Ima li među simpatizerima partizanskog pokreta nekoga ko je ponosan što je Srbin?

Za koga se smatrate od ponuđenog?

• Simpatizer NOB-a i ponosan Srbin

• Simpatizer NOB-a i ponosni pripadnik druge nacije

• Simpatizer NOB-a i Jugosloven

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa o cemu onda ovde da pisem? Da se busam u devojacke grudi kakos am partizanka i time se dicim?

Mislila sam da stvarno barem ti umes da napises 5-6 recenica o partizanskim borbama,ideologiji, kad ono mucak.
Sacu otvaram teme za 7 ofanziva i proboj na Neretvi. Paz da necu. NIje mi bilo dosta ispiranje mozga po skoli.

Cemu tolika nervoza,ako ti nesto nije jasno pitaj me i objasnicu ti.

Ја вређам КОМУНИСТЕ, МАРКСИЗАМ, ЛЕЊИНИЗАМ, СТАЉИНИЗАМ, ТИТОИЗАМ - а то све нема благе везе са партизанима... већина људи је ПОБЕГЛА У ШУМУ ИЛИ СА ЧЕТНИЦИМА ИЛИ СА ПАРТИЗАНИМА ко је како стигао али нису сви постали бандити црвени.

Ovo boldovano vazi sa Nedicevu Srbiju ili pricas o Bosni ili pricas tek onako, tek da se nesto dogadja?

Poslednja izmena od moderatora:
Ја вређам КОМУНИСТЕ, МАРКСИЗАМ, ЛЕЊИНИЗАМ, СТАЉИНИЗАМ, ТИТОИЗАМ - а то све нема благе везе са партизанима... већина људи је ПОБЕГЛА У ШУМУ ИЛИ СА ЧЕТНИЦИМА ИЛИ СА ПАРТИЗАНИМА ко је како стигао али нису сви постали бандити црвени.

A partizanske odrede su osnovali monarhisti?
Ajde Ero,umes ti to i bolje.

Evo ukratko da ti objasnim moje političke stavove. Prvo ja sam levičar jer je to prirodno(srce je na levoj strani), drugo čovek je od zemlje(blato) stvoren, tako da je prirodno i da voli zemlju u kojoj rođen dakle patriota...
Onda kad vidim da se pripadnik mog naroda ponaša neprimereno prema pripadnicima drugih naroda kod mene do izražaja dolazi komunista. Kad se neko nepravedno ponaša prema mom narodu ja postajem nacionalista. Tako reći, balansiram...
U svakom slučaju ja sam i levičar i patriota iz razloga koje sam naveo ;)
Komunista može biti samo protiv klera, ne protiv religije.

:hahaha: па како??? Ти си неки ХИБРИД - ко да су те "правили" у Н.Саду у оном Институту...како можеш за себе да кажеш: ЈА САМ ЛЕВИЧАР, АЛИ... нема "али"... или јеси - или ниси... а не "како падне - к'о пиво на празан стомак".

Па зашто су онда КОМУНИСТИ РУШИЛИ НАШЕ ЦРКВЕ, УТЕРИВАЛИ КОЊЕ У ХРАМОВЕ И ПУЦАЛИ У ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТОСА??? :evil::evil::evil:
И ми немамо клЕр - него клИр...... А ВИ КОМУНИСТИ СТЕ ДЕЦЕНИЈАМА ПРОГАЊАЛИ РЕЛИГИЈУ А И ДАН-ДАНАС ТО ЧИНИТЕ.......

:hahaha: па како??? Ти си неки ХИБРИД - ко да су те "правили" у Н.Саду у оном Институту...како можеш за себе да кажеш: ЈА САМ ЛЕВИЧАР, АЛИ... нема "али"... или јеси - или ниси... а не "како падне - к'о пиво на празан стомак".

Па зашто су онда КОМУНИСТИ РУШИЛИ НАШЕ ЦРКВЕ, УТЕРИВАЛИ КОЊЕ У ХРАМОВЕ И ПУЦАЛИ У ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТОСА??? :evil::evil::evil:
И ми немамо клЕр - него клИр...... А ВИ КОМУНИСТИ СТЕ ДЕЦЕНИЈАМА ПРОГАЊАЛИ РЕЛИГИЈУ А И ДАН-ДАНАС ТО ЧИНИТЕ.......

