ISTRAZIVAC9
Elita
- Poruka
- 15.219
Пише и у неким новијим, које се чак сматрају за авангардне. Рецимо код Алистера![]()
Alister je bio satanista.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Пише и у неким новијим, које се чак сматрају за авангардне. Рецимо код Алистера![]()
Alister je bio satanista.
Zvanicna nauka od toga mora da se ogradi, inace bi nastao pravi cirkus u nauci, skolstvu itd. To naravno ne znaci da treba zatvarati na silu usta bilo kome.
Nametanje u smislu kampanje i promocije prilicno neosnovanih ideja i kampanja za odbacivanje onih osnovanijih...
poznati su mnogi primeri prirodnih formiranja organske hemije iz neorganske.
Ako nema bas nikakvog autoriteta tj. filtera vecine strucnjaka, onda bi smo mogli da pustimo razne vraceve i slicne cudake da podjednako ucestvuju u farmaceutskim istrazivanjima.
Vera u religioznom smislu podrazumeva kreatore, duse, zagrobni zivot itd... vera i nadanje u psihologiji moze da oblika
a zakoni hemije ne sprecvaju pojavu zivota
Procenti vezani za abiogenezu su prilicno kreacionisticki i dolaze od ljudi koji ne veruju u postojanje fosila Arheopteriksa.
zanimljiva mi je bila misao Sema Harisa koju sam pre neki dan video. Sta ako smo simulacija nekog kreacioniste iz buducnosti koji jednog dana resi da "pusti' simulaciju hristovog dolaska na oblaku itd. Lud trip a
Волиш да ставља у фиоке, а?osnovana, osnovanija, neosnovana, sumanuta
Koliko je meni poznato naucna zajednica nikom ne brani da veruje, cak je i onaj geneticar Francis Collins bio vodja tima za mapiranje ljudskog genoma, covek je inace evandjelista hriscanin koji to javno istice, povremeno ucestvuje u debatama, pise knjige verskog karaktera ali nikada ne zlupotrebljava nuku i ne frlja se procentima o nastanku zivota, to je covek koji ima svoje mesto u nauci.Нека се огради, али нека се огради до краја. Сложили смо се да нема научног критеријума за оно иза паравана неоткривеног (лепо си то реко...). Дакле, то једноставно није област науке, ако изузмемо сама истраживања која би тај параван могли померити. Дакле, с једне стране ако ја нешто спекулишем то није наука (мада се могу позивати на научне или било које чињенице у смислу индиција које ми дају за право да можда нешто постоји), са друге стране неки физичар на основу откривеног и својих спекулација (које могу бити научне хипотезе) не може ми говорити шта да мислим о неоткривеном... Пардон, може... Може као и било који други, но у томе није ауторитет. Посебно кад неки други физичар говори нешто друго.
У том смислу, као што вера у Бога или невера нису научне чињенице (мада могу бити мотиватори) тако ни научник нема право да процењује (у смислу осуде) туђе ставове о стварима које нису наука. И то без икаквог омаловажавања, јер ја узвраћам на исто истом мером, или демонстрирам да ме се то не тиче (рецимо да ми неко каже да сам за феудализам, ја из ината кажем - јесам па шта! као и кад ми неки верник каже да сам сатРаниста)... Ја не знам које си ти годиште, дал' си ишао у школу као ја, а могу ти рећи да сам ја окрзнуо оно комунистичко образовање где су се ствари у филозофији, погледу на свет и сл. звале "ненаучним". А само је марксизам био научан![]()
Zvacu ih kako hocu, za mene su u ovom trenutku cica glise, ako ne obozavas svoje hipoteticke stimulatore, nema razloga da ti smeta.Мани се чича глише...
Тражим списак таквих, иначе је све твоја параноја, претеривање, паушално изношење теорија завере...
