Ima li među simpatizerima partizanskog pokreta nekoga ko je ponosan što je Srbin?

Za koga se smatrate od ponuđenog?

• Simpatizer NOB-a i ponosan Srbin

• Simpatizer NOB-a i ponosni pripadnik druge nacije

• Simpatizer NOB-a i Jugosloven

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Владика Филарет је за тебе јадног, малог, злобног и опседнутог мржњом НЕДОСТИЖНИ ПОЈАМ ЧОВЕКОЉУБЉА И ДОБРОТОЉУБЉА, то је човек који је у она тешка времена 20 сати дневно трчао по Бг и по Србији САКУПЉАО ПОМОЋ, ТОВАРИО И ОНДА СТАВЉАЈУЋИ ГЛАВУ У ТОРБУ ОДЛАЗИО У ТОТАЛНУ НЕИЗВЕСНОСТ - НА РАТИШТЕ... али шта ти о томе знаш... ти си бумбар...

A šta je radio Pahomije za to vreme?:per:

Pa valjda je to i duznost jednog vladike.Ili je trebalo da se ponasa kao Kacavenda?

Medjutim Filaret je otisao u istoriju cuvenom fotografijom, otada se vise nista i ne zna o njemu.

Ма то је безвезна фотка - у оно време свако би се сликао са оружјем... има и таква фотка са Коштуницом... глупости... испаде ДА ФИЛАРЕТ БАРАТА ОРУЖЈЕМ...... ахахаха...... то може само будала да каже или да ту фотку постави као "доказ" било чега...

Evo ga... A da li je to tema? Teeemaaa... komentariši temu! Ne moje političke stavove. Šta sad treba da ti obajašnjavam šta je metofara? Dobro:
"Srce je na levoj strani" - srce je na sredini, a gornje deo srca je naslonjen na levo i leži ispod leve polovine grudnog koša.
"Čovek je od zemlje stvoren"- to je iz Biblije. Ja to samo uzimam da pokažem da je prirodno da čovek voli svoju zemlju u kojoj rođen.

Uostalom šta se ja raspravljam sa čovekom koji drži buba-švabu na avataru... :roll:

Nije buba-švaba...
Ljubav prema svom narodu je (ili bi trebalo biti) iznad ljubavi prema zemlji.
Srbi su migrirali svuda po Balkanu i sada se skrasili ovde, mada ni taj proces nije završen ( Hrvatska, Kosovo)...
Pošto se broj Srba rapidno smanjuje (30.000 godišnje + iseljavanje) tako se i teritorija smanjuje...
Dakle narod koji najbrže nestaje od svih evropskih !
E, sve to su zakuvali tvoji partizani i komunisti !

Evo ga... A da li je to tema? Teeemaaa... komentariši temu! Ne moje političke stavove. Šta sad treba da ti obajašnjavam šta je metofara? Dobro:
"Srce je na levoj strani" - srce je na sredini, a gornje deo srca je naslonjen na levo i leži ispod leve polovine grudnog koša.
"Čovek je od zemlje stvoren"- to je iz Biblije. Ja to samo uzimam da pokažem da je prirodno da čovek voli svoju zemlju u kojoj rođen.

Uostalom šta se ja raspravljam sa čovekom koji drži buba-švabu na avataru... :roll:

Nije buba-švaba...
Srbi su migrirali svuda po Balkanu i sada se skrasili ovde, mada ni taj proces nije završen ( Hrvatska, Kosovo)...
Pošto se broj Srba rapidno smanjuje (30.000 godišnje + iseljavanje) tako se i teritorija smanjuje...

Eto Hrišćanin može biti i Srbin. Isto tako i simpatizer NOB-a može biti ponosan na svoje Srpstvo. Hvala.

СИМПАТИЗЕР - да, може бити поносан на СРПСТВО - али КОМУНИСТА НЕ - комуниста презире припадност нацији и цео живот проводи уништавајући националну припадност, а при томе служећи се свим и свачим и лажима и подметањима и фалсификатима и ликвидацијама... свим могућим грозотама... бори се за интернационалу.......алоооооооооо..........

Nije buba-švaba...

Ajdeeee... Najvažnija je ljubav prema čoveku i prema slobodi! Ni Hrišćanstvo ne poznaje nacionalno određenje!

