ovde je pre bila rasprava, kad je napadnut policajac na Marakani, i jedan, mislim Zvedzas, je izjavio kako on iskreno veruje u pesme koje peva
ja ne znam Zvezdine pesme, mozda jednu dve sto idu po neki put na TV, ali ima jedan stih navijacke pesma Partizana za koju bih zeleo da cujem vase misljenje
Samo za njega znam
I sve cu da mu dam,
Zaliti necu ni zivot svoj,
Partizane ti si moj!
sta vi mislite da se podrazumeva pod ovim?
dal to znaci da treba da pogines za voljeni klub?
ja to tumacim ovako, od 14 (uzeo sam ovu godinu cisto zato sto te zakon gleda, da kazemo, na takav nacin od 14 godine) godine ti si manje vise svestan svega sto se dogadja oko tebe, imas neke osnovne stavove o zivotu i da uzmemo da si vlasnik (figurativno) svog zivota od 14 godine pa sve dok ne onemocas, aj da kazemo 70 godine
ako zelis da das zivot za klub onda treba da volis klub (ja nemam rodjenog brata, pa mi Partizan dodje tako nesto, mozda Delijama Zveda dodje ko sestra ili tako nesto),da ides na utakmice, da se trudis da ne ublatis boje tog kluba, da bodris igrace, da branis klub od raznih lopova (tipa Zeka) na (zakonom) dozvoljen nacine, pa i da se verbalno prepucavas sa rivalom, itd. (i jos gomila stvari koje nisam napisao)
znaci vazno ti je da taj grb i boje ostanu svetle
i smatram da je to daleko teze nego mlatiti se sa gomilama budala, koji navijaju za neki drugi klub i mozda u toj makljazi poginuti, i onda ce neki pametnjakovic da kaze kako si dao zivot za klub
ne ti si dao smrt za klub, to klubu ne treba, njemu ti trebas ziv na tribinama
mozda malo preterujem, ali i nasi igraci previse koriste takve izraze, tipican primer je proslogodisnja Mokina reprezentacija, pa su isle izjave tipa, ima da pogine mo na terenu, ma svi cemo da izginemo za grb
kakve to veze ima sa sportom i sa nadmetanjem
sad bi stvarno voleo da cujem vase misljenje, kako vi tumacite ovaj stih ili neki slican stih vaseg kluba