Ima li među simpatizerima partizanskog pokreta nekoga ko je ponosan što je Srbin?

Za koga se smatrate od ponuđenog?

• Simpatizer NOB-a i ponosan Srbin

• Simpatizer NOB-a i ponosni pripadnik druge nacije

• Simpatizer NOB-a i Jugosloven

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa ta partizanska deca su uvek bila avangarda. To se uvek i isplatilo.

Sandrina kaze da je u x generacija ciste srpske krvi,:heart: i fala Bogu nema Turcina koji je tu umesao prste.:mrgreen:

:D.

Ko ti kriv što ti ne izgledaš ovako prirodno aristokratski , nežno i gospodstveno , jednom rečju pravoSrpski, slovenski ...mo'š samo da mi zavidiš, a ja likujem :manikir:

p.s.... ili da se izblajhaš pa tako k'o spržena plavuša da zamišljaš svašta nešto ....itd :mrgreen:

Ja sam i Titova pionirka i omaldinka iz Srbije brale
bravoi-1.gif
Ondak si mnogo vremešna omladinka :hahaha:

Ajde brate Srbine reci koja je to ''akcija'' uticala na Kursku bitku ili Staljingrad?Akcije NOP-a su jedino doprinele smanjenju broja SRBA i ništa više...nemoj preterivati,nije lepo....

Objektivno,nije ni jedna.Akcije jugoslovenskih komunista su bile bez značaja kako za istočni tako i za zapadni front.Mi komunisti smo revolucionari.Oružana borba kojom je revolucija ostvarena vodila se i protiv okupatora ali najveći protivnik revolucije su bile domaće snage kapitalističkog režima i monarhije.

Nažalost moramo da dokazujemo svoje poreklo jer igramo po vašim pravilima. U našem društvu to nikad nije bilo bitno.

Pa sad moj je zivot otisao u sasvom drugom pravcu, a nikada se i nije odvijao u miljeu nekog sovinizma.

Bas zato sto to u bivsoj YU ( barem u Srbiji) nikada nije bila tema zacudih se da se prica sa ponosom o cistoj krvi.

I mislim da je jako,jako ruzno u zemlji gde u kojoj su ravnopravni gradjani
i muslimani hvaliti se time da hvala Bogu nije bilo Turcina u familiji.

Ko ti kriv što ti ne izgledaš ovako prirodno aristokratski , nežno i gospodstveno , jednom rečju pravoSrpski, slovenski ...mo'š samo da mi zavidiš, a ja likujem :manikir:

p.s.... ili da se izblajhaš pa tako k'o spržena plavuša da zamišljaš svašta nešto ....itd :mrgreen:

Lepa i pametna deca se draga Sandrina svuda radjaju. I u Novom Pazaru, i u Subotici i u Zajecaru.

Pa sad moj je zivot otisao u sasvom drugom pravcu, a nikada se i nije odvijao u miljeu nekog sovinizma.

Bas zato sto to u bivsoj YU ( barem u Srbiji) nikada nije bila tema zacudih se da se prica sa ponosom o cistoj krvi.

I mislim da je jako,jako ruzno u zemlji gde u kojoj su ravnopravni gradjani
i muslimani hvaliti se time da hvala Bogu nije bilo Turcina u familiji.
Nemoj da te to čudi.Oni koji vole da se dekarišu kao komunisti najčešće su praznoglavci kao ta "drugarica" koja piše o čistoj krvi i sličnim glupostima.Oni su "komunisti" jer je komunizam njima doneo brojne privilegije i oslobodio ih bede u nekim pripizdinama pardon krševitim predelima bivše domovine.

Nemoj da te to čudi.Oni koji vole da se dekarišu kao komunisti najčešće su praznoglavci kao ta "drugarica" koja piše o čistoj krvi i sličnim glupostima.Oni su "komunisti" jer je komunizam njima doneo brojne privilegije i oslobodio ih bede u nekim pripizdinama pardon krševitim predelima bivše domovine.

Š'a bilo paprikar, izblamir'o se sa starim nik-om pa .....ae bre dosadan si i pročitan odavno.

Zasto licitiras sa brojkama,komisija je izasla sa podatkom od dosad indentifikovanih oko 23000 zrtava.
Na Sremskom frontu za 172 dana imalo je 13500 zrtava.

Te zrtve sa Sremskog Fronta bila je srpska buduca inteliginencija i to su partizani znali. I tako su i hteli.
Kada pogledas fotografije iz recimo moje ( zajecarske ) gimnazije, vidis da iz generacije maturanata 1945-1946 nema ni jednog momka.
Samo devojke.

Znaci to nije bilo slucajno tako. A sigurno su takve fotografije i iz gimnazija u Nisu,Leskovcu,Novom Sadu itd.

Da,bas tako pise i Slobodan Selenic u svojoj knjizi " Timor Mortis"

Mrzelo ih je i da saznaju, nego je odmah bilo streljanje, a ljubomorne i ruzne partizanke su neke zene nabijale i na kolac.

Citas samo ono sto zelis da vidis.
Zasto stupas u raspravu kada si presudu vec donela?
Tracis svoje i moje vreme,
Napisao sam ti cifre koje si trazila ali se nisi ni osvrnula na njih.
Trazis ozbiljnu raspravu a pises o nabijanju na kolac.

Partizani koji su dosli 1945 u Srbiju nisu znali ko je ko.Sta mislis ko je tu koga potkazivao i streljao?

Нормално да кад су ти партизани из разних, личких, далматинерских, црногорских и осталих окупаторско-комуњарских, бригада дошли у Србију 44-те нису знали ко је ко.
Ал су стрељали и отимали.... И то им никада не треба опростити...

А ви који верујете да је Србија напредовала у било ком погледу за време комуњара у великој сте заблуди. Па читав свет је напредовао за тих 50-так година.....

Š'a bilo paprikar, izblamir'o se sa starim nik-om pa .....ae bre dosadan si i pročitan odavno.

Ne znam o čemu govorite "drugarice".Kakve paprike i nik-ovi :rotf:.Znam nešto drugo.Vi "drugarice" sramotite plemenitu komunističku ideju i najveću uslugu pravim komunistima će te učiniti ako se suzdržite od pisanja na ovom i drugim forumima.Što ne biva ,ne biva.

Da,bas tako pise i Slobodan Selenic u svojoj knjizi " Timor Mortis"

Mrzelo ih je i da saznaju, nego je odmah bilo streljanje, a ljubomorne i ruzne partizanke su neke zene nabijale i na kolac.

cccccc, kako je samo to južno - tužno i zavidno...ti kočevi su ti turski , janićarski izum , džaba vama i škola i (ne)obrazovanje ...

А ви који верујете да је Србија напредовала у било ком погледу за време комуњара у великој сте заблуди. Па читав свет је напредовао за тих 50-так година.....
Napredovala je ali nedovljno.Mnogo manje od kapitalističkih zemalja.Mi moramo pažljivo da analiziramo naš rad,uočimo i drugarski priznamo naše greške.

Ne znam o čemu govorite "drugarice".Kakve paprike i nik-ovi :rotf:.Znam nešto drugo.Vi "drugarice" sramotite plemenitu komunističku ideju i najveću uslugu pravim komunistima će te učiniti ako se suzdržite od pisanja na ovom i drugim forumima.Što ne biva ,ne biva.

Auuuuu, paprikar može iz paprikarije al' paprikarija nikada iz njega/nje...:(

Back