IMALI VANZEMALJSKOG ZIVOTA I DOKAZA O NJEMU?

• Začetnik teme Začetnik teme DON
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ,tema bi bila vrlo interesantna da ima sa kim da se razgovara o njoj......Na žalost,očigledno je da nema.....
A da se raspravljam o tome da li se jede i gledaju filmovi ......pa pravo da vam kažem uopšte mi nije interesantno.....

pustiću buba'švabe da se same zabavljaju pokušavajući da ospore postojanje viših bića...
pOz.

simple_things:
Pa ,tema bi bila vrlo interesantna da ima sa kim da se razgovara o njoj......Na žalost,očigledno je da nema......
ima i to 26 strana ali se uopste ne slazem sa tvojom teorijom.jesi li do nje dosla sama ili...???
simple_things:
A da se raspravljam o tome da li se jede i gledaju filmovi ......pa pravo da vam kažem uopšte mi nije interesantno...
Nadam se da se nisi uvredila! pozz...

Obersturmfuehrer:
ne vidim da si se potrudila da objasnis...ne mozemo mi da bacamo pasulj da vidimo sta neko hoce da kaze....

Pokušala sam da objasnim ,a sada ću i uprostiti....heh
Dakle
moj post #363 govori o bubašvabama....dok neki od predhodnih govori o starosti univerzuma ,kao i planete Zemlje.....
Ako skapiramo da smo mlada planeta...dakle naš solar je star 4.55 bliona godina,a sam univerzum je star 15 biliona godina....Što bi bilo nelogično da postoji inteligentniji život od našeg.....? Ako znamo da je za definisanje planete neohodna Zvezda,i da u našoj galaksiji postoji preko 100 biliona zvezda....Što bi bilo nelogično da postoji neka planeta koja gaji život.?.Ako uzmemo u obzir da je naša galaksija stara 4.55 biliona godina,onda bi mogli i doći do neke predpostavke da taj potencijalni život može biti i ispod i iznad našeg intelekta...Dakle to je samo ukoliko uzmemo u obzir matematiku.
E,sad nastupa logika....
Ako taj neki inteligentniji život sa neke tri puta starije planete od Zemlje,koja se nalazi izvan naše galaksije ,na primer,pokuša da nam se objasni (tu sam navela bubašvabe) neće uspeti,jer je naš intelektualni potencijal isuviše nizak da bi smo ga razumeli....Tu sam navela onu naučnu tvrdnju da koristimo samo 5% svojih mentalnih potencijala......Zato na žalost moram da nas uporedim sa bubašvabama......
Eto ,nadam se da je sada jasnije ...heh.

e, tako reci :)
sto se tice prvog pasusa skroz se slazem sa tobom, i naravno, narocito sa pitanjem
"Sto bi bilo nelogicno da postoji planeta sa inteligentim zivotom"....
e sad, mislim da je problem u tome, da li je taj zivot inteligentniji od nas ili ne...
S obzirom na skora istrazivanja (videla si post o novo otkrivenoj planeti) pitam se, da li je moguce da nek civilizacija toliko napreduje, da bude toliko ispred nas da moze na neki nacin da nas kontaktira.

Neka hipoteticka inteligetna planeta je sigurno za vreme svog postojanja prezivela udarce asteroida, kao i zemlja koji su unistili i po 90% zivih vrsta na njoj. Znaci, mozda nije bilo vremena da se razvije civilizacija koja je inteligentija od nas...

ALI, niko ne tvrdi da se ta ista civilizacija razvijala kao i mi, tj da su vecinu dostignica nalazili u ratovima, i da se je za to vreme vazio najveci procvat nauke....

I na kraju...nas kontakt sa superiornijom civilacijom...Siguran sa da bi oni sa nama polako :) znaci malo po malo, kao sto su spanci indijancima davali zlatne narukvice i ogledala, verovatno bi se oni tako ponasali i prema nama....ne verujem da bi nas smatrali insektima, jer onaj ko nadje drugi oblik inteligencije u svemiru sigurno ga ne bi nipodastvao, i smatrao 'jadnim'...

Ovaj,polako da se ne zanosimo pa ta civilizacija bi sigurno odasiljala kroz svemir neku energiju,razmisli malo,radio talasi,sigurno ali sigurno ako je dostigla taj nivo nauke i doslo do razvoja telekomunikacija [ili mozda telepatija i tu prica o bubasvabama ima nekog smisla ali opet radio signali emitovali bi nesto],mi bismo vec primili taj signal...
precnik mlecnog puta [tamo gde je najsiri] je 100.000 Sv. godina a mlecni put je stabilan vec 9 milijardi godina..To daje 3 opcije ili su se te civilizacije samounistile [ili odumrle vremenom pre nego sto smo se mi pojavili], ili smo mi ipak najinteligentniji:),ili su se pojavile kad i mi pa signali jos putuju,sto znaci da smo na slicnom nivou razvijenosti....

