Intuicija

Priroda čoveka je da evoluira i kao pojedinac i kao rasa majmunske vrste...Prirodno!
Samo...Treba tu dinamiku prirode razumeti.A to ne može čitanjem religijskih knjiga-neprirodne su i u dubokoj koliziji s prirodom-iskrenost na nuli!

Priroda čoveka je da evoluira i kao pojedinac i kao rasa majmunske vrste...Prirodno!
Samo...Treba tu dinamiku prirode razumeti.A to ne može čitanjem religijskih knjiga-neprirodne su i u dubokoj koliziji s prirodom-iskrenost na nuli!

znaci ko cita religijske knjige uspeo je da se odalji od majmuna, ali mu samo malo fali do coveka...

Šta vi čovjeci imate protiv majmunaaa? Ne uzimajte nas u usta! Ne diramo vas, ne dirajte nas! Smetamo zato što smo vam ogledalo? Niste postali ni čovjek kako treba a već težite nekom nadčovjeku. Stalno ste nešto nezadovoljni. A kako stvari stoje čovjek će nam uništiti prirodu, a nama su ruke vezane...
Javiću mojima da nema potrebe da evoluiramo i da uživamo dok možemo :D

Šta vi čovjeci imate protiv majmunaaa? Ne uzimajte nas u usta! Ne diramo vas, ne dirajte nas! Smetamo zato što smo vam ogledalo? Niste postali ni čovjek kako treba a već težite nekom nadčovjeku. Stalno ste nešto nezadovoljni. A kako stvari stoje čovjek će nam uništiti prirodu, a nama su ruke vezane...

Mjok...Mi smo samo jedna od rasa majmunskih...Imaš: pavijane,čimpe,gorile ,orangutane,ljude...:manikir:

kakav masakr logike i bankrot intelekta,nismo mi nikakva majmunska rasa niti životinjska no ljudi :dash:
jedno su životinje a nešto saasvim drugo ljudi
ako ti je gušt da sebe ponižavaš time što ćeš verovati u tu nebulozu da su ljudi životinje,sisari,majmuni,slobodno al nemoj sve ostale ljude tu trpati :rtfm:

Nista, samo sam konstatovao razvojni put...majmun, majmun filozof, majmun vernik, zbunjeni covek,covek,svestan covek i nadcovek. Generalno se nalazimo oko zbunjenog coveka, mediokriteta, sa delom okasnelih u ravoju, a delom onih koji su napredniji.

Poslednja izmena:
Nista, samo sam konstatovao razvojni put...majmun, majmun filozof, majmun vernik, zbunjeni covek,covek,svestan covek i nadcovek. Generalno se nalazimo oko zbunjenog coveka, mediokriteta, sa delom okasnelih u ravoju, a delom onih koji su napredniji.
"Hoću da vas učim šta je to natčovek. Čovek je nešto što treba prevladati.
Šta ste vi učinili, da biste ga prevladali? Sva bića dosad stvorila su nešto više od sebe: a vi zar hoćete da budete oseka te velike plime, rađe još da se ponovo vratite k životinji nego da prevladate čoveka? Šta je majmun za čoveka? Stvor za potsmeh ili bolan stid. I isto to biće čovek za natčoveka: stvor za potsmeh ili bolan stid. Vi ste prešli put od crva k čoveku, ali je u vama mnogo još ostalo crv. Nekada ste bili majmuni, a čovek je još i sada više majmun nego ikoji majmun."
Fridrih Niče, Tako je govorio Zaratustra

Ima li taj razvojni put svoj početak i kraj? ili?
Ničeov Zaratustra sa radošću prihvata večno vraćanje na isto. Prethodno mu se ta misao kao neko čudovište uvuklo u ždrelo i htelo da ga zadavi. On mu je odgrizao glavu i ispljuvao!

Zanimljiva je psihoanaliza Ničeovog poriva da sve prebaci Zaratustri...
Mislim da se samokastrirao psihićki posle Lu Salome i da mu Zaratustra bio
izgovor monašenja...U pitanju je vrsta introvercije po Jungu...Tzv.Intelektualna introvertovanost...
A imao je poveliku energiju koja mu nije dala mira-libido po Jungu takođe...:roll:

Ne naravno. Razvojni put je spiralni i nikad ne dolazi u istu tacku. Covekova svest je primetno evoluirala, ali je evidento da majmun u coveku moze da pobedi coveka, cim mu svest postane teska. Zoroasteri jesu ucitelji duhovnosti i kao takvi slabiji od Platonista, Budista, Stoika , Hriscana.... Da li su slucajno ubijani zoroastrijanci u odredjenim periodima? - - - - - - - - - -
Zanimljiva je psihoanaliza Ničeovog poriva da sve prebaci Zaratustri... Mislim da se samokastrirao psihićki posle Lu Salome i da mu Zaratustra bio izgovor monašenja...U pitanju je vrsta introvercije po Jungu...Tzv.Intelektualna introvertovanost... A imao je poveliku energiju koja mu nije dala mira-libido po Jungu takođe...:roll:
O tome sam razmisljao dok sam pisao post... i nije slucajno..

kakav masakr logike i bankrot intelekta,nismo mi nikakva majmunska rasa niti životinjska no ljudi :dash:
jedno su životinje a nešto saasvim drugo ljudi
ako ti je gušt da sebe ponižavaš time što ćeš verovati u tu nebulozu da su ljudi životinje,sisari,majmuni,slobodno al nemoj sve ostale ljude tu trpati :rtfm:

Razumeš se u citologiju ko Mara...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ne naravno. Razvojni put je spiralni i nikad ne dolazi u istu tacku. Covekova svest je primetno evoluirala, ali je evidento da majmun u coveku moze da pobedi coveka, cim mu svest postane teska. Zoroasteri jesu ucitelji duhovnosti i kao takvi slabiji od Platonista, Budista, Stoika , Hriscana.... Da li su slucajno ubijani zoroastrijanci u odredjenim periodima? - - - - - - - - - - O tome sam razmisljao dok sam pisao post... i nije slucajno..

Ma jasno...

Back