IMALI VANZEMALJSKOG ZIVOTA I DOKAZA O NJEMU?

• Začetnik teme Začetnik teme DON
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ti zapravo hoces da kazes da su vanzemaljci tu oko nas, stalno nas posmatraju i proucavaju. ipak, mislim da grijesis. za razliku od mrava, ljudi su inteligentna bica i bili bi svjesni da nas neko posmatra i proucava. ne vjerujem da su eventualni vanzemaljci evoluirali do te mjere da nas proucavaju sa udaljenosti od nekoliko miliona svjetlosnih godina. ljudi kad su proucavali mrave, uzimali su ih i nosili u laboratorije, pa bi i "oni" valjda trebali doci i pokupiti par primjeraka da ih detaljno prouce. e sad, neko rece "nismo mi njima interesantni". tu mogucnost apsolutno odbacujem, jer ako su superinteligentna bica, naravno da ce biti zainteresovani da do detalja ispitaju planetu zemlju i zivotne oblike na njoj.

izvini a sto mislis da nas do vec nisu proucavali?Pa jel si cula par slucajeva da su ljudi nestali.Dobro ne poredim ja sad ljude sa mravima ali samo kazem tako da vidite sta ja hocu da kazem.A ovo sto si rekla da su ljudi intaligenta bica pa izvini i mravi su inteligenti nego samo sto smo mi 100000 puta inteligentniji od njih.Tako su mozda vanzemaljci 100000 puta inteligentniji od nas.

kao 1. ne znam na osnovu cega si pomislio(la) da sam ja zenskog roda, pa mi se tako obracas?!
kao 2. recimo da su kao sto kazes vanzemaljci 100000 puta inteligentniji od nas. zar ne bi bilo logicno da pokusaju da ostvare kontakt sa nama? posto su nas detaljno proucili, vjerovatno su i saznali sve o nasem nacinu komuniciranja, a ako su superinteligentni, to za njih nece biti problem da nauce. dakle, obzirom da kao takvi nemaju razloga da nas se boje, zasto nam nikada nisu stavili do znanja da oni postoje?
pozdrav!

pandiani:
kao 2. recimo da su kao sto kazes vanzemaljci 100000 puta inteligentniji od nas. zar ne bi bilo logicno da pokusaju da ostvare kontakt sa nama? posto su nas detaljno proucili, vjerovatno su i saznali sve o nasem nacinu komuniciranja, a ako su superinteligentni, to za njih nece biti problem da nauce. dakle, obzirom da kao takvi nemaju razloga da nas se boje, zasto nam nikada nisu stavili do znanja da oni postoje?
pozdrav!
mozda nam i jesu stavili do znanja da postoje ali mi to jos nismo skontali

@sax&sex
ako bi hteo da stupis u kontakt sa nekim plemenom usred neke africke dzungle, sigurno ne bi pokusavao da ih dozoves putem satelita ili radio veze, vec bi otisao tamo peske i ponudio im razne djindjuve i drangulije i na taj nacin ostvario prvi kontakt.
Koji je bi uopste bio smisao dozivanja nekoga, ako je ovaj gluv?
Znaci, ako su inteligentniji i sposobniji, pokusali bi to na nacin koji je nama dostupan i razumljiv....

P_R_E_D_A_T_O_R:
Aha dobro onda ajde sad ljudi neka stupe u kontakt sa mravima.Izvini sta nas interesuje sta mravi rade?Rat u iraku nema nafte nema prirodnog gasa svi hoce da budu najjaci itd.

Tako i vanzemaljci imaju svoje probleme boli njih dupe sta mi radimo na planeti zemlji kao sto nas boli dupe sta rade mravi.

nemoj da trucas i laprdas....ljudska rasa je detaljno izucila mravlju rasu :) i shvatila da tu nema nista zanimljivo, osim izuzetne organizacije tih mrava.
ako postoji inteligentnija civilizacija od nas, definitivno ce ih zanimati sta mi radimo i ko smo mi.
Zasto? Pa, zasto sto su radoznali i zato sto zele da saznaju sto vise o prostoru koji ih okruzuje.
Scenario koji ti spomnjes: "sta njih boli dupe", vise odgovora tim mravima nego nekoj inteligentoj rasi.
Sta mislis, da su se Evropljani rukovodili tom filozofijom, kada bi otkrili ameriku? kada bi uopste dosli do vecine znacajnih otkrica....

E ova tema je toliko siroka, da svako od nas moze da ima razlicitu teoriju! Meni licno je mnogo verovatnije da postoji zivot u svemiru od postojanja Boga. Ali razmisljajuci o vremenu pa onda o prostoru, pala mi je neka ideja na pamet. Da je recimo negde relativno blizu nas postojala vanzemaljska inteligencija pre otprilike 100.000 god. pa su onda oni dosli do vrhunca svog razvoja i nekim mocnim oruzjem unistili svoju rasu, pa sada tamo nema nista osim npr. nekog primitivnog oblika zivota! E sada je njima potrebno milijarde i milijarde godina da bi evoluirali u neki inteligentni oblik zivota. Dok kod nas sada to postoji, sto nece znaciti da ce postojati i u buducnosti. I tako sve u krug!!!

pandiani:
kao 1. ne znam na osnovu cega si pomislio(la) da sam ja zenskog roda, pa mi se tako obracas?!
pozdrav!

