Ima li među simpatizerima partizanskog pokreta nekoga ko je ponosan što je Srbin?

Za koga se smatrate od ponuđenog?

• Simpatizer NOB-a i ponosan Srbin

• Simpatizer NOB-a i ponosni pripadnik druge nacije

• Simpatizer NOB-a i Jugosloven

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Te zrtve sa Sremskog Fronta bila je srpska buduca inteliginencija i to su partizani znali. I tako su i hteli.
Kada pogledas fotografije iz recimo moje ( zajecarske ) gimnazije, vidis da iz generacije maturanata 1945-1946 nema ni jednog momka.
Samo devojke.

Znaci to nije bilo slucajno tako. A sigurno su takve fotografije i iz gimnazija u Nisu,Leskovcu,Novom Sadu itd.

Ukupni broj zrtava je 13500 a medju njima nisu svi bili Srbi a valjda je bilo tamo i starih partizana.tako da je broj mobilisanih Srba za 172 dana trajanja bitke na svu srecu mnogo manji ,
A sto se tice zrtava,znas li da je prvi ispracaj u vojsku na Kozari posle rata bio 1962 godine.Pre toga od 1945 nije imao ko da ide u vojsku,a ti se zapitaj zasto i ko je za to kriv,

Нормално да кад су ти партизани из разних, личких, далматинерских, црногорских и осталих окупаторско-комуњарских, бригада дошли у Србију 44-те нису знали ко је ко.
Ал су стрељали и отимали.... И то им никада не треба опростити...

А ви који верујете да је Србија напредовала у било ком погледу за време комуњара у великој сте заблуди. Па читав свет је напредовао за тих 50-так година.....
Ko im rece koga da streljaju posto se obojica slazemo da je manji broj njih bio iz Srbije?
Nije valjda da su im vrapci saptali koga da streljaju?

Ukupni broj zrtava je 13500 a medju njima nisu svi bili Srbi a valjda je bilo tamo i starih partizana.tako da je broj mobilisanih Srba za 172 dana trajanja bitke na svu srecu mnogo manji ,
A sto nse vtice zrtava,znas li da je prvi ispracaj u vojsku na Kozari posle rata bio 1962 godine.Pre toga od 1945 nije imao ko da ide u vojsku,a ti se zapitaj zasto i ko je za to kriv,

Vidi, ja to sve znam, ali taj moj ujak stvarno nije kriv sto se to dogadjalo u Bosni i Hrvatskoj. Razumes ?

Znaci,ako su Srbi u Bosni i Hrvatskoj bili ubijani kao zvrei,mucki i strasno, onda je trebalo da se napravi i neki reciprotet?

Ti si komunista taman onoliko koliko sam ja cetnik.

Ja sam komunista koji se bori za istinu o komunistima i brisanje ljage sa onog dela komunističkog pokreta koji je ostao čistih ruku i obraza.Nemam ništa zajedničko sa onima koji se nazivaju komunistima a pišu gluposti kojima se svaki normalan čovek smeje.

Poslednja izmena:
Нормално да кад су ти партизани из разних, личких, далматинерских, црногорских и осталих окупаторско-комуњарских, бригада дошли у Србију 44-те нису знали ко је ко.
Ал су стрељали и отимали.... И то им никада не треба опростити...

А ви који верујете да је Србија напредовала у било ком погледу за време комуњара у великој сте заблуди. Па читав свет је напредовао за тих 50-так година.....

Napredovala bi Jugoslavija i mnogo bolje,vise,brze da nije bilo Tite i Partije. Pa cela Evropa koja nije bia u Varsavskom paktu,a narocito totalno porazena i
srusena,bombardovana Nemacka. kao Fenix se izdigla iz pepela.
Pa i Japan i posle atomskih bombi.

Pionirski duh je 1945 svuda postojao, a i naravno americki kapital. Ali mi smo morali da izaberemo put komunista.
Doduse,izbora nije ni bilo. Osim toga ne treba zaboraviti da je taj komunizam i ta komunisticka Jugoslavija samo spasila Hrvatsku da ni luk jela,ni luk
mirisala izadje iz svoje NDH.

Vidi, ja to sve znam, ali taj moj ujak stvarno nije kriv sto se to dogadjalo u Bosni i Hrvatskoj. Razumes ?

Znaci,ako su Srbi u Bosni i Hrvatskoj bili ubijani kao zvrei,mucki i strasno, onda je trebalo da se napravi i neki reciprotet?

Ti to radis ja ti samo govorim da je tragedija srpskog naroda ogromna i da je bilo kakvo merenje neprimeremo.

quote_icon.png
Оригинал поставио Rayela
Sve je starsnije i strasnije s tim sovinizmom i prebrojavanjem krvnih zrnaca.
Odjednm su svi 1200 godina unazad Srbi, pa jos plavi,lepi,visoki,krsni,potentni ,imaju za to i cetifikate po ISO standradu:))

Nego aj te sto ih ti zoves cetnici i da razumem, valjda su oduvek bili takvi, ali odjednom dolaze deca i unuci cuvenih partizana
pa i oni pricaju da su cistokrvni.

