Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
To prvo tacno tako.

Ali generalno nije najbitnije koji je najbrzi procesor vec ko ima najbolju ponudu za male pare tj best bay.Kao sto je npr nvidia bila bolja sto se tice grafickih jedno vreme - ali se radeon 9550 prodavao jako puno jer je jednostavno bio best buy.

Doduse ranije su za gaming amd-ovi bili bolji ali sada je intel primat.samo se greje do 70 kada se klokuje na preko 3.2 kod mene ali ok - to je veoma brzo.

upravo to . nije bitno ko ima najbrzi vec je bitno sa stanovnista nas korisnika ko nudi najbolje za najmanje novca - tj ko ima best buy proizvod.

Bez dizanja voltaze radi na 3.5 stabilno,a nekada za ove pare nisi ni mogao da sanjas 3ghz a kamoli skoro 4Ghz
Znas da je on ustvari x4 nego mu 2 jezgra iskljucena,neki kazu da se mogu ukljuciti podesavanjem nekih opcija u BIOSu ali nisam pokusavao!

Poslednja izmena:
Bez dizanja voltaze radi na 3.5 stabilno,a nekada za ove pare nisi ni mogao da sanjas 3ghz a kamoli skoro 4Ghz
Znas da je on ustvari x4 nego mu 2 jezgra iskljucena,neki kazu da se mogu ukljuciti podesavanjem nekih opcija u BIOSu ali nisam pokusavao!

znam . svi phenom 2 dvojezgarni procesori su u stvari cetvorojezgarni sa 2 hardverski iskljucena jezgra . sad sumnjam da se ista mogu ukljuciti a i nema realne potrebe sobzirom da sa 4 jezgra realno u ovim glavnim stvarima ne dobija nista bolje performanse a trosio bi ti samo procesor duplo vise struje.

ja imam na drugom racunaru onaj E6600 Intel Core 2 duo, na 2.4 GHZ , njega kad overclockujes na 3 GHZ temperatura se dize na preko 70 C a gledaj ovaj sa 3.8 GHZ temperatura od 30-40 stepeni z:D

pa intel generalno i ne treba nikad overclockovati sa stock kulerm jedino sa ovim overclockerskim mozes nesto da uradis
Ne znam odakle ti uopšte te netačne informacije, jesi li ikad barem pokušao? Imam neke Q6600 koji sa stock coolerima rade bez problema na 3.00 već godinama (otkad se prvi pojavio kod nas, praktično) To je 25% OC, a ja sam dizao i preko toga, radi testiranja.

Da ne pričam o E serijama koje je gre'ota pustiti da rade na standardnoj frekvenciji, čak i sa stock coolerom.

Ne znam odakle ti uopšte te netačne informacije, jesi li ikad barem pokušao? Imam neke Q6600 koji sa stock coolerima rade bez problema na 3.00 već godinama (otkad se prvi pojavio kod nas, praktično) To je 25% OC, a ja sam dizao i preko toga, radi testiranja.

Da ne pričam o E serijama koje je gre'ota pustiti da rade na standardnoj frekvenciji, čak i sa stock coolerom.

pa ja imam ovaj e6600 on se pregrevao sa stock kulerom strasno - doduse na 3 ghz

pa ja imam ovaj e6600 on se pregrevao sa stock kulerom strasno - doduse na 3 ghz
Zavisi dosta i od kućišta, tj. da li ima adekvatnog strujanja vazduha. Ista konfiguracija može da ima potpuno različite temperature u različitim konfiguracijama kućišta - otvori sa strane, položaj ventilatora, raspored kablova, sve to ima određen uticaj. Ja obično koristim Noctua 120mm koji spolja usisava 'ladan vazduh i baca ka CPU, i to dosta spusti temperaturu. (a ne čuje se)

