Intuicija

Dzabe pisem, ali intuicija postoji sto je naucno dokazano, ako se racunaju nauke koje ne znaju bas sve,
za razliku od nauka koje sve znaju, takoreci.

Ajd sada da svoje zabedjene ideje probate da priblizite drugim idejama, da razmisljate kao kolega dve i po sekunde...mozda se neki vidici prosire...

naravno da postoji

prognoza buducnosti , slutnja

na osnovu proslih iskustava

pa ako ti se 5 puta , u slicnim okolnostima , desi nesto

6-og puta ce se verovatno desiti to isto

ako se desi , 7-og puta se isto nadas

ako se ne desi , smatras 6-i put izuzetkom , pa 7-i opet smatras pravilom

evo meni se redovno dogadja da mi space ne razdvoji reci

pa svaku poruku proveravam

i uglavnom treba da razdvojim reciponovo

OK, ako sam te dobro razumeo, dovoljno je da ja svesno odaberem realnost u kojoj nikada neću dobiti šamar, i tako će i da se desi, samo ako sam dovoljno fokusiran? Ispravi me ako grešim.

Mogućnosti biraš a one postaju realnost tek pošto ih izabeteš, odobriš njihovu manifedtaciju. Odatke, da, možeš reći biraš svoju realnost.

Pri tom, dok biraš, moraš biti svjestan Sebe-bića-kreatora, apsoluta, u kojemu sve to što ti se nudi postoji odjednom, nerazdvojno. Dakle, znajući da si ti to biće moraš imati potpuno povjerenje u svoje Više Ja (Boga), predati mu svoj razum, dakle ne misliti o scenarijima već ih prepoznavati po njihovoj vibracionoj vrijednosti, dakle bivajući svjestan osjećanja koje nad tobom vlada dok ti je fokus usmjeren na njih (mogućnosti). Ako te pri tom obuzima Ljubav, Mir, harmonija ili pak radost, znak je da je ta mogućnost u skladu sa tvokom dušom i da burajući he nećeš ni misliti o “šamarima” u tvojoj realnosti. Tvoha realnist će bit’i projekcija izabranog u kojoj ćeš doživjeti Ljubav, mir, harmoniju... radost življenja. Ako u ovom ‘sada’ uspiješ shvatiti da si već dobro, da ošamaren još nisi, da prijetnju od šamara u njemu nemaš... zašto to što shvataš u ovom sada (taj princip) ne bi mogao preslikati na sledeće sada, pa na sledeće i sledeće??? Šta je to što te sprečava da kao konstantu doživljavaš “šamar-free” realnost? :)

Znaš šta?
Focus pažnje.

Ako taj dio samoposmatranja ostavimo nemarnosti... polako ali sigurno ćemo postati pasivni dio realnosti koju će jači motivi za nas activno birati dok mi spavamo, nesvjesni izbora koji i dalje pasivno činimo.

OK, ako sam te dobro razumeo, dovoljno je da ja svesno odaberem realnost u kojoj nikada neću dobiti šamar, i tako će i da se desi, samo ako sam dovoljno fokusiran? Ispravi me ako grešim.

реалност је судбински одређена и последица је нашег суда, ако нас је судбина довела у ситуацију да евентуално добијемо шамар, то је знак да ми у тој ситуацији нешто треба да научимо.
Промена фокуса је само један од механизама за превазилажење ситуације. Сштина животне школе је да ми научимо да владамо својим умом .
Најпроблеметичнији део ума је баш интелект, Он покушава да нас заштити од лошег исхода тако што покушава да предвиди могуће лоше сценарије. Он користи знање образовање и искуства да би то постигао.
И ако смо једном имали неко лоше искуство он ће у свакој сличној ситуацији алармирати на опасност, Страх љутња,бес, су алати којима нас он тера да се боримо протин непријатеља који можда и не постоји већ је ту само идеја да смо у опасности. Многе болести имају за основ стрес који долази од идеје у нашем уму да смо у опасности.Сва та претња која долази од нашег интелекта је заправо шамар који нам прети и против кога се ми боримо. Када престанемо да се боримо и прихватимо реалност ми излазимо као победници.

Poslednja izmena:
ja koji jesam, ja hoću da letim,kako to da izaberem? oću da izaberem realnost u kojoj letim kao ptica,objasni mi zašto iako sam izabrao tu realnost,ja i dalje ne mogu da letim? dakle kako da poletim,a da ne pojedem pečurke i slično (usled čega već ti imaš brojne halucinacije) nego da STVARNO letim

ja koji jesam, ja hoću da letim,kako to da izaberem? oću da izaberem realnost u kojoj letim kao ptica,objasni mi zašto iako sam izabrao tu realnost,ja i dalje ne mogu da letim? dakle kako da poletim,a da ne pojedem pečurke i slično (usled čega već ti imaš brojne halucinacije) nego da STVARNO letim

mi smo obični isprogramirani biološki roboti

Evo ti tvoja mudrost.. koja bez mog daljeg investiranja govori zašto ti ne letiš.
Moraš kod programera da ti instalira drugačiji program. A pošto taj program nije namijenjen za
biološku mahinu koja trenutno jesi... onda ćeš morati na re-dizajniranje, reorganizaciju.
Za sada si samo hardware sa instaliranim software-om osrednjeg gunđala.
Nema od letenja ništa... ta mahina će prvo morati da se razmontira.