I da,dajem ti za pravo da je i nasa crkva tu odigrala sramnu ulogu deleci ljude na prave i istinske Srbe i one pod"ostalo".

Šovinizam je jedna od glavnih odlika četničke ideologije. Samo pogledaj šta Bicufin piše i sve će ti biti jasno. Takvim bolesnicima smetaju svi, osim "pravih", "čistokrvnih", pravoslavnih Srba.

Nažalost i neka partizanska deca su krenula tim putem, jer vide da je ta boleština u modi.

Невероватне НЕБУЛОЗЕ и то У ДУЕТУ...а разумете се у ШОВИНИЗАМ "к'о Марица у криви к*рац"...

Да било шта обоје знате о Србима знали би оно основно а то је ОБИЧАЈНО ПРАВО. Наше обичајно право НИЈЕ шовинистичко... нису Срби ПСИ а ни КОЊИ па да се о њима прича ДА СУ ЧИСТОКРВНИ...Срби су крштени, православни народ и код нас је, ако причамо о томе КО јесте а КО НИЈЕ СРБИН ВАЖНА МУШКА ЛИНИЈА тј:ОТАЦ а не мајка као код Јудеја где се порекло рачуна по женској линији.

И да НАША ЦРКВА ЈЕ ОДИГРАЛА НАЈВАЖНИЈУ ИСТОРИЈСКУ УЛОГУ у очувању српског народа - да су се питале комунистичке кретенчине НЕ БИ СЕ НИ ЗВАЛИ СРБИ НЕГО шУГОСЛОВЕНИ...... комунисти су се ЈАВНО ОДРИЦАЛИ СРПСТВА - а СРбСТВО се зна шта је ... пре свега да си од оца Србина, да си крштен у СПЦ и да си верујући... т а ч к а! Тако је било и тако ће остати све док постојимо.

п.с. Бицуфин је један од најинтелигентнијих и најдуховитијих корисника који пише на овом пдф - можеш "да му пљунеш под прозор"....... злобниче......

Невероватне НЕБУЛОЗЕ и то У ДУЕТУ...а разумете се у ШОВИНИЗАМ "к'о Марица у криви к*рац"...

Да било шта обоје знате о Србима знали би оно основно а то је ОБИЧАЈНО ПРАВО. Наше обичајно право НИЈЕ шовинистичко... нису Срби ПСИ а ни КОЊИ па да се о њима прича ДА СУ ЧИСТОКРВНИ...Срби су крштени, православни народ и код нас је, ако причамо о томе КО јесте а КО НИЈЕ СРБИН ВАЖНА МУШКА ЛИНИЈА тј:ОТАЦ а не мајка као код Јудеја где се порекло рачуна по женској линији.

И да НАША ЦРКВА ЈЕ ОДИГРАЛА НАЈВАЖНИЈУ ИСТОРИЈСКУ УЛОГУ у очувању српског народа - да су се питале комунистичке кретенчине НЕ БИ СЕ НИ ЗВАЛИ СРБИ НЕГО шУГОСЛОВЕНИ...... комунисти су се ЈАВНО ОДРИЦАЛИ СРПСТВА - а СРбСТВО се зна шта је ... пре свега да си од оца Србина, да си крштен у СПЦ и да си верујући... т а ч к а! Тако је било и тако ће остати све док постојимо.

п.с. Бицуфин је један од најинтелигентнијих и најдуховитијих корисника који пише на овом пдф - можеш "да му пљунеш под прозор"....... злобниче......

Ero,ne kaci se sa komunistima posle ces opet da kukas i da zoves presvetlog Kocu da te vadi iz hovana.

Ti to radis ja ti samo govorim da je tragedija srpskog naroda ogromna i da je bilo kakvo merenje neprimeremo.

Pa ne bavim se ja ovde prebrojavanjem mrtvih nego samo htedoh reci da je moglo da bude manje mrtvih. Barem u Srbiji.
I to ce uvek ostati nejasno i nerazjasnjeno,a posto je sudbina Srbije ocigledno takva da unuci komunista nece otvarati tajne arhive,
necemo nikada nista ni saznati.

U Srbiji bre 2/3 stanovnistva nije bilo krsteno. Pokrstavali se devedesetih kad im je palo na pamet da se vencavaju u crkvi pa su onda bila masovna krstenja.

Pricas neke naucnofantasticne price,a i sam znas da nemaju veze s mozgom.

Nije bilo zabranjeno krstenje, nego su Srbi takav prevrtljiv narod.Kad je komunizam, svi mu klicu,kad Vuk dovede NJKv,onda su kao rojalisti, sta su sada
ne znam.A da, sada Noletu klicu:))

Pa ne bavim se ja ovde prebrojavanjem mrtvih nego samo htedoh reci da je moglo da bude manje mrtvih. Barem u Srbiji.
I to ce uvek ostati nejasno i nerazjasnjeno,a posto je sudbina Srbije ocigledno takva da unuci komunista nece otvarati tajne arhive,
necemo nikada nista ni saznati.