Ма то је безвезна фотка - у оно време свако би се сликао са оружјем... има и таква фотка са Коштуницом... глупости... испаде ДА ФИЛАРЕТ БАРАТА ОРУЖЈЕМ...... ахахаха...... то може само будала да каже или да ту фотку постави као "доказ" било чега...

Fotka je objavljena na naslovnoj strani NIN-a i prosla je ceo svet.

Valjda se svestenici slikaju sa krstom u ruci, a ne sa vatrenim oruzjem.

Uopste i nije poenta da li on ume da barata ili ne, nego je poenta da se srpski vladika slika sa kalashjikovim u ruci.

Kostunica nije svesteno lice, a za razliku od Filareta, za Kostunicu sam sigurna da ne uma da barata i ne samo oruzjem.

I da se vratimo na anslov topika.

Mozda bi meni ti partizani bili i simpaticniji da danas na vlasti nisu njihova deca i unuci.
Kao da smo monarhija:))

Sve bre neki "dukljani" i autonomaši!
Partizani kao politički pokret nisu ni postojali.Bili su oružana formacija KPJ čiji ciljevi su bili i ostali u totalnoj suprotnosti sa interesima srpskog naroda što je najviše došlo do izražaja u podeli teritorije K.Jugoslavije a nešto kasnije i u podeli same federalne jedinice Srbije ( pokrajine).
Blagonaklon stav kako kažeš Dukljana i autonomaša a dodao bih i hrvatskih,makedonskih i bošnjačkih forumaša nije slučajan.Oni pravilno procenjuju da su "partizani" odigrali ključnu ulogu u realizaciji nacionalnih projekata nacija ili "nacija" kojima pripadaju.
To što su tvoji preci grešili i borili se za pogrešnu stvar zavedeni idejama o socijalnoj pravdi,jednakosti... ne znači da ti treba da nastaviš...

Ajdeeee... Najvažnija je ljubav prema čoveku i prema slobodi! Ni Hrišćanstvo ne poznaje nacionalno određenje!

Slazem se u potpunosti, pri cemu taj covek apsolutno ne mora obavezno da bude i Srbin.

Za mene ljubav prema Srbiji nikako ne podrazumeva da volim obavezno i sve Srbe samo zato sto su Srbi.

Uostalom u Srbiji zive i razni drugi ljudi, neki su druge nacionalnosti,a neki su i ateisti.
Znaci volis svoju zemlju, nikako obavezno svoj ceo narod. Pa i ne poznajem ga, a za mnogo njih mi je zao i da sam ih upoznala.
Ali to je svuda tako.

Fotka je objavljena na naslovnoj strani NIN-a i prosla je ceo svet.

Valjda se svestenici slikaju sa krstom u ruci, a ne sa vatrenim oruzjem.

Uopste i nije poenta da li on ume da barata ili ne, nego je poenta da se srpski vladika slika sa kalashjikovim u ruci.

Kostunica nije svesteno lice, a za razliku od Filareta, za Kostunicu sam sigurna da ne uma da barata i ne samo oruzjem.

I da se vratimo na anslov topika.

Mozda bi meni ti partizani bili i simpaticniji da danas na vlasti nisu njihova deca i unuci.
Kao da smo monarhija:))

Njihova deca su na vlasti? Pa ako je tako daj bre da ih odmah rušimo i da dovedemo na vlast četnike. Čim uvedu pravoslavni šerijat u Srbiji, ima sve da procveta.

Ajd ovako. :mrgreen:

Kako vrtim one teme koje se tiču Četnika i Partizana stalno nalazim neke čudake koji brane partizanski pokret. Sve bre neki "dukljani" i autonomaši! Izdvojio bih par izuzetaka, par svetlih primera, ali očekujem da će se oni pojaviti na ovoj temi pa ih neću po imence.

Evo ja o sebi nešto da kažem. Jesam simpatizer partizanskog pokreta. Odrastao sam na partizanskim filmovima. Uostalom svi su mi bili u Partizanima, a još mi je čukundeda bio Komunista i od njega, sve do danas, možemo se pohvaliti da smo crveni :mrgreen:

No i pored svega toga ja sam pravoslavac i latentni nacionalista. U svakom slučaju jesam patriota i volim Srbiju. Ne smatram da su Partizani i Komunisti najveće zlo koje je zadesilo Srbiju i priznajem da me nerviraju komentari koji o Partizanima govore sve najgore, jer ti me vređaju i moje koji su bili u Partizanima, a i mene koji ih volim.

