Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Možda je tema malo loše formulisana Intel ili AMD...
Pre svega ako je pitanje takvo kakvo je onda je Intel bez premca, najbolji je jednostavno nemože se upoređivati.
A recimo kada bi tema bila Šta kupiti za 100e ili 200e Intel ili AMD ili ko daje više za 100e ili 200e Intel ili AMD e toje nešto drugo tu se daje velika prednost AMD jer je mnogo jeftiniji.
Znači prema naslovu teme trenutno nemože se upoređivati Intel i AMD.

pa kad se uporedjuju procesori uvek se uporedjuje ko najvise nudi za najmanje novca tj ko je best buy.

u ovom trenutku to je AMD bez premca jer su njegovi procesori skoro duplo jeftiniji od Intelovih identicnih performansi.

Imam desktop sa Intelom i laptop sa AMD-om, ali prednost dajem Intelu, jer je pouzdaniji...
A po cemu je to pouzdaniji?
pa kad se uporedjuju procesori uvek se uporedjuje ko najvise nudi za najmanje novca tj ko je best buy.

u ovom trenutku to je AMD bez premca jer su njegovi procesori skoro duplo jeftiniji od Intelovih identicnih performansi.

Apsolutno...

ja ne volim da ubedjujem druge da misle isto sto i ja ...ja imam neko svoje misljenje o amd ... licno sam koristio godine amd athlona na 900 mhz pre vise od 5-6 godina (prvi komp :),sada trenutno koristim amd-ovog zilavog matorca 3800+ X2 stock 2.0ghz ,kod mene vec 2 i po godine konstantno radi na 2.4ghz ,mozda vama to ne deluje kao veliki klok,i stvarno nije u odnosu na danasnje procesore) ,ali kad se uzme u obzir da ja racunar ne gasim ,bukvalno ne gasim ,da je ovaj procesor star preko 3 godine i da je radjen u 90nm procesu ,i da nemam nikakve dodatne ventilatore u kucistu (osim jedne 8-ice koja hladi hard) ,moze se reci da amd nije za bacanje ...meni procesor nije leti presao 45-50 stepeni ,jedini slucaj kada je isao na 56 stepeni je kada sam igrao crysis prosle godine dok su bile paklene vrucine napolju ...volim amd i volim ati bas zato sto za ulozene pare daju vise od konkurenta nVidie i intela.(moje misljenje). ali isto tako nije mi problem da pohvalim intel ili nVidiu kad urade dobar posao sa dobrim cenama ...po meni licno ,intel je naduvani brend koji vise para uzima od markentinga (reklamama ubedjuju ljude da kupe intel) nego od stvarno dobrih procesora ,jer realno svi koji uzimaju Intel koji je od amd-a brzi svega 10% a skuplji vise nego duplo ,oni ili imaju pare za bacanje ili im je mnogo dosadno kuci ...sto se srbije tice ,tu nema razloga za pricu ,amd definitivno vlada

Amd je bio uvek isplativiji i dosta pouzdan jos od Duron-a,Athlona,Bartona...i prvog 64bitnog AMD-a .Sa prvim Phenomima je malo to pouzdanje poljuljano ali na osnovu toga ne moze se reci da je Intel stabilniji jer je AMD i sam priznao greshku.Kada je ona ispravljena sa Phenom 2 stabilnost je jednaka Intelovoj...
Gde danas AMD pukne tu ce i Intel ,mislim na zahtevnije programe i igre...Ostalo su finansije.

Imam Intela kao sto sam napisao i cekam izbor izmedju novih Phenoma 2 od proleca ili i5,i7 ... videcu sta cu da uzmem.Sigurno necu da dam + 100e na 5% brzeg Intela ili AMD-a ,nisam navijach :)

Intel.
Imam E4600 vec vise od godinu dana. Kolega ima Athlon 5200+. Moj radi normalno tamo gde njegov zakucava, stoji, trokira... Ista grafika (nVidia 8600GT 256MB GDDR3), isto RAMa (2GB 800Mhz). Testirani, doduse, samo u zahtevnijim igrama.

Intel.
Imam E4600 vec vise od godinu dana. Kolega ima Athlon 5200+. Moj radi normalno tamo gde njegov zakucava, stoji, trokira... Ista grafika (nVidia 8600GT 256MB GDDR3), isto RAMa (2GB 800Mhz). Testirani, doduse, samo u zahtevnijim igrama.

A na koliko radi tvoj,a na koliko njegov?
Moj drug je imao 5000+ i odlicno je radio posao...

ja imam Athlona X2 5000 oc na 3Ghz a moj drug ima e5200 isto oc na 3Ghz a ostalo imamo sve isto...i igrice nam rade uglavnom isto..ali mi zato 3D modeliranje i rednering u Solid Edge-u i auto cad-u i...mnogo brze radi nego njemu i mnogo se manje greje od intela sa box coolerom

zato sto moze 3 put vise da se klokuje i 5 puta je hladniji od amd i ja sam do sad samo kupovao intele i nikad nisam imao problema. a svi amd dual core imaju bag ne mogu da se lepo igraju igrice pa mora sa neta da se skida amd dual core fix.

U AMD seriji postoje procesori koji se zovu Black Edition i namenjeni su za klokovanje....Ko kaze da svi dual core procesri imaju bag i da nemogu da se igraju igrice vecu glupost nisam cuo u zivotu.... a sto se tice temperature to mislim da netrebam ni da komentarisem jer svako ko procita da je intel 5 puta hladniji kad se klokuje od amd-a ima da place od smeha...jer intel i kada se ne klokuje ima oko 40 stepeni c, za razliku od AMD Phenom II koji kada se klokuji na 4Ghz jedva prelaze 45.....

Intel.

oba procesora su starudije i nisu relevantni za diskusiju

za diskusiju su relavatni i porede se aktuelne generacije AMD i Intel procesora uradjenih u 45 nanometarskoj tehnologiji

to su ovi sadasnji novi procesori u prodaji, i smatram da ljude prvenstveno to i interesuje - koji je u ovom trenutku bolja kupovina i ko vise nudi za manje novca.

Back