Intuicija

Тест је у томе да оно што је разумно за простогг који се ослања на интуицију за интелектуалца је неразумно.
Навешћу пример да ме боље разумеш:
У Христос је рекао: ако ти ко удари шамар окрени му и други образ.
Нема тог интелектуалца којем би ово било разумно

Nije to tačno. Postoje razni šamari i razna okretanja obraza.
Nekada ćeš sa zadovoljstvom okrenuti drugi obraz, znavši da si kriv i da je šamar došao za tvoje dobro. Nekada ćeš nevoljno okrenuti, da pošalješ poruku onome koga voliš. Ako te neko ošamari bez razloga, pa mu okreneš drugi obraz, pa te on opet šljapi, pa se ti opet okreneš, pa te on opet ošamari... pa ako se okreneš i treći i n-ti put, znači da si prilično glup, po svakom merilu.

To "okretanje drugog obraza" nije uopšte jednostavno. Nekada je opravdano, a nekad ne. Ako neko misli drugačije, neka dođe kod mene da testiramo hipotezu. Samo da se ogradim unapred, imam prilično tešku ruku.

Grome, grome...

Ne vrijeđaj životinje. Ni jedna životinja nije bezumna. A takvih ljudi tušta i tma. O takvim je govorio Hrist.

Um ni jedne zveri nije materijalizovao što čovečji.

Nije to tačno. Postoje razni šamari i razna okretanja obraza.
Nekada ćeš sa zadovoljstvom okrenuti drugi obraz, znavši da si kriv i da je šamar došao za tvoje dobro. Nekada ćeš nevoljno okrenuti, da pošalješ poruku onome koga voliš. Ako te neko ošamari bez razloga, pa mu okreneš drugi obraz, pa te on opet šljapi, pa se ti opet okreneš, pa te on opet ošamari... pa ako se okreneš i treći i n-ti put, znači da si prilično glup, po svakom merilu.

To "okretanje drugog obraza" nije uopšte jednostavno. Nekada je opravdano, a nekad ne. Ako neko misli drugačije, neka dođe kod mene da testiramo hipotezu. Samo da se ogradim unapred, imam prilično tešku ruku.

Објашњавам то са шамаром једном свом буразеру,а он ми каже:
Значи,ја сад теби могу слободно да звизнем шамар и ти ћешда окренеш и други образ.
Ја му кажем да не ризикује, можда ја и нисам тако велики хришћанин какав сам на речима, Шта ако ме ђаво превари да ти вратим уместо да окренем други образ.

- - - - - - - - - -

Grome, grome...

Ne vrijeđaj životinje. Ni jedna životinja nije bezumna. A takvih ljudi tušta i tma. O takvim je govorio Hrist.

Um ni jedne zveri nije materijalizovao što čovečji.

Па ми смо мало интелигентније звери

Објашњавам то са шамаром једном свом буразеру,а он ми каже:
Значи,ја сад теби могу слободно да звизнем шамар и ти ћешда окренеш и други образ.
Ја му кажем да не ризикује, можда ја и нисам тако велики хришћанин какав сам на речима, Шта ако ме ђаво превари да ти вратим уместо да окренем други образ.
Nije to đavo, nego zdrava ljudska priroda... :)
Vidiš da je cela priča o drugom obrazu samo mrtvo slovo na papiru, koga se niko ne pridržava. Tu je starozavetni Bog bio bliži sa onim "okom za oko"....

Vidiš da je cela priča o drugom obrazu samo mrtvo slovo na papiru, koga se niko ne pridržava. Tu je starozavetni Bog bio bliži sa onim "okom za oko"....

Htio si reći bio bliži tvom shvatanju...

A to što se neki (mnogi) ljudi ne pridržavaju nekih pravila kreacije to ne znači da ta pravila ne vrijede,
već znači da ti ljudi nisu duhovno odrasli za njih, nisu sazreli.

Ne možeš ti da biraš realnost bez šamara, jer realnost se pita, a tebe tu niko ništa ne pita. Možeš svojim ponašanjem da smanjiš mogućnost dobijanja šamara do određenog nivoa, ali ne možeš da je ukineš, nikada. Ako to ne razumeš - šteta.

Ми треба да превазиђемо ту здраву људску природу ако желимо да нам живот не буде арена.
Сав смисао хришћанства се своди на то да ми ако желимо да имамо друштво у којем ће све бити заједничко и да друштво брине о сваком свом члану онда треба да живимо у складу са оним што је Христос говорио.
То су практична упутства за живот у заједници. Они који су способни за живот у заједници биће прихваћени а они који нису, себични људи ће бити одбачени.

