Ima li među simpatizerima partizanskog pokreta nekoga ko je ponosan što je Srbin?

Za koga se smatrate od ponuđenog?

• Simpatizer NOB-a i ponosan Srbin

• Simpatizer NOB-a i ponosni pripadnik druge nacije

• Simpatizer NOB-a i Jugosloven

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nemojte pričati gluposti. Ubijali su Nemci i pre toga. Svetili su se oni nama zbog 27.marta. Ubijali su oni nas zato što smo "niža rasa", a ne zato što su ih Partizani izazivali.

Nemojte tražiti opravdanja u fašističkim zločinima!
Ako izuzmemo odnos prema Jevrejima kojima usput rečeno nije bilo spasa,Nemci su se u početku prema stanovništvu ponašali relativno dobro.Čak ni zarobljenici iz Aprilskog rata nisu mnogo nahebali u zarobljeništvu u Nemačkoj zar razliku od zarobljenih Nemaca koji su 1944-1945,po pravilu, išli pred streljački stroj.

Bilo ga je dok je bilo četnika u Srbiji. Komunisti su to sasekli, ali su se četnici ponovo povampirili 91. I sada u Srbiji vlada šovinizam kao nikada ranije, a glavni infrastrukturni projekat je iskopavanje Draže Mihailovića.

Sve je starsnije i strasnije s tim sovinizmom i prebrojavanjem krvnih zrnaca.
Odjednm su svi 1200 godina unazad Srbi, pa jos plavi,lepi,visoki,krsni,potentni ,imaju za to i cetifikate po ISO standradu:))

Nego aj te sto ih ti zoves cetnici i da razumem, valjda su oduvek bili takvi, ali odjednom dolaze deca i unuci cuvenih partizana
pa i oni pricaju da su cistokrvni.

I da,dajem ti za pravo da je i nasa crkva tu odigrala sramnu ulogu deleci ljude na prave i istinske Srbe i one pod"ostalo".

Nemojte pričati gluposti. Ubijali su Nemci i pre toga. Svetili su se oni nama zbog 27.marta. Ubijali su oni nas zato što smo "niža rasa", a ne zato što su ih Partizani izazivali.

Nemojte tražiti opravdanja u fašističkim zločinima!

Nemački zločini po broju su manji od komunističko-partizanskih.
Kad bi neko, hladne glave, prebrojao civile koje su pobili Nemci i civile koje su pobili partizani po srbiji, ubeđen sam da su partizani veći zločinci.
Pa, Hitler i Broz su stari pajtaši, bili zajedno na kursu za kaplara...

Jer su deca komunista danas na vlasti, naravno! :roll: :ok:

Ma to tek kad pročitam , dobijem dijareju ...ni sami nisu svesni koliko su kontradiktorni , a posle ijujuču i sablažnjavaju se kao što su jevreji hrvate uvrstili među antifašiste , a
, ma nemoj...pa ko je tome doprineo : homen ( otac i brat mu vinovnici najvećeg lopovluka i maltretiranja ljudi na Voždovcu _ Vero) , vuk i daničetina crnogorski i da ih sve ne nabrajam...

Ako izuzmemo odnos prema Jevrejima kojima usput rečeno nije bilo spasa,Nemci su se u početku prema stanovništvu ponašali relativno dobro.Čak ni zarobljenici iz Aprilskog rata nisu mnogo nahebali u zarobljeništvu u Nemačkoj zar razliku od zarobljenih Nemaca koji su 1944-1945,po pravilu, išli pred streljački stroj.

Ma ne, sada partizani znaju bolje od moje cele familije kako je i sta je bilo za vreme vladavine Nemaca.

Oni koji su bili u zarobljenistvu , svi se i vratili, ili su otisli u USA.Svakako da im tamo nisu cvetale ruze, ali nisu bili u kon.logorima.

Без обзира КО их је основао. Мислиш да је СИРОТИЊА У КРАЉЕВИНИ ЈУГОСЛАВИЈИ знала Комунистички манифест и остале глупости - наравно да није. Знали су само да су СИРОТИЊА и да зато по причама из РУсије припадају ПРОЛЕТЕРИМА...
Знам масу случајева да су људи одлазили у партизане а били су потпуно АПОЛИТИЧНИ - и такви и остали и после рата... а многи су и преварени лажним БАЈКАМА у фазону "у тунелу у сред мрака сија звИзда петокрака"...:hahaha:
Pa nije samo sirotinja išla u komunce , tačno je da je najviše bilo radnika , seljaka zanemarljivo , al je takodje poznato da su po bogataškim kućama pre rata ,mladji potomci tzv. predratne elite ,uglavnom studenti u velikom broju simpatisali komunističke i socijalističke ideje,uglavnom kao neki oblik mode i buntovništva . Čak se čini mi se i Broz jedno vreme sakrivao po bogataškim vilama , neki od njih su se posle otreznili kada su videlii komunizam u praksi posle rata , a neki su poput Koče Popovića i Moše Pijade daleko dogurali u komunističkom režimu .

