Име Словен и Србин

Срби су постојали као ентитет од памтиивека, једини који се са нама могу поредити су Јевреји, али они су скренули са пута,

Словени су измишљени. (тачка)

Зашто је лагано о томе (зато што је циљ уништити све Србе)

Нажалост има пуно народа и индивидуа који имају српско порекло али се више не могу назвати Србима - они који више нису православне вере, или се тако понашају

Неки људи овде кажу : ма зашто би угледни историчари тако лагали,

1.Зато што нису Срби и боли их брига за нас

2 Мрзе Србе

3 Плаћају им да тако пишу

Као код нас нема историчара.... има браћо ,али се аутоматски назови Срби попишају на њих и отрче својим господарима по тапшање по рамену и остацима са стола.

Vladika Rufim:
Pricaj ti te bajke nekome drugome, te srpske svetosavske mitove i bajke.
Cuo sam da postoje putopisi engleskih putopisaca koji su boravili u 19. vijeku u Pirotu, Vranju, Nisu... i napisali da tamo žive Bugari!
Pronaći ću ja to i prosuti po net-u, da se zna, tek tako, a te bajke svetosavske okači...

Argumentovano nema sta.
Cuo si da postoje putopisi. Cuo sam i ja razne price rekla-kazala, pa ih ne iznosim kao cinjenice. Ti putopisi ne postoje, ali postoje drugi putopisi koji govore malo drugaciju pricu. Okacicu ih ja na net.

Tapija koju posedijem je neoboriv dokaz.
Zao mi je samo sto nemam skener da ti skeniram neke izvore i textove, ali znam da mi ni to nece vredeti. Ti si slep kod ociju, pa da se iz groba dignu nasi preci i ispricaju ti sve kako je bilo u proslosti ti bi se opet drzao neke sumanute price.

Zato necu vise da se raspravljam s tobom ne vredi. Da ne bi vise minirali temu ako imas nesto da dodas o terminu SRBIN/SLOVEN dodaj, ako ne ajd u zdravlje.

Ej bre ljudi , ne pricajte sa budalom ( Igracinom ) vec je ignorisite . Tema je lepa i interesantna i fino se razvija pa ne dozvoljavajte sebi da pricate sa ludakom na ovako vaznu temu . Akhenaton , prijatelju , ja sam Igracini u svom prvom obracanju njemu napisao da se moje selo na Kosovu pominje jos od 1378. godine dok su se njegovi preci jos verali po drvecu . Zato : ignore .

Ma bre ne vredi se raspravljati sa chovekom, pardon nechovekom!Sve sto ima da kaze je, "to su svetosavske bajke i mitovi".
Au bre ne mogu da vas pratim,idem posle podne u skolu a bus mi kasni svako vece pa stizem mrtav, oci mi ispadose citajuci prethodnu stranicu.Nemam snage da kucam, samo nastavite a na ovog nazovi "vladiku" ne obracajte paznju, chovek je uporan nema sta ali dzaba mu bilo.Bice bre ponovo "istraga poturica" kao nekada.
Ova tema je ozbiljnija, pa zahteva malo vise koncentracije koje ocito nemam hehehe! kad budem sveziji nabacicu nesto!
poz svima samo napred

Milos S. Milojevic

Nisam procitao njegovu knjigu u celosti, samo neke odlomke. Koliko sam mogao da vidim on isuvise lako izvodi zakljucke, navodeci pri tom neke citate iz izvora, koji slabo ili gotovo uopste ne pootkrepljuju njegove tvrdnje. Doduse,na nekim mestima njegovi zaključci su na mestu i potkrepljeni dobrim argumentima.

Na vise mesta on pocinje pricu kao su ti i ti Srbi, a da pri tom ne navede ni jedan dokaz koji to potvrdjuje.

Moj savet je, procitajte ga, ali posle svakog pasusa zastanite i promislite o tome da li je napred receno potkrepljeno ikakvim dokazima, ako jeste da li oni potvrdjuju ili bar ukazuju na to da zakljucak moze da se uzme u razmatranje i da li je vredno ispitivanja i daljeg proucavanja.

Ja sam tako postupio, i uz koriscenje istorijske metodologije odbacio oko 70% njegovog teksta kao neosnovanog. Uostalom, mozda to i ima nekog smisla, ali je prikazano na nacin koji nije nimalo uverljiv.

Rufi :ignore:

Elem, kada govorimo o imenu/nazivu Srbin, ja sam misljenja da je "srbin" u stvari u protoslovenskom drustvu bio naziv za odredjenu klasu, sloj ljudi. Smatram da je rec oznacavala ratnicku klasu. Nemam izvore za ovo sto pricam, ali imam neku vrstu argumentacije tj. objasnjenja zasto i danas dva razlicita slovenska plemena nose ime "Srbi" i zasto se u svim slovenskim zemljama nalaze toponimi sa korenom "srp/srb/serb"....