Poslednja izmena:
Evo ti tvoja mudrost.. koja bez mog daljeg investiranja govori zašto ti ne letiš.
Moraš kod programera da ti instalira drugačiji program. A pošto taj program nije namijenjen za
biološku mahinu koja trenutno jesi... onda ćeš morati na re-dizajniranje, reorganizaciju.
Za sada si samo hardware sa instaliranim software-om osrednjeg gunđala.
Nema od letenja ništa... ta mahina će prvo morati da se razmontira.

dakle NE MOGU da letim iako to HOĆU I BIRAM,dakle sam si sebe pobio tvrdeći da biramo realnost, :ok: konačno :worth:

Kao što sam već napisao:
Slutnja ,tj intuicija je jedini institut misli koji se smatra da ne stiže iz svesti ,već iz "negde iza nje"...
O intuiciji ipak ponešto znamo...
-Pogrešiva je jer ne koristi istu logiku kao um,već sledi prirodne algoritme koji često nisu pravilni i
greške nastaju kad tok naiđe na nepravilnost,
-Ne ukazuje jasno na razrešenja,već najčešće okvirno,uopšteno,
-Nije je lako prizvati,poseduje i svoju samostalnost i čudnu i posebnu volju,
-Metafizićna je po svojoj supstanciji,
-Teško je saznajna ( i ovaj opis to pokazuje) tako da je, pogrešno,idealisti,a i fenomenolozi,svrstavaju u transcedencije...itd
Šta još možemo reči o intuiciji,kakva je i kako deluje?

Produkt podsvjesti, tj njenog svemoguceg zapazanja.
Ko ju je naucio cuti, treba da je i slusa, jer ipak radi se o korisnom alatu kojim opet, malo ko zna baratati. :D

dakle NE MOGU da letim iako to HOĆU I BIRAM,dakle sam si sebe pobio tvrdeći da biramo realnost, :ok: konačno :worth:

Čovjek, to je TVOJ izbor već načinjen, manifestovan, odobren. Čovjek nema slobodu izbora, ali Ja nikada i nisam tvrdio suprotno.

Ti, Souzake (šta god), nisi dovoljno osviješćeno Biće u toj projekciji te sebe smatraš onim što si za sebe projektovao.
Odatle, kao ‘čovjek’, nemaš nikakvu slobodu izbora, kao što ni slika na filmskom platnu nema slobodu izbora da postane išta drugo do slika na filmskom platnu.

Eto, gledaš film i poistovijetiš se sa glavnim junakom... on u filmu korača lijevo a ti hoćeš da ideš desno... i pitaš se zašto nemaš slobodu da to izmijeniš? Ustvari ti se i ne pitaš ti zaključuješ da si ti-lik u filmu, programirana biološka mašina... i tu se zaustavljaš.

Da bi izmijenio kretanje tog lika s kojim si se poistovijetio moraš da se vratiš na snimanje.
To je odlika tvog filma koji furaš.

Međutim, ti ne shvataš da si izbor i odluku o karakteru “filma” već donio dok si ga snimao....

...

Ajd’ sad ovako:
Isti junak “filma” ali ovaj put program u kojemu si odobrava ti da u okviru datih (izabranih) informacija stvaraš izbor šta ćeš sa njima i sa tim likom (“čovjekom”) činiti. Te dok gledaš film ti stvaraš odluke... nije li to odlika modernih video igara???

Eto, umjesto da gledaš film u kojemu je sve fiksirano, da bi poletio moraš promijeniti medium; još uvijek u domenu projekcije ali sa znatno izmijenjenoj ulozi naspram nje.

I u jednom i u drugom slučaju ti si Biće koje bira, sada, da bude “čovjek” koji gleda ili učestvuje u filmovima. Izbor ni u jednom niti u drugom slučaju ne donosi “biološka mašina” iz tog filma već Ti, Biće koje sebi projektuje svijet i tijelo u svijetu kao sopstvenu predstavu, projekciju. Ti bi dakle da mijenjaš izbor koji si već izabrao, ne može, ne može jer ne shvataš odakle biraš niti ko si i šta si.

A i kada shvatiš i Ko si i Šta si, tad ćeš najmanje željeti mijenjati svoj izbor. Tad ćeš ga živjeti u potpunom potencijalu kako bi tako proživljenog mogao prevazići i živjeti sve one druge želje koje zahtijevaju sasvim drugačiju postavku projekcije.

Ti dakle biraš svoju realnost, uslove u kojima će se tvoj izbor manifestovati, a kada si svjestan tog procesa dok se izbor manifestuje ti svojim intelektom sudiš o tome da li ti se izbor sviđa ili ne ili pak svjesno prepoznaješ dušu i svoj plan koji stvaraš na višem nivou svjesnosti i odobravaš njenu manifestaciju u radosti življenja.

