znanja i informacije koje su mu potrebne i koje ga zanimaju. Treba samo da nauči kako da sve te svoje mogućnosti, kojima raspolaže, koristi.

Intuicija ne procjenjuje ništa. To je mehanizam internog učenja na nivou duha.
Dakle, intuicija je prenošenje znanja, u njegovoj cjelovitosti, iz jednog duha u drugi,
iz jednog duhovnog (svjesnosnog) nivoa u drugi ili pak iz Svijesti u bilo koji nivo
svjesnosti. Nije onda za čudo da kad nešto intuitivno osjetimo/saznamo, mi to još
uvijek ne umijemo razumom prevesti u logički red, ne razumijemo šta nam je to
predočeno. Tada upošljavamo intelekt, ali pri tom vodilja postavljanja intuitivno
unešenog znanja u razum mora biti to osjećanje predočene stvarnosti koje je jedino
čega se sjećamo pri bljesku intuicije. Dakle, razum mora da bude prazan, ne
smijemo se oslanjati na naučena znanja, jer tad ćemo biti vođeni matricama a ne
intuitivno doživljenim osjećanjem koje nam je dato kao vodilja pri postavljanju tog
znanja u red. Zašto u red? Zato što razum, njegov intelekt, jedino može slijediti red.
Sadržaj duha, onakav kakav je u duhu, za razum predstavlja stanje haosa. Odatle i
potreba bića u razumu da intuitivne poruke postavi u njihov logički red. Potvrda da
smo intelektom uspješno i vjerodostojno preveli haos duha u red razuma jeste
poklapanje frekvencija zapamćenog osjećanja intuicije i osjećanja koje se uzdiže
razumijevanjem stvorenog logičkog REDA iste. Samo onda kada su frekvencije
izjednačene potvrđuje da smo intuitivnu poruku dosledno preveli u njen logički red.

Dakle, intuicija ne procjenjuje ništa.
Procjena je sud, a sud pripada jedino razumu, dok razum, kao uostalom i svi drugi
mehanizmi kreacije pripada našem biću/posmatraču; KREATORU. Da bi biće umjelo
da koristi razum i njegov intelekt u svrhe duhovnog razvoja ono mora da bude
dovoljno svjesno svega što je uključeno u proces kreacije. Djelimična svjesnost nije
dovoljna. Ipak, djelimična svjesnost je znak da se uzdižemo na duhovnoj ljestvici.

Оно што ти зовеш интуиција ја то зовем откровење.
Шта је онда за мене интуиција кад је твоја интуиција за мене откровење?
Пре него налетимо на откровење често се дешава да имамо идеје за које се касније провером покаже да не држе воду
Интуицијим, предосећајем, ја процењујем идеју која се рађа у мом уму. Хођу ли јој посветити више пажње па евентуално у њој пронаћи откровење или ћу ту идеју одбацити да не губим време на њу.
А сви људи понекад ухвате понешто, понеку идеју, али немају сви предосећај да би то могло да буде оно право па одбаце идеје, које су права откровења, као глупости.
Кажу у свом интелекту: Какве све глупости мени падају на памет.

Такође када причамо о Разуму немамо исто мишљење.
Ево шта википедија каже за разузм:
Разум је способност разборитог (логичког, критичког) мишљења, поимања и расуђивања.
То није разум: разум је део Бога у нама и огледа се у моћи да преиспитујемо идеје које се рађају у интелекту. Оно што је логично често је неразумно.
Ајнштајн је рекао да проблем који направи једна врста свести та иста свест не може да реши.
Зато ми имамо део Бога у нама који је другачија врста свести од нашег интелекта и то нам омогућава да будемо разборити и да преиспитујемо сами себе.
Овај Разум нема везе са разумом који филозофија познаје

Gde je to rekao Ajnštajn... imaš li neku referencu, izvor.... :roll:

Немам
Пар пута сам налетео на ту тврдњу ту и тамо по интернету
Знам да се сада свашта приписује Ајнштајну, ваљда звучи уверљувије , али ја то нисамзбог тога преузео већ што сам и сам дошао до истих увида
Какогод Разум постоји и пре филозофије и будући да се Интелектом не може докучити то су интелектуалци смислили своју верзију разума , нешто што се интелектом може схватити.
Да би се разумело шта пишем морам да нагласим да кад гопворим разуму говорим о нечем другачијем од онога шта су интелектуалци дефинисали.
То би требало да помогне у разумевању: бар се надам

Back