Nista Vlajko nije cudno rekao. Svako od nas je u nekom momentu levicar (ne sad obavezno i Titov komunista), a to je obicno slucaj kod svih mladih ljudi,barem
onih sto recimo idu skole,studiraju umesto da kamenuju pedere,kasnije postajes malo obazriviji,kriticniji,konzervativniji,mozda zadjes malo i u desni
centar, a svakako da svako do nas voli svoju zemlju, svejedno da li je *****,komunista,rojalista ili ultranacionalista.

Da li sam rekao "ali" ? Pročitaj ti malo bolje šta sam rekao... ;) Rekao sam ti šta sam ali tema nije o meni... Time sam u stvari hteo da pokažem da svako može da voli svoju zemlju bez obzira na "košulju" koju nosi... ;)

A partizanske odrede su osnovali monarhisti?
Ajde Ero,umes ti to i bolje.

Без обзира КО их је основао. Мислиш да је СИРОТИЊА У КРАЉЕВИНИ ЈУГОСЛАВИЈИ знала Комунистички манифест и остале глупости - наравно да није. Знали су само да су СИРОТИЊА и да зато по причама из РУсије припадају ПРОЛЕТЕРИМА...
Знам масу случајева да су људи одлазили у партизане а били су потпуно АПОЛИТИЧНИ - и такви и остали и после рата... а многи су и преварени лажним БАЈКАМА у фазону "у тунелу у сред мрака сија звИзда петокрака"...:hahaha:

Katolicki svestenici su bili komandanti konz logora u kojima su ubijani Srbi, licno su ubijali, Stepinac - sinonim zla, je bio njihov boss ...

Ne cini li ti se da je poredjenje NJIH sas nasim popovima neumesno, najblaze receno?

Katoličkim krvolocima nema ravnih, ali to ne znači da su naši bili cveće. Ili si već zaboravio koliko je popova bilo u četnicima?

Ah da, zaboravio sam da su četnici bili antifašisti.:mrgreen:

Nisu mantijaši nikoga branili, već su bili jedni od glavnih kreatora rata i stradanja.

Preterujes, kreatori zla bili su na drugoj strani ..

A popovi i nisu morali da budu u prvim redovima u borbi dokle god imamo vojsku, njihovo je da borcima koji su vernici daju duhovnu podrsku, meni nije trebala ali ih je bilo koji su se posle toga osecali bolje, rasterecenije ...

Katoličkim krvolocima nema ravnih, ali to ne znači da su naši bili cveće. Ili si već zaboravio koliko je popova bilo u četnicima?

Ah da, zaboravio sam da su četnici bili antifašisti.:mrgreen:

I antifasisti i antikomunisti

Ako su bili protiv komunista ne znaci da su i fasisti

Sta je sa Amerima, Englezima? Bili su i protiv fasista i protiv komunista, bas kao i cetnici

Nisu mantijaši nikoga branili, već su bili jedni od glavnih kreatora rata i stradanja.

У праву си...

38827_132207552_71603365.jpg

Не лупетај, живота ти - знам Филарета лично... тај човек НЕ БИ МРАВА ЗГАЗИО... а колико је само пута РИЗИКОВАО СВОЈ ЖИВОТ НОСЕЋИ ПОМОЋ НА РАТИШТЕ... хајде....... бено једна.......

Evo ukratko da ti objasnim moje političke stavove. Prvo ja sam levičar jer je to prirodno(srce je na levoj strani), drugo čovek je od zemlje(blato) stvoren, tako da je prirodno i da voli zemlju u kojoj rođen dakle patriota...
Onda kad vidim da se pripadnik mog naroda ponaša neprimereno prema pripadnicima drugih naroda kod mene do izražaja dolazi komunista. Kad se neko nepravedno ponaša prema mom narodu ja postajem nacionalista. Tako reći, balansiram...
U svakom slučaju ja sam i levičar i patriota iz razloga koje sam naveo ;)
Komunista može biti samo protiv klera, ne protiv religije.

