Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
i3 je jaci od bilo kog amd-a x2....a i od nekih qadova...
opet kazem, kad sam ja kupovao komp, pogledao sam testove i isto se zapanjio kako 2 jezgra sa ht-om kidaju neke amd-ove qvadove..jest da je to zbog trenutne situcacije, da je bolje imati dva jaka jezgra nego 4 prosecna..
pozz

Intel i3-530 i AMD Athlon ll X4 645 su iste cene, jako sličnih (gotovo identičnih) perfomansi. AMD je u maloj prednosti jer su adekvatne ploče nešto jeftinije. i3 iako nije 'punokrvni' quad nije za bacanje sa svoja 4m cash memorije, AMD Athlon ll X4 ima malo cash memorije, samo 2m, te ne može biti nešto bolji od konkurenta.

ljudima su potrebne podele, svstavanja, zastave, dresovi.
Plemenski geni neki.."moje pleme-tvoje pleme"..

zvezda-partizan
bitlsi-stounsi
adidas-puma
hrist-alah
republikanci-monarhisti
kokakola-pepsi
fender-gibson
sony-canon
lg-samsung
opel-pežo
krstarica-serbiancafe..intel-amd..samo im baci kosku..

a tri metuzalema koja vladaju svetom samo gledaju i smeju se
i što se više smeju, to duže i bolje žive..

ja sam imao i jos uvek imam i jedne i druge masine..intel bolje radi..to je fakat..nije skuplji za dzaba..sto se intel procesora tice najbolj akupovina u rangu oko 100evra je i3-550 na 3.2 GHz SMT odnosno hyperthreading 2 donosi ubrzanja koja se krecu do 40%
kvaka je u tome sto ima na prste aplikacija koje su multitreding tj skaliraju performanse prema broju raspolozivih logickih jezgara,,masa igara je dualtreding ili tripletreding

trenutno imam 4 komada..svaki ima svoju svrhu..
1 desktop i 3 notebooka..
jos uvek nemam razloga da menjam desktop masinu..cekam da se novi inteli malo omasove..ovi sandy bridge procesori.i p65 p67 ploce

ljudima su potrebne podele, svstavanja, zastave, dresovi.
Plemenski geni neki.."moje pleme-tvoje pleme"..

zvezda-partizan
bitlsi-stounsi
adidas-puma
hrist-alah
republikanci-monarhisti
kokakola-pepsi
fender-gibson
sony-canon
lg-samsung
opel-pežo
krstarica-serbiancafe..intel-amd..samo im baci kosku..

a tri metuzalema koja vladaju svetom samo gledaju i smeju se
i što se više smeju, to duže i bolje žive..

fala bogu da postoji to..da je drugacije, to bi se zvao monopol..a to ne valja...valjda ne moram da ti objasnjavam zasto..

trenutno imam 4 komada..svaki ima svoju svrhu..
1 desktop i 3 notebooka..
jos uvek nemam razloga da menjam desktop masinu..cekam da se novi inteli malo omasove..ovi sandy bridge procesori.i p65 p67 ploce
To nije dobro. Taman kad se omasove eto Bulldozer serije. Nadam se da neće nakarikati 8+ jezgara, nego da će osavremenjivati quadove. Koliko se da primjetiti softver rijetko koristi i 4 jezgra.

To nije dobro. Taman kad se omasove eto Bulldozer serije. Nadam se da neće nakarikati 8+ jezgara, nego da će osavremenjivati quadove. Koliko se da primjetiti softver rijetko koristi i 4 jezgra.

pa koristi softver i vise od 4 jezgra..razni arhiveri codec-i i tako to al zahtevnost svega toga je tolika da to extra radi i sa jednojezgarnim procesorom..HD video mos da pustas i na celeronima sempronima..

a zar taj bulldozer nije odavno trebao da bude na trzistu..koliko sam obavesten ponovo je odlozen za 3. kvartal 2011e:think:

Ljudi,je l' dual core 2.5GHz sa integrisanom grafikom dovoljan za neke "pristojne" igrice?

Ako je riječ o Radeonu 3200 ili bržoj kartici, onda je uz 2GB memorije 99% dovoljno. Mislim da ne možeš pokreniti Just Cause 2, Mafiu 2, GTA4, i Metro 2033.
Što se tiče intelovih integracija slobodno se nemoj oslanjati na njih za igranje novijih naslova. A ni nekih starijih.

Back