Nemački zločini po broju su manji od komunističko-partizanskih.
Kad bi neko, hladne glave, prebrojao civile koje su pobili Nemci i civile koje su pobili partizani po srbiji, ubeđen sam da su partizani veći zločinci.
Pa, Hitler i Broz su stari pajtaši, bili zajedno na kursu za kaplara...

A šta bi bilo da su fašisti odneli pobedu? Ja sam ponosan što smo imali jedan antifašistički pokret koji je izginuo slavno za slobodu svog naroda. O posleratnim streljanjima sam u više navrata izneo svoj stav, a koji glasi, da je bilo nevinih, ali je bilo i saradnika okupatora, crnoberzijanaca i ku-rvi!

Ma to tek kad pročitam , dobijem dijareju ...ni sami nisu svesni koliko su kontradiktorni , a posle ijujuču i sablažnjavaju se kao što su jevreji hrvate uvrstili među antifašiste , a
, ma nemoj...pa ko je tome doprineo : homen ( otac i brat mu vinovnici najvećeg lopovluka i maltretiranja ljudi na Voždovcu _ Vero) , vuk i daničetina crnogorski i da ih sve ne nabrajam...

Usput i cela uza i sira familija narodnog heroja Save Kovacevica,.Olivera Kovacevic Vuco je izdanak (bila).
Svi vile na Dedinju, a vlasnici su bili ili Jevreji ili "srpska burzoazija" koja je naravno streljana.

Pusti Homena i Vuka,oni su klasicni mafijasi,pricamo o partizanima.

A šta bi bilo da su fašisti odneli pobedu? Ja sam ponosan što smo imali jedan antifašistički pokret koji je izginuo slavno za slobodu svog naroda. O posleratnim streljanjima sam u više navrata izneo svoj stav, a koji glasi, da je bilo nevinih, ali je bilo i saradnika okupatora, crnoberzijanaca i ku-rvi!

Pa bre kakve veze ima NOB sa kapitulacijom Nemacke?
Kako su mogli fasisti da pobede?

Stta bi bilo?

Vtratili bi se ovi iz Londona, valjda bi i neka demokratija bila, a na nju smo morali da cekamo do Zorana Djindjica.
Znaci, ceo ljudski zivot.

Šta tebe žulja ?

Ja sam pravoslavka i zašto bih koketirala sa izvornom mi religijom , koju poštujem i upražnjavam u normalnim okvirima bez ikakvog ekstremizma ?:dontunderstand:

???

Православка са партијском књижицом? Лепо... А када си то постала православка? Деведесетих?

И само још једно питање. Какви су то нормални оквири, а какав је то религијски екстремизам?

Jao jao kolko vas samo volim... Ne znate bre 5 predaka da nabrojite, a meni prosipate pamet ovde... hahahahahahahaha... :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Ja sam BRE Srbin, Šumadinac, a pradeda mi je sa Zlatibora i iz Raške(države) kao i svi moji preci sve do 1450 i prvog pomena mog prezimena ;)

E pusti tog bubolovca , on ni sam ne zna šta piše , a posle se grdno kaje, pa šatro nestane na po par meseci , k'o fol lovio bubetine po belom svetu , a ustvari od sramote u zemlju propao:mrgreen:

Pa nije samo sirotinja išla u komunce , tačno je da je najviše bilo radnika , seljaka zanemarljivo , al je takodje poznato da su po bogataškim kućama pre rata ,mladji potomci tzv. predratne elite ,uglavnom studenti u velikom broju simpatisali komunističke i socijalističke ideje,uglavnom kao neki oblik mode i buntovništva . Čak se čini mi se i Broz jedno vreme sakrivao po bogataškim vilama , neki od njih su se posle otreznili kada su videlii komunizam u praksi posle rata , a neki su poput Koče Popovića i Moše Pijade daleko dogurali u komunističkom režimu .

Ko zna - zna , istina :ok:

Nemaju nikakve veze bogataske kuce s tim, nego je simpatizera bilo medju obrazovanim mladim ljudima,studentima, a to je svuda tako da studenti
gaje lepa osecanja i zablude prema komunizmu. Medjutim, to je saka ljudi bila, druga sacica je pravila zurke sa Nemcima, ali kazem, nije to vredno
pomena.

Pa bre kakve veze ima NOB sa kapitulacijom Nemacke?
Kako su mogli fasisti da pobede?Stta bi bilo?Vtratili bi se ovi iz Londona, valjda bi i neka demokratija bila, a na nju smo morali da cekamo do Zorana Djindjica.
Znaci, ceo ljudski zivot.

Da je fašizam pobedio Srba danas ne bi bilo! Hoćeš da kažeš da bi se pobedom fašizma vratila vlada iz Londona?

Danas kad je zlo zvano fašizam pobeđeno, mi imamo jedan pokret kojim možemo da se podičimo kao borca protiv te iste bolesti. Treba da se podičimo jer su akcije NOP-a uticale na događaje na istočnom frontu.

Nažalost, nama je danas važnije da pokažemo da je jedan anti-fašistički pokret bio zločinački i ako tako nastavimo nigde nećemo stići.

???