Списак не значи да си аутоматски у праву, рецимо ако наведеш чика Мирољуба![]()
Raspadaju ali i nastaju tj. po svemu sudeci nekada su nastajala jos vise jer je zemlja bila hemijski aktivnija. Imas onaj video razlika izmedju zivog i nezivog pa baci pogled ako nisi. A ako imamo prirodne mehanizme koji mogu da sasvim spontano iznedre molekul pogodan za prenosenje informacija, zastitni sloj membranu, gomilu aminokiselina i organskih molekula koja koriste (ili ne koriste) ziva bica jasno je da su sanse na strani abiogeneze a na stetu hipotetickih cica glisa(da, rekao sam ponovo).Познато је и да се органска једињења онда распадају. И нафта је органско једињење, ако си педантан - смеша једињења... А јесу познати примери да је из неживог настало нешто живо?![]()
Cekaj ti verujes vracevima i magovima?Баш си леп пример одабраоЧекај, ти верујеш компанијама које се тиме баве?
![]()
Fora je u tome sto uvek nude praznu pricu a hteli bi da budu tamo gde im nije mesto... ne smo u farmaciji.Моће и врач и чудак (а ко процењује да је он то? ти можда!?) да се бави истраживањима ако то ради по научној методологији. Ако је поставио хипотезу, извео експеримент, доказао валидност, односно хипотеза није оборена...
Za mene nije. Neko veruje da ce autobus proci na osnovu toga sto vidi afalt i stajaliste(cak i red voznje), neko ga ceka na zabacenom zlatiborskom selu bez asfalta a neko na mont everestu.За мене је вера, једноставно вера и не правим поделе. Поверење у нешто за шта немамо довољно доказа да бисмо рекли "знам поуздано". (Наравно да је и сваки доказ реалтиван, али нека вероватноћа од 99.9999...% може се сматрати извесношћу). Наравно, то поверење може бити лично мотивисано, и по правилу јесте тако.
Nastaju i raspadaju, nije ti rekao sve.Рече онај хемичар да се органски молекули распадају, јер учествују у реакцијама које томе воде. То ми делује поприлично обесхрабрујуће за спонтани настанак живота.
Ne frljam se sa procentima.Прво, дај ми друге проценте.
Trebao je da ostane utoritet u svojoj struci, sto vazi i za drugu dvoicu, mada je Hoking sam ispravljao sebe. Na kraju krajeva nista neobicno da su ljudi koji su doprineli nauci imali totalno lose prcene po drugim pitanjima. Izjavu od pre 20-25godina, mogu da pobiju saznanja do kojih se dodje u medjuvremenu.Друго, што не кажеш име. Реч је о Хојлу који је открио како настају тежи елементи у језгрима звезда. Како је стекао поприличан ауторитет (како би ти рекао) могао је да се посвети и темама изван своје уже експертизе. И ту ми је он занимљивији него правник Ал Гор кад прича о "глобалном загревању".
Ако ћеш да инсистираш на томе да је он у нечему погрешио, онда одбаци и све што су икада рекли Ајнштајн или Хокинг...
Ne pominjem celu karijeru doticnog Harisa vec jednu izjavu.Није лоше, но користим прилику да терам воду на своју воденицу. Тај Харис је контрирао Ноаму Чомском и бранио амерички империјализам. Да сам ја као ти, рекао бих "а тај Харис..." али не, ево смејем се![]()
Nisu to bas klasicne fioke, ponekad ima, prelivanja i nejasne granice izmedju fioka.Волиш да ставља у фиоке, а?![]()
I ti cesto ti ispreskaces delove mojih poruka pa se nikada ne hvatam za to, na kraju krajeva makar sam dao do znanja da sam obrati paznju. Iskreno nisam imao komentara jer mi je bilo nebitno za diskusiju a vec smo otegli poprilicno.п.с. На увод ниси имао коментара. Имај у виду да иако сам ја поприлично уникатан, у понечемо бар неко размишља као и ја... И јеси ли схватио да надобудност и омаловажавање другачијег може да изазове негативан став и створи нове противнике тезе коју заступаш?
