Mystic+
Stara legenda
- Poruka
- 99.064
osim kada si u totalnoj anesteziji..
Zdravo Zoro,
pa gde si ti ?
m?
osmišljavaš ili obesmišljavaš smrt?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kontuzovani i polupani...osim kada si u totalnoj anesteziji..
Kako bre da zamišljaš nedostatak onoga u čemu se zamišlja, pa to se ne zamišlja hebote
a to što ne možeš da ga zamisliš ne znači da automatski nije.
Управо то значи.. да није. И да је појам "ништа" када је свест у питању, празна реч без значења која се не може нити опазити нити мислити и самим тим она не може означавати одсуство свести. Јер такво одсуство никада нисмо имали у искуству нити га можемо имати.
Upravo, zato kada umreš nestaje svest i imaš "ništa".
Ne možeš zamisliti spavanje u iskustvu jer se tad svest "gasi" (uslovno rečeno, naravno mislim na spavanje bez sanjanja), a opet znaš da si spavao, da je vreme proteklo, da su se stvari promenile itd.
Не. Него са нестанком свести имаш "трансцендентно" а не "ништа"..реч која се на свест не може применити. Јер нестанак свести нити можемо опазити нити замислсити самим тим је тако нешто немогуће.
Једини спољашњи свет ту је твоја представа . Тачно је да ћеш после ткз"несвести" приметити промене у тој представи. Али приметићеш их и док си свестан?
Те промене су одраз дешавања у ствари по себи. Твоја свест са твојом предстваом је само одраз исте.
interesuje me zašto ignorišeš činjenicu da si operisan i za to vreme bio bez svesti?
Ja ti već rekoh da imaš tu osnovnu nemogućnost jer ti dok zamišljaš moraš imati svest, tako da ne možeš zamisliti da nemaš svest, jer zamišljanje podrazumeva svest.
Jel ti to jasno
Nije nemoguće nemati svest, nemoguće je zamisliti da nemaš svest
Dešavanje podrazumeva promenu, promena podrazumeva 2 stanja, 2 stanja podrazumevaju tok vremena u kom će biti moguće da se izvrši promena iz jednog stanja u drugo
U pitanju je čista logika koja obara sve tvoje trućanje o nepostojanju vremena van subjektivne egzistencije
ako već tvrdiš da postoji promena u stvari po sebi, ta promena se mora ODVIJATI u vremenu
ako nema vremena, nema ni promene
Ако не можеш замислити стање у коме немаш свест самим тим појам "немати свест" јесте нешто што нема значења.
Ima značenje negacije svesti, što nastaje posle smrti, a što je nezamislivo u toku života jer je mišljenje ograničeno uslovima mišljenja.
imaš očigledno problem sa kopčanjem toga da iako nešto ne može da se zamisli, može da bude. Kao npr. nesvest. Nema iskustva jer nema svesti, ali se svejedno dešava ljudima. Svake noći.
Za ovo drugo, ništa nisi pobio.
Za bilo kakvu promenu potrebno je vreme. Da bi imao promenu stvari po sebi, to mora da se odvija u vremenu.
@oziman, a sta cemo sa iluminatima koji imaju sposobnost gledanja u mraku, narocito u suton a verovatno i za vreme dubokog sna, sto znaci da nije nista izmedju sna i budnosti ?
Pogledajte prilog 320413
Stasta,iluminati,sove...o cemu ti to?
Mozda je najbolje ostaviti ih u stanju sna/budnosti.
vidim oziman govori o nesvesnom i svesnom stanju, a sova je jedan od starijih simbola mudrosti, sta mislis zasto?
Ne kaže to on-to kažeš ti i arapi i ješe bi te gledali belo jer čitaš kontra...Ти заправо говориш о овоме:
При чему је овај део лево прошлост, у средини садашњост а део десно је будућност,
Покушај да одбациш ову линију подељну на три дела и да после тога размишљаш о времену?
И постаће ти јасније како то изван нечије свести нема даљег тока времена.
Da, eto podseti me ti na moju davnu tvrdnju da je jedina stvar gora od smrti upravo - besmrtnost.
Nije gora.
Besmrtnost je najbolja.
Kad jednom besmrtnost bude spremna za nas, i mi cemo biti spremni za nju. Dakle, promenicemo se ..mnogo..sustinski.
Kako neko ko tvrdi da voli zivot ne zeli da zivi vecno?
Претпоставимо да је људска раса премештена у Утопију где би све аутоматски расло из земље а печени голубови летели около;,где би свако истог трена нашао своју драгу и не би имао потешкоћа да је задржи; онда би људи умирали од досаде или обесили сами себе, или би се борили, давили и убијали једни друге и тако себи изазвали више патње него што су им сада намењене по природи. Тако да за овакву расу, ниједна другачија егзистенција није погодна.
Шопенхауер Парегра и палипомена
Бесмртност на начин вечног трајања овакве егзистенције , у оваквом свету, под оваквим природним законима јесте нешто најгоре што можемо замислити.
Чак и када би биле уклоњени сви проблеми егзистенције, чиме би испунила то време?
Као што каже Шопенхауер:
Схваташ ли да се ту не би радило о годинама, о деценијама него о милијардама, о трилионима. о квадралионима година. О вечности. Морала би да исте књиге читаш не неколико пута него трилионима пута. Да исте сцене и радње понављаш опет и опет...стално понаљвљаш једно исто у вечности.
Замисли ту досаду, ту апатију, тај безизлаз?
Али пустимо такве фантастичне маштарије изникле из оног нагона воље који је успео да од пакла у свестима људи направи рај. Кога они желе. То је мајсторија оне метафизичке воље која нас је довела у ово стање. То је идеал сваког затвора. Учинити да затвреници не знају да су у њему и да уместо да беже желе да у њему буду.
Вратимо се истинама:
Ми јесмо бесмртни јер никада нити смо настали нити можемо нестати него егзстирамо на начин квалитативне множине, одувек. Почетак има само ова представа у којој смо, она има и крај. Али наше суштинско биће, наш дух не познаје нити почетак нити крај нити бескарај.
У том смислу јесмо бесмртни.
Kakva je to besmrtnost nesaznajnog?!
Nikakva i ničeg...Ali bukvalno.
Jer je to nesaznajno i ako ti (kojim slučajem-ne daj bože) i ostane svest posle smrti,
to će za tebe biti neshvatljivo i nerazumljivo te nekonzistentno...Bez formalnih sadržaja!
ne bi nista bilo tako kao sto ti zamisljas iz ove perspektive.
lepo sam napisala da bi mi besSmrtni bili kompatibilni besSkrajnim mogucnostima
dakle 2 beskonacnosti se 'krate'
apatiju bi ponistila beskrajna raznolikost ili nesto trece.
jesmo besmrtni u smislu odrzanja energije. i u smislu da je sve Jedno