Колико је тобитно показаће се у годинама које долазе. Кажу да ће за десетак година роботи преузети 70% послова.
Људи ћеморати да се организују у заједнице да би преживели покушај корпорацијада завладају светом кроз роботе.
Поверење, несебичност моралност ће бити критеријуми за улазак у заједницу, лопови лажови и остали који нису погодни за заједницу ће нестати у том страшном времену
Природни човек, онај који се у својој мисли ослања на интелект, звер у нама мора бити доведена у послушност. природа мора устукнути пред духовним човеком

To je sve lepo što govoriš, ali recimo taj model zajedništva i brige za suseda meni je izraženiji u Japanu, gde su hrišćani manjina, nego kod nas, gde se radost ogleda u komšijinoj crknutoj kravi. Nije to pravilo, ali je češće kod nas nego tamo. Znači nije potrebno hrišćanstvo da čoveku bude jasno da samo kao zajednica možemo zaista napredovati.

To je sve lepo što govoriš, ali recimo taj model zajedništva i brige za suseda meni je izraženiji u Japanu, gde su hrišćani manjina, nego kod nas, gde se radost ogleda u komšijinoj crknutoj kravi. Nije to pravilo, ali je češće kod nas nego tamo. Znači nije potrebno hrišćanstvo da čoveku bude jasno da samo kao zajednica možemo zaista napredovati.

А да, Не говорим ја о овом хришћанству што је код нас него о моделу хришћанства које намје приказано у првој цркви. Све им је било заједничко, заједница (црква) се бринула о сваком свом члану. моралбност је била основ црквеног живота.
У овом данашњем хришћанству тога нема ни у једној цркви,
Цркве ће опустети јер ће народ бити принуђен да размишља и схватиће да ово што цркве нуде није хришћанство и не задовољава хаше потребе.

Ne možeš ti da biraš realnost bez šamara, jer realnost se pita, a tebe tu niko ništa ne pita. Možeš svojim ponašanjem da smanjiš mogućnost dobijanja šamara do određenog nivoa, ali ne možeš da je ukineš, nikada. Ako to ne razumeš - šteta.

Biće da je realnost gora od Jehove. Njemu bar možeš da se ušlihtaš volom pečenim
ili raznoseći letke po komšuluku, a realnost ne je++ živu silu.

Može da se prođe kroz život a da se čovjeku ne dogodi nikakvo zlo. Čak ni elemetarna nepogoda ili kolateralna šteta. Pravilnom manipulacijom misaonim potencijalom za materijalnu realizaciju.

Da malo zagulim temu.

Gledajuci šta sve danas čovjek može postići daljinskim upravljanjem, a pogotovu šta će sutra moći, nema nikakvog razloga da mi sledeće tumačenje intuicije, a koje mi je takoođe intuitivno došlo, ne bude istinito. Šalu na sranu.

Naime, živa bića na Zemlji neodoljivo liče na mašine, robote, kojima se daljinski upravlja da bi obavile niki posao.

Aizen bi bio potpuno u pravu jedino kad bi ovo gore bila istina.

To ti vjerovatno razumiješ, ja nemam potrebu da to razumijem.

Realnost je posledica a ne uzrok tvoje projekcije kroz proces kreacije. Ako si svjesno biće, a nisi
(svjestan si realnosti iznad sebe), onda bi znao da si ti ono koje bira i projektuje svoju realnost za
sebe. Kako onda ono što biraš može imati moć nad tobom koji biraš? Pa jednostavno, postoje dva
načina biranja: svjesno i nesvjesno.

Svjesno biće bira svoju realnost dok nesvjesno biće doživljava realnostkao nužnost, nametnutu mu
spolja.

