RoadSD
Domaćin
- Poruka
- 3.299
Mnogo je klipova pa je sve moguće cuti. Što se predvidljivosti tiče, ništa neobično, komuniciramo upoznajemo se...Јел знаш да си предвидљив... ајде реци да си агностик по питању ванземаљаца... мислим то сам чуо на атеистичким клиповима неколико пута, истоветну фразу![]()
Glavna razlika je u tome da nekada nismo poznavali uticaj mikroba i genetike, tako da bi tada imali istu ovakvu diskusiju na temu nadprirodnog.То је био проблем мерења. Надам се да схваташ да превазилажење брзине светлости није (само) проблем мерења. Постоје и неке друге границе које је поставила наука коју ти браниш (од мене?!?!)... Дакле, према актуелној научној парадигми не можемо измерити ништа што је било "пре" Великог Праска (не знамо ни да ли је време тада постојало), имамо само математичке моделе, а то према Поперу није наука, јер не може бити оборена, односно проверена теорија...
Можда се парадигма промени, а можда и баба насади пимпек или стави ролере, да идем мало и ја на доскочице.
Дакле, увиђаш ли фундаменталну разлику?
Neke hoce a neke ne znam.Па верујеш да ће наука решити мистерије, зар не?
Uz ljude koji joj presreću put i viču "ne idi tamo", tesko(ne moraš da se nađeš prozvan).
Fino podešen za nas kao deo takvog svemira. Za marsovce nije podešen nikako jer ih izgleda nema isto važi i za eventualne propale svemire.Комплексност је твој конструкт. Алан Гут је тако представио да би и неки човек, можда за 200 година, могао да створи нови универзум, мада са истим не би имао никаквог контакта, па то не би баш била (занимљива) симулација...
Заборавио си само да су константе природе тако фино подешене да је потребна веома велика прецизност, дакле лудачка срећа, или да настана 10 на 500 паралелних свемира, дакле број са 500 нула. Па ти види шта је компликованије.
При томе, ниједан паралелни свемир није откривен, нити је осим математички икако доказано креирање толико свемира (то је конструкт у оквиру теорије струна)...
Tih 500 nula su mi nekako prihvatljivije od tolike progresivne kompleksnosti sa svakim novim dizajnerom.
Ako u filmu tako kažu onda ok, uvek mi je bilo čudno zašto kada u filmu objasne princip rada neke svemirske skalamerije ovi naši naučnici to ne prekopirajuДа, па?
Има у филму Прометеј реплика кад нађу интелигентног дизајнера живота на Земљи, неке изумрле ванземаљце, па један актер пита другог (односно другу) да ли и даље верује у Бога, а она каже "Па неко је и њих створио..."

Kao što rekoh gore....
Nisam upoznat sa tokom te diskusije tako da, Cvrle najbolje znaКако објашњаваш ову реченицу: "Ограничавам се на позната питања и познате одговоре"?!
Била је у мом потпису, то је извали извесни Цврле на Крстарици, ако се не варам... Наравно, атеиста![]()