Dakle šta me zanima. Rekao sam u naslovu ali da obrazložim.
Ima li među sipatizerima Partizanskog pokreta onih koju za sebe mogu da kažu da su ponosni što su Srbi i da vole Srbiju?

Vrlo važno!Nemoj da mi se ovde pojave korisnici koji će upropastiti ovu temu i zatrovati je sa dokazima protiv Četnika ili Partizana! Ako do toga dođe tražim LOCK!

Zamolio bih moderatore da brišu svaki spam, jasno sam postavio šta me zanima!

Ova tema služi pomirenju, a ne novim podelama među Srbima!

Šta te konkretno zanima ?

Da, Srpkinja sam po obe linije i to vrlo lako dokazivo bar do četvrtog kolena bez mešanja sa bilo kojom drugom nacijom , a Turcima pogotovo:mrgreen: ( svi smo svetli sa plavim/zelenim očima) .

Volim svoju zemlju Srbiju, svoj srpski narod :heart: , poštujem pripadnike druge konfesije ukoliko zasluže poštovanje i DA - partizanski sam potomak u potpunosti : niko iz familije mi nije bio izdajničko- kolabricionističko-neprijateljski isprdak , već su svi , uključujući i mene , naravno, veliki patriote ali najpozitivnije , bez primesa mržnje prema drugom i drugačijem....msm opet ako nije zaslužio jer mi je životni moto : svakom prema zasluzi.

Šta te konkretno zanima ?Da, Srpkinja sam po obe linije i to vrlo lako dokazivo bar do četvrtog kolena bez mešanja sa bilo kojom drugom nacijom , a Turcima pogotovo:mrgreen: ( svi smo svetli sa plavim/zelenim očima) .Volim svoju zemlju Srbiju, svoj srpski narod :heart: , poštujem pripadnike druge konfesije ukoliko zasluže poštovanje i DA - partizanski sam potomak u potpunosti : niko iz familije mi nije bio izdajničko- kolabricionističko-neprijateljski isprdak , već su svi , uključujući i mene , naravno, veliki patriote ali najpozitivnije , bez primesa mržnje prema drugom i drugačijem....msm opet ako nije zaslužio jer mi je životni moto : svakom prema zasluzi.

Hehehehe... Ima nas... :mrgreen:

Partizani kao politički pokret nisu ni postojali.Bili su oružana formacija KPJ čiji ciljevi su bili i ostali u totalnoj suprotnosti sa interesima srpskog naroda što je najviše došlo do izražaja u podeli teritorije K.Jugoslavije a nešto kasnije i u podeli same federalne jedinice Srbije ( pokrajine).
Blagonaklon stav kako kažeš Dukljana i autonomaša a dodao bih i hrvatskih,makedonskih i bošnjačkih forumaša nije slučajan.Oni pravilno procenjuju da su "partizani" odigrali ključnu ulogu u realizaciji nacionalnih projekata nacija ili "nacija" kojima pripadaju.
To što su tvoji preci grešili i borili se za pogrešnu stvar zavedeni idejama o socijalnoj pravdi,jednakosti... ne znači da ti treba da nastaviš...

Ne treba zaboraviti (doduse mi u Srbiji to nikada ne zaboravljamo) i masovna streljanja,odmazde od strane Nemaca u Kragujevcu i Kraljevu.

Mislim, znalo se da ce civili biti streljani,ali se radilo na tome da i budu streljani ne bi li se stanovnistvo Srbije pridobilo za partizansu borbu.

:ok::ok::ok:

Ne treba zaboraviti (doduse mi u Srbiji to nikada ne zaboravljamo) i masovna streljanja,odmazde od strane Nemaca u Kragujevcu i Kraljevu.Mislim, znalo se da ce civili biti streljani,ali se radilo na tome da i budu streljani ne bi li se stanovnistvo Srbije pridobilo za partizansu borbu.

Nemojte pričati gluposti. Ubijali su Nemci i pre toga. Svetili su se oni nama zbog 27.marta. Ubijali su oni nas zato što smo "niža rasa", a ne zato što su ih Partizani izazivali.

Nemojte tražiti opravdanja u fašističkim zločinima!

Šta te konkretno zanima ?

Da, Srpkinja sam po obe linije i to vrlo lako dokazivo bar do četvrtog kolena bez mešanja sa bilo kojom drugom nacijom , a Turcima pogotovo:mrgreen: ( svi smo svetli sa plavim/zelenim očima) .