Kako se može prepoznati iz kojeg centra djeluješ, biraš?
Jendostavno; ako doživljavaš neprijatnosti, nelagodnosti disharmoniju, strah, sumnju idrugo znak ti
je da ti je centar u egu i realnost stvaraš nesvjesno. Šamari slijede. Međutim,sama činjenica da si
spoznao da operišeš nesvjesno već te čini svjesnijim za toliko. U tom trenu treba da se sjetiš svoje
suštine, sebe apsoluta-kreatora i da svoj fokus okreneš odžsvih tih negativnosti i da bezuslovno
predaš svoj razum svom Višem Ja, univerzumu, Bogu.Tada se tvoj fokus uistinu okreće ka duši a
negativnost isčezava u nedostatku tvoje pažnje.
...
Hajde opet da uzmemo primjer tog famoznog 'šamara'. Recimo da si u napetoj situaciji sa nekim
tipom koji je očito namjerio da ti opali šamar (u najboljem slučaju) i osjećaš totalnu nelagodnost,
neprijatnost, ljutnju bijes i slično. Ako si bar polusvjesno biće sjetit' ćeš se mojih riječi o promjeni
fokusa te ćeš tog grubijana ispred sebe vidjeti kao odgovor na svoje nesvjesne zahtjeve, a onda,
znajući to, u sebi ćeš se sjediniti sa njim i otvoriti se ka Bogu (Sebi) bez ikakve sumnje u ishod...
Otvaranje je uvod u Ljubav a Ljubav će učiniti čudo. To čudo je ishod tvog izbora. Izabrao si svoju
istinu koja kaže: Ja jesam svi i svja. Kada to istinski znaš onda u sebi odlučuješ da biraš harmoniju,
mir, Ljubav, spokoj. Tvoja projekcija, dakle onaj grubijan koji stoji ispred tebe kao prijetnja, u tom trenu
prestaje da ima iste namjere, ,moć se vraća tebi, jer anuliranjem svog straha anulirao si u sebi potrebu
za njegvom manifestacijom kao i nagon u njemu za samozaštitom ili pak za nasiljem. Uistinu, u sebi si
shvatio da je suludo suprotstavljati se nečemu što ti već jesi. Tvoj razum će to percipirati kao razlog
nestanka naboja te će projektovati za tvoje shvatanje najprikladniju scenu razdvajanja sa tim likom.
Situacija će se jednosatvno razvodniti dok je još gledaš u njenim povojima. Dakle, šamari ne da su
izbjegnuti već na taj način nisu nikako mogli da se dese. Ti si svjesno izabrao realnost u kojoj šamari
nemaju mjesto.

Poslednja izmena:
Dzabe pisem, ali intuicija postoji sto je naucno dokazano, ako se racunaju nauke koje ne znaju bas sve,
za razliku od nauka koje sve znaju, takoreci.

Ajd sada da svoje zabedjene ideje probate da priblizite drugim idejama, da razmisljate kao kolega dve i po sekunde...mozda se neki vidici prosire...

Kao što sam već napisao:
Slutnja ,tj intuicija je jedini institut misli koji se smatra da ne stiže iz svesti ,već iz "negde iza nje"...
O intuiciji ipak ponešto znamo...
-Pogrešiva je jer ne koristi istu logiku kao um,već sledi prirodne algoritme koji često nisu pravilni i
greške nastaju kad tok naiđe na nepravilnost,
-Ne ukazuje jasno na razrešenja,već najčešće okvirno,uopšteno,
-Nije je lako prizvati,poseduje i svoju samostalnost i čudnu i posebnu volju,
-Metafizićna je po svojoj supstanciji,
-Teško je saznajna ( i ovaj opis to pokazuje) tako da je, pogrešno,idealisti,a i fenomenolozi,svrstavaju u transcedencije...itd
Šta još možemo reči o intuiciji,kakva je i kako deluje?
наговештај од некуд дође, ако има ком...
сизифима којима је претпоставка чињеница, чињеница није ни претпоставка.
ко је довољно прочишћен, наговештаје разуме...

To ti vjerovatno razumiješ, ja nemam potrebu da to razumijem.

Realnost je posledica a ne uzrok tvoje projekcije kroz proces kreacije. Ako si svjesno biće, a nisi
(svjestan si realnosti iznad sebe), onda bi znao da si ti ono koje bira i projektuje svoju realnost za
sebe. Kako onda ono što biraš može imati moć nad tobom koji biraš? Pa jednostavno, postoje dva
načina biranja: svjesno i nesvjesno.

Svjesno biće bira svoju realnost dok nesvjesno biće doživljava realnostkao nužnost, nametnutu mu
spolja.