Prvo, srce je na sredini grudi (ispod grudne kosti, malo nagnuto u levo).
Drugo, je glupost koja ne zaslužuje komentar...
Čovek po prirodi mora da ima relativno odbojan ili bar rezervisan stav prema drugim narodima.To ne znači i neprijateljski.
Nacionalne zajednice su po prirodi i migracione. Retki su primeri da neki narod živi na teritoriji gde je i nastao.
E, pa sad, da nema tog rezervisanog stava prema drugim narodima, na svetu bi sad bilo svega pet šest naroda, koliko i kontinenata.
Odbojnost prema drugim je dakle uslov opstanka. Samo što je naš život kratak da bi to sve lično sagledali.
Komunistička ideologija je pogubna po narode pa i pojedince koji je prihvate. Ciljno je osmišljena da ako ne uništi, bar uspori razvoj i napredak naroda koji se na nju nalepe.
Srbi su se "primili" žestoko na tu religiju i bolešćurinu zvanu komunizam - i platili jako visoku cenu zbog toga.

Prvo, srce je na sredini grudi (ispod grudne kosti, malo nagnuto u levo).
Drugo, je glupost koja ne zaslužuje komentar...
Čovek po prirodi mora da ima relativno odbojan ili bar rezervisan stav prema drugim narodima.To ne znači i neprijateljski.
Nacionalne zajednice su po prirodi i migracione. Retki su primeri da neki narod živi na teritoriji gde je i nastao.
E, pa sad, da nema tog rezervisanog stava prema drugim narodima, na svetu bi sad bilo svega pet šest naroda, koliko i kontinenata.
Odbojnost prema drugim je dakle uslov opstanka. Samo što je naš život kratak da bi to sve lično sagledali.
Komunistička ideologija je pogubna po narode pa i pojedince koji je prihvate. Ciljno je osmišljena da ako ne uništi, bar uspori razvoj i napredak naroda koji se na nju nalepe.
Srbi su se "primili" žestoko na tu religiju i bolešćurinu zvanu komunizam - i platili jako visoku cenu zbog toga.

Evo ga... A da li je to tema? Teeemaaa... komentariši temu! Ne moje političke stavove. Šta sad treba da ti obajašnjavam šta je metofara? Dobro:
"Srce je na levoj strani" - srce je na sredini, a gornje deo srca je naslonjen na levo i leži ispod leve polovine grudnog koša.
"Čovek je od zemlje stvoren"- to je iz Biblije. Ja to samo uzimam da pokažem da je prirodno da čovek voli svoju zemlju u kojoj rođen.

Uostalom šta se ja raspravljam sa čovekom koji drži buba-švabu na avataru... :roll:

Владика Филарет је за тебе јадног, малог, злобног и опседнутог мржњом НЕДОСТИЖНИ ПОЈАМ ЧОВЕКОЉУБЉА И ДОБРОТОЉУБЉА, то је човек који је у она тешка времена 20 сати дневно трчао по Бг и по Србији САКУПЉАО ПОМОЋ, ТОВАРИО И ОНДА СТАВЉАЈУЋИ ГЛАВУ У ТОРБУ ОДЛАЗИО У ТОТАЛНУ НЕИЗВЕСНОСТ - НА РАТИШТЕ... али шта ти о томе знаш... ти си бумбар...

Владика Филарет је за тебе јадног, малог, злобног и опседнутог мржњом НЕДОСТИЖНИ ПОЈАМ ЧОВЕКОЉУБЉА И ДОБРОТОЉУБЉА, то је човек који је у она тешка времена 20 сати дневно трчао по Бг и по Србији САКУПЉАО ПОМОЋ, ТОВАРИО И ОНДА СТАВЉАЈУЋИ ГЛАВУ У ТОРБУ ОДЛАЗИО У ТОТАЛНУ НЕИЗВЕСНОСТ - НА РАТИШТЕ... али шта ти о томе знаш... ти си бумбар...

Eto Hrišćanin može biti i Srbin. Isto tako i simpatizer NOB-a može biti ponosan na svoje Srpstvo. Hvala.

Pa valjda je to i duznost jednog vladike.Ili je trebalo da se ponasa kao Kacavenda?

Medjutim Filaret je otisao u istoriju cuvenom fotografijom, otada se vise nista i ne zna o njemu.

Back