IMALI VANZEMALJSKOG ZIVOTA I DOKAZA O NJEMU?

• Začetnik teme Začetnik teme DON
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
…ONI SU VEC OVDE I MI NE ZNAMO ZA TO.

Postoji siroko rasireno verovanje, generalno smatrano za “zastranjene” od strane glavnog naucnog toka, da vanzemaljske zivotne zorme ne samo da postoje vec da su vec prisutne ovde na Zemlji. Mi ih ne otkrivamo jer oni to nece ili smo tehnicki nemocni za to ili zato sto odbijamo da prihvatimo dokaze.

ONI SE SKRIVAJU OD NAS

Razumno bi bilo prihvatiti da ako bi zivotni oblik dovoljno inteligentan da doputuje do nase planete bio i dovoljno inteligentan da opstaje ovde neprimecen. Ako gledamo na taj nacin, vanzemaljci su stigli i posmatraju nas, ali jos nisu odlucili kada i kako da uspostave kontakt. Takva posmatranja mogla bi biti izvedena na brojne nacine koji bi bili veoma teski za otkrivanje , na primer putem molekularne nanotehnologije na Zemlji ili pasivnim posmatranjem od drugde.

MI ODBIJAMO DA VIDIMO DOKAZE

Mnogi NLO istrazivaci i posmatraci tvrde da se drustvo u celini odnosi sa negativnim predrasudama prema njihovim tvrdnjama o vanzemaljskim otmicam (videti ALIEN ABDUCTION), vidjenjim i susretima i kao rezultat ljudi nisu potpuno prijemcivi za tvrdnje o dokazima da su vanzemaljci posecuju nasu planetu.
Drugi koriste kompleksne “teorije zavere” da pokazu da su dokazi o vanzemaljskim posetama skriveni od javnosti od strane politickih elita koje teze da sakriju pravi obim kontakata izmedju ljudi i vanzemaljaca.
Takvi scenariji su prisutni u popularnoj kulturi vec decenijama, sa trenutno omiljenim “Dosije X” televizijskom serijom i “Men in Black” filmovima (videti GOVERNMENT AGENTS WHO SUPPRESS KNOWLEDGE OF ALIEN CONTACT).

MI POGRESNO RAZUMEMO NJIHOVE POKUSAJE KOMUNIKACIJE.

Drugi pak opet smatraju da su vanzemaljski entiteti komunicirali sa ljudima kroz istoriju, ali koristeci metode i tehnologije koje su van domasaja iskustva ili maste vecine ljudi. “Signali” su stizali do nas, ali samo su ih je nekolicina ljudi mogla primati i oni vrlo retko i nesigurno. Izvestaji o kominikaciji su mozda navedeni u drevnim religioznim tekstovima ( sirok izbor andjela, demona i slicnog) ali su kao takvi odbaceni ili preskoceni.

Na primer: ako ljudski mozak koristi kvantno mehanicke (videti QUANTUM MECHANICAL) procese u svom radu (ROGER PENROSE, STUART HAMEROFF) tada bi mozda bio moguc neki oblik nelokalne “psihicke” komunikacije.
Iznosene su predlozi da bi neki izvestaji o misticima, samanima, sizofreniji i medijumima mogli biti takva komukicajima “sa jakim sumovima na vezama” emitovana od strane ne ljudskih inteligencija.
Prama kvantnoj mehanici transfer informacija u kontekstu teorije informacija nije moguca koriscenjem kvantnih nelokalnih korelacija (veza).
Ipak, zagovornici ideje ovog oblika komunikacije veruju da ovo moze objasniti “nejasnu”, asocijativnu i inspirisucu prirodu “poruka” zabelezenih u svetskoj religioznoj i antropoloskoj istoriji.
Ova ideja takodje objasnjava ocigledno odsustvo svemirskih putovanja, koja su nepotrebna za zajednicu vanzemaljskih inteligencija koje komuniciraju na takav nacin.

Druge neobicne sugestije ukljucuju recimo ideju Terensa Mekene (videti TERENCE MCKENNA) da su psihoaktivne droge (videti PSYCHOACTIVE DRUGS, PSILOCYBIN) i dimethyltryptamine (DMT) “posejane” ovdje na Zemlji od strane neljudske inteligencije kao deo “bioloske komunikacione strategije” sa namerom da izmene perceptivne procese ljudskog uma kako bi mogli primati poruke usmerene ka nama.

