Има ли смисла вјеровати у Свето Писмо ако не вјерујеш у Православну Цркву?

A znaš taj Agav je impresivan prorok. Prorekao je da će apostol Pavle, ako ode mečki na rupu, poginuti. Drugim rečima prorekao koliko je 2+2...
послао га је Дух Свети да упозори Павла. зато Агав каже: овако говори Дух Свети. то није дар пророштва (прозорљивост), јер пророштво није дар.

Жалосно је у какве сте харикири реформе и учења улетели због екуменизма...
Jeste, mi ekumenisti, a ti pogibe za lažno otkrivenje kako je dar... Baarbar bi mogao s papistima na pivo.:pivce: Svaka tica svome jatu leti.

Jeste, mi ekumenisti, a ti pogibe za lažno otkrivenje kako je dar... Barbara bi mogao s papistima na pivo.:pivce: Svaka tica svome jatu leti.
Интересантно је да ће те чак и зилоте да оклевећете да су папо-латини, ради својих ''недаровитих'' новотарија у тумачењу дарова Светог Духа и духовности Откровења ''ненадахнутим'' аутоматизмом светости који ''сви ви имате јер сте Црква''...

Да није жалосно, било би смешно... чак и грешницима и јеретицима унутар своје клике качите светост по аутоматизму, тако својственом латинима

одселе се царство Божије проповеда јеванђељем,
Па у Јеванђељу је нови закон и пророци...

Имаш Хришћанство, апостоле, пророке Ананију, Агава, Јована Богослова... чак у апокалипсису Бог каже Јовану да ''пророштво ове књиге не запечаћује''

Дакле не да Сам Бог у Откровењу каже да је пророштво, већ и сам свети Јован, каже за себе да ''би у духу'', да је ''видиоц'' и сл...

Poslednja izmena:
Интересантно је да ће те чак и зилоте да оклевећете да су папо-латини, ради својих
Pa ti misliš da si se kamuflirao vešto, samo pošto tebe i nikoga Mesija nije spasio, već neka nedefinisana "vera", zašto su ti tolki zubi bako?

не побијају ме.. једини пророк после Крститеља је писац проблематичног Откривења. и он сам тврди оно што вам све време говорим- чуо је глас. сви остали, које ви сматрате пророцима и тврдите да су имали пророчки "дар", били су прозорљиви људи. они нису чули никакав глас, само су следили сопствени (од Бога даровани) предосећај.
Значи Јован Златоусти лаже кад каже има пророка и послије тога.

Или ви нисте добро то схватили. Ја типујем на ту опцију.
Не, добро они све схватају... да морају да буду ''реформатори'' који ће ''све да обједине под једну Цркву'' својом просветом... штета што је он класичан њу ејџ и духоборство под плаштом православља

Шта је пророштво ако не дар од Бога? Па нису се пророци родили инхерентно као пророци већ им се Бог у неком тренутку јавио. То је по дефиницији дакле дар.
Ne nego je Sveti Duhu izvoleo da progovori kroz njih nešto. Ali to nije trajno, pa ni ne govore ceo život.

S druge strane kome da na dar smirenje, u njemu obitava do kraja...

Престани да импутираш бесмислене тврдње у туђа уста... јадна је та твоја гордељива и дивља тактика
Ne moram, ti to sve vreme sam radiš svojom verom satanskom. Jer ako tebi Hristos nije ničiji Spasitelj, najmanje tvoj, ko jeste vuče u janjećoj koži? Pjevaj da čujemo...?

Ne nego je Sveti Duhu izvoleo da progovori kroz njih nešto. Ali to nije trajno, pa ni ne govore ceo život.

S druge strane kome da na dar smirenje, u njemu obitava do kraja...
И то је опет пророштво. Нису ни старозавјетни пророци баш сваки дан пророковали.

И то је опет пророштво. Нису ни старозавјетни пророци баш сваки дан пророковали.
Aman, kad da shvatiš da nema "starozavetnih" proroka ni "starozavetnih" zakona? Takvi ne postoje...

Postoje samo proroci do Krstitelja i zakon koji je ispunjen opet, do Krstitelja. Od tad pa na na delje i ubuduće, nema ni proroka s ni zakona (ostale samo zapovesti Božje). Reko tako Gospod, ne ja...

Aman, kad da shvatiš da nema "starozavetnih" proroka ni "starozavetnih" zakona? Takvi ne postoje...

Postoje samo proroci do Krstitelja i zakon koji je ispunjen opet, do Krstitelja. Od tad pa na naselje i ubuduće nema ni proroka i zakona (ostale samo zapovesti Božje). Reko reče Gospod, ne ja...
Чуј нема старозавјетних закона? Па шта је Мојсијев Закон ако не старозавјетни закон?

Ево и св. Јустин Ћелијски потврђује:
"У Цркви су дарови различни, али је Један Дух, и различна су дејства, али је Један Бог Који чини све у свему (1Кор.12,4-6 и 27). Све је у Цркви богодано и духоносно: све је даровано и Богом назначено. Бог постави у Цркви: 1. Апостоле, 2. Пророке, 3. Учитеље, а потом Чудотворце, онда дарове исцељивања, помагања, управљања, различне језике (1Кор.12,28). Но сви ти дарови сачињавају једно недељиво Тело, један организам, у коме су они удови међу собом (1 Kор.12,27). Јединство и хармонију Тела (Цркве) Бог одржава међусобним смиравањем: Бог сложи тело тако да не буде распре у телу (1 Kор.12,24-25)."
https://svetosavlje.org/novozavetno-ucenje-o-crkvi/

Па у Јеванђељу је нови закон и пророци...

Имаш Хришћанство, апостоле, пророке Ананију, Агава, Јована Богослова... чак у апокалипсису Бог каже Јовану да ''пророштво ове књиге не запечаћује''

Дакле не да Сам Бог у Откровењу каже да је пророштво, већ и сам свети Јован, каже за себе да ''би у духу'', да је ''видиоц'' и сл...
druže ja ne znam šta ima da se prorokuje nakon hrista koji je u jevanđeljima sve rekao. od početka do kraja. onda upada otkrivenje koje mantra o dvoglavim aždajama, jahačima, žigu i kojekakvim glupostima.
pa ne bi ne bi ubacivali tu "proročku" knjigu da nije moralo doći do mira u kući jer latini nisu hteli poslanicu jevrejima.

Postoje samo proroci do Krstitelja i zakon koji je ispunjen opet, do Krstitelja. Od tad pa na na delje i ubuduće, nema ni proroka s ni zakona (ostale samo zapovesti Božje). Reko tako Gospod, ne ja...
ovi me sad podsećaju na jehovine svedoke što brane deci da uđu u savez sa hristom iako isus im kaže ne branite deci da dolaze k meni jer carstvo božije je puno takvih. oni bi decu da udalje a navodno slede hrista.

Back