Intuicija

Zanimljiva je psihoanaliza Ničeovog poriva da sve prebaci Zaratustri...
Mislim da se samokastrirao psihićki posle Lu Salome i da mu Zaratustra bio
izgovor monašenja...U pitanju je vrsta introvercije po Jungu...Tzv.Intelektualna introvertovanost...
A imao je poveliku energiju koja mu nije dala mira-libido po Jungu takođe...:roll:
Kakve posledice po društvo i kulturu je ostavila ta njegova sublimacija libida? Vidiš li nešto pozitivno u tome, ili?
Bar je filozofiju uspio približiti umjetnosti, suzbio njene teorijske ambicije i vratio joj čulnu neposrednost.

Poslednja izmena:
Kakve posledice po društvo i kulturu je ostavila ta njegova sublimacija libida? Vidiš li nešto pozitivno u tome, ili?
Bar je filozofiju uspio približiti umjetnosti, suzbio njene teorijske ambicije i vratio joj čulnu neposrednost.

Velika je Ničeova zasluga za postavljanje filozofije ispred religije,a time i afirmacije nauka!
Ekce Homo je fantastistćni obračun s verovanjem,a u korist ljudskog znanja! Evo Čoveka,umro je Bog!
Moj razlaz s Ničeom se desio onog momenta kad sam na fakultetu naučio lekcije o entropiji i shvatio da je i
njegova doktrina o večnom vračanju istog takođe samo religija neutemeljena na surovoj entropiranoj stvarnosti!

Poslednja izmena:
a koga boli jajce šta je hristos (ako je i postojao a 99 posto nije) govorio i činio i zašto se toga po tebi treba slepo pridržavati ne kontam,zašto to uzimaš kao neki reper i smernicu itd

Ствар је у томе да ко чини оно што је Христос говорио да треба чинити он почиње да разуме функционисање свога бића на једном вишем нивоу. А кроз разумевање и примену стеченог знања он обогаћује свој живот.
Нема Бог користи од онога шта ми чинимо, већ ми сами учимо да владамо својим умом , својом истином, својим доживљајем живота, итд. Онај коме је жицот поцрнео наћи ће корист у томе и велико благо за свој живот.
А онај ко не мари за стање свога ума довешће га у такво стање да ће му његов ум обојити живот у црно.. Ти сад можеш да се зезаш. млад си и у ти је релативно чист па и не видиш каква би ти корист била од придржавања христових речи. Али кроз двадесетак година кад не будеш знао одакле долази сво зло које те сналази потражићеш спасење ако те Бог удостоји њега. Молим се Богу да те ипак удостоји на крају па да схватиш чему си се ругао

odakle ti da sam mlad?
pridržavanje ili nepridržavanje reči neke izlapotine koja verovatno nije ni postojala nikome ništa donela nije,a pogotovo nekakvo ''spasenje'',groblje je puno onih koji su kao i ti ispirali usta o nekakvim spasenjima i sličnim nebulozama pa vidiš gde su završili..tako da..

odakle ti da sam mlad?
pridržavanje ili nepridržavanje reči neke izlapotine koja verovatno nije ni postojala nikome ništa donela nije,a pogotovo nekakvo ''spasenje'',groblje je puno onih koji su kao i ti ispirali usta o nekakvim spasenjima i sličnim nebulozama pa vidiš gde su završili..tako da..
ti si nasa slatka prepametna devojcica...,kako se ona samo duri kad joj neko kaze da je glupaca :besna:

- - - - - - - - - -

nemoj da je diras, vidis da ceka mecu :zcepanje:

odakle ti da sam mlad?
.
Па имаш клиначке фазоне. С километра се види да си жутокљунац.
А ако ниси млад онда си ментално заостао: што је катастрофа.
Ови кажу да си девојчица, јел то тачно?