Ne bi bilo logicno da ostvare kontakt sa nama!
Bas zato sto nas poznaju.......

deniken je najveci prevarantski supak na cjelom svjetu evo jedan primjer : sad da ne ispadam da se hvalim sa svojim evo npr : shaqil ima kitu sto je reku u javnosti 22 cm ako tu brojku pomnozimo sa 100 dodamo jos jednu nulu tocno toliko svjetlosnih godina ima do planete xy u savjezdu xx kako je njegov ku..ac znao da bas toliko ima do tamo paon to nije mogo znat jer su njega konstruirali svemirci..eto jos drugi primjer na slikama starih indijanaca ima slika kocke koja podsjeca na ves masinu kako su oni snali za ves masinu osim ako nisu putovali sa svemircima u buducnost i vidli je :lol: eto to vam je nas deniken da ne pominjem da pol cinjenica u njegovoj knjizi nisu tocne i da je zaradio brdo para mislim najlakse je biti znanstvenik i rec za sve ono sta se trenutno nemoze objasnit rec da tome je kriv bog ili svemirci ili evoksi ili sta ocete zato deniken je najveci supak u historiji covjecanstva!!!!! :lol: kod jednig plemena u africi razmak izmedju njihovih kuca i njihove crkve iznosi tocno onoliko svjetlosnih godina u njihovim metrima lol puta 100 kao od nase galaksije do alpha centauri kako su to oni znali ??pa naravno svemirci su im dali letece ves masine za koje ima dokaz na slikama kod indijanaca isli su to provjerit i genetski su modificirali crnacke kite koje u prosjeku tocno odgovaraju udaljenosti do planete xy naravno kad dodamo dve nule..hooah :D

Sunch4ny:
deniken je najveci prevarantski supak na cjelom svjetu evo jedan primjer : sad da ne ispadam da se hvalim sa svojim evo npr : shaqil ima kitu sto je reku u javnosti 22 cm ako tu brojku pomnozimo sa 100 dodamo jos jednu nulu tocno toliko svjetlosnih godina ima do planete xy u savjezdu xx kako je njegov ku..ac znao da bas toliko ima do tamo paon to nije mogo znat jer su njega konstruirali svemirci..eto jos drugi primjer na slikama starih indijanaca ima slika kocke koja podsjeca na ves masinu kako su oni snali za ves masinu osim ako nisu putovali sa svemircima u buducnost i vidli je :lol: eto to vam je nas deniken da ne pominjem da pol cinjenica u njegovoj knjizi nisu tocne i da je zaradio brdo para mislim najlakse je biti znanstvenik i rec za sve ono sta se trenutno nemoze objasnit rec da tome je kriv bog ili svemirci ili evoksi ili sta ocete zato deniken je najveci supak u historiji covjecanstva!!!!! :lol: kod jednig plemena u africi razmak izmedju njihovih kuca i njihove crkve iznosi tocno onoliko svjetlosnih godina u njihovim metrima lol puta 100 kao od nase galaksije do alpha centauri kako su to oni znali ??pa naravno svemirci su im dali letece ves masine za koje ima dokaz na slikama kod indijanaca isli su to provjerit i genetski su modificirali crnacke kite koje u prosjeku tocno odgovaraju udaljenosti do planete xy naravno kad dodamo dve nule..hooah :D
95% se slazem sa gore izlozenim, ali ima onih 5% istine u onom sto pise, tu i tamo sam na tv, net-u, novinama vido/procito slicnu ili identicnu stvar koju daniken opisuje.

ajd potpisujem za 95 posto :lol: :lol: sam mislim da nije uredu od znanstvenika da cinjenice koje neznaju objasniti svaljuju na boga ili svemirce ili podzemnu rasu ili vec sta oces ZA SVE POSTOJI LOGICNO I JEDNOSTAVNO OBJASNJENJE to je nekako ideologija koju bi znanstvenici trebali da postuju pa moguce je i da su svemirci ako se dokaze nadam se samo da deniken jos nece reci da su i svemirci dali tehnologiju termitima koji grade predobre izolacijske i provjetrene tunele i gradjevine :-D
osobno je vjerujem da ima vanzemaljskog zivota samo da smo komunicirali sa njima i tako to to mi je jos sumljivo ali ako se dokaze ja cu biti sretan neznam zasto ali budem :-D pozdrav

Sunch4ny:
ajd potpisujem za 95 posto :lol: :lol: sam mislim da nije uredu od znanstvenika da cinjenice koje neznaju objasniti svaljuju na boga ili svemirce ili podzemnu rasu ili vec sta oces ZA SVE POSTOJI LOGICNO I JEDNOSTAVNO OBJASNJENJE to je nekako ideologija koju bi znanstvenici trebali da postuju pa moguce je i da su svemirci ako se dokaze nadam se samo da deniken jos nece reci da su i svemirci dali tehnologiju termitima koji grade predobre izolacijske i provjetrene tunele i gradjevine :-D
osobno je vjerujem da ima vanzemaljskog zivota samo da smo komunicirali sa njima i tako to to mi je jos sumljivo ali ako se dokaze ja cu biti sretan neznam zasto ali budem :-D pozdrav

U naucnom radu se koristi princip poznat kao "Okamova ostrica" koji kaze da od vise mogucih odgovara pravi je onaj koji je najmanje komplikovan , te pravi naucnici zaista i daju jednostavna i logicna objasnjenja.
A Deniken nije naucnik, niti je to bio niti ce ikada biti.

meznam dali od vas netko moze da prati hrt- ima emisija koja je bila juce na rubu znanosti tema nlo-neotkrivene tajne ili tako nesto bilo je jako dobrih dokaza osobito
svjedocenja generala us airforcea i slico na projektu otkrivanje par fora snimaka onaj iz meksika i slucaj u brazilu gdje su nlo i maltretirali gradjane punih 2 mjeseca a ovi su ih slikali itd u svakom slucaju zanimljivo .. :-D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back