Pa da, to je najlogicnije. Bilo bi zanimljivo kada bi se ispitala nasa prapostojbina( ako je tacno to da smo dosli odnekuda) Toponimi i moguca spominjanja slovenskog plemena Srba bila najaci dokaz i najverovatnije bi dala odgovor na pitanje sta znaci rec Srbin!

Питање за Руфима.
Када су се исељеници изјашњавали шта су по етничкој припадности да ли су уопште знали шта значи тај израз.
Да ли је то по месту одакле су дошли или по стварној етничкој припадности.
Да ли си ти сигуран да они који долазе из земље где се употребљава два израза за један исти народ, Срби и Црногорци, пре сто година придају томе толико важности колико ти то данас потенцираш.
Један постане српски патријарх а други оде у Америку.
Један је Србин а други то није.

Чујем да су нашли још неке списе од Милоша С. Миливојевића, пробаћу да је набавим

Што се тиче овог Vladika Rufim не обазирите се, не постоји џабе изрека : Чувај се Срба у миру, а других у рату...

Angelico_Payne:
Чујем да су нашли још неке списе од Милоша С. Миливојевића, пробаћу да је набавим

Што се тиче овог Vladika Rufim не обазирите се, не постоји џабе изрека : Чувај се Срба у миру, а других у рату...

Rufim: ignore

A sto se tice spisa Milosa Milojevica, izgubio im se svaki trag posle 1918. Bilo bi super da se pronadju. Odakle ti ta informacija da su nesto pronasli?

Prilog o tezi da Srbi nose ime po nekom ratnickom redu! U jednom dokumentu iz vremena Karla franackog kaze se da( parafraziram ) ako se Cesi dignu na oruzije, u odbranu polazi pola franacke vojske, a ako se na oruzje dignu Srbi polazi cela franacka vojska!!!! Ovde se verovatno misli na Luzicke Srbe a mozda na jos neka srpska plemena koja su sa njima bila! Svejedno odavde se vidi da nismo bili ni malo naivni sto se ratovanja tice i da je verovatno nas naziv imao neke veze sa ratom, odbranom, zajednistvom!

Gazdarica:
Sto rece Viseslav, ne kvarite ovako lijepu temu...!

Ja bih pozvao miliciju dok je jos vreme. Splacina kad se zaleti, sve ce sa istorije da otera. Taman je i ovaj forum zaziveo i pocele da se pojavljuju interesantne teme, kad...

Jedan predlog: na forumu "glasa javnosti", sve njegove teme koje je pisao, posle ispijanja lekova koje sam mu pripisao (a koji su veoma jaki) su stavljali u podforum "razno", tipa "svastare" ovde. Dakle, mislim da je to zasada najbolje, pa neka sam sebi dokazuje sta hoce, jer evo, on vec ima tri nicka: Splacina (igracina), Splacina (vrac Uruhuru) i Splacina (Georgije) - sto je mnogo, mnogo je, ali taman dovoljno za zivu diskusiju.

U suprotnom, draga moja Gazdarice, brisite pod forum "istorija".

P.S.

Samo kliknite na ovaj link i videcete da ni Enciclopedia Britanica nema ovoliko sranja o Srbima, koliko je on uspeo da iskopira: http://www.durmitorcg.com/forum/viewforum.php?f=51

Vladika Rufim:
Eto tako govori poražen čovjek!

Rufim: ignore, nema razloga da se raspravljam sa tobom, kad si slep kod ociju. Ne znam uopste zasto sam do sada trosio vreme na tebe. I jos nesto, od rasprave sam odustap pre tvog posta koji vodi nekakvom linku.

Ja odustao 01.02.2006., 21:18

AKHENATON:
Zato necu vise da se raspravljam s tobom ne vredi. Da ne bi vise minirali temu ako imas nesto da dodas o terminu SRBIN/SLOVEN dodaj, ako ne ajd u zdravlje.

Ti postavio link:
02.02.2006 12:08

Vladika Rufim:
http://www.durmitorcg.com/forum/viewtopic.php?t=729

OVO JE MOJE POSLEDNJE OBRACANJE TEBI!

Vladika Rufim:
Za tebe i Akhenatona koji je mudro zacutao kad je vidio ovaj link, da proucavate kako je nastala srpska nacija Acinim dekretima 1918. nacija cija je nacionalna kapa stara ni sto godina!
http://www.durmitorcg.com/forum/viewtopic.php?t=729

Онај AURELIAN није баш чист, о томе сам и писао - Срби који више нису Срби (Србског порекла), и неки који јесу, а у ствари нису...