simple_things:
Mi sami sebe nipodoštavamo....ne trebaju neka bića iz svemira da nam kažu ko smo ,kada mi u 21. veku vodimo ratove radi novca i sexualnih frustracija.....mi nismo ništa drugo nego kolonija buabšvaba....

to je nazalost tacno, ali, opet, za vreme ratova je najcesve dolazilo do najveceg procvata nauke, ili usavrsavanja vec poznatih stvari.

kada je svemirska trka dozivela vrhunac - za vreme hladnog rata...procvat raketne tehnike se desio za vreme drugog svetskog rata i tako dalje...U svakom slucaju, vrlo je skupo istrazivati nesto tako neisvesno kao sto je svemir, a mislim da ce to jecnog dana biti i te kako isplativo (evo danas je izasao naslov u novinama da ce rusija praviti rudnike na Mesecu) Evo i teksta ovde http://www.astronomija.co.yu/astronautika/rusi/rudarenje.htm

Ali bez obzira na sve, nek ratuje, kome se ratuje, nek se gadja drvljem i kamanjem, dok god ima ljudi koji zele da vide 'sta je tamo' nade ima. :)

Nekako mislim da ce se zemljani tek 'sloziti' kad (ako) upoznamo neku drugu civilizaciju i kada konacno vidimo da nismo sami...

KiZo:
Ovaj,polako da se ne zanosimo pa ta civilizacija bi sigurno odasiljala kroz svemir neku energiju,razmisli malo,radio talasi,sigurno ali sigurno ako je dostigla taj nivo nauke i doslo do razvoja telekomunikacija [ili mozda telepatija i tu prica o bubasvabama ima nekog smisla ali opet radio signali emitovali bi nesto],mi bismo vec primili taj signal...
precnik mlecnog puta [tamo gde je najsiri] je 100.000 Sv. godina a mlecni put je stabilan vec 9 milijardi godina..To daje 3 opcije ili su se te civilizacije samounistile [ili odumrle vremenom pre nego sto smo se mi pojavili], ili smo mi ipak najinteligentniji:),ili su se pojavile kad i mi pa signali jos putuju,sto znaci da smo na slicnom nivou razvijenosti....

Pa ,možda i ima malo smisla u tome što govoriš.....
,*Radio-teleskopima možemo proučiti mnogo toga što se tiče strukture kosmosa i ostalih nebeskih objekata. Proučavanjem radio-talasa koji dolaze iz svemira, galaksija, zvezda, kometa, planeta i slično, možemo doći do takvog rezultata koji će nam otkriti njihovu strukturu i sastav (da li neka zvezda sadrži više neki element nego neka druga zvezda, da li je neki objekat na nebu crna rupa ili kvazar itd…). Dakle, radio-talasi su u velikoj prednosti nad optičkim talasima - oni prolaze kroz oblake istim intenzitetom, mogu se vršiti istraživanja i danju, i na kiši, a brzina ima je ista kao i brzina svetlosti.*
E sad se nameće jedno pitanje......A šta ako te civilizacije imaju toliko naprednu tehnologiju ,pa oko svoje planete imaju neki štit koji odudara druge radio talase....ili šta već......Šta ako su oni već odavno provalili ovo o čemu mi danas razglabamo....što bi bilo logično ako bismo uzeli u obzir da su napredniji od nas.....
Možda su provalili da smo mi ovako primitivni i ne žele da ih otkrijemo.....jer znaju da bi se mi isprimali da ih proučavamo i tako to....Jednostavno ne zele probleme ,super im je tako kako je ,žive svoj život...i mi im ne trebamo...

ja verujem da postoje vanzemaljce, pa ne bi bili samo u tako veliki svemir
isto tako citao sam Deniken-ove knjige i dobri su.

ali ima i neka druga teorija:
da je za postojanje coveka mnogo pre, mozda ne kao covek nego kako neko pametno bice
ali kao svako pametno bice da ima zelja za rat i da se sam unisti, kao sto se unishtava i danas.Pa kasnije nakon toga unishtenja da se izgubi cela civilizacija kao nakon atomski svetski rat.I nakon toga prolaze godine, dane, pa se stvori neka vrsta nova poznata kao covek
i ona je isto pametna i ima zelju za rat, i tako ona pronadze neke ostatke od stare civilizacije i misli da je to vanzemaljsko (a moguce i da je vanzemaljsko). Te stare mape su mozda ostatke od stare civilizacije (zamislene ili istinite) pa su tako ne objaslivi. Pa ima mogucnost od te stare civilizacije da je nesto prezivelo ali da je na drugu planu u neku drugu galaksiju, a da nas na odredeno vreme posmatra (i onda naravno se razocara kad vidi sta se desava).
Sto ako ovo so se ovo ponavlja vo jedan beskonacni krug. :confused:

Svet se unistava t.j. sve manji su uslove za zivot coveka. Kad dodje kraj sve ce poceti da se ponovo stvara. Novi svet nova civilizacija. A od nase civilizacije morace da ostane nesto
pa tad to ce biti vanzemaljsko :D

Mozda sam preterao. Pozdrav.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back