Zavisi dosta i od kućišta, tj. da li ima adekvatnog strujanja vazduha. Ista konfiguracija može da ima potpuno različite temperature u različitim konfiguracijama kućišta - otvori sa strane, položaj ventilatora, raspored kablova, sve to ima određen uticaj. Ja obično koristim Noctua 120mm koji spolja usisava 'ladan vazduh i baca ka CPU, i to dosta spusti temperaturu. (a ne čuje se)
Potpisujem ovo.
Ja sam sada pre neki dan sve iz staroga kućišta premestio u Vito Frontier kućište, i stavio sam jednu 12 napred da duva preko hdd-ova u pravcu grafičke kartice koja ima svoj ventilator a baš prekoputa nje je izbušena stranica koćišta sa rupicama za ventilaciju.
Isto sam stavio i jednu osmicu da duva u pravcu procesora a taj deo stranice je isto pun rupa za ventilaciju . Posle 4 sata igranja raznig igrica na windows 7 restartovao samm komp i u bios video da da mi sistem ne prelazi 41 stepen a procesor 42 celzijusa. A AMD 64*2 5200+ je u pitanju.

Zalepio sam temu pošto je popularna, takođe bih zamolio Tihog da ukloni reference sa sajta najjaci[dot]com pošto Google prijavljuje da je sajt zaražen, i svako osvežavanje strane Foruma u Chrome-u daje security warning.

'Fala!

Zalepio sam temu pošto je popularna, takođe bih zamolio Tihog da ukloni reference sa sajta najjaci[dot]com pošto Google prijavljuje da je sajt zaražen, i svako osvežavanje strane Foruma u Chrome-u daje security warning.

'Fala!

yebemu mater ne znam zasto to trazio sam od google da obrise tu glupost.

evo ovde slicne slike

702147.png

znam . svi phenom 2 dvojezgarni procesori su u stvari cetvorojezgarni sa 2 hardverski iskljucena jezgra . sad sumnjam da se ista mogu ukljuciti a i nema realne potrebe sobzirom da sa 4 jezgra realno u ovim glavnim stvarima ne dobija nista bolje performanse a trosio bi ti samo procesor duplo vise struje.
Mogu da se ukljuce i "ostala" 2 jezgra,a zato je potrebno:
1) AMD ACC maticna SB750 ili SB710 ili NVCC(nvidia maticna )ploca
2)Maticna od "poznatih" proizvodjaca koja sa najnovijim BIOS-om nudi opciju "otkljucavanja" i to: AsRock i DFI,Gigabyte i Biostar delimicno,Asus samo "preko" Mod-Versije!
MSI & Jetway maticne ne mogu nista da vam "urade"!
Eto pa probajte i "ako vam uspe" imacete Quad Core-4x3,1Ghz za male pare!

evo poredjenja izmedju AMD Phenom II 550 Black Edition i Intel Core 2 Duo E6600 na 2.4 GHZ posto ta 2 procesora imam

evo ti oni rezultati za AMD-a

550BE2.jpg

A evo rezultat za Intel E6600

e6600.jpg

Oba procesora sam testirao tako sto sam pustio na oba kompa film We were soldiers u 1080p rezoluciji tj full hd

primeti razliku izmedju loada i temperature izmedju overclockovanog AMD-a i Intela na stock frekvenciji :)

Prakticno Intel sa stock frekvencijom se duplo vise greje od skoro maksimalno overclockovanog AMD-a z:D

Mogu da mislim sta bi se desavalo sa Intelom da sam mu kojom nesrecom digao frekvenciju na 3 GHZ i voltazu na 1.4 V z:D

a primeti samo razliku u cpu usage sa pustanjem istog filma na 2 razlicita procesora.

ovaj AMD ne trosi ni 15% resursa dok je intel na preko 70%

voleo bih da neko postavi slicne rezultate sa nekim od 45 nm intelovih procesora tipa E8400

otisla bi temperatura na 100 stepeni :hahaha:

Poslednja izmena:
Ti tu nešto nisi dobro uradio... (a i primećujem da ti je AMD značajno manje opterećen u vreme snimanja stanja nego Intel) :)

Ili si možda stavio u BIOS-u visoku target CPU temperaturu da bi komp bio tiši. Nemam pojma. Ovako je kod mene na poslu, u idle:

temperatura.png

jok brate sve sam ti lepo napisao amd sa ocz vendetta kulerom intel sa stock kulerom i stock frekvenciji. pustio isti film na oba kompa i to je to . pise lepo koliki je load i temperatura....

Back