Numb3r
Poznat
- Poruka
- 8.940
Hehehe odlican procesor i kao sto vidimo u tvom slucaju izdrzljiv!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hehehe odlican procesor i kao sto vidimo u tvom slucaju izdrzljiv!
To prvo tacno tako.
Ali generalno nije najbitnije koji je najbrzi procesor vec ko ima najbolju ponudu za male pare tj best bay.Kao sto je npr nvidia bila bolja sto se tice grafickih jedno vreme - ali se radeon 9550 prodavao jako puno jer je jednostavno bio best buy.
Doduse ranije su za gaming amd-ovi bili bolji ali sada je intel primat.samo se greje do 70 kada se klokuje na preko 3.2 kod mene ali ok - to je veoma brzo.
Bez dizanja voltaze radi na 3.5 stabilno,a nekada za ove pare nisi ni mogao da sanjas 3ghz a kamoli skoro 4Ghz
Znas da je on ustvari x4 nego mu 2 jezgra iskljucena,neki kazu da se mogu ukljuciti podesavanjem nekih opcija u BIOSu ali nisam pokusavao!
Bez dizanja voltaze radi na 3.5 stabilno,a nekada za ove pare nisi ni mogao da sanjas 3ghz a kamoli skoro 4Ghz
Znas da je on ustvari x4 nego mu 2 jezgra iskljucena,neki kazu da se mogu ukljuciti podesavanjem nekih opcija u BIOSu ali nisam pokusavao!
ja imam na drugom racunaru onaj E6600 Intel Core 2 duo, na 2.4 GHZ , njega kad overclockujes na 3 GHZ temperatura se dize na preko 70 C a gledaj ovaj sa 3.8 GHZ temperatura od 30-40 stepeni![]()
sad sam updatovao bios od ploce i sad mi je voltaza na 1.376 V i daljer adi sve stabilno na 3.7 GHZ a temperatura jezgra je 26 stepeni
pa ovo bi i bez kulera moglo da se overclockuje![]()
Cuo sam da je taj procesor dobar,svi ga redom hvale,ali nisam ni sanjao da je toliko hladan pri tolikom overkloku...Stvarno za respect.
Ma bezi ja ne OC ako se dize temp preko 60 stepeni.A i svi intelovi se greju puno sa stock kulerom!
Ne znam odakle ti uopšte te netačne informacije, jesi li ikad barem pokušao? Imam neke Q6600 koji sa stock coolerima rade bez problema na 3.00 već godinama (otkad se prvi pojavio kod nas, praktično) To je 25% OC, a ja sam dizao i preko toga, radi testiranja.pa intel generalno i ne treba nikad overclockovati sa stock kulerm jedino sa ovim overclockerskim mozes nesto da uradis
Ne znam odakle ti uopšte te netačne informacije, jesi li ikad barem pokušao? Imam neke Q6600 koji sa stock coolerima rade bez problema na 3.00 već godinama (otkad se prvi pojavio kod nas, praktično) To je 25% OC, a ja sam dizao i preko toga, radi testiranja.
Da ne pričam o E serijama koje je gre'ota pustiti da rade na standardnoj frekvenciji, čak i sa stock coolerom.
Zavisi dosta i od kućišta, tj. da li ima adekvatnog strujanja vazduha. Ista konfiguracija može da ima potpuno različite temperature u različitim konfiguracijama kućišta - otvori sa strane, položaj ventilatora, raspored kablova, sve to ima određen uticaj. Ja obično koristim Noctua 120mm koji spolja usisava 'ladan vazduh i baca ka CPU, i to dosta spusti temperaturu. (a ne čuje se)pa ja imam ovaj e6600 on se pregrevao sa stock kulerom strasno - doduse na 3 ghz
Potpisujem ovo.Zavisi dosta i od kućišta, tj. da li ima adekvatnog strujanja vazduha. Ista konfiguracija može da ima potpuno različite temperature u različitim konfiguracijama kućišta - otvori sa strane, položaj ventilatora, raspored kablova, sve to ima određen uticaj. Ja obično koristim Noctua 120mm koji spolja usisava 'ladan vazduh i baca ka CPU, i to dosta spusti temperaturu. (a ne čuje se)
Zalepio sam temu pošto je popularna, takođe bih zamolio Tihog da ukloni reference sa sajta najjaci[dot]com pošto Google prijavljuje da je sajt zaražen, i svako osvežavanje strane Foruma u Chrome-u daje security warning.
'Fala!
Mogu da se ukljuce i "ostala" 2 jezgra,a zato je potrebno:znam . svi phenom 2 dvojezgarni procesori su u stvari cetvorojezgarni sa 2 hardverski iskljucena jezgra . sad sumnjam da se ista mogu ukljuciti a i nema realne potrebe sobzirom da sa 4 jezgra realno u ovim glavnim stvarima ne dobija nista bolje performanse a trosio bi ti samo procesor duplo vise struje.
Zavisi dosta i od kućišta, tj. da li ima adekvatnog strujanja vazduha. Ista konfiguracija može da ima potpuno različite temperature u različitim konfiguracijama kućišta - otvori sa strane, položaj ventilatora, raspored kablova, sve to ima određen uticaj. Ja obično koristim Noctua 120mm koji spolja usisava 'ladan vazduh i baca ka CPU, i to dosta spusti temperaturu. (a ne čuje se)