Dok ova odredjena ideja deluje veoma sumnjivo, to je samo primer teoretskih nacina komunikacije koji bi delovali nama veoma strano i najverovatnije bili pogresno shvaceni ili potpuno odbaceni.

KRAJ

NAPOMENA: sve reference za dalje proucavanje se odnose na clanke na Vikipediji.

The Berserker novels by Fred Saberhagen
Childhood's End by Arthur C. Clarke
The Ellimist Chronicles by K.A. Applegate
The Engines of God by Jack McDevitt
The Forge of God, Anvil of Stars, and Blood Music by Greg Bear
The Heechee novels by Frederik Pohl
The Heritage Trilogy of Ian Douglas
The Manifold Trilogy: Manifold: Time, Manifold: Space, and Manifold: Origin by Stephen Baxter
The Revelation Space novels by Alastair Reynolds
Accelerando by Charles Stross
Life, the Universe and Everything by Douglas Adams
Ultimate Secret by Warren Ellis and Steve McNiven
The Uplift series by David Brin

Jos neki linkovi na Vikipedija clanke neposredno vezani za temu...
http://en.wikipedia.org/wiki/Astrosociobiology
http://en.wikipedia.org/wiki/Fermi_problem
http://en.wikipedia.org/wiki/Planetary_habitability

Svi linkovi za jos dublje proucavanje su na originalnoj stranici clanka http://en.wikipedia.org/wiki/Fermi_paradox

Eeeej, i ja sam alien out of space from a galaxy far, far away....:)

Sad cu da pricam maternjim jezikom ( u stvari, ekvivalent organskog jezika )

SAL sada emituje boje iznad glave, ( kao oni primitivni oktopauci iz Rame...samo komplexnije i na visoj elektromagnetnoj razini koju vi ne kontate) kao i teleblahbah signale gornjeg blahabah spektra, sa up/downloadom od 256 na 512 TB/sec....
Da vam odrecitujem jednu divnu pesmu na svom jeziku?
:):):)

Posto pesma govori o nasoj istoriji i nasim junacima, spremite se za tapsanje 3044. godine, 1 aprila u 14:03 casova.Krece sada....
Obratite paznju na divnu kompoziciju dela, kao i oscilatornu ritmiku i simbioznog sadejstva gornjeg, donjeg i blahbah spektra....U srednjem spektru, doduse bez blahbah imaginacija, ide paralelno prevod na standardni galakticki jezik, izrazen naravno vizuelizacijom boja...
:)

1,Kako to da u bibliji u jednom delu (na pocetku) pise da su "sinovi boziji" imali intimne odnose sa zenama ljudskog roda?
2,Ko su ti sinovi boziji?
3,Ko je onda Isus?
4,Ko je cuo za "Gilgames" - sumerski ep o junaku Gilgamesu koji je nastao oko 2000-3000 godina prije Biblije a glavni junak ima skoro identicnu zivotnu pricu kao Mojsije!
5,Gdje je Mojsije odrastao?
6,Zna li ko kako su gradjene piramide u Egiptu? Arheolozi kazu: gurani kameni blokovi preko balvana itd...
-Balvana kojeg drveta? Palme? Nevjerujem... Ima je malo oko Nila, a i to je hrana(datule-urme).
-Blokovi su prevozeni splavovima na kojim bi odmah potonuli kada se stave na njih blokovi?
-Kameni monoliti su rezani bakarnim orudjem? Ha ha ha... kako da ne. Probajte i sami. :roll:
-Zar nebi na blokovima ostali tragovi vucenja po pjesku i "balvanima"? Da da a blokovi se uklapaju jedan do drugog da zilet ne moze proci.
-Na visocije djelove piramida blokovi su vuceni preko pjescanih nasipa? Da ali nasipi bi se odmah deformisali, bila bi to jedna vrsta "zivog pjeska" radi te tezine blokova. veci je posao trebao biti obavljen da se navuce i odvuce taj pjesak nego sav ostali rad na piramidama.
7,Kako je Daeniken "lazov" itd.?
8,Kako to da su na peruanskoj visoravni nadjeni ornamenti od platine? Ajmo fizicari kolika je temperatura potrebna da se platina moze kovati? Ne znate? (1800 C)
9,Kamene lopte...?
10,Kristalne lobanje...?
11,U svetim knjigama se opisuju: Ognjena kola sa cetiri tocka koje vuku cetiri ognjena konja/orla/duge/zrake (zavisno od svete knjige.
12,Cini li vam se da su ljudi PUNO iskrivili veru na svoju korist? (dosta ne radnih dana,u Islamu opravdanja za politicke ciljeve,itd...)