Poslednja izmena:
Necu pisati uopsteno,nego o svojoj intuiciji.Oriznajem da je ovo prvi put da pisem tako i njoj.Dakle,cesto mi se dogodi da nesto " znam" tj. " osecam" pa dobija. Komentare tipa " a ti si neka vestica" ili " odlicno citate ljude" ..kako sazrevam,jacam,sirim svoju svest,jaca i ona.Vec neko vreme zivim po osecajima,slusajuci upravo tu intuiciju i ne pogresim.Nekako,cini mi se da je intuicija jaka i izrazena onoliko,koliko smo razvili svest i koliko nam je cist kanal izmedju svetleceg tela i stvaraoca i koliko smo razvili sveculne opazajr.Nekog zasvrbi uho,neko dobija osecaje i slike a neko nema razvijenu intuiciju.Individualna stvar,kompleksna i nemoguca za objasniti umom.

Čitaj Jungove Tipove...Bože kako li se zove ta knjiga u kojoj je tipizacija...
Žene su veoma često introvertne i intuitivne...
Ne bih se baš upuštao u pojašnjenje istorijskih okolnosti koje su tome pogodovale,ali jesu, svakako...
Što se stvaraoca tiče baš Jung priča kako su mu došli duhovi i on ih slao u Jerusalem,a oni mu rekli da su bili i da tamo nema ničeg...
Stvaraoc nema baš neke veze s nama Ješama,na našu žalost...A i malo morgen smo Bogu najmiliji...Samo u legendama koje i nastaju
u silnim željama neostvarenim... Ješe niko nije yebavao u Egiptu,a oni su tako voleli da i na njih bogovi (eđipta kors) pogledaju...:sad2::hahaha:

Upravo sam pročitao od Vedrane Rudan "Muškarac u grlu" i gospa razotkriva žensku ambivalentnost i stenje o koje se razbijaju muški egoizmi...
Nema to neku veću literarnu vrednost,ali ja bih rekao da je tim veći doprinos razumevanju M-Ž odnosa,posebno ljubavnih,a i inače...
Na stranu to što je gospa lajava i blazirana ,te o seksu priča nesuvislo iz ženskog rakursa i bez razumevanja kontiniuma civilizacijskog,njeno pisanje itekako
ima podataka vrednih psiholozima pa i seksolozima...Tim pre što je autorica psihologa po struci...

Necu pisati uopsteno,nego o svojoj intuiciji.Oriznajem da je ovo prvi put da pisem tako i njoj.Dakle,cesto mi se dogodi da nesto " znam" tj. " osecam" pa dobija. Komentare tipa " a ti si neka vestica" ili " odlicno citate ljude" ..kako sazrevam,jacam,sirim svoju svest,jaca i ona.Vec neko vreme zivim po osecajima,slusajuci upravo tu intuiciju i ne pogresim.Nekako,cini mi se da je intuicija jaka i izrazena onoliko,koliko smo razvili svest i koliko nam je cist kanal izmedju svetleceg tela i stvaraoca i koliko smo razvili sveculne opazajr.Nekog zasvrbi uho,neko dobija osecaje i slike a neko nema razvijenu intuiciju.Individualna stvar,kompleksna i nemoguca za objasniti umom.

Ti bi pare mogla da namlatiš sa takvim darom.

- - - - - - - - - -

Upravo sam pročitao od Vedrane Rudan "Muškarac u grlu" i gospa razotkriva žensku ambivalentnost i stenje o koje se razbijaju muški egoizmi...
Nema to neku veću literarnu vrednost,ali ja bih rekao da je tim veći doprinos razumevanju M-Ž odnosa,posebno ljubavnih,a i inače...
Na stranu to što je gospa lajava i blazirana ,te o seksu priča nesuvislo iz ženskog rakursa i bez razumevanja kontiniuma civilizacijskog,njeno pisanje itekako
ima podataka vrednih psiholozima pa i seksolozima...Tim pre što je autorica psihologa po struci...

Bolje da si pročitao Ljubavnika ledi Četerli. Ili U potrazi za Jednorogom. Batali psihološkinje, to su većinom frigidne feministkinje.

Intuicija je nadprosecno aktivna percepcija i sasvim je animalna, niskog mentalnog namota,
a vrlo je podlozna uticaju iskustva, pa koliko je dobra dok je cista toliko je losa kada je naduvana
iskustvom.

Back