Volim svoju zemlju Srbiju, svoj srpski narod :heart: , poštujem pripadnike druge konfesije ukoliko zasluže poštovanje i DA - partizanski sam potomak u potpunosti : niko iz familije mi nije bio izdajničko- kolabricionističko-neprijateljski isprdak , već su svi , uključujući i mene , naravno, veliki patriote ali najpozitivnije , bez primesa mržnje prema drugom i drugačijem....msm opet ako nije zaslužio jer mi je životni moto : svakom prema zasluzi.

Znaci da je nas ministar spoljnih poslova Srbin druge klase ( mozda i trece) jer nije cistokrvni Srbin.

Meni se gadi sovinizam kod Srba i mislim da ga ranije nije bilo.

Једино што су партизани ослободили, било је Дедиње.
Сада партизане подржавају oни који тиме покушавају да обришу геноцидну прошлост, или потомци тих партизана и то из чисте материјалне користи, која им је остала након "ослобођења" разних Дедовања по Србији.

Poslednja izmena od moderatora:
I ti si , ili tvoji , došli preko Drine u Srbiju sa dva leva opanka i prtenim čakširama - sa petokrakom na kapi ?
Ima Vas, zaista ima...

Jao jao kolko vas samo volim... Ne znate bre 5 predaka da nabrojite, a meni prosipate pamet ovde... hahahahahahahaha... :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Ja sam BRE Srbin, Šumadinac, a pradeda mi je sa Zlatibora i iz Raške(države) kao i svi moji preci sve do 1450 i prvog pomena mog prezimena ;)

Ne treba zaboraviti (doduse mi u Srbiji to nikada ne zaboravljamo) i masovna streljanja,odmazde od strane Nemaca u Kragujevcu i Kraljevu.

Mislim, znalo se da ce civili biti streljani,ali se radilo na tome da i budu streljani ne bi li se stanovnistvo Srbije pridobilo za partizansu borbu.
Cilj ,kad su u pitanju te totalitarne ideologije i njihovi zastupnici ,ne bira sredstvo.

Znaci da je nas ministar spoljnih poslova Srbin druge klase ( mozda i trece) jer nije cistokrvni Srbin.

Meni se gadi sovinizam kod Srba i mislim da ga ranije nije bilo.

Bilo ga je dok je bilo četnika u Srbiji. Komunisti su to sasekli, ali su se četnici ponovo povampirili 91. I sada u Srbiji vlada šovinizam kao nikada ranije, a glavni infrastrukturni projekat je iskopavanje Draže Mihailovića.

Hehehehe... Ima nas... :mrgreen:

Khm , dabome da nas ima i treba da nas ima :cool: jer su neprijatelji, strani plaćenici , pre svega od strane kojekakvih nvo-zlikovaca , engleza i amerikanaca, mnogo glasniji, bučniji i bezobrazniji kao i nalogodavci im uostalom , te ih dodatno podržava i aktuelna vlast , a znamo ko je sačinjava:roll:

S toga ili prema tome - dabome : ne smemo dozvoliti da nas nadglasaju i totalno uguše taj presveti antifašistički pokret :hvala: jer su gore pomenuti do sada napravili nemerljivu štetu zbog čega i nismo pozvani ni u Moskvu na paradu povodom borbe protiv fašizma, a najnovije , što je takođe maslo gore pomenutih je i priznavanje hrvatske za antifašističku zemlju , a Srbiji cvrc...:confused:

Khm , dabome da nas ima i treba da nas ima :cool: jer su neprijatelji, strani plaćenici , pre svega od strane kojekakvih nvo-zlikovaca , engleza i amerikanaca, mnogo glasniji, bučniji i bezobrazniji kao i nalogodavci im uostalom , te ih dodatno podržava i aktuelna vlast , a znamo ko je sačinjava:roll:S toga ili prema tome - dabome : ne smemo dozvoliti da nas nadglasaju i totalno uguše taj presveti antifašistički pokret :hvala: jer su gore pomenuti do sada napravili nemerljivu štetu zbog čega i nismo pozvani ni u Moskvu na paradu povodom borbe protiv fašizma, a najnovije , što je takođe maslo gore pomenutih je i priznavanje hrvatske za antifašističku zemlju , a Srbiji cvrc...:confused:

Jer su deca komunista danas na vlasti, naravno! :roll: :ok:

Back