Православка са партијском књижицом? Лепо... А када си то постала православка? Деведесетих?

И само још једно питање. Какви су то нормални оквири, а какав је то религијски екстремизам?

Kakva bre partijska knjižica, o čemu ti pišeš uopšte, otkud meni partijska knjižica iz doba NOB-a ?

mda , tebi ću se ispovedati o svojim običajima i upražnjavanju pravoslavlja...kako da ne:roll:

???

Pa u vreme kada su bila aktuelna masovna krstenja. Tako negde,devedesetih.
Da i mene bi zanimalo ko su normalnii, a ko ekstremni vrenici. Vernik moze samo da bude vernik. Nema tu gradacije.
Ili verujes u Boga ili ne.

Da je fašizam pobedio Srba danas ne bi bilo! Hoćeš da kažeš da bi se pobedom fašizma vratila vlada iz Londona?

Danas kad je zlo zvano fašizam pobeđeno, mi imamo jedan pokret kojim možemo da se podičimo kao borca protiv te iste bolesti. Treba da se podičimo jer su akcije NOP-a uticale na događaje na istočnom frontu.

Nažalost, nama je danas važnije da pokažemo da je jedan anti-fašistički pokret bio zločinački i ako tako nastavimo nigde nećemo stići.

Moja bi poc.baba rekla na ovo "Uzmi me Boze". Znaci Tito i KPJ unistili treci rajh? Nemci misle da je to bio poraz kod Staljingrada a dokrajceni
su iskrcavanjem u Normandiji. U nemackim istorijama,udzbenicima,ali ni u dokumentarnim filmovima o WWII ziv covek ne pominje
Jugoslaviju kao nekakvog protivnika u ratu.

Pa nigde i ne stigosmo.:neutral:

Rusi nas zaobišli i tek će nas zaobilaziti u bilo kom događaju u čast antifašizma, jevreji nas već otpisali u tom tamo spisku gde su uključili jednu hrvatsku, eeeej hrvtasku sa sve svojim zločinačkim Jasenovcem , Olujom i sličnim stratištima i genocidisanjem , a Srbije nigde ...samo očekujem kada će nas neki belosvetski idiot i zvanično proglasiti za fašističku zemlju:dash:

Dok se i zemlje u kojima uopšte ni nije bilo antifašističkih pokreta na sve načine dovijaju da ga bar izmisle , mi koji ga zvanično imamo ga negiramo i najžešće potiremo...kretenizam :dash:

Moja bi poc.baba rekla na ovo "Uzmi me Boze". Znaci Tito i KPJ unistili treci rajh? Nemci misle da je to bio poraz kod Staljingrada a dokrajceni
su iskrcavanjem u Normandiji. U nemackim istorijama,udzbenicima,ali ni u dokumentarnim filmovima o WWII ziv covek ne pominje
Jugoslaviju kao nekakvog protivnika u ratu.

Nek je laka zemlja tvojoj pokojnoj babi. Jel neko čita ono što ja pišem ili samo baci pogled na prvu rečenicu i boli ga ku-rac?

Mi imamo antifašistički pokret! Pokret koji je dao hiljade svojih boraca! Pokret koji je uništavao telekomunikacione sisteme nacističke soldeteske! Pokret koji je dizao u vazduh nacističke vozove! Pokret koji je ometao naciste u sprovođenju njihovih planova za "novi svetski poredak", a mi takav pokret nazivamo zločinačkim!

I nije ni čudo što nas u svetu niko ne zarezuje za jednu šljivu i što nas ne zovu na paradu dana pobede i što naše komšije proglašavaju antifašistima!

Danas kad je zlo zvano fašizam pobeđeno, mi imamo jedan pokret kojim možemo da se podičimo kao borca protiv te iste bolesti.
Pred kim da se podičite :mrgreen:.Taj rat je za normalne narode završen 1945 i više niko nije davao pet para na taj "antifašizam".Samo su komunističke države nastavile da se bore protiv "fašizma" i to sve do devedesetih godina prošlog veka kad su zbrisane građanskim "kontrarevolucijama".

Kakva bre partijska knjižica, o čemu ti pišeš uopšte, otkud meni partijska knjižica iz doba NOB-a ?

mda , tebi ću se ispovedati o svojim običajima i upražnjavanju pravoslavlja...kako da ne:roll:

Ааааааааааа Извини... Слабо памтим Тита. Значи партијска књижица се добијала само у НОБ-у?

Имаш неке своје обичаје, које упражњаваш????

Упражњаваш православље???? :dash::dash::dash::dash:

Pred kim da se podičite :mrgreen:.Taj rat je za normalne narode završen 1945 i više niko nije davao pet para na taj "antifašizam".Samo su komunističke države nastavile da se bore protiv "fašizma" i to sve do devedesetih godina prošlog veka kad su zbrisane građanskim "kontrarevolucijama".

Nemoj molim te... Evropska unija počiva na antifašizmu! 9.maj je dan Evrope hej! 9.maj je najveći praznik u Rusiji! Nemoj da se javljaš ako ćeš i dalje biti neozbiljan...

Back