Koliko je meni poznato naucna zajednica nikom ne brani da veruje, cak je i onaj geneticar Francis Collins bio vodja tima za mapiranje ljudskog genoma, covek je inace evandjelista hriscanin koji to javno istice, povremeno ucestvuje u debatama, pise knjige verskog karaktera ali nikada ne zlupotrebljava nuku i ne frlja se procentima o nastanku zivota, to je covek koji ima svoje mesto u nauci.
Evo imas primer citata ispod, klasicna rasprava sa kreacionistom (nove generacije do douse).
Neko veruje da ce autobus proci na osnovu toga sto vidi afalt i stajaliste(cak i red voznje), neko ga ceka na zabacenom zlatiborskom selu bez asfalta a neko na mont everestu.
Cekaj ti verujes vracevima i magovima?
A ako imamo prirodne mehanizme koji mogu da sasvim spontano iznedre molekul pogodan za prenosenje informacija, zastitni sloj membranu, gomilu aminokiselina i organskih molekula koja koriste (ili ne koriste) ziva bica jasno je da su sanse na strani abiogeneze a na stetu hipotetickih cica glisa(da, rekao sam ponovo).
Na kraju krajeva nista neobicno da su ljudi koji su doprineli nauci imali totalno lose prcene po drugim pitanjima.
Ne pominjem celu karijeru doticnog Harisa vec jednu izjavu.
Ne sekiram se zbog toga i ne navodim potencialnog citaoca na zakljucak da li bi trebao da postane istomisljenik ili ne
Nisam upoznat sa tektovima doticne, ja govorim u svoje ime i iznosim svoje misljenje.Научна заједница је широк појам, а др Биљана Стојковић је конкретна особа, и њени текстови исказују конкретну нетрпељивост која доводи до нелогичних закључака и паушалних оптужби. Ти текстови су изречени у име "научне заједнице", на неки начин...
Ne. Pogresno usmerene grupeИ шта је тај креациониста део завереничке банде![]()
Cekanje autobusa na pomenutim mestima nisu nijanse. Sto se poslednjeg tice, ne preostaje ti nista drugo da se molis tvorcu simulacije i direktnom tvorcu zivota da ti obezbedi bolje mesto... hm, zvuci poznatoПринцип је исти, све су остало нијансе.
Оно последње би могло да се подведе под 99,9999...% а ја немам довољно доказа да са толико извесношћу прихватим да после смрти нема свести![]()
Imena i biografije trazi sam, imas ih za izvoz od Zimbabvea do Srbije (pa i sire), svi uspesno lece stolecima i milenijumima pre pojave savremene medicine a jedva bi docekali da ih ona prizna i stavi u istu ravan.Наведи ми конкретна имена и биографије, можда верујем, можда не... а можда (највероватније) ме и не занима... Знаш, ако немам конкретан проблем. И откуд ја знам ко је за тебе врач, а ко је маг![]()
Kreacionisticka kojoj je pritom istekao rok, tako da bi sada trebali da smisle verovatnocu u kojoj imamo samoreplicirajuci molekul, spontano formiranje membrane i jos mnoge druge stvari(sto ne znaci da je istrazivanjima kraj).И? Јеси ми дао процену вероватноће? Она "креационистичка" ти не одговара...
Bio je u pravu za procese u zvezdama, neke druge stvari je izgleda omasio sto ne znaci da sam mu popljuvao celu karijeru, vec mu ne mogu zbog uspeha na jednom polju, priznati sve izreceno.Што не значи аутоматски да за друго није у праву. Јел тако, тако је! Тако и за археоптерикса...
Али целу каријеру Хојла тумачиш такође према једној изјави, односно ставу.
Kao sto rekoh, ne navodim nikog na zakjucak. Neka prelista pa zakljuci sam a misljenje uvek moze biti ugrozeno... sto bi rekli "ne potcenjuj moc glupih (ja bih rekao dezinformisanih) ljudi u velikim grupama".Чекај, то твоје је угрожено или?
Ако није угрожено што упозораваш на опасности, ако је угрожено треба размислити о стратегији одбране![]()