Mislim da je ovde ideja da ako zamisliš nešto, i ako čvrsto veruješ u to, i ako si lično ubeđen da si to zaista i postigao, onda je to to.
Uključujući i to da letiš kao Supermen, i da nisi dobio šamar koji si dobio. Što je lepo u neku ruku, iskreno skidam kapu ljudima koji imaju tu mogućnost. Ili misle da imaju. (što mu opet dođe na isto kao i da je zaista imaju)

U skladu je sa onim što sam uvek govorio, da je svaki čovek srećan tačno onoliko koliko on misli da jeste. Ni manje ni više.

Mislim da je ovde ideja da ako zamisliš nešto, i ako čvrsto veruješ u to, i ako si lično ubeđen da si to zaista i postigao, onda je to to.
Uključujući i to da letiš kao Supermen, i da nisi dobio šamar koji si dobio. Što je lepo u neku ruku, iskreno skidam kapu ljudima koji imaju tu mogućnost. Ili misle da imaju. (što mu opet dođe na isto kao i da je zaista imaju)

U skladu je sa onim što sam uvek govorio, da je svaki čovek srećan tačno onoliko koliko on misli da jeste. Ni manje ni više.

Mislim da misliš pogrešno.
Pročitaj šta pišem i probaj, osjeti. Sve sam rekao. Dokle ćeš da misliš? Što više misliš manje znaš, manje osjećaš.

Džaba vam “inteligencija” i sposobnost razmišljanja kad nemate informacije i znanja da ih njima obrćete i okrećete.

Živi mi vi bili i još pametnili u vašoj realnosti, takvi kakvi ste.
Nemojte nipošto slušati šta ja pričam, pa pobogu Ja vam ukazujem na Boga u svakom od vas... nije li to ludilo... Hahaha

Zaista...

- - - - - - - - - -

svako se prepušta
tj radi ono što mu um naredi
nije,ništa nije izbor,sve se radi i odvija po difoltu,automatski

Tako je... automatu. ;)

ne vidim šta ti je tu lepo,meni je krajnje patetično i infantilno
dakako da NE OSUDJUJEM take ljude,kapiram da mučenici moraju da se samozavaravaju da se ne bi ubili i pošizeli,ali ne bih baš ni u drugu krajnos išo i reko dae to lepo i skidanja kape vredno i slično

ne nego je svaki čovek nesrećan samo retko koji čovek to sme i da prizna sebi pa se ko što rekoh samozavarava i živi u iluzijama
što ga dakako ne čini STVARNO srećnim,i on to zna i oseća u dubinoj duše :aha:

ne vidim šta ti je tu lepo,meni je krajnje patetično i infantilno
dakako da NE OSUDJUJEM take ljude,kapiram da mučenici moraju da se samozavaravaju da se ne bi ubili i pošizeli,ali ne bih baš ni u drugu krajnos išo i reko dae to lepo i skidanja kape vredno i slično

ne nego je svaki čovek nesrećan samo retko koji čovek to sme i da prizna sebi pa se ko što rekoh samozavarava i živi u iluzijama
što ga dakako ne čini STVARNO srećnim,i on to zna i oseća u dubinoj duše :aha:

Pričaj u svoje ime, IZRIČITO.

- - - - - - - - - -

Al' opet, onaj ko te sluša nije za bolje, nije mu vrijeme za bolje.
Pričaj, pričaj...

ne biram svoju realnost nego sam u njoj rodjen i u njoj ću umreti
sve nam je nametnuto
svi smo samo ljudi i biološke mašine
prekini da lupaš

Нашли индијанци јаје од златног краљевског орла, ставили га под кокошку и излегао се орлић.
Поред кокошкион је научио да скокне до гране омањег дрвета, да на њој спава
Једног дана високо на небу угледао предиван призор: краљевски орао је пловио на таласима ветра.
Не знјући шта гледа питао је кокошке шта је то што види, а оне су му одгов ориле: то је златни краљевски орао али не маштај ти о томе ти никад нећеш постати тако нешто.

Тако и ми: рођени смо да будемо синови Божији, да будемо богови, али смо расли међу кокошкама
Није ти баш све наметнуто, неке си ствари и сам одаброа да верујеш
Неким људима је суђено да остану кокошке

lepa basna ali bih je sačuvao za pričanje deci u obdaništu ili za laku noć gde i pripada
da budemo sinovi božiji ili bogovi,koje od ta dva? i kog boga tačno pošto ih ''ima'' koliko hoćeš?
jeste,ama baš sve,JA ništa ne ''biram'' nego to čini moj mozak/um/svest/refleksi/inteligencija umesto mene
a inače nemam nikakvo verovanje,nemam sposobnost verovanja,ne verujem ni u šta

Kako napraviti razliku između intuicije i misli na bazi predrasuda?

Npr. meni se nikako ne dopada naš komšija.
Muž me ubeđuje da je čovek ok, ali meni se ne dopada.
napominjem da vrlo retko osetim takav osećaj...
takođe napominjem da sam jednom utripovala takvu glupost (i drugaricu ubedila u isto) da bih kasnije shvatila da sam baš preterala...
Zato i ne verujem da mi je razvijena intuicija...

Back