Ima jos puno puno toga da se kaze, al kasno je, a ne da mi se pisati.
OBJASNITE BAR POLA PITANJA PA SUDITE!!!

Savjet: Procitajte Sjecanja na buducnost -Erich von Daeniken.

A vernicima porucujem:
Ako ste istinski vernik ne bojte se jer na svako pitanje crkva ima odgovor.

www.daeniken.com
www.alternativnahistorija.com (ima zanimljivih clanaka, NE SVI).

Ko hoce nek mi se obrati na e-mail misterije_proslosti@yahoo.com posto ce ova tema verovatno biti zakljucana.

P.S.- Nisam Jeretik niti sotonista niti pokvaren covek. Samo sam radoznao i ne zelim kojekakve epitete da mi se dodju.

1. Pretraži malo teme u ovom forumu i pročitaj ih.U stvari pretraži ih mnogo, jer smo o većini onoga što pominješ mnogo pisali.Najlakše je ovako banuti i misliti da si otkrio sve tajne sveta.Odgovori na tvoja pitanja su u našim temama, pa se ti lepo potrudi da ih pročitaš.
2. Čini se da uopšte nisi pogledao o čemu se ovde piše i raspravlja tako da nisi shvatio da je ovo NAUČNA FANTASTIKA, umetnost dakle.
3. Debelo si zalutao, prijatelju.
I zašto bih ti se ja obraćao na taj mejl?Koju tajnu sveta si otkrio pa ćeš mi je saopštiti?Da nisi sada "otkrio" Denikena?Pa ja sam ga čitao pre više od 20 godina i do danas, za sve ove godine nije pružio niti jedan valjan dokaz za svoja naklapanja!Mnooooogo si zakasnio.
A ova tema sigurno neće biti zatvorena zbog tvog posta, pa ne misliš valjda da si toliko važan da će naš mod u strahu od tvog mišljenja staviti katanac ovde!? :confused:

Jebte, ko je ovaj, sta je i kolika mu je plata?

Ajde da mu damo tanjir supice, kutiju cigara, koji dinar i otpremimo odavde.

Sinko, nek je bog s tobom. Jos ti imas leba papati i postova praviti....kao sto rece Mr Dan, zalutao si...ali ne boj se sine....izvescemo te na pravi put, vidim da te deniken sludio...aj sad pojedi supicu i gas odavde, strucnjace....

E druze ako si citao daenikena prije 20 i vise godina, pa znas koliko pitanja on postavlja. Izlistaj pitanja iz njegovih knjiga pa odgovori na to. (ne u smislu da kazes da ja kasnim, da "pojedem" supicu itd.) Nemoras meni odgovarati, odgovori sam sebi. A kazem da ce se tema zatvoriti iz iskustva. Gdje god se postave skakljiva pitanja u vezi religije ta tema "umire"! Zato sam ostavio e-mail za razmjenu misljenja, koga interesuje.
Zar ti nije sci-fi vanzemaljski zivot i dokazi o njemu???
E ako nije onda sa tobom nesto debelo nije uredu... :confused:

E zaboravio sam. Teme necu citati radi kojekakvih BUDALA koje skrecu sa teme pa zavrse na nacionalizmu i vredjanja tipa "popij supicu" itd... Sve sto se trebalo napisati u dve strane ono je napisano u 1002.! Znaci da citam 100 recenica gluposti radi jedne pametne, pa za to imam daenikena!!! :lol: A za epitete... OK-ne zna svako sta je to.

