Da li bi i u Srbiji trebalo uvesti digitalne čitulje kao pojedini gradovi u Srpskoj

Dejan TB98

Početnik
Poruka
5
Listam sada po guglu nesto i naletim na online smrtovnice.Ovo je stranica sa svakodnevnim čituljama i smrtovnicama iz skoro svih gradovi u Srpakoj, gdje porodice mogu da objave obavještenja o sahranama i pomenima.

Čini mi se kao dobar način da se sačuva tradicija, ali i da ljudi lakše pronađu informacije, pogotovo oni koji žive u inostranstvu i ne prate lokalne novine.

Evo primjer kako to izgleda kod njih ovo su konkretno čitulje Trebinje, mada ima ih vise ali ove su mi nekako preglednije.

👉 https://vijestisrpske.ba/citulje/trebinje/

Šta vi mislite o ovome?

Da li bi i u Srbiji trebalo da postoji nešto slično – digitalna verzija čitulja po gradovima?

Ili je bolje da to ostane u klasičnim novinama, kako je bilo i do sada?

Listam sada po guglu nesto i naletim na online smrtovnice.Ovo je stranica sa svakodnevnim čituljama i smrtovnicama iz skoro svih gradovi u Srpakoj, gdje porodice mogu da objave obavještenja o sahranama i pomenima.

Čini mi se kao dobar način da se sačuva tradicija, ali i da ljudi lakše pronađu informacije, pogotovo oni koji žive u inostranstvu i ne prate lokalne novine.

Evo primjer kako to izgleda kod njih ovo su konkretno čitulje Trebinje, mada ima ih vise ali ove su mi nekako preglednije.

👉 https://vijestisrpske.ba/citulje/trebinje/

Šta vi mislite o ovome?

Da li bi i u Srbiji trebalo da postoji nešto slično – digitalna verzija čitulja po gradovima?

Ili je bolje da to ostane u klasičnim novinama, kako je bilo i do sada?
Za neke je bolje i da se ne zna da su postojali. Ko treba da zna da je neko umro, a tiče se njega, saznaće pre ili kasnije.

Nikakve tuzne vesti i obavesti....ko hoce da se informise, pravac groblje pa setaj po nekoliko sati....
Nece ti nista faliti sto ne znas da li je neko umro...

To neki penzosi mastaju , kako ce im sahrane biti posecene i velike, megalomani , ja se krstio kad sam cuo...
Ej sta ziv covek razmislja, zadnjih 30 godina ceka smrt, kako je to glupo, a jos gluplje je biti u blizini takvih ljudi , verujte mi...to sigurno siri oko sebe zadah smrti mentalno...

Za neke je bolje i da se ne zna da su postojali. Ko treba da zna da je neko umro, a tiče se njega, saznaće pre ili kasnije.
Без обзира, сваки човек па и најгори заслужује неко заупокојено сећање и молитву за подушје...

Ако се мрзимо и презиремо без попуста чак и према мртвацима, постаћемо ко звери тј. Демони у људском обличју

Srbija nema većih muka i bitnijih tema od ovakvih.
Zato ajde da se bavimo sporednim stvarima, imamo od koga da naučimo i na koga da se ugledamo.
Све практичне теме су битне, док не добијеш као казну Божију токсичног Вучића којим се сад сви баве уместо практичним животом

Back