- Poruka
- 65.409
Dobro ja videh da je Intel 60% opterećen, a AMD 30, pa zato. Video si moj quad core sa stock coolerom...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro ja videh da je Intel 60% opterećen, a AMD 30, pa zato. Video si moj quad core sa stock coolerom...
pa optereti ti taj tvoj quad core jedno 20 minuta pusti neki full hd film pa vidi sta se desava koliki je load i temperatura.
Zavisi u kojim testovima. Postoje desetine različitih testova, i ista dva procesora mogu potpuno da budu neujednačena u različitim testovima. U tome i jeste sva komplikacija poređenja.Bezveze je porediti neekvivalentne procesore ,AMD kasni tako da uvek porede babe i zabe u testovima ...
x2 550 je brzi od 8400 4%
x4 920 sporiji od q9550 10%
Ne mozes samo gledati siruvo snagu u ghz, jer to nije merilo procesora. U teoriji sve lepo zvuci, ali praksa je nesto sasvim drugo. A i mnogo zavisi od cash memorije. Ako postoji razlika u makar jednom megabajtu kesha (a moze da bude sada do neverovatnih 12) se nece primetiti ukoli se na racunaru uglavnom igraju igrice ili multimedija. Ali zato ako radis sa programima za dizajn, projektovanje i renderovanje razlika moze da ti bude mnogo vise od duplo.
Ne mozes samo gledati siruvo snagu u ghz, jer to nije merilo procesora. U teoriji sve lepo zvuci, ali praksa je nesto sasvim drugo. A i mnogo zavisi od cash memorije. Ako postoji razlika u makar jednom megabajtu kesha (a moze da bude sada do neverovatnih 12) se nece primetiti ukoli se na racunaru uglavnom igraju igrice ili multimedija. Ali zato ako radis sa programima za dizajn, projektovanje i renderovanje razlika moze da ti bude mnogo vise od duplo.
ljudi ko se bavi ozbiljno renderingom u srbiji nemoj da smo smesni.
taj prvo ne kupuje single procesorske masine vec multi procesorske.
to sto se decica igraju 3d maxom u kucnoj radinosti ne spada u ozbiljan rendering.
u ozbiljan spada rad u nekoj firmi i zivot od toga a nesto ne znam da iko u srbiji zivi od toga
Slazem se u potpunosti sa tobom,a za te potrebe AMD radi savrseno posao.I nema potrebe davati tolike pare na INTEL koji je zanemarljivo brzi u nekim aplikacijama.ono sto je relevantno jedino jesu rezultati u realnim aplikacijama pre svega video igrama za sta 90% ljudi kupuje jaci procesor i gledanju hd filmova.
onaj ko komp koristi za surf i slusanje muzike njemu je dovoljan i pentium 3.
Slazem se u potpunosti sa tobom,a za te potrebe AMD radi savrseno posao.I nema potrebe davati tolike pare na INTEL koji je zanemarljivo brzi u nekim aplikacijama.![]()
PPC? Reci mi koji su to modeli PPC-a koji su sad hot-buy...Pre bih se opredelio za Intel,ipak su stariji i poznatiji...Pravo pitanje je Intel ili PPC gde danas pobedjuje Intel...
Evo mog rođenog brata i njegovog društva... rade reklame za TV, i imaju veoma visoke zahteve što se tiče hardvera. Na poslu imaju render-farmu, a kod kuće moj brat koristi isto overklokovani Q6600 sa nVidia Quadro grafikom.u ozbiljan spada rad u nekoj firmi i zivot od toga a nesto ne znam da iko u srbiji zivi od toga
Pa jedino ako nema mozga uzece Intel-a.phenom 2 x4 955 je 15 sekundi sporiji od nehalem i7 sa 8 jezgara u renderingunormalno da ces kupiti 600e jeftiniji AMD osim ako nisi zaludjeni Intelovac
E,svasta...Ma isto njesra samo drugo pakovanje,ali bih se pre opredelio za Intel,ipak su stariji i poznatiji...Pravo pitanje je Intel ili PPC gde danas pobedjuje Intel...
PPC? Reci mi koji su to modeli PPC-a koji su sad hot-buy...
Evo mog rođenog brata i njegovog društva... rade reklame za TV, i imaju veoma visoke zahteve što se tiče hardvera. Na poslu imaju render-farmu, a kod kuće moj brat koristi isto overklokovani Q6600 sa nVidia Quadro grafikom.
Ne mogu tako neovisno,
ako imash dosta para Intel,
ako nemash AMD,mishljenje je moje.
Nebitno da li imas pare ili ne,Intel je trenutno promasaj pa mozes da imas ne znam koliko para...Ne mogu tako neovisno,
ako imash dosta para Intel,
ako nemash AMD,mishljenje je moje.
U...pazi sad ispade da ako nemas para i siromasan se kupices AMD a ako si budza uzeces intel....noobs![]()
Meni nikad neće biti potpuno jasno zašto ljudi imaju nesavladivu potrebu za svrstavanje u tabore... Intelovac, AMD-ovac, what the heck...Bivsi intelovac![]()
Meni nikad neće biti potpuno jasno zašto ljudi imaju nesavladivu potrebu za svrstavanje u tabore... Intelovac, AMD-ovac, what the heck...
Masu ljudi ćete upoznati koji pljuju po jednom a hvale drugo (a to drugo je obično ono što oni imaju) Ja koristim i Intel i AMD, i upravo ovde sve vreme pričam o prednostima oba u zavisnosti od zahteva datog sistema, a više od pola ljudi vuče li vuče na svoju stranu (koja god bila)