ако хоћеш да верујеш у то брате, веруј, неће ти ништа бити, па имам ја брате сестрића који верује у Деда Мраза и верује да постоји свет из филмова о Харију Потеру па му ништа не фали

али једног дана ће, као и ти, сазнати да нема деда мраза

AKHENATONе

Сазнао сам од жене који ради за издавачку кућу од које сам купио Одломке историје Срба на сајму.

У питању је издавачка кућа ИКП Никола Пашић.

А издали су још његових дела :

Путописи Дела Праве - Старе Србије
Наши Манастири и Калуђерство

незнам им адресу и телефон напамет, али ако те занима пошаљи ми ПМ па ћу потражити, мислим да имам негде њихову брошуру са сајма.

Angelico_Payne:
али једног дана ће, као и ти, сазнати да нема деда мраза...

Nema Deda Mraza, OMG :shock: :( , idem da se isplacem

Gazdarica:
Hocu...
Jednog dana, kad budem imala normalnu konekciju... :roll:

Ovaj, u pravu je, ovo je bas lepa tema, ali se stalno prepucavaju kao mala deca.... au pa mozda i jesu mala deca.... :) tako da sec,sec

Ja isto mislim da su Sloveni izmisljotina, pa secate li se kad je ona ministrica htela da izbaci darvinovu teoriju evolucije, jer je jer hipoteza, da hipoteza koja je oborena, pa su svi napali na jadnu zenu ko da je pricala da ce da kolje decu po vrticima... cudni su ovde ljudi, kad poveruju u nesto, zasice ti usta, a sebi usi da nebi culi istinu...

Angelico_Payne:
AKHENATONе

Сазнао сам од жене који ради за издавачку кућу од које сам купио Одломке историје Срба на сајму.

У питању је издавачка кућа ИКП Никола Пашић.

А издали су још његових дела :

Путописи Дела Праве - Старе Србије
Наши Манастири и Калуђерство

незнам им адресу и телефон напамет, али ако те занима пошаљи ми ПМ па ћу потражити, мислим да имам негде њихову брошуру са сајма.

Ok, hvala ti. Bitno mi je bilo samo da znam naslove. 10. februara pocinje kod nas Svetosavski sajam knjiga, doduse sa malim zakasnjenjem.....

AKHENATON:
8. Провокативно је и гледиште чешког слависте и ректора богословије Јосифа Добровског, из друге половине 18. и с почетка 19. века,
И у Годишњаку из 1827. г. добровски бележи како ''истоветност Лужичких Срба и балканских Срба није случајна. Она потиче из прастарих времена кад су се српским именом сви тадашњи Словени називали пре него што је настало словенско име'' (Dobrow.: XII, XIV).

У немачком оригиналу:

Тако је од поменутих неумрли Добровски рекао: „Die Änlichkeit des Names der Lauzitzer Sorben, oder Serben, und illyrische Serben ist nicht Zufallig, sonder stammt aus uralten Zeiten her. Unter diesem Namen waren beide Ordnung der slavischen Volken ehe noch der allgemeine Name Slaven aufgekommen ehenden begriffen.“

А да су Венеди Словени (ако нећемо Срби), то више ни најзатуцанији историчари на Западу не оспоравају.

Wilkołak:
Elem, Etrursko pismo jeste zagonetka koju treba odgonetnuti. Ja smatram da su Etruri praocevi Slovena koje danas imamo (uz postovanje svih medjunacionalnih i medjurasnih mesanja). Zbog cega ja o ovome? Pa, moram priznati da je na mene jak utisak ostavila knjiga "Vincansko pismo", Radivoja Pesica. Eto, ja sam uz svoje skromno poznavanje lingvistike i slovenskih jezika uopste napisao ono Etrur - Etrurac - Raci ... naravno, verovatno je to pre mene neko merodavniji otkrio, ali nije zgoreg da napisem....

Етрурци су били чисти Срби који су се доселили из Мале Азије. Па на свакој слици где су Етрурци лепо се види да су носили „српске шумадијске“ опанке, као и њихови вероватни преци Хетити Једино Срби имају тавку обућу.

Веза између Срба и Етрураца је доказана, али на Западу не могу да смисле Словене, а Србе камоли. Цела антика се објашњава Грцима, онда долазе Римљани који су изједначени са Грцима и на крају Германи који су капа свему. Ту више нема никаквих разлика између Енглеских, Немачких, Француских и Ватиканских историчара.

Сетимо се само ко је измислио ту чувену кованицу Индо-Европљани. Па Берлин у другој половини XIX века, када је требало оправдати продор на исток. Прво су измислили термин Идогермани, па су се ромејски историчари бунили (Французи пре свих) и онда је промењено у Индоевропљани, али је суштина остала иста. И та подела на кентумску и сатемску групу је једна највећих подвала икада учињених!

Back