Kakvi bre unuci komunista i gde i tih vidis.komunistima su i deca i unucici komunisti a ne kvazi demokrate i liberali

U Srbiji bre 2/3 stanovnistva nije bilo krsteno. Pokrstavali se devedesetih kad im je palo na pamet da se vencavaju u crkvi pa su onda bila masovna krstenja.

Pricas neke naucnofantasticne price,a i sam znas da nemaju veze s mozgom.

Nije bilo zabranjeno krstenje, nego su Srbi takav prevrtljiv narod.Kad je komunizam, svi mu klicu,kad Vuk dovede NJKv,onda su kao rojalisti, sta su sada
ne znam.A da, sada Noletu klicu:))

Хехехе... знаш како - НАШЕ ЦРКВЕНЕ МАТИЧНЕ КЊИГЕ РОЂЕНИХ И КРШТЕНИХ НИСУ ВАШЕ КОМУЊАРСКЕ АРХИВЕ у којима се људи појављују по потреби "час те има час те нема" - НЕГО ПРАВИ ДОКУМЕНТИ... према томе написала си тешку неистину...

Цитат Оригинал поставио eremita Погледај поруку
...... ај' преведи ову небулозу од поста......

Jel si ti simpatizer?

ЧЕГА "симпатизер"........брееееееееее.......... јеси ли ти пијан???

Pa strpao si u jednu temu i komuniste i partizane i patriote i pravoslavce, a to nekako ne ide zajedno.

Valjda svaki normalan covek voli svoju zemlju, pa tako i svako od nas ovde Srbiju.
Nadam se da nisi samo zbog partizanskih filmova simpatizer partizanskog pokreta.

Mislim da svako od nas nekako od roditelja ,deda,baba prihvata misljenje o cetnicima,komunistima,
religiji,partizanima,prijateljima,neprijateljima.

Moj je utisak da u samoj Srbiji neces naci mnogo pristalica partizanskog pokreta ( meni su licno zapravo cetnici omrazeni
jer su oni tamo u mom kraju iz cista mira klali svoj narod, a partizana nije ni bilo do 1945 pa o njima moja sira i uza porodica
i nije pretrpela ni dobro ni zlo tako da su ljudi bili ravnodusni).

E onda sa godinom 1945 dolaze komunisti,partizani oslobodioci sa svih strana, preuzimaju vlast, usput i funkcije u svoje ruke,
a ti ljudi nisu bili iz Srbije. To se nikada nije zaboravilo tako da je partizanski pokret i komunizam ljudima u Srbiji ostao
u secanju kao pokret koji je imao za cilj da partizani dobiju privilegije, a koje su se i prenosile s kolena na koleno.

Ne treba zaboraviti da u srpskom narodu postoji i secanje na Sremski Front, a gde su iz svih srpskih gimnazija ( ali iskljucivo
iz gimnazija) odvodjeni decaci od 17 godina ( moj ujak) da bi bili ubijeni. A i to se sve znalo unapred i niko me nece ubediti
da partizani komunisti to nisu planski uradili. Nije se radilo o njihovoj deci (CG,BiH,Srbi iz Hrvatske) nego o deci iz Srbijei Vojvodine,naravvno a to smo mi razumeli kao neku odmazdu i kaznu zato0 sto smo se povinovali Nedicu i toj okupaciji.

Odprilike ovako misli svaki zdravorazumski covek u Srbiji.

По овом тексту веома је тешко разлучити да ли су Србима из БиХ и Хрватске били већи непријатељи Срби из Србије или усташе.

Србска дјеца до Сремског фронта из БиХ и Хрватске су страдала у толиком броју, да их је тешко могао надомјестити сремски фронт.

Него кад су већ ти Срби из Хрватске и БиХ дошли у Србију и заузели власт.... Имена су данас сва позната..Наведи Србина из Хрватске који је добио НЕКУ, БИЛО КОЈУ ВЛАСТ у Федерацији или на нивоу Србије, послије 1945. године.

Скоро па да нема ништа да се дода.... Осим да поновим по 1000 пут- Србија јке окупирана од 44-те и још увек се није ослободила.
Тако да међу партизанским потомцима сигурно нема Срба.

medju titinim generalima srba iz srbije je bilo taman toliko da se vlasi ne sete,i to odredjenog profila.
titin partizanski pokret je bio pokret doseljenickih komunista,koji upadose u srbiju i unazadise je,a imovinu srba iz srbije razdelise medju sobom.
odvajanjem njihovih maticnih drzava,imovinu srba iz srbije ne vratise.
danas glume srbe iako ni jedno dobro ni srbiji,ni srbima nisu doneli.
kakvi su oni srbi,take su i njihove maticne otcepljene republike pune ljubavi prema srbiji i srbima.

Back