Kako se može prepoznati iz kojeg centra djeluješ, biraš?
Jendostavno; ako doživljavaš neprijatnosti, nelagodnosti disharmoniju, strah, sumnju idrugo znak ti
je da ti je centar u egu i realnost stvaraš nesvjesno. Šamari slijede. Međutim,sama činjenica da si
spoznao da operišeš nesvjesno već te čini svjesnijim za toliko. U tom trenu treba da se sjetiš svoje
suštine, sebe apsoluta-kreatora i da svoj fokus okreneš odžsvih tih negativnosti i da bezuslovno
predaš svoj razum svom Višem Ja, univerzumu, Bogu.Tada se tvoj fokus uistinu okreće ka duši a
negativnost isčezava u nedostatku tvoje pažnje.
...
Hajde opet da uzmemo primjer tog famoznog 'šamara'. Recimo da si u napetoj situaciji sa nekim
tipom koji je očito namjerio da ti opali šamar (u najboljem slučaju) i osjećaš totalnu nelagodnost,
neprijatnost, ljutnju bijes i slično. Ako si bar polusvjesno biće sjetit' ćeš se mojih riječi o promjeni
fokusa te ćeš tog grubijana ispred sebe vidjeti kao odgovor na svoje nesvjesne zahtjeve, a onda,
znajući to, u sebi ćeš se sjediniti sa njim i otvoriti se ka Bogu (Sebi) bez ikakve sumnje u ishod...
Otvaranje je uvod u Ljubav a Ljubav će učiniti čudo. To čudo je ishod tvog izbora. Izabrao si svoju
istinu koja kaže: Ja jesam svi i svja. Kada to istinski znaš onda u sebi odlučuješ da biraš harmoniju,
mir, Ljubav, spokoj. Tvoja projekcija, dakle onaj grubijan koji stoji ispred tebe kao prijetnja, u tom trenu
prestaje da ima iste namjere, ,moć se vraća tebi, jer anuliranjem svog straha anulirao si u sebi potrebu
za njegvom manifestacijom kao i nagon u njemu za samozaštitom ili pak za nasiljem. Uistinu, u sebi si
shvatio da je suludo suprotstavljati se nečemu što ti već jesi. Tvoj razum će to percipirati kao razlog
nestanka naboja te će projektovati za tvoje shvatanje najprikladniju scenu razdvajanja sa tim likom.
Situacija će se jednosatvno razvodniti dok je još gledaš u njenim povojima. Dakle, šamari ne da su
izbjegnuti već na taj način nisu nikako mogli da se dese. Ti si svjesno izabrao realnost u kojoj šamari
nemaju mjesto.

Hvala ti.

Ovo mi dodatno pojašnjava onaj moj bag sa analiziranjem. Dok bih ja promislila čime sam takvu
situaciju izazvala, kada, kako, zašto, šamari bi se već desili. Posle i da dobijem odgovore na
pitanja, čemu?
Promena fokusa. Tako jednostavno.

- - - - - - - - - -

Sada sa nestrpljenjem čekam Sizinu reakciju na rečenicu ''predaj razum Bogu'' :mrgreen:
Mogu misliti kakvog tupavog zombija on tu vidi.

Al ću se načekati do utorka, bez interneta.
Odoh breze da sadim. Živu ću sliku napraviti. :zaljubljena:

Moram još malo da pišem... :kafa:

I Buda je imao priču o čoveku koji je proboden otrovnom strelom. Dolazi lekar i daje
mu lek. Koliko bi blesavo bilo da odbije lek da uzme dok ne sazna prvo ko ga je pogodio,
zašto, gde živi taj čovek, čime se bavi i slično...
Koliko sam samo puta tu priču citirala, ponavljala. A nisam je razumela.
Intuitivno sam samo znala da tu nečeg važnog ima.

haha el moguće da nasedaš na gluposti ovog sektaša :dash: ispran mozak..

Ništa ja njemu ne verujem. Ono što kaže, proverim i vidim da radi.
Jer, i da mu poverujem a ne primenim, nikakve koristi.

Tako, Ja Koji Jesam se može inženjerom nazvati.
Nova grana - duhovni inženjering.

Pozdrav svetlim mislima vašim. :bye:

Realnost je posledica a ne uzrok tvoje projekcije kroz proces kreacije. Ako si svjesno biće, a nisi (svjestan si realnosti iznad sebe), onda bi znao da si ti ono koje bira i projektuje svoju realnost za sebe.
OK, ako sam te dobro razumeo, dovoljno je da ja svesno odaberem realnost u kojoj nikada neću dobiti šamar, i tako će i da se desi, samo ako sam dovoljno fokusiran? Ispravi me ako grešim.

Back