Au, bre!
Deniken. Nije nego. Pa taj tip (čitao sam njegove knjige kada su izlazile - još vruće - iz štampe) namlatio je lovu praveći misteriju od svakog većeg kamena na ovoj planeti, ako on slučajno nije na mjestu gdje bi ga čovjek očekivao. Time sam i ja dao doprinos njegovom ugodnom životu a nije mi ni malo hvala rekao.
SF nije vanjzemaljski život niti daje dokaze o tome. To je samo jedan umjetnički i kvaziumjetnički žanr, ali mi je podario more ugodnih trenutaka.
Ima li života u svemiru? Naravno. Zašto bi ova naša jadna planetica bila neki izuzetak.
Dokazi. Ko j.be dokaze. Nismo mi naučnici da nešto dokazujemo. Mi smo grupa zaljubljenika koja se dobro zabavlja. Uostalom, zar se sve mora dokazati. Koliko se sjećam, ni Ajnštajn nikada nije dokazao svoje teorije (niti iko poslije njega) pa se Zemlja i dalje okreće, A i H bombe su napravljene a svjetlosti treba 20 minuta da stigne od Sunca do Zemlje.

vlado_s:
E zaboravio sam. Teme necu citati radi kojekakvih BUDALA koje skrecu sa teme pa zavrse na nacionalizmu i vredjanja tipa "popij supicu" itd... Sve sto se trebalo napisati u dve strane ono je napisano u 1002.! Znaci da citam 100 recenica gluposti radi jedne pametne, pa za to imam daenikena!!! :lol: A za epitete... OK-ne zna svako sta je to.

Sal, al te ovaj potklipi. Preduzimaj sankcije...

Sta bi nema ? Nema odgovora na moje pitanje ?

Pa da li je moguce da vanzemaljci nisu ucestvovali u izgradnji Kineskog Zida, ma mora da je to pravljeno kao neka njihova pista ?

Ko bi rekao da je najveca gradjevina na planeti napravljena ljudskim rukama, trudom i znojem, bez ikakve misteriozne pomoci, a sa tehnologijom ne mnogo naprednijom od tehnologije starog Egipta ?

Samo sto eto graditeljima Kineskog Zida nije palo na pamet da mu pridodaju neke misticne elemente, posto je pravljen iz prakticnih razloga, nema tu popularnost medju "zaludjenicima" kao piramide i slicno ?

Ono sto me najvise nervira kod svih tih teorija "alternativne istorije" je taj odnos nipodostavanja koje imaju prema nasim precima, muku i trud stotina hiljada i miliona ljudi koji su se kroz istoriju mucili i radili da bi stvorili nesto cudesno sto ce stajati vekovima iz razloga koji su njima tada bili vrlo znacajni, likovi kao sto je Deniken i njemu slicni svode na ostvarenje nekih vanzemaljaca, atlantidjana... itd.

A onog salabajzera Denikena sam citao pre nekih 15 godina i toliko mi je bio "zanimljiv" i "uverljiv" da sam odavno zaboravio sta sam procitao..
Prava, zvanicna istorija i nauka su daleko i uzbudljivije i interesantnije od toga.

I kao sto je rekao dan, o svemu tome smo vec nasiroko i nadugacko raspravljali, a ako vladu_s mrzi to da cita, i nas mrzi da ponavljamo.

I Naucna Fantastika nije mesto za takve price, jer je SF umetnost, a ne bilo kakav oblik kvazi nauke.

Uredu onda... necu da se svadjam sa vama oko nebitnih stvari. I ja sam ljubitelj sci-fi. Npr obozavam Zvezdane staze... Daeniken je nebitna stvar ako vas ne interesuju takve stvari. A licno mislim da vanzemaljci postoje i to milioni civilizacija. A ja volim daenikena za sebe. Vi ga ne morate voleti. Mislio sam da nadjem istomisljenike, al ok.
Hvala na (ne)razumevanju

Ako nisi mislio da se raspravljas, zasto si onda uleteo sa krajnje neodgovarajucim i pomalo bezobraznim postom, misleci da smo mi ovde sisali vesla samo zato sto volimo SF pa gutamo sve sto nam se servira ?

Pre ce biti da je vecina od nas ovde odavno razmotrila to cime sto si pokusao da nam serviras i odbacila kao besmislice.

I sto onda nisi otvorio temu o Zvezdanim Stazama , pa da lepo pricamo o SF-u nego si nastupio sa stvarima koje nas ne interusuju, ili su odavno prestale da nas interesuju, sto je moj slucaj ?

Moram da priznam da mi je Deniken bio zanimljiv kada sam ga čitao, ali posle više njegovih knjiga pročitanih čovek se normalno zapita gde su dokazi za to što on tvrdi pa se raspita o svemu i vidi da ih nema.Posle toga nema više razloga da se o tome dalje razmišlja kao o ozbiljnim stvarima ali nije loše za razigravanje mašte.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back